תגובה: רענון השאלון המיועד למתלבטים לפני קניה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני מרגיש שיש נטיה פה באתר להציע לאחרים מה שטוב למציע ..
בתחושה שלי זה בדיוק מה שאתה עושה, אז תבדוק את עצמך לפני שאתה מפנה אצבע מאשימה לאחרים...
לא ראית אותי רץ ומציע למתחיל חסר מושג צ׳רוקי או ויטארה ישנה, למרות שזה מה שטוב לי.
אני כן חושב שלמתחיל חסר מושג יהיה יותר קל וטוב עם רכב שטח בעל יכולות גבוהות יותר, באופן שהרכב יהיה סלחן ועמיד יותר לטעויות נהיגה של מתחיל, כך שלא ייתייאש מהשטח אחרי שיתיישב על סלע בסרפטינה בדרך בורמה ואולי גם ישאיר על זה כמה אלפים טובים בנזקים.
אני יודע שאין סיבה לנזקים שם אפילו עם סובארו, אבל זה נכון לך, לי, ולנהגים המנוסים פה, לאו דווקא למתחיל. עם טראנו למשל, זה כנראה לא יקרה גם לנהג מתחיל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
בתחושה שלי זה בדיוק מה שאתה עושה, אז תבדוק את עצמך לפני שאתה מפנה אצבע מאשימה לאחרים...
לא ראית אותי רץ ומציע למתחיל חסר מושג צ׳רוקי או ויטארה ישנה, למרות שזה מה שטוב לי.
אני כן חושב שלמתחיל חסר מושג יהיה יותר קל וטוב עם רכב שטח בעל יכולות גבוהות יותר, באופן שהרכב יהיה סלחן ועמיד יותר לטעויות נהיגה של מתחיל, כך שלא ייתייאש מהשטח אחרי שיתיישב על סלע בסרפטינה בדרך בורמה ואולי גם ישאיר על זה כמה אלפים טובים בנזקים.
אני יודע שאין סיבה לנזקים שם אפילו עם סובארו, אבל זה נכון לך, לי, ולנהגים המנוסים פה, לאו דווקא למתחיל. עם טראנו למשל, זה כנראה לא יקרה גם לנהג מתחיל.
אני ממש לא נגד טראנו ...
אני הצעתי אותו למתחיל האחרון :)
אחרים אמרו שזה לא מתאים כי זה זבל של אוטו ורק הרטופר ינצח !
אני לא חושב שאני עושה את זה בעצמי, אני משתדל לא להמליץ לאף אחד על כלום. אני כן מחווה דיעה על רכבים שבאופן אישי אני מכיר מנהיגה עצמית.
אם יצא שכן, קבל את התנצלותי הכנה.
תכלס אני לא מבין על מה ניצת הוויכוח.
השאלה אם להמליץ ג'יפון או SUV היא פונקציה של צרכי השואל.
אם הבנאדם בפירוש חולם על טיולים חוצי נגב (וכן, נחל נקרות הוא כזה) אז בהחלט צריך להמליץ לו על SUV ולא לאמלל אותו ואת שותפיו לטיולים עם ג'יפון שאמנם יעשה את הנקרות אבל על הקשקש.
מעולם לא השלו פה שואלים על ההוצאות הצפויות עם SUV ישן, על זה שג'יפ זה לא אוטו, זה תחביב, ועוד ועוד - צריך להיות עיוור בשביל לפספס את המסר הזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
תכלס אני לא מבין על מה ניצת הוויכוח.
השאלה אם להמליץ ג'יפון או SUV היא פונקציה של צרכי השואל.
אם הבנאדם בפירוש חולם על טיולים חוצי נגב (וכן, נחל נקרות הוא כזה) אז בהחלט צריך להמליץ לו על SUV ולא לאמלל אותו ואת שותפיו לטיולים עם ג'יפון שאמנם יעשה את הנקרות אבל על הקשקש.
מעולם לא השלו פה שואלים על ההוצאות הצפויות עם SUV ישן, על זה שג'יפ זה לא אוטו, זה תחביב, ועוד ועוד - צריך להיות עיוור בשביל לפספס את המסר הזה.
על זה בדיוק הדיון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אני לא חושב שאני עושה את זה בעצמי, אני משתדל לא להמליץ לאף אחד על כלום. אני כן מחווה דיעה על רכבים שבאופן אישי אני מכיר מנהיגה עצמית.
אם יצא שכן, קבל את התנצלותי הכנה.
אני לא חושב שיש על מה להיתנצל פה, אף אחד מאיתנו לא עושה משהו בכוונה רעה, סה"כ מנסים לייעץ ולעזור אחד לשני על סמך ניסיון עבר.
אני מעריך שיש לא מעט אנשים שמצד אחד חולמים על רכב שטח וטיולי סוף שבוע במדבר אבל גם מאמינים שרכב השטח הישן יכול לשמש כרכב שני במשפחה לנסיעות מקומיות.
("... רכב הליסינג המודרני יטחן קילומטרים בנסיעות לעבודה/אילת/צפון והטראנו 95 ישמש להקפצת הילדים לחוגים...")
בגדול רעיון מצויין חוץ מהעובדה שהתקלות הקטנות ברכב הישן שלפעמים משביתות אותו יכולות קצת לקלקל את האוטופיה שתארתי. חוץ מזה, לפעמים בן הזוג פשוט לא מוכן לנסיעות יומיומיות ברכב לא בטיחותי מקרטע בן 20+ שנה.
הצעה לשאלות שאפשר להוסיף לשאלון:
* האם אתה מוכן למצב שבו רכב השטח הישן מושבת מספר ימים כי החלק שהמוסכניק הזמין עדיין לא הגיע (או כל סיבה טכנית אחרת)
* עד כמה יפריעו לך תקלות קטנות (לדוגמא: חלון אחורי לא נפתח, מאורר מזגן מקולקל, מפשיר אדים לא עובד) ?
* האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה (נגיד 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים ?
* האם אתה יכול להשקיע את הזמן ולהגיע למוסך מתמחה שנמצא במרחק שעה וחצי מהבית ?
השאלות האלו מייצגות את האתגרים שלי באחזקת רכב בן 20 שאומנם אמין למדי אבל בכל זאת דורש יותר התעסקות מקורולה ליסינג.
יאיר
שאלות נכונות (למעט המוסך מרחק שעה וחצי, המוסך שלי התרחק ממני לכדי שעתיים נסיעה, ופשוט מצאתי אחד קרוב יותר. גם לרכב הכי אקזוטי פה, יש מוסכים בפריסה די טובה (אלא אם אתה גר באילת)).
ולגיא,
אני יושב שהייעוץ פה באתר הוא מושכל, ובדיוק בשביל זה יש את הנעוץ למתלבטים. שיפור השאלון ימנע זריקה לכיוונים פחות קשורים
הדבר היחיד שכן מפריע לי (מאוד) הוא שיותר מדי דיונים הופכים להתנגחות בין מותגים (וגולשים). זה ברור שאין אמת אחת, אבל כבר דיברנו על זה, ולדעתי הפתרון צריך להיות בנו (כי ניהול יתר בתחום הזה הוא למעשה סתימת פיות).
יש לי תובנות לגבי שאר הדברים שכתבת, אבל חטפתי מספיק שרשורים החודש, ומטרת הדיון היא לשפר את הרשימת שאלות.
אצלנו, כאשר הוחלט לחפש רכב שאפשר לטייל איתו, לא היה לי מושג ירוק כיצד להחליט איזה רכב לחפש.
התעניינתי ב Honda crv שהיה עליה שלט למכירה וזה לא יצא לפועל... יום אחד חניתי ליד טרופר קצר עם שלט למכירה וזה כן יצא לפועל.
ברור שלא הבנתי כלום בנושא טיולים עם רכב שטח,.
אני מנסה לחשוב על הזמן מהן השאלות שהתשובה עליהן הייתה עוזרת למישהו לתת לי כיוון.
אני מניח שהתשובות שלי היו דומות מאד לאלו שאנו רואים כאן - רוצה לטייל מדי פעם לא על אספלט, לא מחפש לשבור את הרכב על סלעים, וכו''. קשה לשאול מישהו שאינו איש רכבי שטח שאלה ולצפות לתשובה שתגדיר את רמת העבירות, הכיוון העתידי המתאים לו וכו''.
יש כאן בשרשור מספר נקודות מעניינות, אולי תהיינה נוספות. אני אנסה בהמשך להציע שאלון מעודכן.
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
אנסה לתת את נקודת המבט שלי כמי שלפני 6 שנים החליט לצאת מהקרוסלה של הליסינג ולממש איזה חלום ישן.
עדיין היתה לי רתיעה גדולה מלקפוץ ישר לרכב שטח גדול לכן בחרתי להתחיל עם פורסטר שנתן לי תחושה של רכב רגיל וסברתי שיהיה גם חסכוני מספיק ועם עלויות תחזוק סבירות.
טיילתי איתו די הרבה וכנראה שגם במקומות שישנם כותבים כאן שלא מאמינים שהוא יכול (סרטבא, מוחרקה, מעלה יאיר, מעלה שילה וכו).
מאחר וקיבלתי את חיידק השטח ובכול זאת הרגשתי את המיגבלות של הפורסטר, החלטתי בהחלטה מודעת לעלות דרגה וגם היום יש לי רכב שהוא קצת אנדרדוג כאן.
אני מניח שאם הייתי מבקש ייעוץ ומקבל שהאופציה היחידה היא רק להיות עם רכב שטח גדול וישן כרכב טיולים בלבד (או חדש ויקר) אז זה היה מוציא לי את האויר מהמיפרשים והייתי מוותר על הענין.
גם פת'פיינדר מעשור קודם זה לא בדיוק רכב חדש, גם לא ישן מספיק, אלה בדיוק השנתונים המכוונים והרכבים שמוצעים לאוכלוסיה שמחפשת להיכנס לתחביב הזה בסכומים האלה(בין 30 ל 60k ש"ח), כמו גם פג׳רו, טרופר, טראנו, רקסטון וכו', suv בגודל מלא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
גם פת'פיינדר מעשור קודם זה לא בדיוק רכב חדש, גם לא ישן מספיק, אלה בדיוק השנתונים המכוונים והרכבים שמוצעים לאוכלוסיה שמחפשת להיכנס לתחביב הזה בסכומים האלה(בין 30 ל 60k ש"ח), כמו גם פג׳רו, טרופר, טראנו, רקסטון וכו', suv בגודל מלא.
נכון, אבל כפי שכתבתי התחלתי דווקא עם פורסטר וגם הצלחתי לטייל איתו הרבה לכן מה שניסיתי הוא לחזק את דעת גיא שכן לגיטימי לתת המלצות גם על רכב שטח רך.
יש כאלה שזה יספיק להם וישארו עם זה שנים, יש כאלה שלא ידבקו בחיידק השטח וישתמשו בו רק כרכב כביש ויש כאלה שירגישו שזה מגביל אותם או שהם מגיעים למצב שהם אונסים את הרכב וירצו יותר.
כמובן אם יש מישהו שמבין את המשמעויות של לקחת SUV שטח בגודל מלא ולא חושש להיכנס לזה, הוא זכאי לכל היעוץ בכיוון הזה.
לכן הייתי מוסיף שאלה בכיוון הזה של האם יש בעיה לללכת בכיוון של SUV גדול או שהנטייה לרכב שטח רך.
ויש כאלו שהתנסות כושלת עם רכב רך תייאש אותם ....
ואגב, יש גם suv קטנים וזולים יותר ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
assafy
נכון, אבל כפי שכתבתי התחלתי דווקא עם פורסטר וגם הצלחתי לטייל איתו הרבה לכן מה שניסיתי הוא לחזק את דעת גיא שכן לגיטימי לתת המלצות גם על רכב שטח רך.
יש כאלה שזה יספיק להם וישארו עם זה שנים, יש כאלה שלא ידבקו בחיידק השטח וישתמשו בו רק כרכב כביש ויש כאלה שירגישו שזה מגביל אותם או שהם מגיעים למצב שהם אונסים את הרכב וירצו יותר.
כמובן אם יש מישהו שמבין את המשמעויות של לקחת SUV שטח בגודל מלא ולא חושש להיכנס לזה, הוא זכאי לכל היעוץ בכיוון הזה.
לכן הייתי מוסיף שאלה בכיוון הזה של האם יש בעיה לללכת בכיוון של SUV גדול או שהנטייה לרכב שטח רך.
הבעיה בשאלה כזאת היא שאדם פותח שרשור התייעצות [B] בגלל [B] שהם לא יודעים מה מתאים להם. שאלה לגבי סוג הטיולים או האם הם מעדיפים להשקיע יותר כסף במטרה להתקדם/לחילופין מעדיפים להתחיל בקטן עם אופציה להחליף רכב במקרה וידבקו בחיידק, תהיה יותר מתאימה.
אני למשל אעדיף לקנות רכב אחד גם אם הוא אוברקיל כי התעסקות עם קניה ומכירה (אפילו של משפחתומטית חדשה) עושה אותי חולה. יש לי חברים לעומת זאת שאין להם בעיה להחליף רכב כל חצי שנה....
מצד שלישי,
עודף שאלות יהפכו את השאלון למסורבל, ולעתים יסגרו אופציות כי בנאדם השיב על שאלה בלי שהוא לגמרי סגור עליה.
ניסיתי לעבור על השאלות המקוריות ועל מרבית ההערות שעלו כאן כדי לנסח שאלות מתוקן. שיניתי קצת את הסדר המקורי והגעתי לשאלון שייתכן שהוא ארוך ומסורבל מדי ואולי יהיה גם קשה למצטרפים חדשים לעולם השטח לענות על כולו, אבל ככל שיינתן יותר מידע זה עשוי לעזור.
הנה הטיוטה הראשונה - אשמח להערות:
1. תקציב - צריך להביא בחשבון שההוצאות על רכב שטח גבוהות בד"כ משמעותית מהוצאות על רכב פרטי
א. כמה אתם רוצים להשקיע?
ב. האם התקציב שציינת כולל מבחינתך את עלויות התיקונים, השיפורים והתחזוקה (לפחות של ששת החודשים הראשונים) או שמדובר במחיר הרכישה בלבד ויהיה מימון נפרד לעלויות התחזוקה?
ג. האם אתה מסוגל להתמודד עם הוצאה חד פעמית גדולה יחסית (למשל 5,000-10,000 ש"ח) לתיקון הרכב אחת לכמה שנים?
2. גודל / קיבולת הרכב - כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? האם לעיתים תרצו לעשות טיול של מספר ימים עם לינת שטח?
3. נסועה שנתית ותחזוקה:
א. כמה קילומטרים הרכב יעשה בשנה?
ב. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע (האם תוכלו לעיתים להשלים עם כמה ימים שבהם הרכב מושבת לצרכי טיפול ולא יכול לשמש לנהיגה)?
ג. האם כל התחזוקה תתבצע במוסכים / בעלי מקצוע או שיש ידע טכני / רצון / כוונה לביצוע תחזוקה עצמית (לפחות חלקית)?
4. אופי הטיולים המתאים לכם:
א. האם מתכננים לנסוע רק בשבילי עפר ודרכי כורכר כבושות, האם רק טיולים רגועים בחיק הטבע, האם טיולים שלעיתים ידרשו מעבר מעלה קשה / מדרגת סלע וכו'?
ב. אם טיילתם ברכבי שטח בעבר או שיש קבוצה המטיילת עם רכבי שטח שאתם חושבים להצטרף אליה מדי פעם לטיול - מהם רכבי השטח של אנשי הקבוצה?
ג. מהם המקומות המאתגרים ביותר שבהם עברתם / תרצו לעבור או שטיול שתרצו להשתתף בו עבר? (גם אם רק ראיתם תמונות של טיול שטח שעניין אתכם ויודעים לציין את שם המקום או המסלול).
5. העדפות ותנאי סף - האם יש תנאי סף? גיר אוטומטי/ידני, מנוע דיזל/בנזין, גיל הרכב, טנדר וכו'?
נראה טוב. צריך רק רצון מצד המתייעץ לענות על הכל.
נראה סבבה.
מי שלא מוכן להשקיע כמה דקות למילוי השאלון זאת בעיה שלו.
ובמילא ארזגור יפנה אותו לשם אחרי הפוסט הלא מושקע הראשוני.... (-;
ארז, סחטיין על ההשקעה.
לדעתי זה ארוך ומתיש מדי, ומצד שני השאלות והתשובות חשובות כדי לייעץ כהלכה.
השאלות עצמן, עוד בטרם נענו, חשובות לשואל. אולי יהיה נכון יותר לנסח הודעת הסבר שמציגה את השיקולים הבסיסיים בצורה ברורה, ואז אפשר יהיה לנסח שאלון קצר וממוקד יותר.
לדוגמא: לכלול בפתיח פסקת הסבר על עלויות של רכב שטח, ובפרק השאלון לכלול:
1. נסועה שנתית משוערת:
א. כוללת
ב. מתוכה טיולים
2. תקציב:
א. תקציב קנייה
ב. תקציב יישור קו ושיפורים
ג. תקציב שנתי (אגרות/ביטוחים, דלק, תחזוקה/תיקונים)
לתחושתי, מבנה כזה יקל על השואל לספק את המידה הדרוש ...
(אני לא ליד מחשב, אז סליחה אם ההודעה לא מוצגת ערוכה כהלכה...)
כל הכבוד על ההשקעה ארז.
בסעיף לגבי הוצאה גדולה חד פעמית כדאי לדעתי לשאול באופן פתוח - עם איזו הוצאה חד פעמית ובלתי צפויה, גם אם אחת לכמה שנים, תהיה מוכן/מסוגל להתמודד?
הייתי גם שואל אם יש רכבים שהפונה כבר ננעל עליהם ולחלופין האם יש רכבים שנפסלים על הסף, גם אם בגלל סיבות לא רציונאליות (לא נוגע בג׳פ"ס, זה היה הרכב של המ"פ המניאק שלי!)?
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
צריך לזכור שזה לא אלגוריתם שמכניסים אליו מלא נתונים ובסוף הוא פולט "ג׳ימני", יש כאן הרבה עניין של דעה וניסיון אישי, גם של העונים אבל גם של הפונים.
סחתיין ארז!
הייתי מוסיף שאלה על איזור מגורים - יש הבדל בשיקולים של מי שגר בפריפריה המאוד רחוקה לבין מי שגר באיזור נגיש למוסכים רלוונטיים.