מי שומר על המסלולים ועל נתוני ה
setup (רשת USR לדוגמה)?
אצלך ב GPS
מאוד יכול להיות שאתה מחסל את סוללת הגיבוי
Printable View
מי שומר על המסלולים ועל נתוני ה
setup (רשת USR לדוגמה)?
אצלך ב GPS
מאוד יכול להיות שאתה מחסל את סוללת הגיבוי
לא יודע מי שומר... אני אקח את המלצתך, וארכיב סוללות.ציטוט:
נכתב במקור על ידי eran4x4
עדיין, לדעתי התקלה לא קשורה לסוללות.
אביגדור
עדכונים:
המצבר החזיר נשמתו, הורכב מצבר 70AH, 540A זרם התנעה.
התחנות ברדיו לא נמחקות עם כיבוי הרכב, ה GPS לא נכבע בזמן ההתנעה.
נשארו שתי תעלומות (כאלו שניתן לחיות איתן):
בזמן ה START במתג ההתנעה, מד הטעינה יורד למינימום, והרדיו נכבה. מד לחץ השמן נשאר במקומו, מד דלק ומד חום לא רגישים מספיק כדי לראות אם חל בהם שינוי. לא יודע למה, לא ממש קריטי.
אביגדור
בעקבות התקנת מתג הצתה השבוע -
ממתג ההצתה יוצאים שני חוטים שנותנים + בזמן סויץ' פתוח (ואינני מציין את זה שהולך למתן סטרטר), אבל רק אחד מהם נותן + גם בזמן סטרט. אינני מציין את הצבעים כי הצבעים שונים מכלי אמריקאי אחד למשנהו, אם כי העקרון זהה.
הרדיו ומד הטעינה אצלך כנראה מחוברים דוקא לזה שמקבל + רק בזמן מתג פתוח, ולא לזה שמקבל גם בזמן סטרט.
ציטוט:
הרדיו ומד הטעינה אצלך כנראה מחוברים דוקא לזה שמקבל + רק בזמן מתג פתוח, ולא לזה שמקבל גם בזמן סטרט.
ציטוט:
שקע המצת והרדיו מחוברים ל12V ללא תלות במפתח ההתנעה. הרדיו אפילו מחובר עם חוט ישירות למצבר (אני חיברתי).
אופס.... אני מקווה שלא נדבקתי;-)
זה מה שקורה בשרשור ישן, אתה חושב שאתה זוכר מה היה בתחילתו..:rolleyes:
מזל טוב על החלפת המצבר.
הסטרטר שלך דפוק! אם תיקח רב מודד נורמלי תראה שהמתח על המצבר ירד לפחות ל8V
מצבר במצב רגיל מספק 12+0.5V
כאשר המנוע עובד בין 13.4V ל 14.5V בערך כתלות בצרכנים העובדים
16V זה טעינת יתר או רב מודד דפוק.
לא הבנתי את הסיפור עם המינוס והברז,
בכדי לבדוק רציפות ואיכות (מינוס) מכוונים את רב המודד לבדיקת התנגדות (מסומל ע"י אומגה)
על הסקאלה הכי קטנה מחברים הדק אחד לקוטב המצבר ועם השני בודקים בנקודות הרצויות.
התוצאה צריכה להיות בין 0-10 אוהם .
המתחים שציינתי היו רלוונטיים למצבר הישן, אח"כ הוחלף למצבר חדש ולא נבדקו המתחים.ציטוט:
נכתב במקור על ידי תומר א.
הרב מודד אמנם ישן (בן כ 20 שנה), אך נותן קריאה זהה לקריאה שנותן רב מודד דיגיטלי חדש - הנושא נבדק.
אמנם אני לא מבין גדול בחשמל (...) אבל בדיקת מינוס אני מצליח לעשות.
לגבי הסטרטר, הרכב כעת מניע בצורה טובה והסטרטר תקין (עד כמה שסטרטר של CJ יכול להיות).
אביגדור
מצטער שלא עדכנתי (גם אני מגיע לגיל...) אבל כעת הרדיו מחובר למתח אחרי סוויטץ', כמו מד הטעינה, ולכן הרעיון של שמיל נשמע הכי הגיוני.ציטוט:
צטט:
צטט:
שקע המצת והרדיו מחוברים ל12V ללא תלות במפתח ההתנעה. הרדיו אפילו מחובר עם חוט ישירות למצבר (אני חיברתי).
שקע המצת מחובר ב + קבוע ללא תלות במתג ההתנעה.
ד"א, אם הנושא כבר הועלה, למה רק מד הטעינה מחובר כך, ואילו שאר המדים לא צונחים בזמן הסטרטר? לגבי הדלק וחום המנוע, קשה לראות את השינוי, אבל מד לחץ השמן?
אביגדור
אביגדור - פשוט חיברת את מד המתח לחוט הלא נכון.
הרי זה לא החיבור המקורי (לך תדע מה היה מקורי) ולכן די הגיוני שטעית בחוט. או לחילופין שבתער טעו (ואחרי הביקור שם זה מאוד הגיוני)
חבר לחוט הנכון ובא לציון גואל. או יותר טוב תשאיר ככה. תחכה כמה שנים עד שתיתן לי אותו (וביננו די ברור שבאיזשהו שלב זה יקרה (-: ) ואני אתקן את הענין.
הסבר! לא הבנתי לאיזה מקרה אתה מתכוון.ציטוט:
נכתב במקור על ידי מוני אורבך
לגבי המשפט השני שלך, אני אפילו לא מתייחס אליו...
אביגדור
מוני התכוון שמישהו חיבר את מד המתח לחוט הלא נכון מבין שני החוטים שציינתי, כי לא היה בג'יפ מד מתח כשהוא יצא מהמפעל.
אם אתה רוצה לסדר את זה, נתק את החוט באוטומט סטרטר, וכך תוכל לבדוק עם מולטיטסטר איזה הוא החוט שמקבל + גם בסויץ פתוח וגם בסטרט, ואיזה רק בסויץ פתוח.
ניתוק החוט האוטומט הוא פשוט כדי שלא יניע לך בזמן הנסיונות. כשסיימת - חבר אותו שוב.
שמיל, תודה, אבל נראה לי שאני אשאיר את זה כך, עד לשלב (והלוואי ולא יגיע) שבו אחליף את כל הצמה...
אביגדור
אתה יכול לפתור את זה לדעתי בעזרת קבל בין הפלוס והמינוס של הרדיו
אם זה כזה חשוב לך .
מנסיון הסטרטר שלך צורך המון זרם ולכן זה קורה אתה יכול לבדוק זאת בקלות ע"י אמפרמטר .