למה לעזאזל צריך דרכון של שונאי ישראל האלה?
אני מרוקאי מכל הכיוונים והדכון שלהם שישאר אצלהם,
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
למה לעזאזל צריך דרכון של שונאי ישראל האלה?
אני מרוקאי מכל הכיוונים והדכון שלהם שישאר אצלהם,
Sent from my iPhone using Tapatalk
בנאדם שאל לגבי הוצאת דרכון פורטוגלי, עם כל הכבוד לאג׳נדות שלכם - פתחו לכם בלוג או תעברו לרוטר..את מי זה מעניין?
יוני5, אני דווקא לא כועס עליך. אם נלך בגישתך, אתה לא נוסע לצרפת (וישי), אוסטריה (מקור הנאציזים, בלי קשר להיטלר), איטליה (מדינת ציר), יפן (כנ"ל), הבלטיות (שלא נדע), פולין (לא נרחיב), רומניה (כנ"ל), הונגירה (מה נאמר), הולנד (הצליחו ליפות הסיפור), בקיצור, אירופה לא על המפה עבורך וזה בסדר.
אתה בטח מבין שהדרכון הגרמני שלי לא התקבל ככה סתם ולא בקומבינה, אימי ז"ל גרמניה שעלתה ב- 38 בעליית הנוער. אני פשוט החזרתי ליורשיה מה שנשלל ממנה בכח. גם ממשלת גרמניה מכירה בעקרון השבת הגזלה (אזרחות) ולכן יהודים וצאצאיהם מהם נגזלה האזרחות מוחרגים מחוק האזרחות הגרמני, המבוסס על הורות ולא על מקום המגורים.
באשר לבן, הוא נכה צה"ל מצוק איתן באחוזים גבוהים מאוד ויזכה למימון מלא של לימודיו גם אם ילמד על הירח. הוא לא גוזל כלום מאף גרמני. הא, אבל הוא לגמרי גרמני, בזכות ולא בקומבינה, כפי שהסברתי על עקרון ההשבה.
יצחק
יצחק,
גם אני לא כועס עליך. לא מעריך זה ביטוי נכון יותר.
אין קשר בין טיול במקום זה או אחר לניצול הזדמנות לקבלת אזרחות, שעל פי הסטנדרטים שלי זה נקרא "כשר אבל מסריח".
גם בנך, שאני מאחל לו רפואה שלמה, לא רלוונטית פציעתו. אם בכל מקרה הוא היה מקבל שכר לימוד, אז מן הראוי שבעלות שכר הלימוד שלו תישא המדינה ששלחה אותו להילחם ולא גרמניה או כל מדינה זרה אחרת.
זה שמשפחתך היתה באירופה ובזמן השואה נשללו ממנה הכל, זה אסון נורא, לא רק של משפחתך, וגם העובדה הזו לא רלוונטית לקבלת אזרחות אחר כל כך הרבה שנים. הטיעון הזה הינו אילן יותר מדי גבוה להיתלות בו.
יש שני פרמטרים להסתכל עליהם, בעיני:
1. כמעט את כל יהודי אירופה גירשו ושללו מהם, במקרה הקל את כבודם וכל רכושם, ובשישה מיליון מקרים אחרים - גם את חייהם. איפה הכבוד העצמי של מישהו שנדחף בחזרה על מנת להיות חלק מהמקום שזרקו אותו בעוצמה כל כך רבה?
2. בהנחה שאתם משפחה ציונית ושורשית, ששמה מאחוריה את הגלות והאנטישמיות - עובדה, הבן שלך נלחם בנפצע על הגנת המולדת (למען הגילוי הנאות, המשפט האחרון נכתב ללא ציניות כלל וגם עבדך הנאמן שירות את מלוא צוק איתן - ללא פציעה וחוץ מנפילה לתוך תעלה כי אני אהבל, גם ללא סיכון), איזה קשר יש לך לגרמניה ב 80 שנים האחרונות ובשביל מה לכל הרוחות הוצאת דרכון גרמני? חוץ מהיכולת "לחלוב" מהגרמנים כי אפשר.
סלח לי יצחק. אין בי טיפת הערכה לצעד הזה.
מהצד השני, אני מאוד גאה באבא שלי, שבזמן שמונה לפרופסור בשבדיה לאחר שעשה שם את הדוקטורט שלו (וגם אותי - שם נולדתי, מה לעשות), כשהציעו לו אזרחות שבדית, אז הוא סירב. בדיוק מאותן סיבות שאתה לא סירבת אלא "השגת" דרכון.
בברכה,
יוני5
כדי להיות הוגן עם פות״ש -
כן זה פשוט לקבל אזרחות ספרדית / פורטוגלית. אף אחד לא יבקש ממך את צו הגירוש המקורי, חתום ע״י פרדיננד השני.
זה כל כך פשוט, עד כדי כך שגם יוני5 יכול לקבל שם אזרחות למרות שהוא שבדי.
זה לא ״כשר אבל מסריח״ כהגדרתו של יוני - זה כשר ב 100%, למעשה קשה יותר להוכיח שבמהלך 500 השנים האחרונות לא התערבבו הגנים שלך עם מגורשי ספרד מאשר להביא רמז קלוש שכן. אם העו״ד היה צריך לעבוד בשביל זה - אתה היית צריך לשלם 20,000 ₪ מראש במקרה הטוב עם אפס ערבות להצלחה.
מה לעשות ... לאנטישמיות ודעה קדומה יש פה ושם גם יתרון, הם מקווים שאם יוסיפו תבלין יהודי לנזיד המקולקל שלהם, הוא ישביח את הטעם...
יוני, בשביל למשוך קונים לחנות שלך, צריך להציע הטבות - אז נותנים לך קצת בהתחלה כדי לקחת ממך יותר בהמשך. שופרסל הציעו לי הטבה של 200₪ כדי שאסכים להקדיש 10 דקות מזמני ולעבור כ״א מלאומי לכ.א.ל, הערכתי שזה יקח רק דקה אז הסכמתי ... רוצה לרדת גם עלי ?
באמת חושב שהנאצים מחלקים מתנות חינם? לא אפייני לך בכלל . או שסתם אתה משחק את סניגורו של השטן בדיון הזה.
ניר,
ראשית אני תמיד משחק את פרקליטו של השטן ולא את סנגורו (סנגור מרויח יותר).
שנית, אני באמת חושב שהמרוץ להשגת דרכון זר הוא בזוי. וכמו שאתה מכיר אותי, חתיכת חלאה נטולת ערכים שכמוני (תשאל את נמרוד), אם אני חושב שמשהו הוא בזוי, אז תאר לך באיזה מדד מדובר!
ולא ניר, העברת כרטיס אשראי מחברה אחת לאחרת היא חוקית ונפלאה - ומשרתת את עקרונות השוק החופשי. המטרות, היעדים, הדרכים והאתנן / תמורה ידועים ומקובלים על כולם. במקרה הדרכון חוץ מהמילה אתנן, אין שום דבר דומה.
בברכה,
יוני5
זאת דעתך והיא לגיטימית , רק שמבוססת על הנחות שגויות .
הרחבה -
הנאצים ידעו כבר לפני 80 שנה למי הייתה סבתא יהודיה 8 דורות אחורה, אז תהיה בטוח שהם יודעים מצויין לשייך כל נכד ששרד לכל אזרח גרמניה לשעבר וזכאי כחוק לאזרחות גרמנית. אם כבר אז הם אלו שמתחמנים ומקשים ומסתירים אינפורמציה רלבנטית.
לא יוני, הזיכוי ששופרסל מציעה למעבירי כ״א לא מקובל על כולם. זה בא על חשבון מישהו - גם אם עסקית הם מסוגלים להצדיק את ההשקעה וזה חוקי - אף אחד לא ביקש את הסכמת העובדים שמקבלים פחות 2 ₪ לשעה. אף אחד לא ביקש את הסכמתך או את הסכמתי כאזרחי המדינה שבעקבות ההטבה של שופרסל למספר חברי מועדון, תשלם פחות מס חברות ומע״מ למדינה. כן יוני - בסופו של דבר אתה משלם מכספי המיסים שלך על הזיכוי של 200 ₪ שאני קיבלתי משופרסל, כמו שמשלם המיסים הגרמני מסבסד את הלימודים של הבן של יצחק.
השטן במקרה הזה לא בהשאלה של הביטוי - אלה פשוטו כמשמעו. אתה מסנגר על השטן הגרמני.
ד״א מרוויחים בסנגוריה הציבורית יותר טוב מבפרקליטות ? מעניין.
No one expects the Spanish Inquisition..
https://youtu.be/7WJXHY2OXGE
גם אני בתהליך הוצאת דרכון EU גרמני לי ולילדים, על סעיף אבא שלי שגם הוא עלה בעליית הנוער ב38 והנאצים שללו ממנו את האזרחות.
אבי מעולם לא חידש את אזרחותו הגרמנית והקפיד, יחד עם אימי שגם היא יוצאת גרמניה לא לדבר גרמנית בבית כדי שאנו הילדים לא נתבלבל חלילה.
אין מה להגיד, הצליח להם מאוד ושלושתינו מחוברים לארץ הזו בכל נימי נפשנו, חיים ולוחמים בה כבר חמישים שנה, אנחנו וילדינו שיהיו בריאים.
השאלה מה יקרה כאן בעתיד.
כמו שזה נראה כרגע ישראל מהים עד הירדן מחליקה לאיטה לתוך תהום של מדינה דו לאומית בניחוח אפרטהייד, עם הנהגה משיחית דתית ונורמות של שחיתות עמוקה - צריך להיות עיוור כדי לא לראות איך מתערערים והולכים האיזונים והבלמים פה.
וכתוצאת לוואי של התהליכים הנ"ל, אנחנו החילונים האדוקים, שעושים צבא מלא בלי קיצורים פלוס מילואים ומשלמים מיסים, מסומנים בתור האוייב הפנימי, בוגדים וכיו"ב (סליחה לא כולנו, רק אלה שמצביעים שמאל).
אז ברור שנמשיך להצביע ולהאבק כמו שעשינו עד היום, אבל למה בעצם לא להכין אופציה ב' עבור הילדים? מה הם פשעו?
מיכה, עזוב אותך מססמאות פוליטיות ונבואות זעם, זה טוב לתעמולת בחירות לא יותר מזה.
אתה לא צריך שום תירוץ ושום סיבה להצטדק - אופציה בחינם צריך לקחת, זה רציונלי לגמרי.
יש השלכות שליליות להוצאת דרכון זר ? יש לזה מחיר ?
אם לא, אז חוץ מעצלנות או אידאולוגיה, אין סיבה לא לקחת, גם אם זה בסה״כ חוסך או יכול לחסוך לך 10 דקות בביקורת גבולות.
להצהיר - לא מוציא דרכון גרמני בפרנציפ! זה כמו להצהיר - לא קונה vw או bmw .
גילוי מרעיש - יוני5 קנה vw ב 2001 ורוכב כבר 10 שנים על תוצרת בוואריה, אז שלא ישליך אבנים :cool:
ניר:
אם מחלקים משהו בזול/חינם, לכולם, אז כנראה שהוא לא שווה הרבה.
לא ככה?
אתה צודק, אבל כשל שוק זה דבר שקורה כל הזמן, מתרחש אירוע שגורם למישהו לתגובה היסטרית והוא זורק סחורה לשוק במחיר רצפה - צריך לזהות ולאסוף.
פעם זרקו דירות בשיכון בבלי כי הירקון מסרטן ואתמול זרקו מניות טבע, נראה לי שזה המקרה גם עכשיו.
הגרמנים לא מחלקים אזרחות - רק מי שבאמת יכול להוכיח, הספרדים כן - יכול להיות שמחר יזרקו אותם מהאיחוד וזה באמת לא יהיה שווה כלום אבל ממילא לא עלה לך כמעט כלום, יכול גם להיות שמצבם ישתפר או שימשיכו לשרוד באיחוד ובעשרים השנים הקרובות זה ימשיך להיות שווה משהו, יתכן גם שהאופציה הזאת תיסגר בעתיד.
תגובה כל כך גיזענית.
אתה כל כך שונא ערבים שאינך מוכן למדינה איתם ואתה עוד מעיז לקרוא לזה ניחוח אפרטהייד?
כמו להגיד שאתה שונא ערבים וגזענים.
מעבר לכך הצידוקים שלך להוציא דרכון גרמני כל כך חלשים שלא לומר בזויים בעיניי.
המדינה הזו הוקמה על מנת שליהודים תהיה אפשרות להגן על עצמם בביתם.
אתה ושכמותך מיצגים בעיני את היהודי חסר השורשים.
מצטער אם אני בוטה או פוגע אבל זה כל כל מכעיס בעיני
עדיף שהשרשור הזה ינעל ויפה שעה אחת קודם כי יצא מפה רק פיצוצים.
מעדיף לא לשמוע ולהגיב על דעות הזויות של חברים שבדרך כלל אני אוהב
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
מה הקשר? רוצה להתחזות לפליט זה עניין אחר,
זה כמו שתגיד שקל לקבל תושבות ישראלית - תעמוד הרבה בשמש, תלבש סמרטוטים ותשב על כביש 12, כשיגיע הסיור זרוק כמה מילים במשהו שנשמע כמו סודאנית.
רגע, סודאנים הם הרי מוסלמים דוברי ערבית, זכור לי שאבא שלי סיפר משהו על קרב עם חיילים סודאנים בששת הימים, מפגרים... בסה״כ היו צריכים להגיע בלי הנשק...
בועז, אל תכעס ואל תרגז, בטח לא מהשמעת המנטרות המוכרות האלה שהן לא לגמרי שונות משלך - אבל הפוך.
המדינה אכן הוכרזה כביתו של העם היהודי, על בסיס העובדה שמליוני יהודים נטבחו באופן מחריד גם כי שום מדינה אחרת לא הייתה מוכנה לקלוט אותם וגם כי ככלל שאר העמים שנאו ושונאים יהודים , לא הצטערו לדעת שהם מושמדים. אבל אל תשכח שמי שניסח את ההכרזה הזאת היה גם דיקטטור קטן שניכס לעצמו ולמקורביו את הארץ ואת החוצפה לייצג את יהדות העולם , לקבל פיצויים בשם הקורבנות ולהלבין את הכתם שדבק על מצחם של הנאצים, בכך להשיב אותם אל משפחת העמים.
ליהודים תהיה זכות להגן על עצמם במדינתם ?! צחקתי , צחקתי הרבה , ליהודים הייתה זכות הגנה עצמית גדולה יותר תחת האנגלים והתורכים , נסה להגן על עצמך היום ושלח לי מכתב מתא המעצר לספר איך היה ... החוק הראשון שנקבע היה שהזכות להחזיק בנשק אינה מוקנית לאף אזרח במדינת ישראל
צאו מהאידאולוגיה הציונית או השמאלנית, מה זה קשור להוצאת דרכון זר ? אנחנו מתנהלים בשוק גלובלי וכמו שזה לגיטימי לפתוח חשבון בפיפאל כדי לרכוש בזול מאיביי , זה לגיטימי להוציא דרכון זר ולנצל אותו כדי לחסוך או להרוויח במקומות אחרים