מוזר ולא מיסתדר...
הדיסקו שלי עושה 1 ל 9 ממוצע.
טרופרים שאני מכיר כנ"ל ועם צמיגים 31, הטרופר שלי עושה 1 ל 10 עם צמיג בגודל מקורי 245/70/16.
דווקא בגלל שאלה מנועים "מתקדמים" ולא דיזל ישן הם צריכים להיות יותר יעילים.
Printable View
מוזר ולא מיסתדר...
הדיסקו שלי עושה 1 ל 9 ממוצע.
טרופרים שאני מכיר כנ"ל ועם צמיגים 31, הטרופר שלי עושה 1 ל 10 עם צמיג בגודל מקורי 245/70/16.
דווקא בגלל שאלה מנועים "מתקדמים" ולא דיזל ישן הם צריכים להיות יותר יעילים.
לא מאשים שלא תעלב במקרה אבל עם השנים הבנתי שבעלי רכבי שטח ישנים וכבדים נוטים ליפות את המצב. אולי בגלל שהדלק יקר.
אולי אתם מתייחסים לרכבי טיולים נטו שנוסעים בעיקר בין עירוני (לטיול וחזרה) אבל רוב החבר׳ה שאני מטייל איתם נוסעים על בסיס יומיומי והצריכה היא משולבת כנראה עם דגש חזק לעירוני.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אני אמנם גר מחוץ לעיר, אבל נכנס לגוש דן. משתדל לא לנסוע בשעות הפקקים, ועושה עם הדיסקו 1-9. כבר היה על זה שרשור. חבל לחטוף.
לא נעלב.
2 הרכבים אצלי נוסעים יום יום, נסיעה מהמושב לעיר, סיבובים בעיר וחזרה.
אני לא בודק או עוקב באופן יום יומי אחרי הדלק, כשאני מתדלק פול אני מאפס עד לתידלוק הבא, כשאני נוסע לטיול ארוך מאפס עד לתידלוק הבא, בדרך כלל לפני הכניסה לשטח ואז שוב ביציאה ככה שיש לי מדד די טוב לדעתי, ועוד דבר-אני ואישתי היחידים שנוהגים ומתחלפים ברכבים לפי הצורך, לה יש רגל יותר כבדה... :-)
דיזל ישן, ממוצע משולב מחושב באפליקציה של 1:9.2 שימוש יומיומי עם כ-50% פקקים וטיולים פעם בחודש, נמדד וחושב לאורך כמה שנים וקצת מעל 70kקמ.
כשעברתי לטיולים בלבד, בשנתיים האחרונות הממוצע הכללי ירד ל-1:9.
זה אומר שנסיעה של קצת מעל 10k בשנתיים משכה למטה את הממוצע שחושב לאורך 60k קמ=הערכים של הטיולים בלבד היו נמוכים בצורה מובהקת.
דווקא היום-יום הרבה יותר חסכוני מאשר טיול בו הרכב עמוס ונוסע בשטח.
גם נסיעה בטיול סתם עם או בלי עומס ׳יקרה׳ יותר במונחים של דלק. הנסיעה בשטח בזבזנית.
אתה מדבר על טנדר.
טנדר שהוא נימצא הרבה מאחור מבחינת האחרים לאותו שנתון, לא מוגדש, טכנולוגיה ישנה.
כמעט כל השאר כולל suv משנתון 96' ועד סביבות ה 2000 הם במצב של מנועים מוגדשים, לא מסילה משותפת, אלה לא חסכוניים במיוחד ולא חזקים במיוחד, אלא מין טכנולוגית ביניים שלפני המודרניים אבל אחרי המיושנים העצלנים ובלי הטורבו, או עם טורבו ובלי אינטרקולר(איסוזו איפון לדוגמה).
ושוקל פחות מ-SUV וגיר ידני...
הדיפנדר (טורבודיזל טיפש) זצ"ל היה אוכל 1 ל9/10 ביומיום ןאחד ל11.5 בבינעירוני ארוך.
מצד שני הוא היה קצר וידני.
ואיך אתה מסביר את זה?
איך זה שסתם לדוגמה איסוזו איפון(ועוד כל השאר בקטגוריה) מוגדש (ואפילו בלי אינטרקולר ובלי 4x4)הוא לא "חסכוני", עושה בערך 1 ל 7-8 וטויוטה כן?
- - - Updated - - -
גם אצלנו בחבורה יש פלא כזה, דיסקו 1 אוטומט, דיזל tdi300 שעושה 1 ל 9 , כשאחרים אוכלים יותר...
לא בטוח שהבנתי את השאלה שלך.
מנוע חזק יותר ביחס לאחר, על אותה פלטפורמה בהרבה מקרים יהיה יעיל יותר עד כדי צריכת פחות דלק באותם תנאים.
חבר עם דיפנדר ידני TD300 מדווח על ממוצע של 1:9..שזה תומך במה שהזכרת.
היילקס טורבו ישן קצת יותר טוב מנטול טורבו, אבל לא היסטרי.
סה״כ תואם למה שכתבת.
חבר נוסף עם דיסקו ידני כנל.
אחר עם דיסקו אוטומטי זה כבר 1:8~.
אוטומט מציג תוצאות פחות טוב מידני, והרגלי נהיגה עוד יותר משפיעים.
לא זוכר כמה לקחו האיפון 3.1 או ה-2x4 שהיו ..
יופי, הבנת מצויין.
ותוסיף על כל מה שרשמת-מצב הרכב, מצב מערכת הזרקה או מערכות השונות שמשפיעות, וכו' וכו'.
קצת סוגרים את הבורג של המשאבת הזרקה והופה האוטו לא אוכל סולר.
מי שמשחק עם זה שבמקביל יחפש מנוע...
דורון ונדב (ש),
אני מת לשבת איזה ערב עם שניכם מתחת לעץ שיטה :)
הבשר עלי, כל עוד אתם מתחייבים לא להתווכח על איזה בשר להביא, מאיפה, איך להכין אותו, ותחת איזה עץ. עלי.
(אם כי אני חייב לציין לטובה את תרבות הדיון ההולמת, זה פשוט ארוך מדי ולא במקום הנכון...)
ועכשיו, אפשר להחזיר את השרשור החטוף הזה לנושא המקורי ...
בכייף.
וואוו, סליחה שלא חזרתי לדיון!
המון תודה על כל התגובות, זה צמצם משמעותית את הרצונות שלי והאפשרויות הטובות ונראה שנשארתי עם שתיים.
- סובארו פורסטר נראה כעונה על הדרישות שלי. קראתי פה עוד, גם ביקורות, גם סרטונים קצת וזה נראה מתאים לגמרי לצרכים.
- מנגד, יש משהו קורץ בלנד קרוזר. בעוצמה שלו, במרחב הפנימי שלו ובחוסר מגבלה. מנגד העלויות אחזקה שלו. דבר אחד עניין אותי בו, אבל זה דיון אחר שאפתח בקבוצה המתאימה. זה הזוי, אבל נראה שכל רכבי הלנד קרוזר יד שניה ומעלה, עולים יותר מהמחירון שלהם... שזה גם שיקול משמעותי.
בכל מקרה, שוב, המון תודה! עזרתם לי פה מאד.
Suv ״ישן וחזק״ בהחלט מתאים למשפחה בת חמש נפשות אם אתם מתכננים טיולים עם לינה של לילה או יותר ורוצים שיהיה מקום לשאת ציוד שהיה, בישול, הצללה, עצים וכו. זה גם נח לטייל עם הבטחון שאם אתם לא מחפשים אתגרי עבירות אלא מסלולי טיול- אז תכלס אין כמעט מגבלה.
אבל.. צריך לדעת למה נכנסים.
Suv ״חזק ישן״ בשימוש יום יומי ( ולא אלו שיושבים בחניה כי יש אוטו עבודה ומוציאים אותם רק לטיולים..) זה הוצאות. אנחנו 3 משפחות עם לנדקרוזר 2007 שנוסע גם יום יום לעבודה וגם בעת טיולים, ומנסינינו המצומצם, לרכבים האלה מפאת גילם ונסועתם יש הוצאות ( צפויות יותר וצפויות פחות) שהן יותר ממה שדמיינו בעת הרכישות ( כבר 3-4 שנים אצלנו).
מבחינתינו כיף גדול ושווה כל שקל- אבל בשיקולים בין ישן לחדש קח בחשבון שהישן- ישן..
אגב שיחות הדלק שהיו לעיל: הרכבים שלנו שמרבית זמנם על כבישים עירוניים נוסעים בין 7-8 קמ לליטר (דיזל)
קודם כל לנדקרוזר 2007 זה רק חצי ישן.
שנית,
לאור ההתפתחויות בנושא השחרת רכבים מזהמים,
שווה לשקול מחדש.
מבחינתי אין ספק suv ישן וחזק. אבל, לקחת בחשבון הוצאות נוספות בדמות מסננים כאלו ואחרים, ובהמשך גם הורדה מהכביש.