תגובה: עילה חדשה להכשלה בטסט
לפני חודשיים נכנס עם הטרופר לאותו מכון טסטים כבר 8 שנים,
מיד קופץ הבוחן שהרכב מוגבה ולא יעבור טסט , מציג לו הרישיון עם 50 ממ' הגבהה מאושרת .
מתכופף ומצהיר שלמרות האישור ברישיון הטרופר מוגבה לא חוקית !
שואל מה למה ככה כבר 8 שנים ....
עונה שהוספתי כריות בקפיצים הקידמיים ובנוסף כריות גם באמצע ....
לא עוזר שאני מסביר לו שאין קפיצים מקדימה זה מוטות פיתול .
לא עוזר שאני מסביר לו שהכריות באמצע זה הגומיות המקוריות בין שלדה למרכב ואין אפשרות לחבר ברזל לברזל.
סוף מעשה,
צעקות בלגן ואז מגיע הרב בוחן, קולט שהבוחן שלו טמבל וחותם הוא בעצמו ומעביר הטרופר טסט .
נתראה בשנה הבאה ...
רענן
העיקר שהיה מזגן
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
העיקר שהיה מזגן
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
יש מצב שזה מה "שהדליק" אותו ....
רענן
תהיו רגועים. זה לא רק ג'יפים. זה כל רכב לא בדיוק חדש ולא בדיוק סטנדרטי.
אני את הלקח למדתי אחר הטסט האחרון שבו חיפשו וחיפשו וחיפשו. מזל שהיו לי כפפות בתא כפפות.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gmike
אני לא הבנתי דבר אחד-עברת במסלול, מצאו ליקויים. תיקנת ועשית טסט חוזר,אי אפשר למצוא עכשיו ליקויים נוספים, הם אמורים לבדוק רק את מה שהכשילו עליו בפעם הראשונה, אז איך?
לא מדוייק.
נכון, בדר"כ זה הנוהל, אך אם מצא בוחן כי ישנם ליקויים נוספים ברכב(בעקר אם הם משמעותיים) יש ביכולתו לפסול את הרכב מחדש.
בדר"כ הפסילה תעשה לאחר התייעצות עם המנהל המקצועי('רב-בוחן') או בוחן בכיר אחר, אך אין חובת התייעצות שכזו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
תהיו רגועים. זה לא רק ג'יפים. זה כל רכב לא בדיוק חדש ולא בדיוק סטנדרטי.
אני את הלקח למדתי אחר הטסט האחרון שבו חיפשו וחיפשו וחיפשו. מזל שהיו לי כפפות בתא כפפות.
אסף.
לפי הסיפורים פה כדאי שזה יהיה כפפות של פרוקטולוג
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
לא רק סופות גם SUV רכיל ודי סטנדרטי כמו הפאגרו.
את הרכב שלי מעביר המוסך שמטפל כחלק מהשגרה של טיפול תקופתי ומבחן שנתי. אין פה עניין עם מאכר או משהו לא חוקי פשוט חלק מהשירות של המוסך.
שנה שעברה הרכב הוכנס לפני הטיפול לטסט כאשר צריך להחליף תפוחים בשני הצדדים וצריך לבצע שיפוץ לתיבת הגה שהזיעה די חזק. הכשילו את הרכב על עשן ולוחית זיהוי מוסתרת (מותקנת בתוך פגוש מתככת עם כננת) ולא התייחסו בכלל לבעיות הנ״ל.
השנה דווקא האוטו נכנס אחרי הטיפול עם ההערה הנוצצת של ההגבהה, הציקו על מטף שלא צריך (דווקא יש מטף אבל לדעת הרב בוחן הוא קטן מדי), הציקו על עשן ובסוף הכשילו על מושבים 6 ו-7 שפורקו מהאוטו. בסוף הרכב עבר טסט שהמושבים פשוט מונחים בתא המטען.
עד לשנה הבאה... שלום שלום ואל תבואו בחלום
Sent from my iPhone using Tapatalk
מעניין המטף. אתה לא הראשון שאני שומע ממנו לא רק שדורשים מטף כשלא נדרש (למשל ב M1 ) אלא שגם מתפללים על הגודל שלו.
ובכן, בתקנות התעבורה מוגדר היטב מי צריך מטף ובאיזה גודל.
אני אעלה מאוחר יותר לינק להורדה של קובץ תקנות התעבורה המעודכן.
אסף.
גם לי היה ויכוח על מטף (למעשה צ"ל מטפה) עם בוחן. לפי החוק רכב פרטי מוחרג מהחובה למטף.
הבוחן טען ש "M1 מרכב אחוד" זה לא רכב פרטי.
מישהו יודע מה אומר החוק?
החוק לא מתייחס בכלל לסיווג המשנה בנושא הזה רק לסיווג עצמו. M1 הוא רכב נוסעים ולא משנה מה סיווג המשנה.
אסף.
תק' (מס' 14)*תשס"ה-2005
**********"רכב נוסעים פרטי" – רכב מנועי פרטי המיועד להסיע נוסעים אשר צוין ברישיון הרכב שלו סיווג ראשי*M1;
*תק' תשע"ו-2015
370.*(א)**לא יירשם רכב מנועי למעט רכב מסוג*M1,*T,*L*– בסיווג משנה (1)(א) (רכב פרטי), ולא יחודש רישיונו, אלא אם כן –
(1)***יימצאו ברכב מטפים ברמות ומסוג כמפורט בפרט 26 בחלק ג' לתוספת השנייה;
(2)***המטפים כאמור בפסקה (1) יימצאו בתוך הרכב במקום הנראה לעין אשר הגישה אליו נוחה, ואופן הוצאת המטף מהרכב והפעלתו יהיו מהירים ונוחים
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
גם משרד התחבורה אינו יודע איך 'לאכול' את סיווג הרכב M1 - מרכב אחוד.
בחלק מהמקרים יש התייחסות לסיווג זה כמו אל 'פרטי נוסעים' ואילו בחלק אחר כאל רכב משא(כדוגמת N1).
דוגמת התייחסות כמו ל-N1:
רכב M1 - פרטי נוסעים פטור ממבחן רישוי ב-3 השנים הראשונות לחייו(החל משנת היצור 2016) ואילו M1 - מרכב אחוד חייב במבחן כבר בשנתו הראשונה.
דוגמת התייחסות כמו ל'פרטי' ניתן לראות בהוראת הרישום של רנו קנגו
זה בגלל שהסיווג הזה הוא שריד לסיווגים טרום העידן האירופי. אלו כלים שבועות הוגדרו משא אחוד ואז הפכו ל M1
זה מה שקרה לי עם בטרנספורטר שהיה משא אחוד מגורים ואז השתנה ל M1 משא אחוד מגורים ואז ל m1 מרכב אחוד מגורים עד שיום בהיר אחד השתנה לו הרשיון ל N1 מרכב אחוד מגורים (אין כזה דבר...) אף אחד לא יודע למה.
בקיצור הסיווג המשני זה משחק חסר משמעות על פי רוב.
אסף.
ועדיין, בחלק ממכוני הרישוי 'חוגגים' על ההגדרה 'מרכב אחוד'(כאילו רכב פרטי נוסעים הנו בלתי אחוד), ומחייבים את בעליו:
1. רישום משקולות
2. פסים זוהרים
3. מטפה
אני קורא את ההודעות פה ומזדעזע.
בעבר היו לי סמוראי ודייהאטסו אפלאוז, תמיד הלכו לטסט עם המוסכניק, אפילו לא ניסיתי.
אני גר בניו יורק כבר 4.5 שנים, מחזיק רכב בשנתיים האחרונות, בדיקה שנתית אפשר לעשות בכל מוסך כמעט, היא עולה $65 לכל סוגי
הרכב עד כמה שאני יודע. אני עושה במוסך בתחנת דלק לידי. הוא מרים את הרכב, בודק מה שצריך, אם הכל תקין תוך 15 דקות, הכל
מאושר והרכב משוחרר.
מוסד הטסט השנתי, הוא בירוקרטיה שנועדה לספק תעסוקה מיותרת לחבורת בטלנים במדינת ישראל ולגבות מיסים בדמות אגרה.
מעניין איך החוויה עם רכב שטח משופר פה, מקווה לגלות בעתיד :).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Liranayalon1
אני קורא את ההודעות פה ומזדעזע.
בעבר היו לי סמוראי ודייהאטסו אפלאוז, תמיד הלכו לטסט עם המוסכניק, אפילו לא ניסיתי.
אני גר בניו יורק כבר 4.5 שנים, מחזיק רכב בשנתיים האחרונות, בדיקה שנתית אפשר לעשות בכל מוסך כמעט, היא עולה $65 לכל סוגי
הרכב עד כמה שאני יודע. אני עושה במוסך בתחנת דלק לידי. הוא מרים את הרכב, בודק מה שצריך, אם הכל תקין תוך 15 דקות, הכל
מאושר והרכב משוחרר.
מוסד הטסט השנתי, הוא בירוקרטיה שנועדה לספק תעסוקה מיותרת לחבורת בטלנים במדינת ישראל ולגבות מיסים בדמות אגרה.
מעניין איך החוויה עם רכב שטח משופר פה, מקווה לגלות בעתיד :).
אל תהיה בטוח שהמצב כאן עד כדי כך נורא, בסך הכול אתה נחשף פה בעיקר לאלה שחוו בעיות ולא לאלה שעברו או נכשלו על דברים ענייניים.
גם לי יצא להיכשל, לפעמים על דברים מעצבנים כמו חלון חשמלי מקולקל, וזה דווקא היה בפרייבט. בטסט הלפני אחרון הכשילו אותי על עשן שנמדד באמצעות עינו המכויילת של הבוחן, תוסף דלק (לא במכון), סיבוב ותשלום על מבחן חוזר - והעשן נעלם וקיבלתי רישיון לעוד חצי שנה. אני חושב שזאת הייתה הפעם היחידה שהרגשתי שסתם נטפלים אלי. אבל אולי אני סתם מדחיק כי הפחד בהחלט קיים...
בכל מקרה, ההשוואה בין ארה"ק (*בועז) וארה"ב היא ממש לא רלוונטית כי מדובר על שתי גישות כמעט נגדיות. בארה"ב החופש של האזרח הוא ערך מוביל וזה מגיע על חשבון דברים אחרים כמו רשתות בטחון שונות, וכאן החופש קיים רק ברמה משנית אבל יש המון רשתות בטחון (ראה ערך פול חברות הביטוח למשל).
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
פשוט שרשור בלהות...
אני מרגיש צורך לאזן קצת.
בב"ש (יש שמחשיבים אותה בפריפריה)
ניגש לאותו מכון כבר כמה שנים. בלי קשרים ובלי קומבינות. תמיד לבד. 5 פעמים בשנה (אופנוע בן 10, עגלה בת 22, פרייבט בן 12 ורכב שטח מיושן בן 27).
הכל מתנהל בנינוחות, בלי תחושה שמחפשים אותך... רוב הפעמים עובר חלק, כמה פעמים נכשלתי - בצדק, וכמה פעמים גם קרה שרשמו הערות קטנוניות. אז אני פונה לרב בוחן, שהוא בכלל היא, ובשיחה נעימה, בלי צעקות, מגיע להבנות ומקבל חתימה.
כמי שמתחזק לבד את הכלים שלו, אני שמח על ההזדמנות לביקורת של עין מקצועית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
פשוט שרשור בלהות...
כמי שמתחזק לבד את הכלים שלו, אני שמח על ההזדמנות לביקורת של עין מקצועית.
אוי לך ולרכב שלך אם אלה העיניים ה"מקצועיות" שאתה סומך עליהן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
YoavR
בב"ש (יש שמחשיבים אותה בפריפריה)
ניגש לאותו מכון כבר כמה שנים.
איזה מכון?
גם אני אאזן פה טיפה: טסט לפני שבועיים הוכשל על חופש במתלה קדמי ימני (בול ג'וינט ככל הנראה מקורי שהגיע לסוף דרכו אחרי 340 אלף ק"מ), נזילות (בכל זאת דיסקו) ופנסים עמומים. הכל בעיות אמיתיות שטופלו (טוב נו ה'טיפול' בנזילות כלל רק שטיפה יסודית..) והטסט החוזר עבר חלק. יש לי אישור הגבהה ברשיון אז זה לא היה אישיו. בקיצור קשה להתלונן.