או, זה החלק שהיה חסר והוא צוטט ממקום אחר ...
Printable View
לא, זה צוטט מאותו מקום. פשוט לא קראת עד הסוף...
לפני כמה חודשים הייתי אצל נגררי סולו קניתי אחד. מעולם לא הספקתי להשתמש לפני שמכרתי את האופנוע. אם תרצה.
הד
054
999
5617
Sent from my iPhone using Tapatalk
תודה גו על המידע..
כיף לשמוע אותך שוב (-:
לדעתי המשקל הכולל מגיע בקלות ל- 130 ק"ג אם לא יותר, אפילו עם אופנוע אנדורו מקצועי קל יחסית. ואז השאלה כמה מהר אתה נוסע על הבמפים השכונתיים..
כנראה שאין בעיה הנדסית אמיתית אבל לי זה הרגיש גבולי מספיק כדי שאפסיק להשתמש במתקן הזה (יחד עם החשש מבלימת פתאום ובכלל תמרוני חירום).
אגב לגבי פירוק גלגל, אופנוע לא נהוג להעמיד על המזלג, ובטח ובטח לא להדק אותו בכח ולדלג במפים במצב הזה.
האופנוע שוקל 93 קילו. אם נוסיף דלק זה יגיע ל 100.
המנשא עצמו שוקל כ 20 קילו.
כלומר 120 משקל כולל זה לגמרי הגיוני.
לגבי במפים, מובן מאליו שנוסעים לאט. שטח אין על מה לדבר.
לגבי פירוק גלגל, לא מתלהב מזה, גם מבזבז זמן וגם מקשה עוד יותר על ההעמסה והפריקה.
חשבתי על הטיה של הגלגל הקידמי הצידה. כל מה שאני צריך זה 14 סנטימטר פחות..
לגבי תמרוני חרום ובלימת חרום, אכן יש בעיה. מצד שני גם עם עגלה רתומה לך תעשה תמרון חירום.
הסיכון נראה לי די מאוזן במקרה הזה.
120 קילו בקצה של מאריך באורך חצי מטר מקורת הרוחב אינו שקול ל-120 קילו מעל תפוח סטנדרטי. זה מנוף עצום עבור משקל כזה.
שוב, לא אומר לא לעשות, אלא רק לוודא שהשלדה תשא בעומס ואם יש ספק אז לחזק את השלדה, לפזר את העומס טוב יותר, או לוותר ...
מן הסתם זה תלוי במבנה של המנשא ואיך האופנוע מרותק אליו, גם בכיוון הנסיעה (הבלימה) וגם בניצב לכיוון התנועה - האופנוע מנסה 'לנסוע' הצידה במהלך פניות, ועם לא מעט מומנט.
הנסיון שלי הוא שאופן הריתום של האופנוע לעגלה והתכונות שלה עצמה מאפשרים תמרוני חירום (בלימה וחמיקה ממכשולים) הרבה יותר מהמנשא.
ראיתי על כביש 6 גימיני משייט על 90-100 עם אחד כזה על התחת.
אם הוא יכול כולם יכולים;)
בעקבות העלאת השרשור, אני אעדכן קצת.
יצא לי לנסוע עם המנשא נסעה בעיר ומחוץ לעיר.
האופנוע עולה בקלות, אך הקשירה שלו לוקחת יותר זמן (עדין צריך למצוא דרך מהירה לעשות זאת)
בנסיעה לא מרגשים בכלל את האופנוע, כאלו לא היה שם.
לא ניסיתי תמרוני חרום, אבל עצירת חרום כן, שום בעיות.
לסכום בהחלט אפשרי ובטוח, לפחות לגיפ רנגלר עם אופנוע קל יחסית.
לא מנשא לאופנוע, אבל דוגמה למשהו שלדעתי, בלתי מתקבל על הדעת ברכב שנוסע בשטח.
בדיסקו 4 הזה נתקלתי בחול המועד, במעלה אברהם. יצר פקק של רכבי שטח שנמשך כמעט שעתיים עד העצים המאובנים....
טוב ,אני אולי מגזים קצת בנוגע למרחק אבל לא בנוגע לזמנים. כ-30 כלי רכב מארבע שיירות שונות נעמדו בתור ודוממו מנועים ופתחו צידניות ושמשיות המתינו עד שכבודו יבין שהמטבח הנייד המאובזר שלו, ששוקל לטענתו כ-100 ק"ג ולהערכתי כ-150 ק"ג לפחות, ותלוי כמעט מטר אחורנית מהרסיבר שלו, זה מה שמונע ממנו לעלות.
דיסקו 4 זה אוטו בנזונה. אוטו שאיך אומרים? גם עם נהג לא משהו, לא אמור להתקשות במדרגה של מעלה אברהם.
הנהג במקרה הזה היה לא משהו בלשון המעטה... אבל גם מוכשרים ממנו כנראה לא היו מצליחים להתגבר על המדרגה עם הדבר הזה שתלוי מאחורה ושותל את זנב הרכב באדמה. בסוף הוא השתכנע לפרק את המשקולת הזו (נדרשו ארבעה גברים כדי להרים את זה) ולהקשיב למכוון שאינו מהקבוצה שלו - ורק אז הצליח לעלות.
דווקא נראה מעניין מאוד.
אולי לא לנסיעת שטח, אבל לקמפינג ביערות קקל...
דווקא בחור נחמד, אבל לא בדיוק מבין גדול. אחד שנתקע על כל שטות ועוצר כל 20 מטר....
סחב אחריו שני חברים שלו בפורסטר ובקיה סורנטו ישנה עם מערכת שילוב 4X4 תקולה.
אחרי שהצליח לעלות, עוד היה צריך למשוך אותם.... יום לימודים ארוך.
אפשר היה להבין מבחירת המסלול והתאמתו לכלים שבקבוצה, מאופן התקנת המטבח הזה, היעדר ציוד חילוץ אלמנטרי ושאר רמזים, שאתה כנראה לא רוצה לטייל איתם.
אבל המטבח הזה מדוגם. אתה מאוד-מאוד רוצה להצטרף אליו לחניון....
מצטרף לשירשור.. גם אני מתענין במתקן כזה ומודאג מהמשקל הנוסף שיישב מאחור על השילדה - חשבתי אולי לבנות תמיכה נוספת שתגיע דווקא מהגגון כעזר..
במקרה אני מכיר את החבר'ה... הם אחלה אנשים, באמת טובים, הבחור עם הסורנטו לא מבין גדול במכניקה לצערו,(עפ"י שיחה איתו) המערכת היתה תקינה בתחילת הטיול, אחרי המדרגה הם חתכו הביתה, ולדבריו הוא גם התלונן על זה שהיו צריכים לחשוב על המתקן הזה לפני ועל זה שהיו צריכים להרים אותו עד חזרה עד לרכב אחר כך, אני לא עו"ד של אף אחד אבל ידוע כבר מזמן שבחגים יש פקקים במדבר(דבר שלא היה לפני שנים לדעתי) ורצוי לתכנן בהתאם...
נקלט באיזור מודיעין היוםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d0f73f2139.jpg
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
מנסיון של חבר עם לנדקרוזר ומאחור עריסה לאופנוע wrf 250
נוסע בשטח אבל בשטח טכני ההרגשה לא נעימה. אפשרי להתנייע בשבילים קלים ובינוניים, רצוי לשים לב לא לאתגר את העסק יותר מדי דהיינו להרגיע עם המהירות, קפיצות באוויר וירידת מדרגות.
יש תחום אפור בעניין החוקיות כי עקרונית אסור לאופנוע לבלוט לצדדים.
מקפיץ שרשור ישן עם שאלה משיקה.
חבר של חבר חוזר מארה"ב לארץ עם מכולה ושוקל להביא מתקן אופניים לוו גרירה. בארה"ב יש לו בחירה בין שני רסיברים - 1.25 או 2 אינץ', ובישראל הוא מתכנן לרכוש ג'יפון עם שבעה מקומות, לאו דווקא מתוצרת אמריקאית (כלומר ללא רסיבר מובנה).
1. האם קיימים בישראל סטנדרטים שונים, או רק ה-2 אינץ'/50 מ"מ שבד"כ מוזכר בדיונים הלוונטיים פה בפורום?
2. במידה ואכן קיימים מספר סטנדרטים, האם ישנם קריטריונים או הגבלות להתקנת מידה מסויימת על רכב מדגם/משקל מסויים?
3. בהנחה וקונים ג'יפון ללא רסיבר ורוצים להתקין אחד, האם זה כרוך ברישוי מחודש/עמדה 1 או שמספיק לשלם אגרה אונליין ולקבל חותמת של מתקין מורשה?
כל תובנה נוספת תתקבל בברכה. מודה לכם מראש.