בשירות שלי לפני הרבה שנים בבקעה . ידענו שהוא קופץ עד 30 ס"מ מעל הקרקע.
ולכן תמיד ישנתי על מיטת שדה . עכשיו כשמדובר על תופעה ,זה מלחיץ, כי מציינים שם גם את הכינרת.
אוטוטו נטייל רק בים
Printable View
בשירות שלי לפני הרבה שנים בבקעה . ידענו שהוא קופץ עד 30 ס"מ מעל הקרקע.
ולכן תמיד ישנתי על מיטת שדה . עכשיו כשמדובר על תופעה ,זה מלחיץ, כי מציינים שם גם את הכינרת.
אוטוטו נטייל רק בים
לך לוויקיפדיה.. נראה אם תצליח למצוא מילה יותר עקומה מיתושעש..
איזה עצלן האנטמולוג שנתן לו את השם..[emoji41]
כמו שציינת, יש משהו על הגב דלו, אהל זה לא עף..
לא חושב שהוא קופץ עד חצי מטר, זה כלל האצבע ללינה בשטח, הוא כן מטפס.
בזמנו הייתה הוראה בצבא לנסות להקים את המאהל לפחות 100מ משיחי מלוח.
איל, קטונתי מלבטל את דבריך, אני שיתפתי את החוויה מהניסיון שלי, ואתה את שלך. ככל הנראה המקרים שלנו נמצאים בקצוות הרחוקים של קשת התרחישים האפשריים, ובאמצע יש עוד כל מיני אפשרויות לדרגות חומרה. בכל מקרה, מה שניסיתי להדגיש, זה שהצמדת מונחים כמו 'מגיפה' או 'מכת מדינה' כל מטרתה היא היסטריה ציבורית ואין קשר בינם לבין המציאות. האם צריך לטפל בבעיה- בהחלט, ברמה של מפגעים תברואתיים, בדיוק כמו החובה לטפל במפגעי יתושים למשל, שנושאים לא פחות מחלות, מחלות שחלקן מסכנות חיים באמת.
במושבה מגדל המוכה בשפני סלע. יש פרויקט גדול בשנתיים האחרונות לחיסול בתי הגידול (מסלעות). באגרים ןשופלים מפנים את הסלעים ומכונות טוחנות אותן. הפרויקט הסתיים. ההר שצפונית למושבה נוקה מרוב גלי הסלעים. שפני הסלע חסרי הבית נדדו אל הישוב. אל תוך הגינות. לא יודע מה יהיו ההשלכות בעתיד. כרע המצב קשה מאוד. הפרויקט רק החמיר את המצב.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
בחוקוק עשו פרויקטון דומה וזה דווקא הרחיק אותם. נכון. אין להשוות בין כמות המסלעות האפסית שם לעומת מגדל. בתוך הקיבוץ אני מניח שהכלבים טיפלו בהם.
יש מה לאכול בשפן הזה?
תגידו, פסמון/ מריון / שפן סלע זה לא עכברים או חולדות בתכלס ? עם שמות של אשכנזים ....
חתולים מסוגלים לטפל בהם ?
בספק. יותר בכיוון של תנים.
זה חתיכת חיה ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b52ea495c3.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
כתב מישהו שאחרי שכל העסק עובר - הגוף מחוסן לכל החיים. האם נכון?
אני נעקצתי לפני כשנה בזמן טיול על שביל ישראל באיזור באר אפעה - דימונה.
רק לאחר כחודש ( דגירה..) החלו לצאת פצעים לא יפים. כיום אני מצולק משהו משהו..
יש רק סוגיה אחת,
האם העובדה שנעקצת וחלית בלישמניה מייג'ור, גם מחסן אותך ללישמניה טרופיקה?
הרופאה במרפאת עור המתמחה, טוענת שלא. מצד שני כל התחום הזה לא נחקר מספיק והרבה מתשובות הרופאים הן חצי ניחוש (הם גם מודים בזה).
תכלס... מה זה אומר בעצם ?
האשה פה נכנסה ללחץ והודיעה שלא באה לטייל יותר.
זה עד כדי כך חמור שכל שניה במדבר ישר מזנק עליה איזה זבוב נטול כנפיים ועוקץ אותה ?
לא חושב.
זה מסוג הדברים שתמיד היה בחוץ, רק לא ידעת עליהם.
אז עכשיו תפסו אייטם מפחיד.
אני מטייל וישן בשטח מגיל תיכון.
כולל חמש שנים שבהן פחות או יותר גרתי בתוך שיחי מלוח בתא שטח שבין באר שבע ואילת. אני לא מכיר אפילו אחד שנעקץ בטיול....
אז כמו שאמרו,
זה קיים, אבל נדיר ויש דרכים להמנע.
בוא נגיד שאם היא תתעמק במה הולך על הרצפה ברוב החניונים בדרום, במיוחד בכאלו עם עצים, היא באמת לא תצא איתך יותר.
חחח אייל. שתוק !
אנחנו לא הולכים אף פעם לחניונים כאלו ..
Sent from my iPhone using Tapatalk
עכשיו באמת הפחדתם אותי.
למכירה ג'יפ