תגובה: האם ניתן להוסיף לפורסטר Z מערכת X MODE
דרור, ברור שהכל בפרופורציות.
אני תמיד מדבר על סיטואציות ועליות שהרכב יכול לעשות על הנייר, ושמקביליו כן יודעים לעשות (אני מטייל עם דאסטרים בעיקר והם עושים אותם לידי).
הרבה עליה בזוית בריאה זה גם נגיד דיונה קצת ארוכה שהיא רכה ונחמדה, לא מסוכנת ולא מהווה שום יציאה ממעטפת הביצועים לפי כל אמות המידה....והיא נכשלת בגלל חוסר בתנופה ברכב שלא חסר לו כוח במנוע (פשוט שמו לי אותו "בהילוך שני").
התיסכול הגובר מהבאגים האלו של האקס מוד ושל יחסי ההעברה בגיר הרציף - קשור לכך שהם לא בגלל שהרכב "לא מסוגל" לכך בבסיסו, אם הוא לא היה מסוגל היינו יורדים מהעניין.
אבל הוא כן מסוגל כי:
1. לא חסר פה כוח במנוע, רק תן לי לנעול יחס העברה נמוך כשאני באקסמוד.
2. לא חסר יכולות למערכת האקס-מוד בהדמיית הנעילה, כשהיא עובדת היא מרשימה מאוד, אבל פתאום היא פשוט לא עובדת.
לגבי צריכת דלק, 1/9-11 משולב, מנוע שמתוכנת להיות הרבה בסל"ד גבוה.
בפועל ולא בתיאוריה בגלל שהוא מהנה בכביש אתה לא נוסע חסכוני יותר, זה מתבקש.
אני עם פורסטר עם X מוד,
עשיתי איתו את כל המתארים, כולל רמה"ג בבוץ בשלג וגם בקיץ במעל 40 מעלות, דיונות מפתחת שלום בואך הר קרן ולבאר מילכה, חוצה מדבר יהודה, נחל חצרה ונחל צין, נחל חורשה ונחל אלות. בקיצור כ 110,000 ק"מ בשנתיים הרבה כביש וגם טיולי שטח, להפתעתי שום בעיה, למעט פגוש קידמי שיצא מהמקום והוחזר אחר כבוד, הרכב הפתיע אותי לטובה ביכולות, כבוגר כמעט כל רכבי השטח, אני מאד מרוצה מהתמורה גם בכביש וגם בשטח ונכון זה לא דיפנדר או סופה אבל בידיים הנכונות הוא יקח אותך למקומות שאף גיפון לא יקח וגם תחזור בכייף עם חשבון דלק שפוי יחסית.
שלא יובן לא נכון - זה אוטו מעולה. הטוב ביותר בקטגוריה שלו ובפער מוחשי.
על האמינות ועל איכות הנסיעה שלו בכביש ובשבילים אין ויכוח בכלל.
הדינמיות שלו ברמה מאוד גבוהה - זה רכב שעונה היטב להגדרת "מהנה לנהיגה".
גם בשטח, בנהיגה נכונה ומודעת, הוא יעשה דברים מרשימים.
אבל הגיר הוא נקודת תורפה. יש מגבלות וצריך להיות מודע להן.
אין פתרון מחשבי לסיפור?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
אם יהיה פתרון, הוא יבוא רק ממחשבים
במקרה שלי הוא גם חייב להגיע רק מסובארו עצמם כי אני לא מוותר על 5 שנות אחריות.
הרעיון במערכת הוא שהתערבות המחשב והעברת הכח היא כמעט מידית גם בהצלבה מלאה בעמידה. ללא XMODE הטרקשן ממצב עמידה ממש עצלן. בהצלבות ארוכות (דרור ברלי ) הרכב עוצר מהיעדר מהלך מתלה ונעצר הטרקשן עצלן ולא מאוד יעיל. ( כמובן.. גז קבוע וכו' ) קפיצה וגזירת ציריה.. לא בבית סיפרנו
הרכב אצלי שבועיים, הנפתי במסלול נקיקי (אחרי עין צברים על הירוק) גלגלים באויר . בצפיה בוידאו הושלמה לי התמונה ואיששה את חששותי. הופתעתי מאוד לרעה בנושא. ( 2008 צורה חדשה דגם X )
דגם 2008 הוא כבר מזמן לא חדש ולא "צורה חדשה" (בחיאת, עזבו אתכם מההגדרות של לוי יצחק. זה נשמע מגוחך)
ה-TC בדגמים החדשים יותר עובד יותר טוב.
אבל. וזה אבל גדול - ה-TC של סובארו אמנם אפקטיבי יותר משל רוב המתחרים, אבל בהשוואה למערכות הטובות בשוק (לנדרובר, ג'יפ, טויוטה לנדקרוזר, אפילו דאסטר) אכן איטי יחסית ולא תמיד עוזר. לעתים מדרגונת של כמה ס"מ ספורים עוצרת את האוטו מלהתקדם וצריך לשפר עמדה לאחור כחצי מטר כדי לצבור מעט תנופה. X-MODE משפר במשהו את המגבלה הנ"ל אבל לא באופן מהותי.
במכוניות האלה החשיבות של תכנון מקדים של קו התקדמות על מנת לייצר תנועה זורמת ללא עצירות יזומות, גם אם איטית, היא ממש קריטית. גם הרפיה קלה מהדוושה מייצרת עצירה ואבדן מומנטום שה-TC לא תמיד יתגבר עליו. חשוב לזכור את זה.
חשוב גם להיות סבלן ולא להתייאש מוקדם מדי. במצבים מסויימים צריך ללחוץ על המצערת יותר ויותר, בהדרגה ועם הרבה רגש, עד שה-TC "יתפוס".
חברים,
כבעליו הגאה של פורסטר שני, הוא אכן רכב נוח מאוד ונעים לנהיגה בכביש ובשביל.
כיאות למוביל בקטגוריה, לגירסת "הליסינג" שלו יש יכולות מרשימות בשטח, אך לא הייתי ממליץ לעשות זאת בבית עם רכב שאתה מממן את עלויות התחזוקה.
למען הגילוי הנאות, לטיולי שטח ברמה עד קשה, אני מחזיק פג'רו Q, ערך ספרים שואף לכלום, אבל בשטח נותן עבודה.
קיצר - בשביל להראות לחברה, אפשר לעשות איתו דברים יפים (עם הפורסטר), אבל אישית למי שלא רוצה להרוס אותו, ממליץ להגביל את השמוש בו לשטח קל עם מעברים הכרחיים רק כשאין ברירה.
לא צריך להגזים גם לכיוון השני.
פורסטר ייתן עבודה מצוינת כרכב לטיולים משפחתיים שפויים.
אבל על מנת לא לגרום לו נזקים, צריך להיות נהג מיומן בעל יכולת קריאת שטח טובה ולהכיר את הרכב הזה ואת יתרונותיו מגבלותיו - ויש לו מגבלות.
זה גם למה אני לא מתלהב מכל מיני הגבהות ושאר שינויים שאונסים את הרכב הזה להיות מה שהוא לא ולעשות דברים שהרבה מעבר למעטפת היכולות הבטוחה שלו. להבדיל מרכבי שטח אמיתיים שהם רק פלטפורמה בסיסית לשינויים מרחיקי לכת, כאן האפשרויות מצומצמות יותר והמגבלות קרובות מאוד. קחו בחשבון.
דרור, השאלה היא אם אתה כמדריך, גם רואה את הבלאי שהרכבים האלה צוברים בעקבות הנסיעה בשטח. גם בטיולים בהם לכאורה שום דבר לא נשבר או נדפק. יש לי הרגשה (תחושה בלבד)שהוריאטור (בכוונה מעליב אותו) לא אוהב את כל ההתחממויות, כנל לגבי הלימיטד סליפ וכו....
וזה לפני שדיברנו על חוסן מכלולים. שוב, תחושה בלבד (ודווקא הייתי שמח להתייחסות שלך לגבי חוסן ה"ברזלים", להרחבת הידע). כי הסובארו היחיד שיש לי נסיון איתו בשטח הוא הטנדר. (אגב למרות התדמית האייקונית שלו, היה טוחן ציריות ומפתח חופשים בקצב מפחיד. אם היו מנסים למכור רכב באיכות כזאת היום, היו פושטים רגל).
בתור אחד שמטייל הרבה עם הפורסטר (2008) שלי, יכול לומר שאין נזקים למעט בלאי מוגבר ברכיבים הרגילים (כמו בכל רכב שמטייל בשטח).
אצלי הגבהתי (ספייסרים, ולאחרונה עברתי לקפיצי הגבהה איירון מן) ומיגנתי.
צמיגי 50.50 יוקוהמה ג'אולנדר ו...זהו.
הטיולים שלי מתחלקים ל-2:
טיולי חמישי בערב - דגש על משחקי עבירות וחברותה.
טיולי משפחות- ארוכים, ציוד מלא.
ניכר בלאי ברכיבים הרגילים - גומיות מייצב, מוטות קישור, בולג'ויינטים.
ציריות? כלום.הוחלפו הקדמיות בסמוך להתקנת ההגבהה ומאז מעל שנתיים שקט.
תיבת הילוכים? כלום. הילוכים עוברים חלק גם בעומס.
מנוע? כלום. למעט בלאי טבעי. ולפני שיונתן יקפוץ, לא. מיסב פולי מזגן לא קשור לנהיגה בשטח.
חשמל? כלום.
מה שכן ניזוק- מערכת פליטה, נגרם כתוצאה משיקול דעת נהג מוטעה.
הרכב נוסע מצוין, ישר בלי רעידות. לאחרונה ביצעתי לו כיוון פרונט והמכון אמר שהזוויות היו תקינות.
המסקנה?
דרור כבר אמר אותה. מספר פעמים.
כל עוד זוכרים שהפורסטר הוא איננו רכב שטח "אמיתי", ומקפידים על לנהוג אותו - מגיעים רחוק מאוד.
בסופו של דבר, הבלאי תלוי בנהג/ת. בצורת הנהיגה שלכם, ביכולת קריאת השטח ובהבנה שלכם את האוטו. בסוג הטיולים, מתי אפשר ללחוץ אותו ומתי עדיף להרפות.
החלק שהכי סובל בדגמי סובארו פורסטר ו-XV (רכב ה-4X4 הנמכר ביותר בישראל, זו אותה מכונית בסופו של דבר אז אני מכניס גם אותה לדיון) הוא הפגוש הקדמי. זוית גישה בעייתית שבאה לידי ביטוי במיוחד בירידות, כאשר המשקל עובר קדימה וסוגר את הקפיצים הקדמיים. ואז הפגוש יורד ופוגש כל מיני אבנים ועצמים אחרים ונתלש ממקומו. ברוב המקרים אלה רק קליפסים שהשתחררו וקל לדחוף את הפגוש חזרה למקום. במקרים אחרים הקליפסים יישברו והפגוש עלול להיעקר בשלמותו. זה כבר לא נעים וכן יקר.
נקודת התורפה הבאה - צמיגים. קריעת צמיגים אינה נדירה בטיולים. ככה זה עם חתך נמוך והבעיה לא רק בסובארו. הצמיגים האלה לא זולים.
גיר רציף - לא אידיאלי לעבודת שטח. הוא פשוט לא אוהב עומסים מתמשכים. גם זה תלוי בצורת הנהיגה - תשננו לעצמכם לשמור על רצף תנועה. עוזר לעבירות וגם מוריד עומס מהגיר.
מעבר לזה - בלאי רגיל של נסיעה בשטח, כמו בכל רכב. בושינגים למיניהם, חופשים שעלולים להתפתח במערכות כמו הגה וכו'. מי שמטייל הרבה עם המכוניות האלה טוב יעשה אם ימגן את הגחון ובכל מקרה יצטרך לוודא את תקינותן בתדירות גבוהה יותר. בתיאוריה, מכוניות שהוגבהו עלולות לסבול מבלאי מהיר יותר בציריות ובפעמונים שלהם.
סך הכל מי שרוצה רכב משפחתי יומיומי שימושי, נוח ואמין ולהבדיל מכל שאר הקרוסאוברים - גם מהנה לנהיגה וגם בעל יכולת טיולי שבילים וגם קצת מעבר, אלה מכוניות אידיאליות מבחינתו. הטובות ביותר בקטגוריה.
----------
ואני מצטרף לקריאה לחזור לפרופורציות בנוגע לטנדר סובארו הקלאסי - הכלי המגניב הזה זוכה למעמד מיתולוגי בדומה לג'פ"ס M151. אבל כל מי שבאמת מכיר את צמד ליצני השטח המוטוריים הזה יודע שלפחות חצי מסיפורי העם והאגדות שנקשרו בהם הם אשכרה רק אגדות. החצי השני הגיע מאנשים שאינם ג'יפאים...
הטנדר והלאונה 4WD הישנים כבודם במקומו מונח, אבל הם לא היו רכבי שטח אמיתיים. גלגלי 13' זעירים, זויות מרכב בעייתיות, שימוש אגרסיבי בשטח דן אותם לבלאי עצום, וזה מלבד הליקויים הקשים בכל מה שקשור בבטיחות, בנוחות ובביצועים שאפיינו את תעשיית הרכב היפנית בשנות ה-80'. אז תרגיעו. קחו הכל בפרופורציות.
האם הבעיות בגיר הרציף בשטח, נכונות גם לפורסטר החדש? בסובארו טוענים שמדובר בגיר משופר עם יחסי העברה קבועים.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
בגיר רציף אין "הילוכים".
בתכל'ס זה וריאטור בדומה לקטנועים ול-SBSים - העיקרון הוא שני גלילים קוניים שמניעים זה את זה באמצעות רצועה/שרשרת שנעה עליהם. לוריאטור יש יחס העברה נמוך ויחס גבוה וביניהם אינסוף יחסי העברה. לכן הוא נקרא באנגלית CVT- Constant Variable Transmission - תמסורת משתנה-רציפה.
בדגמי XV עם מנוע 2.0 ופורסטרים מרמת גימור X ומעלה שמצויידים בשיפטרים מאחורי ההגה, יש 6 "הילוכים" כלומר יחסים מתוכנתים מראש. אם אני זוכר טוב, בדגם החדש הוסיפו עוד "הילוך, כדי להקטין פערים בין יחסי ההעברה הוירטואליים האלה. סך הכל יש שם 7 "הילוכים".
לא יודע מה "משופר" בגיר של הפורסטר החדש למעט עוד "הילוך". במבחן שעשיתי לו הוא באמת עבד יפה, אבל מכיוון שאני מכיר את שגעונות הגיר הרציף אני יודע איך להתנהג איתו כדי להקל עליו את החיים. אני לא בטוח שבידי לקוחות לא מנוסים, שיעשו טעויות ויכניסו את הגיר לסטרס מיותר, לא יצוצו התופעות הישנות של התחממויות הגיר ואבדן יכולת נסיעה (זמני).
חוצמזה, אם אתה רוצה עצה לחיים - אל תבנה על הסברים של אנשי מכירות. חלקם לא יודעים מאיזה צד נמצא המנוע. בתחום הזה הכרתי כמה אנשי/נשי מכירות (לאו ודווקא מסובארו) שאשכרה התקשו בנהיגה.