שבדקתי נאמר לי שזה מתאים לבריכות קטנות ולא לגודל המדובר של פותח השירשור.
בסוף שמתי חימום אמיתי וגם במאי או אוקטובר המים ב 30 מעלות אבל ביולי אוגוסט אין צורך לחמם. אני רק שם את הכיסוי המיוחד על הבריכה שקונים לפי הגודל בשביל לא לאבד חום - פצפצים.
Printable View
שבדקתי נאמר לי שזה מתאים לבריכות קטנות ולא לגודל המדובר של פותח השירשור.
בסוף שמתי חימום אמיתי וגם במאי או אוקטובר המים ב 30 מעלות אבל ביולי אוגוסט אין צורך לחמם. אני רק שם את הכיסוי המיוחד על הבריכה שקונים לפי הגודל בשביל לא לאבד חום - פצפצים.
כמה קרובה הבריכה לבית? ולמנוע של המזגן?
אם בטעות הם קרובים, אז הייתי מחפש דרך לנצל את החום שהוא מוציא, אולי צנרת נחושת שפרוסה מולו בתוך תעלה.
המים לא יהיו חמים מזה, אבל אולי קצת פחות קרים.
רגע, אמרנו שאתה קמצן, בטח המזגן עובד רק שעה ביום על 25 מעלות, תשכח מזה.
לפני הכניסה לבריכה אני שופך על כל ילד בקבקוק מים קרים מהמקרר, וכשהם נכנסים לבריכה המים הופכים פתאום לחמים.:cool:
מזכיר לי את אילת שהמים במפרץ בעלי טמפ' קבועה 21-22 מעלות. בחורף המים חמימים, בקיץ הם קרים מאוד.
סוף מעשה במחשבה תחילה.
15000 ליטרים של מים דורשים המון אנרגיה לחימום.
אין פתרונות יעילים לקמצנים.
אם הבריכה בשמש, פרוש יריעה שחורה בתחתית הבריכה
זה יעזור. אם בצל, לך בניסוי וטעיה על פתרון של צינור שחור ומשאבת סיחרור.
אומי, אצלנו לא מפעילים מזגן, אין צורך. לא כולם חיים ב-95% לחות של מדינת תל אביב.
לגבי החימום, אתמול הונחה על הגג מערכת חימום מים של בריכה שבנויה משני צינורות צול וחצי בצדדים באורך של כ-1.2 מ' ובינהם צינוריות שחורות של מים לאורך כ-6 מ'. מערכת יעודית לחימום בריכה. הייתה בשימוש על בריכה של 10 קוב וחיממה אחרי כשלושה ימים את המים.
נראה תוך כמה ימים אם יורגש שינוי.
תודה לכולם.
אני גר שעה דרומה מתל אביב. זה הפרש של לפחות 2 אחוזי לחות.
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
אייל, איזו משאבה מעבירה את המים דרך המערכת?
Sent from my LG-H960 using Tapatalk
זהו. הבעיה מאחורינו. המערכת מחממת נהדר, מים נעימים וחמים.
תודה לכל העוזרים.
תמונות, פירוט, רשימת חלקים?
לקמצנים העתידיים.
קמצנות אמיתית, מהסוג של מושב של פולנים, לא תומכת ברשימת חלקים אלא ב " מה שהשכן זרק".
נכון אייל?
אסף.
זרק? מה פתאום זרק?!? הוא פשוט לא משתמש בזה וזה סתם עמד על הגג.
מדובר על מערכת ייעודית לחימום בריכה של 10 קוב. שטיח של צינוריות באורך 6 מטר (בערך, זה בטח המרה מפיט או משהו כזה). לאורך כל השישה מטרים יש צינוריות של כ-10 מ"מ. צינורות צול וחצי גמישים מכניסים ומוציאים את המים. עוברים דרך T כדי לאפשר גם מעקף של המערכת אם המים הופכים חמים מדי.
כיוון שפה כולם חסידי אומות הזריקה, אני מודיע שכמושבניק אני מוכן לקנות במחיר הברזל (ואפילו לבוא לקחת) - כל ציוד חקלאי שהוא, ובעיקר ציוד טרקטורים (מתחחת, מכסחת, משתת/משדד, מחרשה, אגריה, טרקטורון כיסוח וכו').
מהרו, פן מחיר הברזל יירד עוד יותר.
:)