כל ריכבי דיזל ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
כל ריכבי דיזל ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
הכל כתוב...
(לא. תלוי בשנתון)
אסף.
לאחר שקראתי את הפוסט, נכנסתי ובדקתי.
לא יודע איך, אבל הדיפנדר 110 TDI300 1997 שלי, לפי מחשבון הבדיקה שמופיע באתר המשרד להגנת הסביבה הוא לא רכב מזהם.
אני יודע שחברים עם לנד קרוזר וטרופר 2003 כן מוגדרים כרכב מזהם, כך שלא ברור ההיגיון.
מה שאני יודע לגבי מסנן DPF הוא שאם ההתקנה שלו תהיה בסוף של מערכת הפליטה (מה שסביר להניח, כי המתקין לא יוכל להתחיל לאלתר חיבור לסעפת בתא המנוע) הוא שהמסנן ייסתם מהר מאוד מכיוון שהוא צריך לעבוד בטמפרטורה גבוהה שמתקבלת רק קרוב לסעפת.
למי שלא יודע במה מדובר, המסנן הזה אמור לאסוף את חלקיקי הפיח שלא נשרפים בתהליך הבעירה לגמרי כאשר הרכב עובד בסל'ד נמוך ובתנועה עירונית ולאגור אותם בתור המסנן. בשלב מסוים, אם הרכב לא יוצא לנסיעה ארוכה ופורק את הטינופת שהצטברה על ידי שריפה של חלקיקי הפיח בטמפרטורה גבוהה, המסנן נסתם. כלומר בעל הרכב חייב לצאת לטייל עם הרכב (שזה רעיון לא רע בכלל) גם אם לא בדיוק מתאים לו הזמן והמקום.
אם לא תתבצע הנסיעה, תידלק מנורת אזהרה, אם תמשיכו לנסוע עם מנורה דולקת, ביצועי המנוע יתחילו לרדת ובשלב מסוים המסנן ייהרס לחלוטין.
בטוח שתימצא הקומבינה לעניין, אבל ללא ספק זהו כאב ראש לא קטן.
.קובץ מצורף 120616
הסוואנה שלי בקטגוריה של רכב מזהם, שנת 2002.
יש לי עכשיו לעשות טסט, לפני הראשון לנובמבר כמובן.
כך שיש לי עוד שנה להחליט מה לעשות איתו, גריטה או התקנה של מסנן ואיפה.
מניח שהשנה הזאת יתגלו עוד תובנות כאלו ואחרות.
אם הוא לא היה רכב מוצלח שמשרת אותי מצויין גם לעבודה וגם לטיולים לא היה איכפת לי להחליף.
פשוט חבל לי עליו הוא שווה מבחינתי הרבה מעבר לעלות שלו.
זה סוואנה נוסעים m2 ?
אחרת היא לא מועמדת לגריטה.
אסף.
הרישיון כתוב "N2 מרכב אחוד".
מקומות ישיבה למעט הנהג -7, (כלומר 8 מקומות).
אם כי יש לי 12 מקומות שכל הספסלים מורכבים (זה היה רכב אשכול בעבר).
לא יודע עדיין מה התקנות אבל גם אם זה רק מדבקה די בטוח שעוד ערים יתלהבו להכניס להגדרה של עיר ירוקה ואם מעבר לחיפה וירושליים יצטרפו עוד ערי מרכז הרכב כבר לא היה שימושי מבחינתי.
עם n2 בינתיים אין בעיה.
אסף.
שהכנסתי את הנתונים לאתר הוא כותר
"רכב מזהם".
"החל מיום 01/11/2018 תוצמד לרכב מדבקת 'רכב מזהם' בעת מבחן הרישוי, אלא אם יותקן בו מסנן לצמצום זיהום האוויר"
אנשים לא מבינים שיש כרגע הבדלה בין "אות קלון בחלון" לבין "אין מסנן - אין טסט"
מקווה שהתמונה הזו תעזורhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8ba7f29166.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
אז מה ההגדרה לרכב עם אות קלון? כל דיזל מלפני 2004?
קצת מוזר שהם מפרסמים שאין לפנות למשרד הרישוי בנוגע לזה אלא רק למשרד לאיכות הסביבה, בכל זאת מדובר בכלי רכב.
הרכבים שמקבלים כרגע אות קלון לא עונים על הקריטריונים בתקנה, ועדיין משרד הרישוי מבצע הליך רישומי לפי הנחיות של המשרד לאיכות הסביבה, שבעצם לא אושרו?! מה אני מפספס? כבר הבנתי שמחפשים אותי, אבל מעבר לזה...
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/...8-program.aspxhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...16296990c0.jpg
אסף, תשנה את כותרת השרשור....מדובר בכל רכבי הדיזל.
כרגיל, בכל מה שקשור למשרדי הממשלה ומשרד התחבורה בפרט, נעשה פה שימוש ציני בדיסאינפורמציה בכוונה לטשטש את כוונת המשורר, מדובר בתקנה חדשה שמשליכה על כל רכבי הדיזל, גם רכבים פרטיים. זו פעימה ראשונה והשטח עדין לא מוכן לאכוף אותה אבל זה עניין של זמן.
מה הדיס אינפורמציה?
ומי בדיוק ידביק את המדבקה הנ"ל?
הבוחן? כן, בדיוק כמו שהוא מדביק את תווית הרישוי כנדרש...
בעל הרכב/נהג? רבים גם היום אינם מדביקים את תווית הרישוי, אז מדוע ידביקו 'אות קין'?!
מי יאכוף זאת? האם יש בתקנה האצלת במכות אכיפה לפקחים עירוניים או שהיא נשארה רק בתחום המשרד להגנת הסביבה(המשטרה הירוקה)?
איפה שיש כסף יש מצלמות...
מאמין שבהתחלה יהיו פקחים. לא קשה לזהות רכב שכזה עם או בלי מדבקה.
קובץ מצורף 120629