הכל טוב ויפה אבל מה לגבי הישור?
זה שטח קשה,יש שיפועים חול אבנים.
זה הבעיה הגדולה הכמות בטון שיהיה צריך.
אני חושב שזו עבודה שממש מתאימה למשאבת בטון ומבין שזה גדול עליי מבחינה תקציבית.
לשאר המגיבים מה לגבי אלטרנטיבה לבטון - כלוב ברזל נגיד?
Printable View
כמות הבטון היא קבועה .
היישור וכמות המצע הם המשתנה .
אין ספק שיש שם עבודה ....
לאחר התמונות . יש לך בעיה עם ברז הכיבוי והחומה שהיא בוודאת לא שלך .
זה כבר מצריך אישורים מול מועצה זה וכאב ראש .
נראה לי במקרה שלך למצוא בית עם חניה יהיה יותר פשוט
בקיצור - המצב קקה
ורק לעניין החומה אין בעיה לשבור את זה,הדבר הזה נהוג פה בישוב.
מומלץ לסדר קצת את האזור, מי שתבקש ממנו הצעת מחיר, אם יראה אזור מסודר לא יחשוב שזו כזו טרחה העבודה הזו.
טריבל,
אומר לך בפשטות, רד מזה
מילא היה בית שלך, כמות ההשקעה שנדרשת כדי לבצע את מה שאתה רוצה היא לא קטנה בכלל, גם זמן וגם כסף.
לדעתי השטח המצולם הוא לא שייך לבית שאתם גרים בו אלה צמוד לבית שלכם והיעוד הוא מגרש שמיועד לבניה בבוא העת.
כדי להרוס חומה ולהעתיק ברז כיבוי אש אתה תידרש ללכת למועצה ולקבל אישור מיוחד, זה שיש שכנים שהורסים את ראש החומה ללא אישור לא אומר שהם לא מבצעים עבירה פלילית....
מה כן אפשר? אתה יכול לרדת מהרעיון של לחנות את הרכב שם ורק לסדר את הקרקע כדי ליצור לך סדנא שבבוא היום לא יפריע לך יותר מדי להיפרד ממנה.
הייתי מחפש שאריות אבנים משתלבות עבור משטח עבודה ונגד הבוץ, יוצק 4 עמודים לצילייה ושלום על ישראל
דוד
Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk
חפש לבנים משתלבות, יש המון שאריות שמושלכות סתם ואין בעייה להניח אותן בעצמך.
ריצפתי ככה מחסן בבית שכור, לא עולה כלום ומספיק טוב לשימוש הזה. גם לקנות משתלבות לא אמור להיות יקר.
את העבודה אתה יכול לעשות בעצמך בקצב שלך, זה לא כמו בטון שעושים בבת אחת את כל היציקה.
ואם אחרי כמה זמן מגלים שקיעות, מרימים כמה לבנים, ממלאים קצת חול ומניחים בחזרה...
תודה אבל אבנים משתלבות לא יתאימו זה מישור משופע וגם משופע בצורה לא רציפה
- - - Updated - - -
לא עושה על דעת עצמי. הכל מתואם עם הוועד והבעלים.
מקום אחר כמו איפה?
אני גר בישוב שדיי בטוח להתנייד ממנו עם קטנוע.
ממה שאני מכיר מבחינת השומרון יש לא מעט מקומות שאפשר לחטוף אבן.
אני לומד באריאל והישוב הזה די קרוב לשם.
מדובר בנופים.
אצלנו גם עשינו חניה.
בית שכור אבל הבעלים שילמו.
הגישה הייתה מינימום השקעה מקסימום תוצאה.
הבאנו קבלן, לא זוכר עם זה היה מחפרון או בובקט שעבד פה יום שלם לעקירת הגדר החיה + צמחיה, מכולה + פינוי, יצירת שיפוע הבית יושב חצי מטר מעל הרחוב), ניילון, רשת מעל ויציקה.
הכל עלה כ-7-8 אלף שח וזה משמעותית היה הכי זול שמצאתי.
אני מעריך שבעבודה עצמית תגיע לחצי +\-
Sent from my iPhone using Tapatalk
כמו שזה נראה לי זה לא פשוט כמו שחושבים, גם לא כזה מסובך אבל יש לא מעט דברים להתייחס אליהם.
אתה נמצא במדרון רציני, חייב איזה יסודות בקידוח אחרת אחרי כמה גשמים תמצא את החניה עם הרכב בוואדי למטה.
יש צורך בטפסנות מקצועית הדופן הרחוקה, יש שם לחץ מטורף ששופכים את הבטון, אתה לא רוצה לראות את זה מתפרץ לכיוון המדרגות למטה וזה לא משנה מה יש שם.
אם תרצה לחסוך בבטן (ולא תמיד זה עניין כספי) ולהכניס מצע אתה חייב לבנות דפנות מבטון, אחרת המצע פשוט תצא מתחת לבטון.
נצא מנקודת הנחה שההידרנט לא מפריע לך מבחינת מרחק, עדין צריך לפרק את המדרכה כדי ליצור שיפוע לכניסה, לפרק את החומה.
מעבר לקירוי, צריך איזה מעקה מסביב, אתה פתוח וגבוהה מכל הכיוונים.
בקיצור זה הוצא מאוד גדולה בטח לביית שכור, אם היה שלך, מילא.
וגם אז הייתי נכנס לזה רק אם היו בעיות חנייה, לא מאמין שזה המקרה שלך.
בהצלחה.
רק הערה קטנה על איש הישר בעיניו יעשה במועצות "השטחים" - מגמת המועצות היא להפסיק עם המערב הפרוע מכל מני שיקולים. ובכל מקום יש מלשינים, וגם אם סגרת עם הועד - את המועצה זה לא מענין.
מה לגבי פרופיל ברזל מאסיבי עם רשת ברזל בריאה עליו? ככה גם תוכל לפרק כשתעזוב.
יציקות בטון לעמודים וריתוכים טובים.
בבית הקודם שלי, היתה לי בעייה ממש דומה לפי התמונות שלך. מה שעשיתי היה לבנות מסלעה. משאית אחת של בולדרים, יומיים עבודה של באגר. על המסלעה משאית של מחלוטה והידוק. לא יצקתי בטון, כן בניתי בעצמי גדר פשוטה מסביב. אבל לא היתה מדרכה כלל בצד שלי של הרחוב, כך שלא הייתי צריך להרוס שום דבר.
הקונסטרוקציה עומדת ומשמשת את הדיירים עד היום, כ15 שנה.
אם זה מועצה אזורית שומרון, אז מסלעה כבר לא חוקית.
זה אומר שבנוסף לסלעים הוא יצטרך לבטן ולאטום את הרווחים בין הסלעים.
עדכון
לאחר התייעצות עם גורם (מבין עניין שלא נינקוב בשמו) כלשהו בישוב.
לגבי גדר האבנים - אפשר לשבור רק לעגל את הקצוות שיראה טוב,אין צורך להודיע לשום גורם - לא מעניין אף אחד.
בנוגע למדרכה נאמר לי לא להתעסק איתה,שכן זה מחייב לערב את המועצה.
כן אפשר לייצר רמפה מבטון מבלי לערב אף אחד.
בנוגע ליציקה - החוק היבש אומר שאני חייב לעדכן את המועצה,וכן יתכן שיוטלו מיסים נוספים.
במציאות הומלץ לי לבצע את העבודה במהירות אפשרית ורוב הסיכויים שלא ניפגש - אני והמועצה.
כמו כן הזהירו אותי לגבי סכך מקובע שדינו כמחסן ופרגולה.
בנוסף חובה להשאיר ערבות של 15,000 שקלים ולעדכן את רכז הביטחון אם אני מכניס משאית בטון.
פועל מהכפר השכן חייב ליווי מאבטח.
עכשיו נכנס העניין הכספי.
- - - Updated - - -
מה העלויות של זה?
לא מעשי. אלא אם אתה רוצה להוריד כמה עשרות אלפי שקלים על משהו מטופש.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
משתלבות, כבר כתבתי ?
תמלא את הנפח החסר בפסולת בנייה כלשהי (למשל הגדר שאתה עומד לפרק), תשלים בחול/חצץ כלשהו למשטח חלק, תוודא ש-5 ס"מ העליונים מתוחחים/מאווררים כדי שתוכל להדק עליהם את המשתלבות לכדי משטח אחיד וסע לשלום - תניח את המשתלבות על המצע.
אתה יכול להיעזר בחוטים מפולסים כדי לנסות לשמור על משטח ישר, זה לא קשה.
נכון, זה לא אידאלי, וכנראה שגם ישקע באופן לא אחיד, אבל זה זול ומתאים לבית שכור. אזור מסויים שקע ? תרים את הלבנים, תוסיף חול ותניח אותן בחזרה...