ציטטת אותי, ושאלת לגבי תאונת חזית-צד.
וכתבתי לגבי חזית צד.
Printable View
יואב,
אתה רופא?
תשאל במיון אילו נזקים יש לפצועי פרייבט ואילו לרכבים גדולים.
כשאתם נוהגים ב SUV לרוב ( ויש יוצאים מהכלל .. נכון ) אתם נוסעים לאט יותר כי האוטו עמוס / כבד / ....
וזה כבר עוזר כדי להקטין את הנזק
אתם גם יושבים יותר גבוה ורואים יותר רחוק .. מעבר לאוטו הבא ..
וכו'
יש הרבה דברים שעוזרים להקטין את הנזק.
חוצמיזה ..
ישנם רכבים חדישים יותר .. ומה שיש בסירטונים המצורפים זה רכבים ישנים ללא כריות אויר ללא אזורים קורסים ...
אז מי שברכב עם מדבקת קלון .. בסכנה יותר גדולה ממי שבקינג 2010
גיא, לדעתי אתה טועה.
מה שתיארתי בהודעה הקודמת היו טרופר, פג׳רו, ופראדו, כולם ישנים, כולם כבדים, אבל כולם גם חסונים עם ברזלים אמיתיים.
כל חצי מעלה של זוית פגיעה משנה את כל התוצאה של ההתנגשות. אתה לא יכול לחזות כלום.
וכמובן שאני טועה
;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
האמת שאני בעצמי רופא רפואה דחופה ( במלר״ד גדול ), והתחושה שלי ( ולא בדקתי נתונים רשמיים אף פעם) היא שהפצועים הקשים שלנו מגיעים קודם כל כהולכי רגל, רוכבי דו גלגלי או משתמשי דרך בכלי רכב שונים שנפגעו מרכבים גדולים (משאיות, אוטובוסים וכו). כש suv ופרייבט מעורבים בתאונה, הדיווח אלינו הוא של ״רכבים פרטיים״ ולא ברזולוציה של גדול/ קטן/ גבוה/נמוך וכו אז אין לי אפשרות לדעת מי היה איפה..
אני אישית הייתי מעדיף לנהוג ביום יום ברכב מודרני מאשר SUV קשיש
הבטיחות האקטיבית הרבה(הרבה הרבה) יותר טוב. אחיזה, יציבות, מרכז כובד, מרחקי בלימה, בלימה אוטונומית וכו' כו'
הסיכוי להימצא בתאונה עם רכב כזה יורדת בעשרות מונים לעומת SUV קשיש. גם דורון מעיד לא פעם שמפטרים פחחים בכל הארץ כי כמות התאונות ברכבים מודרנים יורדת פלאים.
והתירוץ של נסיעה איטית לא תופס בעיני, עדיין הSUV הקשיש מתנהג על הפנים.
בפן הפאסיבי - אולי במפגש הSUV מול המודרני הSUV יינצח, אבל זה לא סוג התאונה היחיד שיכול לקרות.
מה עם להיכנס בעמוד, גדר הפרדה, התהפכות וכד'? בכל המקרים הללו אני בוטח יותר במודני מאשר בSUV. איזורי קריסה, כריות אוויר, מותחני חגורות בטיחות, משענות ראש אקטיביות המקטינות צליפת ראש...
אני יבחר כל פעם ב suv , ועדיף עם ברזלים. :cool:
פשוט לא מאמין בכל הפלסטיקים החדשים והנמוכים האלה שאני מרגיש בפנים כמו נכה(חלילה בלי כוונה לפגוע באף אחד, אני בעצמי נכה עם תעודה).
4x4 אמיתי זה כבר דרך חיים עשרות שנים.
כל היתרונות של אמצעי הבטיחות ומניעה מתאונות (בטיחות אקטיבית) ברכבים המודרניים נכונה ועובדת בעיקר עבור אנשים שבמקרה מחזיקים ביד הגה ובינם לבין נהיגה או בינם לבין הרכב שלהם קשר קלוש ותלוש בהחלט...רוצה לומר...המשתנה החשוב ביותר הוא הנהג!
נהג מיומן ומנוסה ושמכיר היטב את הרכב שהוא נוהג בו, ושנוהג ברכב בתשומת לב מלאה ללא הסחות דעת ובעירנות, לא ייכנס בעמודים או במעקה בטיחות ושטויות דומות שהוזכרו כאן, ומראש לא יכנס למצבים מסוכנים ולכן, גם יהיה מעורב הרבה פחות בתאונות או אפילו בכניסה למצבים המובילים לתאונה. את זה לא תראו בשום סטטיסטיקה.
כאשר לוקחים בחשבון נהג מקצועי, היתרונות של שיש לרכב מודרני להציע מבחינה בטיחות די מתבטלים ומה שנשאר במשוואה היא ההגנה הפאסיבית.
ולא יעזור לאף אחד שום דבר, בהתנגשות בין רכב פרטי לרכב גדול ומאסיבי, מי שהולך להיפגע אלה יושבי הרכב הפרטי.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
אני בד״כ נוהג בזהירות יתר כך שפחות מודאג מתאונה עצמית. אני כן מודאג מנהגים סביבי שנוהגים בפראות/ חוסר תשומת לב, בפרט בכבישי פריפריה עם נתיב לכל כיוון ושום מחסום פיזי בין הנתיבים..והתחושה בקוראניטומטי היא ״פחות מוגנת״. לפי הקישורים פה נראה שזו רק תחושה.
זה נשמע כמו-
איך אני מסביר לאישתי ולעצמי למה עדאי לנסוע בגיפ ישן על חשבוננו במקום בליסינג משעמם.
ברור שיותר כיף בגיפ. אבל שם זה נגמר.
לא בטיחות ולא עאמאיאט.
גם לנו בבית אותו סידור- ליסינג וגיפ.
ואני נוסע רוב הזמן בליסינג.
אני נהנה מכל רגע על הבהמה האמריקאית הסופר מפנקת.
והיא מ 2009 ומאובזרת לא רע בטיחותית.
אבל חאראם על הכסף.
אוהה.. נגעת בדיוק בנקודה.
בשנים האחרונות מספר תאונות קשות בכביש 40 בין פרייבט של נהג תמים לבין בן תשחורת שנוהג בפראות ברכב שטח ישן ומאסיבי, ע״ע ״סופה/פגארו ישן וכו״.
הרוגים בפרייבט ופצועים בקושי בצד של העבריין.
זה לא שהם לא משתוללים עם פרייבטים, זה זה קורה.
עכשיו תחליף מקומות.
איפה אתה רוצה להיות?
לא הגזמת בכלל..
הנהג עדיין הפקטור המשמעותי ביותר, אבל גם נהג מקצועי וזהיר ירוויח מאותן מערכות במצבים שאינם תלויים בו כמו כתם שמן בעיקול או בעל חיים שמחייב סטייה מהירה מנתיב ובקרת אחיזה שמסייעת להשתלט על הרכב.
הכי טוב זה רכב גדול וחדיש..
ואם אין, אישית מעדיף איטי וגדול.
איזורי קריסה זה דווקא יתרון בטיחותי של רכב מודרני, כל עוד הקריסה לא התקדמה אל איזור הנוסעים.
פלוס כריות אוויר מכל הכיוונים, פלוס בטיחות אקטיבית, פלוס עזרי נהיגה.
בסוף השאלה היא על מכלול סיטואציות התאונה האפשריות ופרייבט חדש לדעתי מנצח SUV ישן.
באופן אישי אני מרגיש הרבה יותר בטוח באוקטביה מאשר בדיסקו 2 עליו אני נוהג יום יום, שלא להזכיר את הדיסקו 1 שהיה דרמטית פחות בטוח בכל היבט מה 2.
בואו נגיד שעד היום שמחתי להשתמש בתירוץ של ביטוח צעירים יקר רצח כדי שהילדים לא ינהגו בדיסקו על הכביש.
לגבי ל"ק באופן ספציפי, אסור לשכוח שקיימות כל מערכות העזר החשובות (ב.החלקה,יציבות,מניעת התהפכות,ABS וכו'..) לכן הרווח הוא כפול, גם גדול ומאסיבי וגם עם דירוג בטיחותי טוב.
אם להוציא את שיקולי עליות דלק ואחזקה, אני תמיד אבחר בל"ק.
לא, לא הגזמתי בכלל ואתה יודע את זה.
כתם שמן בעיקול על הכביש יעיף לקיבינימט גם את הרכב החדיש ביותר עם כל הצ'קלולים שבעולם.
אם אתה מוכן לסטות באופן כזה שיסכן אותך ואת משפחתך עד לכדי קיפוח נפש בשביל בעל חיים שפרץ לך לכביש -תבורך...בגן העדן תקבל מקום של כבוד, אולי...
והכי חשוב, שמתם לב שמספר תאונות הדרכים וכמות ההרוגים ופצועים לא ממש ירדו עם השימוש ברכבים חדישים מודרניים, נכון?? למה?
פעם גם האשימו את התשתיות ואת רמת הכבישים בארץ, היום זה כבר נהיה טיעון דבילי.
רק הנהג!
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
טל אתה שוכח שבמקביל לרכבים בטוחים יותר, יש יותר הסחות דעת לנהג,
וגם יותר רכבים על הכביש.
בוא נגיד, שעצם העובדה שכמות ההרוגים מתאונות לא הכפילה את עצמה, מראה שרכבים הם יותר בטוחים.