עניין של פינוק.
פשוט שכחתם מה זה ידני יום-יומי והתרגלתם לנמנום חושים של ברקס-גז.
אני נוסע המון עם ידני וגם עם אוטומטי בפקקי גוש-דן, בבוקר ובערב.
יותר עיסוק זה נכון, ממש לא אסון.
Printable View
האוטומט זה רעה חולה וידני נפוץ בכל אירופה.
ואני אישית נוסע את ה 200 קמ ביום שלי בידני. אז אני יודע על מה אני מדבר.
ואני נוסע עם הפקק ולא נגדו.
אחרי כמה אלפי מיילים פה על המשאית הידנית הזאת. בכבישים שקצת יותר צרים ממנה כשכולם !! מסביב על ידני. אני מרגיש קצת גועל נפש מהתחבןרה הישראלית על הבריונות שלה ועל ההתמכרות המטורפת לאוטומטי המרדים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
אוקיי אז אשמח לעזרתכם בצמצום האופציות:
1. רנו פלואנס דיזל - אין הרבה בלוחות במצב סביר (קמ ומחיר) וגם הגברת לא רוצה צרפתי :/
2. קאיה ריו - דיזל ובנזין ידניות - יש לא מעט. דיזל כולן מוניות עם קמ גבוה.
3. סיאט איביזה מנוע 1.0 ידנית - מה דעתכם? מדברים על 18 קמ לליטר.
4. יונדאי איי20 - ידנית אולי, אבל פחות חסכונית? עדיפה על סיאט איביזה?
5. נוטה ממש לכיוון הדיזל הידני, יוצא לי לסוע פה ברכבים כאלו ואוהב את הדחיפה של הדיזל ומצד שני מפחד מהרעש בתא הנוסעים.
הצעות?
תקציב 30-50 בשאיפה לקמ נמוך ושנתון גבוה
יש יונדאי i25 עם מנוע 1600. לא יודע אם ידני
הפלואנס דיזל באמת רכב יוצא דופן מבחינה פרקטית. חבל שאתה מדלג עליו בקלות.
מיני כמו הסיאט מי, קאיה ]יקנטו וכו' אפשרי לנסוע על יום תל אביב יקנעם אבל פחות נעים. גלגלים קטנה, מרכז כובד קצת גבוה (בדר"כ רכבים צרים וגבוהים יחסית) הופכים את הנהיגה בכביש מהיר לחוויה סבירה מינוס. הסופר מיני סטייל 208, רנו קליאו, טויוטה יאריס וכו' כבר יותר נעימות.
אנחנו היינו במצב דומה וקנינו סוזוקי ספלאש (ומאוד מרוצים, אתה מוזמן לסיבוב) יש אחת כזאת ידנית יד ראשונה שנת 2014 אם 20K ק"מ ורוצים 28.8K (לא קשור לרכב או לבעלים)
נסיעה בינעירונית ארוכה, על כביש 6, עם....ספלאש??? (או מי או כל מיני/סופר מיני).
גם לחסכון בדלק יש גבול.
אתה צריך אוטו עם כוח ושיעבוד על סלד סביר בנסיעות הארוכות ושיאפשר שיוט במהירות סבירה.
אמרתי קודם, אם אי אפשר לקבוע עובדות ל"אבא של", ברר לגבי i25 1600.
גם שקודה פאביה יכולה לעשות את זה בכבוד (קטן עליה), אבל לי אישית נסיון לא טוב עם הגיר של vag, ועד שלא יוכיחו לי אחרת, אני לא מתקרב לרכבים שלהם.
למה לא פריוס 2010/11?
כי התנוחת ישיבה לא נוחה, לי לפחות.
גם הסוללה בדיוק מסיימת אחריות.
עוד אפשרות - אוקטביה/ראפיד עם גיר ידני.
עדיפות נמוכה יותר - פאביה ידנית. לנו יש כזו (2014, מנוע 1400 אטמוספרי) כבר כמעט שנה ו20K ק"מ והרכב תענוג. עושה 1:14 ממוצע בעליות של הצפון ולאישתי יש רגל כבדה על הגז. מהירות שיוט בכביש 6 מניח שיעשה 1:16
פאביה דיזל ידנית שהיתה לי היתה עושה 1:17 עם רגל בינונית ...
אבל נגנבה.
יש סטפואי דיזל ידנית מאד חסכונית
לא אוטו גדול. ולא בדיוק צרפתי.
חסכוני מאד.
Sent from my iPhone using Tapatalk
תגיד לה שזה חיקוי של ניסן .. או אינפיניטי .. :)
וברצינות .. אשתי היתה מלאה חששות כרימון .. אבל אחרי שאני התעקשתי על דאסטר בשבילי .. והיא נוכחה לדעת שזה דווקא אחלה אוטו .... היא קנתה לעצמה גם דאסטר .. ( דיזל רובוטית ( אוטו מאדדדדד נעים לנסיעה )) המון אוטו במחיר סביר ( לארץ )
זה לא רע .. זה איום ונורא .. מצד שני, אחרי שבוע כזה .. היא תקנה בשמחה אוטו צרפתי.
אני נוסע המון על כביש 6 מגדרה לאיזור אלון תבור והסביבה, בדרכ נגד הפקקים.
אישית לסוג נסיעה כזו לא הייתי קונה רכב ללא קרוז קונטרול, לצמצום העייפות ודוחות המהירות בכבישי הרוחב.
בפירוש הייתי מתמקד בדגמים הכוללים האופציה, ויש קאוז קונטרול גם בחלק מהרכבים הזולים כגון סטפויי.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
הצרפתיות של היום לדעתי יותר אמינות ממה שחושבים, ימים יגידו, בכל אופן הזדמן לי לנהוג על פז'ו 308 דור החדש, 5 דלתות ששימש כרכב זמני ליסינג ליונדאי i20 של הבת, עולם אחר לחלוטין, גיר פלנטרי, מנוע טורבו יעיל וזריז, ואוטו מאוד נוח, ליגה אחרת מה i20 ולדעתי מחיר השוק שלה כמשומשת זול מהקוריאנית.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
ושוב שלום לכולם....
הצלחנו קצת לפתוח את המחשבה לרכבים אחרים.
אופציות שקיימות:
1. קיה ריו דיזל ידנית שנת 2016 - 88 אלף קמ (38K ש"ח)
2. סיטרואן CD דיזל - 98 אלף קמ (50K ש"ח)
3. סיטרואן קקטוס דיזל ידני - 75 אלף קמ, שנת 2016 (55K ש"ח)
4. סיטורואן קקטוס 1.2 (82 כס) ידני - מ-40 אלף ש"ח)
5. פיג'ו 208 ידני בנזין 1200 - שנת 2015, קמ נמוך יותר כמובן (40K ש"ח)
6. רנו קליאו 0.9 2013-2014 - ק"מ נמוכים יחסית (40 אלף ש"ח).
האם לטווח של 5 שנים ונסועה של 180 אלף ק"מ הם יהיו עדיפים על איביזה 1400 ידנית 2014?
ואם כן אז אילו מהדגמים עדיף להתמקד?
איביזה ידנית 1400 אפילו טובה מהאופציות האחרות