אם אומרים שחוקי אז אין בעיה.
אגב, בודי ליפט גומר את הבודי... זה לא דומה לספייסר בקפיץ כמו שמתואר כאן.
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
Printable View
אם אומרים שחוקי אז אין בעיה.
אגב, בודי ליפט גומר את הבודי... זה לא דומה לספייסר בקפיץ כמו שמתואר כאן.
עידכון, ההגבהה על ידי ספייסרים לפורסטר נותנת 30 ממ, 45 ממ לא רלוונטי לדגם זה.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
מעניין למה הסתפקו רק ב30...
מכל מה שאפשר ללמוד מהאנשים החכמים כאן הפיתרון של קפיצים ובולמים הוא הכי טוב, בתנאי שהם בעלי מהלך מתלה גדול יותר מהמקורי. אז מה שנשאר זה לשאול בסובארו מה המהלך המקורי ולשאול את אספיר או לראות ב=SPEC של פדרס מה המהלך במה שהם מוכרים...ואם השיפור לא משמעותי אז ללכת לכיוון של ספייסרים...אני חושב שמהלך המתלה בפורסטר הוא +-10ס"מ. אם זה נכון אז הספייסרים "אוכלים" 3 ס"מ (לפי דבריך), אז נשאר עוד 7, זה לא נורא (ביחס ל-10 המקורי)
אני חושב שהפרשנות שלך שגויה, ה3 סמ של ספייסרים אינם על חשבון המהלך המקורי אלא בנוסף..
איך בדיוק?
הספייסרים בתוך הבולם וגם מעל לא משנים את המהלך.
ספייסרים בין ראש יחידת הבולם+קפיץ למרכב,מגביהים את המרכב ושומרים על המהלך המקורי, על חשבון הגדלת זוית הציריות ואורך החיים.
אם טעיתי אשמח להבהרה.
בזהירות רבה אני אנסה להסביר למה אני חושב שזה יכול להקטין את מהלך המתלה. במקור, היצרן (נניח) כיוון את המתיחות בקפיץ כך שברכב לא עמוס, או בעומס ממוצע, בולם הזעזועים יהיה בדיוק באמצע, כלומר במצב שבו מהלך המתלה הוא +-8 ס"מ, נאמר (אין לי מושג אם זה המספר האמיתי). כשמעמיסים את הרכב הקפיץ מתכווץ, והמתלה נסגר, ועובר נגיד ל +2 ס"מ, וכשהרכב עובר מעל בור המתלה נפתח, ועובר למצב: -2 ס"מ, לדוגמא. אבל כשהרכב עומד המתלה לא סגור ולא פתוח, אלא במצב האמצע, ואז מרווח הגחון הוא 220 מ"מ. עכשיו שמים ספייסרים של 3 ס"מ. הקפיץ יורד למטה, אבל האורך של הקפיץ תלוי בעומס, ולכן הוא שומר על אורכו המקורי. כתוצאה מזה, המתלה נפתח ב-3 ס"מ, והמרווח גחון עולה ב-3 ס"מ. כלומר, עכשיו מהלך המתלה, במקום +-8 ס"מ, יהיה עכשיו +11, -5 , כלומר הוא יכול להיפתח רק 5 ס"מ, לא 8 ס"מ כמו בהתחלה. כלומר, בבור פחות עמוק הגלגל כבר יהיה באוויר, אחרי שהמתלה נפתח את כל ה-5 ס:מ. יותר מזה: כדי שבמעבר מעל בליטה הקפיץ לא ייתכווץ יותר ממה שהיצרן תכנן, שלא ייגרם לקפיץ נזק, הם שמים ספייסרים גם בתוך הבלם, שאת ה-+11 יהפוך ל-+8, שזה מכסימום כיווץ לקפיץ, מה שאומר שבסוף אתה יכול לרדת ל--5, ולעלות ל-+8, ביחס לנקודת האפס החדשה, ובסה"כ הקטנת את מהלך המתלה ב-3ס"מ. אני חייב להודות שאני לא בטוח 100% שזה כך, אשמח לדעת אם לא. יותר מזה: במקופ ספייסרים, למה לא שמים תותב בין המתלה עצמו לשלדה? אז זה היה מגביה את הרכב מעל המתלה (כאילו להאריך את המתלה, וכמובן צריך גם קפייץ עם טווח גדול יותר בהתאם)
אני הייתי תחת הרושם שבאומרך ספייסר אתה מתכוון לתותב הזה שתיארת בסוף דבריך.
אתה בטוח שלא כך הדבר?
יקירי:
Asaf-a צודק להפליא.
בפורסטר, מה שקובע את מהלך המתלה הוא הפיזיקה / המידות של הבולם. אורך הבולם הסגור עד הסוף - מכתיב מהלך סגירה, אורך הבולם הפתוח עד הסוף - מכתיב מהלך פתיחה. אם תוציא את הבולם ותנסה להעלות ולהוריד את המתלה - תראה שהגיאומטריה מאפשרת מהלך נוסף למעלה ולמטה - שכאמור לא מנוצלים בגלל מידות הבולם בפתיחה ובסגירה.
בולם + קפיץ עם פיזיקה אחרת, משופרת, אכן מגדיל את מהלך המתלה האמיתי. בולם שיהיה קצר יותר בסגירה מהמקורי וארוך יותר בפתיחה כנ"ל, אכן יגדיל את מהלך המתלה.
אבל, בפורסטר, ממש אין צורך בפתרון כה יקר. ספייסר מעל הבולם + קפיץ עושה עבודה מעולה, איננו משנה את מהלך המתלה הכולל, כי כאמור עדיין המתלה יכול להפתח מעבר לאורך הבולם - ומה שקובע זה אורך הבולם + הספייסר החדש. והאוטו יהיה יותר גבוה במידת הספייסר.
זה כן משנה את גיאומטריית עבודת הציריות שכעת יעבדו בזווית פחות טובה ויותר רגישה לבלאי. אגב, קיטים אחדים של ספיירים בפורסטר באמת מטפלים בחצי מהבעייה על ידי הנמכת הדיפרנציאל האחורי כדי לשמור על זוית עבודה מקורית של הציריות האחוריות בשימוש בספייסרים.
מנסיון מצטבר, שימוש בספייסרים של 30 מ"מ בפורסטר משנת 2008 / "צורה חדשה" הוא בבחינת הטוב שבכל העולמות. הוא מוסיף בדיוק את הגובה הדרוש כדי שהאוטו יעבור את המכשול באלגנטיות - בלי להרוג לגמרי ולייצר בלאי גבוה מדי בצריות בגלל הזווית. הגיאומטריה של הפורסטר טעונה שיפור במיוחד בזוית הגישה בגלל האף הבולט - ואת זה הגבהת ספייסר של 30 מ"מ משפרת מאד.
האם בולם + קפיץ במידות טובות יותר בסגירה / פתיחה יתן תוצאה טובה יותר? וודאי.
זה רק פתרון יקר (עד פי עשר ויותר מספייסרים), שלטעמי בפורסטר - מיותר.
PW
הערה לגבי העלויות:
בהנחה שמתעקשים על פתרון חוקי שניתן לרשום במשרד הרישוי:
המחיר שגובים בארץ על ספייסרים לעומת החלפת קפיצים בלבד גבוה יותר, וההתקנה אינה במרכז הארץ אלא בפרדס חנה, פחות נוח לדרומיים.
וכאן ההתלבטות, האם המחיר הגבוה יותר של ספייסרים כ10% לעומת קפיצים אכן מוצדק? הייתי מצפה שספייסרים יהיו בכלל פתרון זול יותר.
והאם לטובת היציבות לאחר ההגבהה לא עדיף קפיץ מעט קשה יותר ביחס לקפיץ המקורי?
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
תודה על ההסבר. אגב, אתה אומר שההגבהה יוצרת בעיה עבור הציריות, אני מניח שזה נכון לגבי שתי השיטות (השיטה של בולמים+קפיצים ושיטת הספייסרים) באותה מידה? כלומר, מבחינת העומס עצ הציריות מה שמשנה זה רק מידת ההגבהה ולא משנה איך עשית אותה? ככל שאתה מגביה יותר העומס גדול יותר? אגב, לפי המחירים שאסף אמר, הספייסרים 5400, והקפיצים+בולמים חדשיפם 7000, אז ההבדל כבר לא יותר מידי משמעותי, משהו כמו 25% יותר...האם עדיין כדאי להעדיף ספייסרים?
תיקון 30% יותר
ספייסרים 30 ממ עולים 4400₪
קפיצים בלבד 4200-4800, תלוי ביצרן, ומתקין
בולמים+ קפיצים 7000₪
המחירים כוללים מעמ, עבודה ואישור למשרד הרישוי
הגבהה משמעותה שהמתלה "יורד" ביחס לאוטו, הציריות שעובדות רוב הזמן במאונך למישור האופן עכשיו יעבדו רוב הזמן בזוית.
גודל הזוית הזו משתנה ומתרחק מהמצב הניצב ככל שההגבהה גבוהה יותר. זה קורה בכל שיטה של הגבהה (אם לא מנמיכים את הדיפרנציאל) כי הזוית הזו משתנה ולא משנה באיזו שיטה נגביה.
הדעה הרווחת היא שלהגבהה מתונה של 30 מ"מ יש השפעה מינורית על בלאי הפעמונים.
אבל זה כל הרעיון של סובארו. הספייסר יושב מעל מכלול הקוילאובר, וכך לא פוגע במהלך המתלה.
(תיאורטית).
אם במילא צריך החלפת בולמים, זה משהו אחר.
ובכל מקרה, החלפת קפיץ בלי החלפת בולם, או הכנסת ספייסר בין הקפיץ לבולם היא הכי לא נכונה.
נכון.
אבל זה כל העניין בחוק ה-50מ"מ.
דוקא השיטה הכי פשוטה, נכונה וזולה- לא חוקית.
שאלה:
האם ברמה העקרונית תיפקודית, במקרה של רכבים עם מתלים מהסוג שקיים ב סובארו, להגבהה על ידי ספייסרים מעל יחידת בולם+קפיץ בהשוואה להגבהה על ידי החלפת קפיץ בלבד לקשיח יותר ואולי אף ארוך יותר.
לאור "ק'ילקול" הסאג ברכב מוחלף הקפיצים, במקרה של הצלבות, לא יהיה יתרון לרכב שהוגבהה על ידי ספייסרים? שם הנפת הגלגלים תגיע מעט מאוחר יותר?
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
אתה צודק בכיוון החשיבה שלך.
כל עוד אתה מתכוון לספייסרים מעל הבולם עם קפיצים מקוריים.
ספייסרים+קפיצי הגבהה יצריך כבר הנמכת דיפרנציאלים כדי לשמר זוויות עבודה סבירות לציריות.