אף אחד לא רב..
זה אחד הדיונים היותר מיותרים שהיו כאן..
Printable View
אף אחד לא רב..
זה אחד הדיונים היותר מיותרים שהיו כאן..
שום דבר לא מיותר. זמן הוא לא מבוזבז אם נהנת לבזבז אותו.
התמונות ששמתי הן בדיחה. שתיהן
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
יש בזה משהו
על זה נאמר - סדר יום אזרחי.
ועדיין - אם זה היה עניין שבשגרה, לא היו מבזבזים על זה דיו בעיתון או קילובייטים בשרת.
דרור, ציטטתי ידיעה מג'לופניק, ממש לא כלי תקשורת סטנדרטי. זה אתר רכב אמריקאי מגניב שאוסף ידיעות מהרשת ומרחבי העולם, רבות מהן איזוטריות... כולל לפעמים מישראל:
https://jalopnik.com/5931314/this-is...e-negev-desert
אולי אם יהיה פה רע מחירי הבתים יצנחו סופסוף ויהיה עודף מוכרים.
משמינים ובוכים
אגב, חבר שטרח לקרוא את הכתבה הסב את תשומת ליבי לזה-
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8c986261b7.jpg
לזה התכוונתי, וגם להנחיות של משרד התחבורה שלהם שמצורפות בלינק בכתבה.
המציאות כמובן מורכבת יותר, ובכל מדינה ישנן תקנות נוספות שלפעמים הן מחמירות יותר.
מבחינת המשמעות של מה שכתוב, צריך לשים לב שזה שלא נדרשת תעודה (certificate) לרכב המוגבה לא אומר שקיט ההגבהה עצמו לא צריך לעמוד בתקן כלשהו. נראה לי שזה יכול להסביר למה היצרנים האוסטרליים טורחים לציין שהקיטים שלהם מאושרים.
בסוף, גם שם וגם פה יש רגולציה, אבל היא שונה גם מבחינת הכללים וגם מבחינת היישום.
מן הסתם לא נראה לי שמישהו כאן מתכנן להגר לאוסטרליה כי שם מותר חמישה אינטש, אבל זה לא אומר שאי אפשר לנסות לדרוש ממשרד התחבורה (שלנו) ללמוד מהם.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
אתה ציטטת מג'לופניק שהוא אכן מגניב.
אבל הם ציטטו מהחדשות באוסטרליה.
ואם באוסטרליה (שיש בה המון רכבי שטח, ובחלק גדול מהיבשת רכבי שטח הם עניין גדול) טרחו להקדיש לזה זמן מסך וקילובייטים על השרת, כנראה שזה משהו שיוצא דופן ומצדיק דיווח. על משקל "אדם נשך כלב". אצלנו, היכן שהתרגלנו שהכלבים נושכים בני אדם ולא להיפך, כלומר ניידות משרד התחבורע אורבות ומורידות כלי רכב מהכביש כעניין שבשגרה בכמה וכמה מיקומים ברחבי הארץ מדי יום ביומו (רק לפני יומיים התחמקתי בעור שיני מניידת אחת שכזו, וגם זה רק כי אני יודע מלכתחילה היכן הם מתמקמים), לא היו מקדישים לזה אפילו שניה על שולחן העריכה.
ולהיות מיושר דווקא עם אירופה זה כל כך טוב?...
זה לא הכל או כלום. אפשר לביות מיושרים מבחינתתקינה זו או אחרת ועדיין לא להגביל לחלוטין תנועה של רכבים בשטח. אאל"ט למשל התקינה של הכבישים בישראל מבוססת על האמריקאית אבל דרגות הרישוי על האירופאיות.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
אז עם מה היית מעדיף להיות מאושר? אני יודע. לא צריך לענות. עדיף שכל אחד יעשה מה שבא לו וייקח אחריות על מעשיו.
למשל - כמו שהיה יום לפני שיישארו קו דווקא עם אירופה.... היה אסור הכל, מי ששינה את הרכב היה צריך לקחת אחריות אם נתפס או עשה תאונה. אבל חכמולוג אחד עם רכב משופר 'מהתחת' בכל זאת החליט לתבוע את הביטוח אחרי תאונה... טמספרים שזה היה סוכן ביטוח בכלל..
אסף.
נו?
ואיזה אסון קרה בכל התקופה הנוראית הזו?
זה שהתהפך, התהפך בשטח כי השתולל ולא בגלל השיפורים ברכב שלו.
ואם היה לו קצת שכל היה מפנה משם את הג'יפ ולא פותח עיניים גדולות.
אז היום יש לך עוד רגולציה וגם תקן להגבהות - האם נמנעה ולו תאונה אחת?
אז כן, בהחלט הייתי מעדיף שיהיה כמו בחלק מהמדינות בארה"ב.
תעשה מה שאתה רוצה. תגביה, תנמיך, תחליף מנועים. אם בא לך, שים בקמפר שלך מנוע אימפרזה טורבו. או פורשה. או V8, או דיזל, או חשמלי. ועוד ועוד... האוטו הוא רכושך וזו זכותך. וכמובן תהיה אחראי למעשיך. ושהחוקים היחידים שיגבילו אותך יהיו חוקי התנועה. מה אכפת לי אם יהיו לך 1000 כ"ס כל עוד תיסע במהירות המותרת, תעצור באדום ובתמרור עצור, תחגור חגורה, אל תשתה לפני נהיגה, אל תעקוף בפס לבן וכו'.
ובטסט שיבדקו תקינות של מערכות בטיחותיות - הגה, בלמים, מצב צמיגים, אורות, יודע מה? גם זיהום אויר. ותו לא.
ואם איזה דביל תובע את הביטוח אחרי שניסר וריתך ושינה את כל מבנה האוטו, מה הוא חושב לעצמו?... שהביטוח משלם ככה בקלות?.....
ואם יש תקינה והאוטו שלו לא עומד בה, אז הביטוח כן ישלם?.... כל שמאי מתחיל מעיף מבט באוטו הזה וקובע שהוא לא תקני.
שיאפשרו גם לבעלי כלים כאלה לבטח פרטנית. יעלה כמה שיעלה. לאחד כזה ששפך מאות אלפים בשיפורים, זה לא באמת יזיז. ואם יש לו קצת שכל בקודקוד, הוא ישלם ויבטח. גם לחברות הביטוח זה יהיה כדאי, כי יש לא מעט כלי רכב כאלה ותהיה תחרות. יש מצב שהביטוח לא יהיה כזה יקר כמו שחושבים.
ומי ששם זין ולא ביטח ופתאום אין לו כסף לשלם את הנזקים שגרם - שיחלטו לו את הבית. שישלם משכנתא על החוב כל חייו. אני לא צוחק בכלל. זה מה שקורה באמריקה גם למי שאין לו ביטוח רפואי.
אבל אתם מתעקשים שצריכה להיות תקינה. כי התרגלתם שמישהו אחר (המדינה וחוק הפלת"ד) לוקח אחריות על הפשלות שלכם. וכמו שקורה כשמתנהלים ככה, מה שקורה במציאות זה הפוך על הפוך - זה דווקא מעודד התנהלות מופקרת. כי ככה מכון הרישוי אחראי.
אז יש רגולציה. מאמצים תקינה אירופית. עד כאן סבבה. אבל כאן הפקידים עושים חצי עבודה ובוחרים מהתקנים והחוקים באירופה רק את מה שנוח להם ומכסת"ח אותם.
לא הכל בהכרח רע, אבל גם לא הכל טוב. הבדיקה להגבהות למשל, היא לפי "מעבדה גרמנית".
אז למה לא לוקחים מהגרמנים גם דברים טובים כמו היתר לטיונינג גם למכוניות כביש?... ואם כבר, גם מהירות גבוהה יותר/לא מוגבלת בכבישים מהירים למשל?.... לא, לא צריך תשובה. השאלה היא סתם למען השאלה. כי אם הפקידים שלנו באמת יעתיקו מהגרמנים את הכל, הם קודם כל ימהרו לאמץ עוד ועוד איסורים - כמו איסור תנועה בשטח בכלל.....
ואז נשאלת השאלה - למה לא תקינה אוסטרלית? אמריקאית? קנדית? מצרית?.....................
כל כך קשה לקבוע תקינה ישראלית שתתייחס למציאות שכאן ולא בגרמניה?
הרי לפי מישהו מכובד כאן, במשרד התחבורה שלנו יושבים מקצוענים... אז בשביל מה אנחנו משלמים להם משכורת? כדי שיבואו בבוקר למשרד וישתו קפה?
אני לא מתכוון להתווכח, זו סתם תהיה.
ולפי איך שמתנהל מכון התקנים שלנו, עם כל השקרים והרמאויות (ראו סיפור מצלמות המהירות), אולי יכול להיות שבאמת עדיף להתיישר לפי חוקיה ותקניה של מדינה אחרת, מתקדמת יותר, כי ה"מקצוענים" שלנו כאן אולי פשוט לא מבינים כלום בדברים האלה.
אני מניח שלא התכוונת אלי ב'אתם'.
מבחינתי המצב שהיה - לא טוב. הכל אסור.
המצב שיש - יותר טוב. המדינה מכירה בזכותו של בעל רכב לעשות בו שינויים.
וכמו שאמרתי וכתבתי פעמים רבות - לא מספיק טוב. הרעיון מבורך והביצוע חלקי.
אבל זה משהו. צריך ללחוץ - היכן וכמו שצריך - כדי שהרגולציה תהיה יותר לכיוון המתיר ופחות לכיוון האוסר. כי הפתח נפתח והפרה הקדושה שהרכב חייב להישאר כמו שיצא משער המפעל - נשחטה. אני כן מתכוון גם לטיונינג של ספורטיביות. 'הם' היו מתים שיהיה מותר להנמיך ולהוריד חתך כמו שלג'יפים מותר להגביה ולהעלות חתך.
ובינתיים ממש כמו קודם אפשר להמשיך ולעשות מה שאסור.... ולשלם אם נתפסים. רק עכשיו השוליים של המותר התרחבו משמעותית.
אסף.
סמנטית, אתה צודק. על הנייר באמת יותר טוב. לכאורה מותר לעשות שינויים.
בדיוק כמו ספורט מוטורי. היום זה חוקי ומותר. שוב לכאורה.
אלא שבמציאות - אולי היה אסור אבל לא כל כך אכפו. ובשורה התחתונה, למשתמש הסביר הכל היה יותר קל ויותר זול. והיום כשלכאורה מותר - האכיפה הדוקה והכל הרבה יותר קשה ויקר. בעלי כלי רכב שאף יבואן לא רואה בהם פוטנציאל כלכלי ולא מתאמץ להביא להם קיט חוקי לתקינה, נמצאים בצרה צרורה.