תגובה: לא שטח... 307 VS גולף
ממה שאני נתקל בו, את מספר הצעירים האלה אפשר לספור על יד אחת. עצוב, אבל זה מה שיש.
לגבי אמינות וכו' - אל תשכחו, אתם מדברים כאן על מכוניות בתקציב של 4000-8000 שקל... אז התקטננות על סכי שמש שנופלים או מנוע של חלון חשמלי שנכנע אחרי 18-15 שנה, היא קצת מגוחכת...
צריך כאן רכב עם ק"מ נמוך ככל האפשר. שיהיה אמין באורח סביר בכל מה שקשור למכניקה ומזגן. דברים לא משביתים כמו בעיות גימור/חלונות חשמל/מזגנים/מתגים נופלים וכו' - זה יקרה. ויקרה תמיד בכל מכונית כל כך ישנה. ומצבר פעם בשנתיים-שלוש וצמיגים פעם ב-3-4 שנים ומדי פעם תיקונים קטנים בעלויות של 10-20% מערך האוטו יגיעו גם יגיעו ויהיו חלק בלתי נפרד מחוויית האחזקה שלו, בכל דגם שתבחרו.
האוטו צריך לשרת אתכם, לא אתם שתשרתו אותו. וכאן אין הבדל בין ישן לחדש. האוטו ב-4,000 שקל עושה אצלי עבודה של מכוניות ב-40,000 או 140,000. וכשהולך מדחס מזגן לדוגמה (התקלה הגדולה היחידה שחוויתי בפוקוס) אז תוציאו מהכיס 800-900 שקל בלי קשר למודל וערך האוטו. כי כשחם לנו ואנחנו מזיעים מה אכפת לי כמה האוטו שווה? צריך לתקן את זה וזהו.
אז כבר 3-4 שנים שהמזגן אצלי לא שפוי. פינגווינים קטנים שקפאו למוות נופלים מהפתחים שלו. כל אוגוסט הוא היה על מהירות 1-2 מתוך 4, אחרת ממש קר לי, ואני אחד שסובל מחום... והנבלה הזו נוסעת ביומיום. כולל מרחקים גדולים, בלי לפחד ובלי להכין אותה במיוחד. שים דלק וסע. טיפול פעם בשנה וזהו.
מנוע של חלון אחורי שמאל שבק מתישהו לפני כמה שנים. החלפתי אותו לבד. חדש מהניילון עלה 300 שקל וגם זה כי רציתי אותו כאן ועכשיו ולא היתה לי סבלנות להמתין (עם חלון פתוח שלא עולה) עד שיגיע מחו"ל בעלות של שליש מזה. תיקון של עשר דקות כולל פירוק והרכבת דיפו ןהדלת. פתיחה וסגירה של שניים-שלושה אומים, תקע לשקע וחסל.
גומיות של מוט מייצב אחורי התייבשו והתפרקו באותו זמן. היו קצת דפיקות. 80 שקל וחמש דקות עבודה מתחת לאוטו (נמוך, צפוף, לא מרווח וכיף כמו בג'יפ)
סכי השמש כבר קצת דרדלה. מתוך עצלנות נטו אני לא קופץ לפירוקייה לקחת שניים ב-50 או 100 שקל.
אם אלה הבעיות של אוטו בן 16 ששווה 4,000 שקל ביום טוב, אז שאלה יהיו גם הצרות שלכם. בגלל שאני רחב לב ונדיב ואוהב אדם ידוע ואתם חברים שלי, אני מאחל לכם אוטו כזה.
וכשתגיע תקלה גדולה כמו מנוע או גיר והיה צורך לקבל החלטה - זורקים אותו לפירוק בלי לחשוב פעמיים וקונים נבלה אחרת. אין סנטימנטים כאן. זה לא ג'יפ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
באותו סכום ארבע ספרתי נמוך, פוקוס פטורה מכל הרגישויות שהזכרתם.
אני מנסה לחשוב על נקודות תורפה באוטו המצוין הזה ולא מוצא.
יודעים מה? מצאתי. היא נמוכה ומגרדת את הגחון בטיפוס על מדרכות...
החיסרון הבולט ביותר של הפוקוס, לעומת הפיג'ו והגולף היא נסיעה בכביש המהיר.
מעל 110 קמ"ש, המנוע והגיר צועקים ואתה נכנס לריגשי שאתה הורס את המכלולים.
הייתה לי 307 מנוע 2000 שנת 2002, יד ראשונה במשפחה. הייתה אצלי עד 2015. רכב נוח, מפנק ומהיר.
עשיתי עליה 200,000 ק"מ ללא בעיות מיוחדות.
לבת זוגי יש פוקוס 1600 שנת 2002 - הרכב נהדר, אבל לא יוצא מהעיר מהסיבות שמניתי לעיל.
אם 307, חפש מנוע 2000 עם ק"מ נמוך. יופי של רכב !
אני אוסיף שלא כדאי לזלזל התקלות קטנות. את גור האריות - 106 ידנית - ניסו להכשיל בטסט ממש בכוח... על כל הדברים הקטנים האלה. לא הצליחו כי אני לא עושה אף פעם את החשבונות של יקר לתקן יותר ממחיר המכונית ומתקן תמיד מייד בחלקים מקוריים (שבפז'ו למזלנו הם זולים)
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
החיסרון הבולט ביותר של הפוקוס, לעומת הפיג'ו והגולף היא נסיעה בכביש המהיר.
מעל 110 קמ"ש, המנוע והגיר צועקים ואתה נכנס לריגשי שאתה הורס את המכלולים.
הייתה לי 307 מנוע 2000 שנת 2002, יד ראשונה במשפחה. הייתה אצלי עד 2015. רכב נוח, מפנק ומהיר.
עשיתי עליה 200,000 ק"מ ללא בעיות מיוחדות.
לבת זוגי יש פוקוס 1600 שנת 2002 - הרכב נהדר, אבל לא יוצא מהעיר מהסיבות שמניתי לעיל.
אם 307, חפש מנוע 2000 עם ק"מ נמוך. יופי של רכב !
לא מוכר לי. 130-140 בכביש 6 היא מהירות שיוט נעימה מאוד אם כי זה על חשבון צריכת דלק.
המזגן אצלי משפיע לרעה באופן מאוד מוחשי על הסחיבה. ללא המזגן זה אוטו די זריז ואפילו כיפי. יחסית, כן?...
אבל בד"כ אני לא ממהר לשום מקום איתו. משייט 100-110 ולפעמים 120 וגם זה רק כדי למקסם צריכת דלק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף תודה,
ראיתי, כמובן, את המודעה.
יש רשיון לידני, אבל הילדה נוהגת אוטומט..