נכתב במקור על ידי
zivo
דרור,
הנושאים חשובים, אבל עם כל הכבוד, ויש כבוד, הודעות כאלו מזכירות לי פופוליזם של פוליטקאי, ולא מקדמות שום דיון עניני (והאמת, אפילו מוציאות את החשק לנהל דיון).
אין לי שום בעיה, שלאנשים אחרים יש דעות אחרות משלי, אבל יש לי בעיה להתייחס ברצינות, למי שהסנדרטים שהוא דורש מעצמו, שונים ממה שהוא דורש מאחרים. אי אפשר לדרוש מקצוענות ממשרד ממשלתי, בזמן שאתה בעצמך לא מדייק,מעגל פינות וסתם זורק בוץ על עובדי ציבור שעושים את עבודתם (אתה יכול להגיד שהשוטר פיון, בדיוק כמו שהשוטר יכול להגיד שאתה פיון במערכת של העיתון שאתה כותב בו).
השוטר בשטח הוא אכן רק פיון וזה לא נאמר לשלילה. בסך הכל באתי לסנגר עליו מפני מי שמאשים אותו בחוסר תפקוד או ברוע לב (למרות שיש ביניהם גם כמה שבאמת נבלות שלא ברא השטן) - מה שהם מעוללים לאזרחים זה לא מיזמתם האישית. הם רק מקבלים הוראה מלמעלה. ממלאים הוראות. עושים את עבודתם. בזה סיימתי עם המשטרה.
* החוק שמגדיר תדרים כמשאב ששיך למדינה, הוא לא זניח. בזכותו אתה אתה שומע רדיו, משתמש בטלפון סלולרי, טס במטוסים, מפליג בסירות.....וכן, גם אלו שמגינים עליך, מהצבא ועד משטרה, מד"א מכבי אש וכו'. כל אלו יכולים לעשות את עבודתם, בזכות אותו חוק "זניח" שמאפשר להם שימוש ברשת קשר.
* כבר ראינו איך תחנות שידור פירטיות השביתו את בן גוריון.
להשוות קבוצה שמטיילת אי שם בדרום ומפעילה מקסטראקים אחת לחודש-חודשיים לתחנת רדיו פירטית שמשדרת 24/7 בסמוך לנמל תעופה בינלאומי - זה מגוחך.
גם אם יש 100 קבוצות כאלה שמטיילות בו זמנית בכל שבת. ואין 100. אין גם חצי מזה.
אתה יכול להצביע על מקרה אחד בו פריצה לשידור של מקסטרק של מישהו הפריעה לאיזה שהוא שדה תעופה או פלוגת טנקים מתאמנת?
אם היתה ולו פעם אחת כזו כבר היינו שומעים על זה בחדשות כי התקשורת היתה מנפחת את זה יפה יפה. כמו שניפחה את קטסטרופת האופנים החשמליים רק כשבן של סלבריטאי נהרג בתאונה. אם זה לא היה ארי נשר מתל אביב, הילד היפה והמוכשר של הבמאי המפורסם, אלא סתם איזה משה כהן מקרית חיים, זה לא היה מדגדג לאף אחד את קצה הביצה (סטטיסטית, בהתחשב במספר האופנים החשמליים על הכבישים - בין 300,000 ל-400,000 זוגות, 16 הרוגים בשנה זה מספר נמוך מאוד, לא רוצה לומר "זניח". ואני מצטער אם מישהו יתקומם בשמם של 16 משפחות ההרוגים שחרב עליהן עולמן, אבל רוכבי אופנועים ונוסעי מכוניות והולכי רגל נהרגים הרבה יותר מרוכבי אופנים חשמליים ואף אחד לא פותח עליהם עליהום מאורגן בסדר גודל כזה. עובדה. לכן כל מחול השדים סביב הכלי הנהדר הזה הוא פשוט מגוחך, נואל, פטרוני, מטופש ואפילו מרושע).
* האמירה של "אבל אם תשלמו 270 שקל אחת לשנתיים לפתע השימוש בתדרים האלה בכלל לא יהיה מסוכן לאף אחד...." היא ממש דמגוגיה (מצטער, לא מוצא בעברית מילה מתאימה יותר). האמירה הנכונה היא, שאם תתחייב להשתמש בתדרים מאוד! מסויימים, והספקים מוסכמים, תוכל להשתמש, בתמורה לסכום בהחלט סביר.
למה דמגוגיה? באתי בטענה לסכום המדויק?...
אתה לא מבין שזו בדיוק השיטה? זה משנה כמה תשלם?.... 120 או 270 או 250 או 380 או 500. לא. זה לא משנה. העיקר שתשלם. כולנו נשלם ופתאום יהיה תקציב שנתי של מיליונים שיאפשר להם להקים עוד משרד לענייני כלום, להמציא לו תקנים וג'ובים ולאייש אותו בחברי מרכז מפלגה, מין מחלקה 9016 שכזו - באים ב-09:00 בבוקר, עושים 0 והולכים ב-16:00 הביתה. דמגוגיה? ככה דברים מתנהלים במדינה הזו.
* אף אחד!!! במדינה לא מרוויח מזה שרצים אחרי ג'יפאים ומחרימים להם ציוד, זה הפסד כספי ברור (תנסה לחשוב כמה עולה יום עבודה ורכב של חוליה כזו, וזה עוד לפני הליכים משפטיים).
אף אחד עוד לא רודף אחרי ג'יפאים ומחרים להם ציוד קשר. כל הדיון בשרשור ההוא בינתים רק תיאורטי. אבל כבר שנים על שנים רודפים אחרי ג'יפאים בגלל צמיגים, פנסי לד, הגבהות, כנפונים, סגירות פיבר או פח או ברזנט ואולי גם אחרי צורת האף שלהם. כנ"ל אחרי מכוניות ספורטיביות - שם מחפשים הנמכות, אגזוזים, צינורות סיליקון צבעוניים, ספויילרים ועוד ועוד.... אפשר באמת לברר במשרד התחבורע כמה עולה יום עבודה של ניידת שודדים כזו בצומת מסמיה ובצומת מגידו החביבות עליהם. תתפלא - המון כסף.
הייתי שמח לקבל ממשרד התחבורע סטטיסטיקה מסודרת שתלמד את כולנו כמה כלי רכב משופרים היו מעורבים בתאונות ו/או גרמו לתאונות והאם התאונות נגרמו בגלל הגבהה, כנפון, הנמכה, לד-בר, צינור מים מסיליקון או אגזוז פרי-פלואו.
בעצם, מוטב שלא. כי אני משוכנע שאם הם יספקו נתונים כאלה, הם יהיו מזוייפים ולא נתוני אמת. חותם לך שהם ישקרו. כפי שהמשטרה ומכון התקנים שיקרו בעדויות במשפט המצלמות. אני כבר למדתי שכמו שאסור להאמין לדובר צה"ל ולדוברות המשטרה, כך גם אסור להאמין לשאר האנשים שסמל מדינת ישראל מתנוסס מעליהם.
* משרד התקשורת לא שונה מהותית ממשרד התחבורע, אין שם אנשים חרוצים יותר ואין שם איזה עודף משאבים.
* כל המבצעים האלו, והאכיפה , מתחילים ומסתיימים בצורך של גופים שקיבלו תדרים (בעיקר מערכת הבטחון) להשתמש בתדרים שלהם מבלי הפרעה.
כבר כתבתי פעם, ואני לא היחיד - שלעתים נדמה שהמדינה הזו קיימת רק לכבוד מערכת הבטחון שלה.
*בניגוד למה שאתה כותב , אף אחד לא רודף אחריך בשביל הכייף או בשביל איזה קנס מגוכך. הם עושים את זה כי אין ברירה, כי מערכות אחרות מובתות או ניזוקות.
שוב - תן לי דוגמה למערכת שניזוקה או הושבתה או הופרעה בגלל שג'יפאי דיבר במקסטראק פעם בחודש. אם זה היה קורה, כבר היינו שומעים על זה במהדורת החדשות בערב.
אם נבין את כל מה שכתבתי, ונפסיק להשתין מהמקפצה , ואנשים, מרצונם, יתכנסו לאותם תדרים של הרשיונות (אלו שתקבל אם תשלם 270 ש"ח), ובמקביל, יכניסו את עצמם למשמעת בנושא עוצמת שידור, ומשמעת דיבור (כי אחרת התדרים האלו יהיו עמוסים מדי), ויש עוד אמצעים כמו "תדרים פרטיים" (שזה בסה"כ פתיחה של השמע לפי טון מסויים).....
ושוב דימויים מחדר השירותים. פיפי וקקי. משתינים מהמקפצה בהגבהות של הג'יפ, משתינים מהמקפצה כשמשדרגים אופנים חשמליים, משתינים מהמקפצה כשמדברים בקשר, משתינים מהמקפצה כשמטיילים בשטח... כל הזמן משתינים. מהכסא, מהמקפצה או מראש מגדל שלום. כל דבר בנאלי ושגרתי שבן אדם עושה נחשב פתאום להשתנה מהמקפצה. ולא סתם השתנה, אלא גם פגיעה בבטחון המדינה!... מצטער, אבל הרגולציה עלתה לך לראש ועשתה לך סמטוחה שם.
תקרא את "קציר הסופה" של משה בדש. נכתב לפני 32 שנה, כנראה לא יזכה בפרס נובל לספרות וגם לא בפרס ברלי, אבל כל כך אקטואלי..... שם זה לא מכשיר קשר ולא הגבהה ולא זרקור לד אלא רק תחתונים וגופיות, אבל זה בדיוק מה שהופך את זה לאבסורדי ומצחיק עוד יותר, עד שנזכרים שזה ממש לא מצחיק אלא עצוב.
אז יש סיכוי טוב, שאף אחד לא ירוץ אחריך (בנושא הזה :-) ).
וזו מבחינתי החשיבות של הדיון הזה (אני לא מתכוון לחנך, אני פשוט רוצה אולי להצליח לקדם משהו), אם נמשיך להגיד שהכל לא עניני והכל מונע מרדיפה של האזרח, לדעתי רק נגיע לאכיפה יותר נוקשה.
לעומת זאת, אם ננסה להיות ענינים ולנתח את העובדות, וגם נדרוש טיפה מעצמנו, ולא רק מהמדינה ופקידי הממשלה, אז אולי "ירדפו אותנו קצת פחות".
חחח.... אשרי המאמין. לא ירדפו אותך פחות. רק ימצאו נושא חדש שיהיה עילה לרדוף אחריך ושבגינו יוכלו להוקיע אותך כאויב הציבור ולהדביק לך טלאי קלון. כמו אופנים חשמליים. כמו מנוע דיזל. כמו מסיבת טבע. כמו אלכוהול. כמו סיגריות. כמו בשר אדום. כמו צבעי מאכל. כמו נתרן באוכל... העיקר שיהיה אחרי מי ואחרי מה לרדוף.
וכן, אני יודע כמה בעלי מכשירי מוטורולה ישנים, ששילמו 1000 ש"ח וצפונה, לא חושבים בכלל לזרוק את המכשיר הזה, רק בגלל שהוא מפריע לאחרים, עדיף להמשיך להגיד שהאחרים סתם רודפים אותנו.
ברור שלא יזרקו מכשיר חזק, אמין וטוב. גם אני לא אזרוק. גם אתה לא. רק נחביא אותו. נהפוך לעבריינים על באמת.
כי ככה זה כשהכל אסור. כך או אחרת, בסוף כולם הופכים לעבריינים. או שפורשים מתחביב כמו דודו ואלירן ומשכנעים את עצמם שעכשיו סוף-סוף יהיה להם שקט ויוכלו להפסיק לפחד מניידות משטרה או לקבל לחץ דם גבוה בכל פעם שעוברים ליד מכוני טסטים. עד שבוקר אחד הם יתעוררו ויופתעו לגלות ששוב רודפים אחריהם, הפעם בגלל משהו חדש ש"מפריע" לבטיחות או לבטחון המדינה או לאיכות הסביבה או כל תירוץ אחר שמצדיק רדיפה אחרי האזרחים והקצאת משאבי ציבור להקמת כוחות אכיפה מיוחדים לצורך המטרה הקדושה הזו. כמו פקחי סיירות האכיפה המיוחדות שמציצים לאנשים לתחתונים, בסיפור של בדש.
אנחנו בדרך הנכונה לגהינום ולא נוכל לבוא בטענות לאף אחד, פרט לעצמנו. תמשיכו.
My two cents