רק לי זה נראה כאילו זה לא הרכב שדורס אותה אלא היא נתקעה בו מהצד?
שהיא טסה במעבר חציה מבלי להסתכל אפילו?
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
Printable View
רק לי זה נראה כאילו זה לא הרכב שדורס אותה אלא היא נתקעה בו מהצד?
שהיא טסה במעבר חציה מבלי להסתכל אפילו?
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
זה לא משנה.. הוא נסע מהר בלי להאט לפני מעבר החצייה ובלי לשים לב שיש אדם במעבר החצייה הראשון.
החוק קובע מאד ברור שנהג צריך לצפות מראש שבמעבר חצייה יהיו אנשים כי זו תכלית מעבר החצייה, ולהתנהג בהתאם..
החוק אפילו הוחמר, והיום אם אתה רואה על המדרכה אדם סמוך למעבר, אתה מחוייב להניח שהוא מתכוון לעבור ולנהוג בהתאם.
גם אם היא הייתה רכובה על ג’ירפה או ברווז מתנפח, ורצה ברוורס, הוא עדיין אחראי במעבר חצייה.
Slowly..
בתוך כל מבול העליהום/התלהמות/שיסוי/הסתה התקשורתי כנגד הכלי הנפלא הזה שנקרא "אופניים חשמליים", מעניין לקרוא גם דעות אחרות. אותי הוא לא צריך לנסות לשכנע, כי אני חושב בדיוק נמרץ כמוהו. אחד לאחד.
אני אישית מכיר כמה אנשים שנוסעים קבוע על אופניים חשמליים כתחליף לרכב.
גם לנסיעות ארוכות יותר, הם נוסעים לרכבת ועולים על הרכבת.
אז אולי לא כל ה 250 אלף, אבל חלק גדול מהם.
ומעניין שאף אחד לא אמר שאולי נוריד את המחיר המטורף לביטוח של דו"ג, ככה אולי ויותר אנשים יחליפו את האופניים הלא בטוחות האלו בכלי שבאמת יכול לנסוע על כביש ולא סתם לדדות בכבישים.
אני חושב שהמהות של דבריו - שהאופניים החשמליים צורמים למי שצורמים בגלל שהם לא מכניסים כסף למדינה ולגורמים האינטרסנטיים, פשוט נכונה.
גם הסטטיסטיקה לא משקרת. מספר ההרוגים פר מספר הכלים נמוך יותר מאשר במכוניות ואופנועים. משמעותית. ברור שכל הרוג הוא עולם ומלואו, וברור שילד בן 16 שנהרג מעורר סערת רגשות גדולה יותר מבן 50 שנהרג (ועל אחת כמה וכמה ילד כל כך יפה ומוכשר, שחקן מבטיח בתחילת דרכו שהוא גם בנו של במאי מפורסם, סלבריטאי תל-אביבי... אם זה היה סתם איזה מוישה כהן מהקריות, פועל אפרורי במפעל אפרורי אי שם במפרץ האפרורי, עם כרס אפרורית קטנה וקרחת אפרורית, שמי מכיר אותו בכלל, לאף אחד לא היה אכפת. עוד אלמוני אחד ברשימה ארוכה של נפגעי תאונות דרכים. זה עצוב אבל אתה יודע שזו האמת ושככה זה עובד) אבל בסטטיסטיקה אין רגשות. רק מספרים. והמספרים הם חד משמעיים.
גם קטלוג כל רוכבי האופניים החשמליים ללא יוצא מין הכלל שהם "ערסים" ו"ילדי חרא", זה הבל ורעות רוח. באותה מידה אפשר לקטלג את כל בעלי/נהגי רנגלר JK שהם ערסים. ולא סתם ערסים, ערסים עם הרבה כסף... וגם את כל נהגי הב.מ.וו וההונדה סיוויק והסיאט לאון.
כל החכמולוגים מטעם עצמם שצווחים "להוציא מחוץ לחוק" כלי כזה או כלי אחר אחרי כל תאונה... כל אחד כאן נהיה מומחה להוצאה מחוץ לחוק של אחרים ושוכח שגם התחביב שלנו עצמנו כאן בפורום הזה, צורם לעינים קטנות ורעות של אחרים שישמחו "להוציא אותו אל מחוץ לחוק". גם אותנו הג'יפאים יש מי שרצו להוציא מחוץ לחוק ואולי עדיין רוצים. לא פעם אחת ולא פעמיים. כל מה שצריך זה איזו תאונה ספקטקולרית, עם בחורה יפה ומוכשרת שתיהרג ונהג שיברח וינסה להעלים ראיות. מספיק שיתברר שנהג בג'יפ, כדי שמחול השדים יתחיל שוב.
הגיע הזמן להסתכל על "בעיית" האופניים החשמליים מהכיוון הנכון. ה"בעיה" היא בדיוק כפי שאותו כותב הגדיר בלי להתייפייף ובלי ללכת סחור סחור - במדינת ישראל אנחנו חיים וה"בעיה" ששמה אופניים חשמליים מערערת סדר כלכלי שנוח למישהו או מישהם, אלה שעושים הרבה כסף מיוקר המחיה המטורלל, מהנצחת הצפיפות והפקקים בכבישים ומהפיכת ענף הרכב לקרן שפע שאינה נגמרת: ואלה הם מדינת ישראל, חברות הביטוח וחברות הדלק. וכמובן הטייקונים ששולטים בהן.
ילד שרוכב על אופניים אולי לא נוהג באוטו, אבל כל נסיעה על האופניים היא פחות הקפצה אחת באוטו של אמא/אבא שלו. מדינת ישראל מפסידה מזה המון כסף - שלמוני מיסים על דלק ועל חלפים ותיקונים בעקבות בלאי של מכוניות. קופת המדינה גם מפסידה הון עתק כי לאופניים אין לוחית רישוי על התחת ולא משולמת בגינם אגרת רישוי שנתית. חברות הביטוח מפסידות את רווחי העתק מפרמיות ביטוח החובה המוגזמות. כל החזירים החמדניים הללו רואים בעיניים כלות כיצד הפתרון התחבורתי הנקי והירוק והיעיל הזה, מקטין את ההכנסות שלהם. אם כל זוג אופנים כזה היה מוחלף במכונית או אופנוע, כמה עוד כסף המנוולים האלה היו מרוויחים?... הכותב עשה את החשבון בשבילנו. תקרא שוב.
ולזה אפשר להוסיף אזרחים מין השורה שנמקים בפקק במכונית ששילמו עליה 125% מס, ששורפת לשווא דלק יקר ש-70% ממחירו הם מיסים, שמשלמים את אגרת הרישוי הגבוהה בעולם וביטוח יקר להחריד והון תועפות על חנייה, והם מתפוצצים כשהם רואים רוכבים על כלי קטן ופשוט וזול משתחלים ביניהם ומגיעים לעבודה הרבה לפניהם בעלות זניחה ואפילו בלי להזיע!....
הם מתפוצצים כי הם לא מסוגלים לפרגן למי שבחר בפתרון המתבקש, הזול, המהיר, החסכוני, הידידותי לסביבה, היעיל והחכם יותר. הם מרגישים פראיירים, ואם יש דבר אחד שישראלים לא אוהבים, זה להרגיש פראיירים. הם נדפקו - אז במקום להתקומם על המדינה ששודדת ודופקת אותם, הם מעדיפים שכולם יידפקו כמותם באופן שווה... על משקל ההוא שהודח מקורס טיס ומיד רץ להתנדב למערך הנ"מ. "אם אני לא אהיה טייס, אף אחד לא יהיה".
ואז קוראים לזה "בעיה" ומתחילים במסע השיסוי והדה-לגיטימציה.
מלהגים על "בטיחות" ועל "כלי מסוכן" בזמן שהם עצמם ממשיכים לסמס תו"כ נהיגה ולנהוג אחרי ששתו "רק בירה אחת, מה יש?...מה קרה?..."
בקרוב אולי גם טלאי קלון.
כבר כמה שנים שהאופניים החשמליים אצלי מחליפים רכב ולאחרונה גם מכרתי את אחד הרכבים לאור חוסר השימוש.
ואני לא תל אביבי או אפילו גר בסביבה שכזו.
מהפכת התחבורה הזו היא מבורכת, איתה יש פערי התאמה שצריך להתמודד איתם, אבל בזהירות, אחרת זה יתהפך גם על אלה שמתנהגים בכבוד.
אני אגב לא יכול לרכוב על מדרכה, ולא רוצה. טוב לי בכביש או בשביל ייעודי ואני דואג לא להפריע לאף אחד.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
אני לא מרגיש פראייר. יש לי אופנוע ואני לא עומד בפקקים.
כן עולה לי הדם לראש כשאני רואה ערסים שמשתוללים, או ילדים שנוסעים בחוסר זהירות כי ההורים שלהם מטומטמים.
יש לי עוד בעיה והיא שהדור הזה לא מזיז את התחת שלו וכל מה שהוא עושה נובע מעצלנות. זה כבר לא טיעון לוגי, אלא רגשי, הנובע מהעובדה שגדלתי בדור אחר שבו לעבוד עבודת כפיים, או בכלל, לא להיות קאוץ' פוטייטו, היה סוג של ערך. אבל, אם לך מותר לטעון שכל העליהום הנוכחי הוא כדי ליצור רווח לקופת המדינה, לי מותר לטעון בערך... הכל.
ואגב,
הילדים שאני מכיר אישית, שנוסעים בחרא הזה, עושים את זה במקום ללכת ברגל ולא חוסכים מההורים שלהם שום הסעה.
עכשיו,
אין לי בעיה אישית עם הכלי, כמו שאין לי בעיה אישית עם רנגלר.
יש לי בעיה עם קופים שעושים בהם שימוש קלוקל.
ומה לעשות, סטיגמה והכללות הוא דבר מוחשי וקיים, והוא חלק בלתי נפרד מהאנושות.
חלק מהאנושות תמיד יראה בחלקה האחר (או סתם בכל מי שנראה, חושב ועושה דברים קצת אחרת ממנו) "קופים" בדרגת התפתחות נחותה במידה זו או אחרת.
גם אם מישהו אחר נוהג פחות או יותר כמונו, אנחנו תמיד נאשים שהוא זה ש"משתולל" ואילו אנחנו "נסענו לאט ובזהירות".
מחקתי
אגב - אתה רוכב על אופנוע. עוד כלי שנרדף על ידי דעת הקהל הקולקטיבית. "כלי רצח" הם מכנים אותו כבר עשרות שנים.
רוב אלה שצווחים "להוציא אל מחוץ לחוק" את האופניים החשמליים, רואים גם בך מתאבד שיעי ש"משתולל" וישמחו להוריד גם אותך מהכביש, שאותו הם רואים כרכוש פרטי שלהם בלבד.
לא קראתי כל מה שכתוב מעלי. אבל אני אכתוב בכל זאת את דעתי כאילו זו תגובה...
אופניים חשמליים הם כלי תחבורה בסיסי, חברתי, כן- סוציאלי - מאין כמוהו. מי שנאלץ רק אתמול להיגרר שעה מקצה אחד של העיר לקצה השני בתחבורה ציבורית לא מתפקדת, או להחזיק גרוטאה שעולה אלפים רבים של שקלים בשנה רק כדי להגיע מכאן לשם - עכשיו מקצר מרחקים ומקרב את הקצוות הגיאוגרפיים והחברתיים של הכרך. ולדעתי זה מעולה.
אבל לא מספיק טוב. חייבת להיות תשתית תומכת והפרדה בין אופניים הולכי רגל ומכוניות, וחייב להיות חינוך מינימלי של איך מתנהגים בדרכים, לצד אכיפה.
אסף.
האופניים החשמליים נתנו פתרון לקהל גדול של חתך אוכלוסייה שלא יכול להרשות לעצמו רכב (צעירים/סטודנטים/עובדים זרים ואזרחים חסרי אמצעים או חסרי חנייה..) בעיקר בערים הגדולות.
זה קהל שבמקרה הטוב השתמש בתחבורה ציבורית.
עד כאן החלק הטוב בעניין.
הם בכל מקרה לא אלו שמסוגלים לרכוש או להחזיק רכב.
המיעוט שבוחר בזה בגלל יכול בחירה הוא פרומיל מאותם 250,000 אופנים.
ילדים עם אופניים חשמליים מבחינתי זו עצלנות נטו, ניוון ופינוק מיותר.
הכתב מבסס את נתוני הפתיחה של הכתבה על נתונים שלא יכולים להיות נכונים, ובהתאם רצף ההנחות שלו בהמשך בחלקו הגדול פשוט תלוש מהמציאות.
אני מבין שזה מתיישב יפה לתפיסת הקונספירציה של הממשל הזומם כל הזמן בצורה מחושבת ומאורגנת איך למצוץ את האזרח, אבל בפועל זו סתם חלמאות ישראלית טיפוסית.
היה וואקום של אמצעי תחבורה זול ופשוט, הוואקום התנפח עד כדי פיצוץ, וכמו כל דבר בטבע שמגיע לפיצוץ אוכלוסיה, הטבע מווסת את עצמו.
דארוויניזם במיטבו.
Slowly..
דבר נוסף:
חלק מהצווחנים קוראים להחיל על אופניים חשמליים הגבלת גיל (החל מגיל 16) וחובת רשיון נהיגה, רישוי וביטוח...
כל אלה יכניסו את האופניים לתחרות ישירה מול קטנועי 125 סמ"ק שגם הם מותרים לרכיבה מגיל 16. מה שיגרום לאופניים להיעלם מהשוק.
כל מי שלא רצה את מיטב הנוער עם קסקט של נייק וכפכפים על אופניים שמגיעים ל-25 קמ"ש (החוקיים) או 40-45 קמ"ש (המשודרגים, לא חוקיים), יקבל אותו על קטנוע יד שניה (שעולה כמו אופניים חשמליים חדשים), ב-100 קמ"ש....
חומר למחשבה
אני יודע.
וכמו על אופניים חשמליים יש רוכבי אופנוע שאני מאחל להם בדמיון דברים נוראיים כשאני רואה אותם רוכבים. במיוחד אלו שמזלזלים בעצמם ורוכבים כמו חארות וגם עם כפכפים וגופיה (או חצאית וגופית ספגטי ונעלי עקב).
ומאיפה אתה מביא את הנתונים? מה שאתה כותב זו רק הנחה שלך. באותה מידה שאתה בטוח שהכותב רק מניח.
תחבורה ציבורית שים בצד - היא לא יעילה ולא נותנת פתרונות. זו עוד בעיה אמיתית ולא מומצאת.
אופניים חשמליים עולים החל מ-3K שקלים לדגמים הפשוטים והזולים ביותר שמגיעים מסין.
הנוער שרוכב עליהם הוא בגיל בית ספר. הוא לא עובד ולא מרוויח כסף ולא יכול להרשות לעצמו לרכוש אותם מכספו. אלה ההורים שלהם שקונים להם, כי הם יכולים.
קהל הרוכבים ה"נורמטיבי" כלומר שאינו נוער שחרחר עם קסקט של נייק וכפכפים וגורמט עם מוהוק מחומצן, כמו אותו כותב שמזדהה כעובד הייטק, באמת בוחר בהם כפתרון תחבורתי יעיל ולא כי הוא לא יכול להרשות לעצמו לרכוש ולנסוע באוטו.
יש סטודנטים - קהל סו קולד "איכותי" שנפלאות יוקר המחיה הישראלי באמת דוחקות את חלקם לפינה מהבחינה הכלכלית.
ויש גם את ה"קופים" כהגדרת איל. המסתננים, הפועלים הזרים, קשי היום ושאר הבררה. "קופים", נו.
מה לעשות, כולם צריכים להגיע ממקום למקום וגם להם מותר.
אם הייתי עובד במרכז ת"א הייתי כבר מזמן על אופניים חשמליים. זה הפתרון הנכון. במיוחד במדינה שמתוך 12 חודשים בשנה, 8 חודשים הם אוגוסט... קוף, נו.
שווה קריאה ומחשבה
https://m.ynet.co.il/Articles/5364789
לא הכל שחור לבן.
אח שלי למשל. תל אביבי הייטקיסט בלה בלה. נוסע לעבודה שעה באוטו או 20 באופניים החשמליים.
מהנסיון המועט שלי על הסגוואי (600 קמ ) וממספר האופניים/ רכינועים/ קורקינטים ברכבת בפעמים שאני נוסע בה ..
הילדים הפרועים הם מיעוט. פרוע ומרעיש. אבל מיעוט. הרוב זה אנשים שפשוט חוסכים ודופקים את המערכת.
אני עצמי משתדל לחסוך באוטו ונוסע ככל יכולתי ברכינוע.
Sent from my iPhone using Tapatalk