תגובה: חיבור מס' ספקי אנרגיה למצבר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
מתנצל.. פספוס שלי.
בטאפטוק לא רואים את שם הפורום בכותרת.
Slowly..
הכל טוב.
גם אני למדתי שאכן כבר יש בקרי mppt ממש זולים.
אני לא בטוח שהייתי לוקח בקר כזה לשימוש אוף גריד רציף, אבל יכול מאוד לשימושים שלנו כמטיילים זה יכול להיות אחלה.
ואני מסכים איתך שבהספקים שאנחנו מדברים עליהם כמטיילים, ענייני אובדן הספק והתחממות פחות משמעותיים עד זניחים.
אני חושב שהפרמטר החשוב ביותר במערכת סולארית של מטייל, הוא שכל הרכיבים יהיו פשוטים ונגישים וכל החיבורים יהיו מהירים ואמינים.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
שאלתי, כי רציתי להראות לך את נושא הנצילות של הבקר, אבל מה שכתוב פה זה - Peak Efficiency 98% , ואני לא יודע מה לעשות עם נתון פופליסטי כזה :-), מה זה פיק? מה ההמוצע?
בקיצור, אתה בעצמך כתבת בהמשך, שיש בעיה של התחממות, זה בדיוק האובדן שאני מדבר עליו.
תחפש גרפים של נצילות בתלות בהבדלי המתחים, ותראה כמה זה משמעותי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בוזי
אני לא חשמלאי ולא מוסמך לייעץ לך בתחום.
אני ממליץ לך בחום רב להתייעץ עם חשמלאי שמבין בקרוואנים, חשמל ביתי, חשמל רכב והשילוב בינהם. ובכלל לא להקשיב לעצות מהאינטרנט... בכל מקרה תצטרך אישור חשמלאי לטובת רישוי מגורים.
הבינג סד דאט, שים לב לנקודות הבאות:
1. לקרוואן אין הארקה, מה שאומר שאתה צריך להתקין "פזה צפה" והתקן שנקרא משגוח.
2. אפס בגוף הקרוואן זה ביג נו נו.
3. אפס משותף לאדמה של המתח הישר - לא רעיון טוב.
4. את הקונץ של טעינת המצברים מהאלטרנטור הייתי משאיר רק למקרי חרום, ומיישם באמצעות בקר רב שלבי שמוזן בעצמו מ DC. כך מערכת החשמל של הבית תהיה מופרדת ממערכת החשמל של הרכב (שהיא בכלל 24 וולט, אני מנחש).
5. קיימים ממירי מתח "קומבי", שהם בעצם גם ממיר מ 12 וולט ל 230, וגם מטעני מצברים כאשר הם מחוברים ל"חשמל חוף" כהגדרתך (או לגנרטור חיצוני).
על הדרך הם ממתגים את הצרכנים שעובדים על 230 וולט ישירות להזנה החיצונית, תו"כ טעינת המצברים. מפשטים מאוד את המערכת מבחינת חיבורים ותפעול. יש חשמל חיצוני - הכל ניזון ממנו. אין - הכל ניזון מהמצברים שבעצמם נטענים מהשמש, ככל שיש.
בהצלחה
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
אני לומד את הדברים שרשמת חלק לא הכרתי, לגבי מטעני קומבו נחשפתי אליהם רק לאחרונה, לא מכיר שמוכרים אותם בארץ, אז יש אופציה להזמין מאמזון, אבל הם ממש יקרים ביחס לכל רכיב בנפרד, הדבר המדהים שקטב סרטוני הקארווניסטים ביוטיוב כן עושים הארכה dc לגוף המרכב, והארכה ac בתיאוריה עם כבל משורשר לקרקע, לא בהכרח אפשרי בכל הנסיבות (מוליכות שונה בקרקע שונה, ושימוש כאשר יש רק אספלט מתחת לקארוון)
את התכנון הסופי ייעשה חשמלאי כולל הבדיקות הדרושות להארקות ובטיחות בכללי.
תודה על התשובה המפורטת והמקיפה מעריך זאת מאוד!