+1+
Printable View
לסטיגמות יצאה סטיגמה שלילית, בטעות.
מי יותר ממני דוגל בחופש ובזכותו של כל אחד לעשות מה שבא לו, כל עוד לא פוגע באחר או מפריע לו?....
מי יותר ממני מתנגד לרגולציות, להתערבות המחוקקים, הרשויות והמדינה בחיי הפרט, להכללות על אוכלוסיה כזו או אחרת?...
אבל יוצא לי לפגוש ולהתעסק עם הכלים האלה ואוכלוסיית בעליהם.
מה שאני מתאר זה לא אחד ולא 20 ולא 100 אלא רוב מוחלט.
אתם אלה שיוצאי דופן וכמה שתשתדלו ותהיו צדיקים, תתקשו מאוד לשנות את הרושם הרע.
כל מי שעוסק בענף הזה יודה בפניך שזו האמת.
מצטער, זו המציאות.
טעות גדולה , אבל מה לעשות בחרת לראות את זה כך ,כנראה לא אצליח לשנות את דעתך.
בחנת כלי או 2 וכבר נהפכת למומחה אוכלוסיה שלמה , דיברת כבר עם כל העוסקים בתחום וכולם אמרו לך שזו האוכלוסיה , נו באמת דרור , כולנו פה קונים את זה.
גם אני נתקלתי בקבוצה או 2 של חיות טרף , בדרך כלל זו האוכלוסיה שמסתובבת סביב יבואן ספציפי ושופכת טונות של כסף על כלים ושיפורים, יבואן שקרוב לשם שלי , כנראה שבוחנים כלים נתקלים באוכלוסיה הזאת ומפתחים דעה כוללת וסופית סביב התחום.
שנים אני רוכב על טרקטורון וSBS, הצטרפתי למספר קבוצות, רוב הקבוצות רחוקות ממה שאתה מתאר פה , אני בעצמי מוביל קבוצה של 15 חברה לטיולים , אחלה אנשים , צא מהקוביה שנכנסת אליה, תתקדם.
אולי כי הקבוצות שאתה מכיר הן מחתך שלך?
אתה והחברים שלך הם הלא מייצגים.
אני עם דרור.
באופן כמעט גורף, משתמשי SBS שאני פוגש בשטח נוסעים בחוסר דרך ארץ בסיסי לשאר משתמשי הדרך.
עוברים מהר ומעלים אבק ליד אנשים שיושבים.
עוקפים בפראות, כאילו שאי אפשר להאט עם הכלים האלו..
פותחים קוליסים חדשים מחוץ לשבילים (קל לראות בעקבות מה עבר כאן).
עוקפים בולדרים בתיחומי חניון ותצפיות שסודרו יפה כדי להרוויח עוד מטר לתצפית.
נוסעים מהר בתוך ישובים.. זה כלי שלא סופר פסי האטה, אז לא מאיטים. בכלל.
לא חסר.
אם אתה לא כזה, למה אתה נעלב בשמם?
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
נתקלתי בכמה חבורות שנוהגות בדרך ארץ.
בד"כ בעומק השטח בדרום.
אבל לצערי הם מיעוט לא מייצג.
באזור המרכז אין על מה לדבר.
אולי כל האכיפה תעביר יותר ג'יפאים לsbs והמצב ישתנה....
אוי עופר, כבר מזמן אני לא רק בוחן איזה SBS פעם בשנה-שנתיים.
אני מוביל קבוצות, מדריך בכל סופ"ש, גם באירועים. פוגש את לקוחות כל היבואנים בתכל'ס, בשטח. לנסות להדביק את הכתם ללקוחות של יבואן ספציפי זה, נו... קצת מגוחך. כולה יש שלושה יבואנים של שלושת המותגים המובילים - קאן אם, פולריס וארקטיקט.
כל שבוע בהדרכה, בהר חורשן או בבן שמן או בחולות אשדוד, נתקל בלייב באנשי הטרקטורונים וה-SBS.
אני מודה שקשה לי להחליט בעד מי אני - מצד אחד אני לטובת כל מי שנוהג/רוכב על כלי מוטורי לצורך פאן נטו. הכלים מדליקים, נוסעים מדהים, כיף עצום, הכל טוב. מי שיכול להרשות לעצמו - אני מפרגן לו מכאן ועד הודעה חדשה.
מצד שני -"חיות" זו מילה עדינה לתאר את הצורה שבה רובם רוכבים/נוהגים. "חתימה גבוהה" זה מונח מכובס כדי לתאר את הרעש מחריש האזניים, את המוזיקה בקולי קולות, את ענני האבק, את הצלחות והדונאטים, את הקוליסים על כל מדרון ותחת כל עץ רענן. שבילים מבחינתם - רק המלצה. הם עוברים ליד מקומות בהם אנשים יושבים, מנסים להקשיב למדריך או סתם מטיילים ונופשים שמנסים להינות מקצת אוויר ושקט - זו לא סיבה מספיקה עבור שליחי השטן האלה על מנת להאט קצת. חונקים את כולם באבק ובסילוני החצץ (_בחורף - סילוני בוץ) שהצמיגים שלהם יורים.
אני עובר במדבר, נכנס לחניון שקבוצה כזו יצאה ממנו - הררי אשפה טריה. התירוץ שבכלי קטן אין להם היכן לאכסן את הזבל - לא תופס. מצטער. מה שהצליחו להביא לשטח - שיואילו נא גם להוציא ממנו. אני לא חושב שזו בקשה גדולה מדי.
הכלים נהדרים! בפירוש לא אשמתם. אבל התכונות שלהם - תאוצות-על, היכולת לפתח מהירות מסחררת בכל תוואי שטח, יכולת עבירות שומטת לסתות, הרעש, דורשים מצד אחד משתמש בוגר ואחראי שיודע גם להתחשב בסביבתו. ומצד שני מושכות כמו זבובים לחרא דווקא את האוכלוסיה ששמה פס גדול על כל העולם - על אנשים אחרים, על הטבע ובהרבה סיטואציות - גם על חוקים. פעם בכמה זמן מישהו גם נפגע - כאלה שלא חוגרים חגורות, לא חובשים קסדות, מסיעים על הכלי נוסעים מעבר למספר המושבים שמותקנים בו וכו', לפעמים גם ילדים שנוהגים ללא רשיון ולפעמים סתם כי התחרעו מעבר ליכולת הנהיגה שלהם ו/או מעבר למגבלות הכלי. אני רואה בעיניים כל כך הרבה מקרים כאלה, שכבר יצא לי מהאף.
אז אתה וחבריך צדיקים? זה אחלה. מצדיע לכם. אבל אתם יוצאים מהכלל. הבעיה קיימת ובגדול. זה לא באור הזרקורים כי זה קורה רק בשטח וכל עוד אף אחד לא נפגע, אף אחד לא יודע מזה (גם אם נפגעים, ונפגעים המון - נזהרים מאוד לא לערב משטרה כי כלים רבים ללא רישוי וללא ביטוח). אני ממש לא בעד מבצעי אכיפה כי הריקושטים שלהם יפגעו בכולנו וכולנו גם יודעים שכדרכה של אכיפה - היא תתמקד דווקא בשומרי החוק כמוך וכמו חבריך ולא במשתוללים האמיתיים.
אז מה אתה מציע? למה מחכים? לנפגעים נוספים?.... חובבי הכלים האלה לא קולטים שבו ידיהם הם מנסרים את הענף עליו הם יושבים?
את הענף עליו כולכם יושבים ...
אני לא ;) לי יש דאסטר. זה לא רכב שטח באמת חחח
Sent from my iPhone using Tapatalk
נראה כאילו המהנדסים בהונדה התיישבו על השרת של הרב"ט בצה"ל שמאזין פה לפורום ויצרו כלי קלאסי לטיולים:
https://www.caranddriver.com/news/ho...ehicle-concept
איפה עובר הגבול בין sbs לבין טנדר פתוח?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
כנראה במסמכי ייבוא כתנאי רישום הרכב בקטגוריה זו או אחרת
[emoji848]
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
אל תאבדו תיקווה...
השמועה אומרת שאחרי שמיצובישי נירכשה ע"י קונצרן רנו ניסאן יכול להיות שיהיה עתיד לפג׳רו חדש שיהיה על בסיס הפלטפורמה של דור השישי של הניסאן פטרול האייקוני...
יהיה מעניין...:cool:
אל תשכחו שאחרי שהוא קרא את הבבל׳ת שלי ..
הוא נכנס לכלא ..
Sent from my iPhone using Tapatalk