תגובה: רקסטון 2014-2015 מנוע 2.0 ליטר - חוות דעת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
יש הבדלים לא קטנים בין הדורות של הרקסטון. לגבי "רקסטון חדיש" - חפש בפורום את הסקירה של דרור ברלי שבחן את דגם 2019 במשך מספר ימים...
אני מתכוון לדור הקודם אבל ממודל מתקדם נגיד 2014-2017
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
רקסטון לא עולה על לנדקרוזר או פאג'רו בכלום. לא בכביש ולא בשטח. הוא נחות מהם - אבל הרבה יותר זול. אז הדיונים הם על עלות-תועלת, והאם חסרונותיו משמעותיים לאור הצרכים האישיים והתקציב של אנשים שונים. וללא ספק זה רכב נכון ומשתלם בהרבה מקרים.
מכאן ועד להבנה שהוא עולה על לנדקרוזר או פאג'רו באיזשהו פרמטר אוביקטיבי, הדרך ארוכה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
רקסטון לא עולה על לנדקרוזר או פאג'רו בכלום. לא בכביש ולא בשטח. הוא נחות מהם - אבל הרבה יותר זול. אז הדיונים הם על עלות-תועלת, והאם חסרונותיו משמעותיים לאור הצרכים האישיים והתקציב של אנשים שונים. וללא ספק זה רכב נכון ומשתלם בהרבה מקרים.
מכאן ועד להבנה שהוא עולה על לנדקרוזר או פאג'רו באיזשהו פרמטר אוביקטיבי, הדרך ארוכה.
מהם חסרונותיו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
יש לך רקסטון?
לא. אם היה לי אז חסרונותיו היו כנראה ברורים לי יותר
לאו דווקא.
אם התשובה היתה חיובית הייתי כותב לך שתטייל ותהנה ומה זה משנה.
חסרונות ויתרונות הם יחסיים. זה לא רכב רע ולהשוות רקסטון לכלי רכב שעולים כפול לא חוכמה. מכאן להבין שהוא יותר טוב מהם במשהו, זה עיוות של העובדות שהרגשתי צורך לתקן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לאו דווקא.
אם התשובה היתה חיובית הייתי כותב לך שתטייל ותהנה ומה זה משנה.
חסרונות ויתרונות הם יחסיים. זה לא רכב רע ולהשוות רקסטון לכלי רכב שעולים כפול לא חוכמה. מכאן להבין שהוא יותר טוב מהם במשהו, זה עיוות של העובדות שהרגשתי צורך לתקן.
יש נתונים יבשים לפיהם הוא מתעלה על "יריביו" בחלק מהפרמטרים. ברור לי שרכב שטח לא נמדד על פי מספרים בלבד. יש מרכיב מסוים שלא ניתן למדוד ויש גם תמהיל של נתונים שמוליד עבירות טובה יותר או פחות.
אבל הlow שלו, בתור דוגמא, יותר נמוך מזה של הלנד קרוזר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
יש נתונים יבשים לפיהם הוא מתעלה על "יריביו" בחלק מהפרמטרים. ברור לי שרכב שטח לא נמדד על פי מספרים בלבד. יש מרכיב מסוים שלא ניתן למדוד ויש גם תמהיל של נתונים שמוליד עבירות טובה יותר או פחות.
אבל הlow שלו, בתור דוגמא, יותר נמוך מזה של הלנד קרוזר.
למען הדיון, אתה מוזמן לצרף את דפי הנתונים היבשים. לפחות לדור הנוכחי של הרקסטון יחס העברה בlow וגם היחס הסופי קרובים מאד אבל נחותים משל לנדקרוזר.
יחס העברה הוא נתון ראוי להשוואה רק כאשר שני הצדדים - מנוע וגיר מצד אחד, גודל גלגל מצד שני - דומים מספיק.
אסף.
איזה מבאס אתה, בדיוק באתי להשוויץ שבויטארה יש לי 5.125 (מקורי) בסרנים [emoji846]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יחס העברה הוא נתון ראוי להשוואה רק כאשר שני הצדדים - מנוע וגיר מצד אחד, גודל גלגל מצד שני - דומים מספיק.
אסף.
אשמח להסבר בנושא זה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
איזה מבאס אתה, בדיוק באתי להשוויץ שבויטארה יש לי 5.125 (מקורי) בסרנים [emoji846]
יש לי גם ויטרה. אחלה רכב שבעולם
אני מתייחס פה לרקסטונים שלפני הדור הנוכחי, אותם אני מכיר ויש לי נסיון איתם:
רקסטון הוא רכב שלא מיועד ולא מתאים לעבירות קשה. במצבו הסטנדרטי הוא נמוך, בעל גלגלים קטנים מדי, מהלך מתלה קצר וזוויות (בעיקר בטן) לא טובות לשטח.
אם אהיה חייב למתוח את הגבול איפשהו, אעיז ואומר שקטעים מסויימים במעלה רמון או משלט 21 (ולאו דווקא המדרגות המפורסמות) הם סביב הגבול העליון. זה לא שהוא לא עולה, אבל זה כבר לא מתאים.
ניתן, ואפילו ממש נדרש, לשפר אותו ע"מ שיהיה סביר פלוס בשטח: הגבהה הכוללת החלפת קפיצים ובולמים, מיגון, צמיגים והחלפת מדרגות הצד. מי שממש רוצה, קיימים מיפויים שמשנים את אופי ויכולות המנוע וגם נעילות נשלטות. אבל גם אחרי כל אלה, הרקסטון הוא מכונת טיולים משפחתית ולא רכב עבירות. האמת היא, שגם אי אפשר לשפר אותו הרבה יותר מזה ולכן, מי שמחפש רכב לאתגרי עבירות הולכים וגדלים, שימשיך לחפש, הרכב הזה לא בשבילו.
בשורה התחתונה, הרקסטון הוא רכב טוב. אמין, נוח, עמיד, בעל מנוע עוצמתי, קל ונוח לנהיגה, גם כמשופר, בעיקר בגלל השיפורים לא מוציאים אותו מהאיזון שתכנן היצרן. אין לו כמעט "מחלות", ובטיפול נכון, המכלולים העיקריים מחזיקים המון.
אחרי השיפורים המוזכרים יהיה אפשר לטייל איתו ב 99% ממסלולי הטיולים בארץ, שאינם טיולי עבירות מובהקים ובמקביל להנות מרכב יומיומי מעולה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
תודה רבה על התגובה המפורטת. עשית לי סדר
ככל שידוע לי, לדגמים עם מנוע 2.2 (מ 2016 והלאה) לא קיימת נעילה אפטר מרקט.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
vik014
ככל שידוע לי, לדגמים עם מנוע 2.2 (מ 2016 והלאה) לא קיימת נעילה אפטר מרקט.
זה דיל ברייקר מבחינתי
למרות שאני משער שגם אם אין נעילה עכשיו מתישהו תהיה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Yaki5500
זה דיל ברייקר מבחינתי
למרות שאני משער שגם אם אין נעילה עכשיו מתישהו תהיה
לאחרונה פורסם על שיפור תוכנת בקרת המשיכה לכל דגמי הצורה החדשה בחינם. יתכן שיכללו בזה (אולי בתוספת תשלום) גם את דגמי 2016 והלאה מהצורה הישנה בעלי מנוע ומיכלול ההנעה זהה עד דומה מאוד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
vik014
לאחרונה פורסם על שיפור תוכנת בקרת המשיכה לכל דגמי הצורה החדשה בחינם. יתכן שיכללו בזה (אולי בתוספת תשלום) גם את דגמי 2016 והלאה מהצורה הישנה בעלי מנוע ומיכלול ההנעה זהה עד דומה מאוד.
זה נחמד אבל בשבילי בלי נעילה לא כדאי. ב. משיכה מצוינת יש לי כבר בויטרה. אני רוצה נעילה
אז אם ממש מעניין אותך, פרו גיפ בנשר עושה איזו שהיא קומבינציה עם נעילת דנה 44 ומתאים אותה, אבל המחיר אוי המחיר שהוא מבקש, 7600 שקל + מע"מ......;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
vik014
אז אם ממש מעניין אותך, פרו גיפ בנשר עושה איזו שהיא קומבינציה עם נעילת דנה 44 ומתאים אותה, אבל המחיר אוי המחיר שהוא מבקש, 7600 שקל + מע"מ......;)
נעילה אוטומטית?