3 קבצים מצורפים
תגובה: נשר'קה ( סמוראי ארוך ) 87/88 של פסח הירשפלד .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוטי טויוטה
היי יובל
אם הצמיגים לא מיועדים לנסיעה בכביש, איך אתה מסתדר?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
מוטי . הצמיגים יכולים לעלות עד מהירות של +- 40km/h. מאז שהיה לי בעבר מקסיס טרפדור 8060 במידה אחרת שהיו מעולים מבחינת אחיזה שטח לא היה לנשר'קה צמיגים חדשים . לכן כשהצלחתי להביא מהודו צמיגים עם תאריך 3418 , קודם מביאים , אחר כך שוברים את הראש.
אולי יסעו בתוך הרכב או על גגון עד לשטח .
בתמונות אחרות , פני שטח לאחר פיצוץ , לפני פינוי , וצמיג ניילון של כלי אחר.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...6eb2c9f583.jpgקובץ מצורף 121741קובץ מצורף 121742קובץ מצורף 121744https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d5cf5ae58c.jpg
Sent from my SM-J600F using Tapatalk
יופי של פרויקט והתמדה.
עוד יותר מרשים אם תתמיד להחליף בכניסה לשטח צמיגים..
[emoji41]
השטח שאתה מתכנן קרוב לבית?
Slowly..
כרגע המתוכנן הוא קרוב . בתוך ירושלים/סובב ירושלים עד דרך בורמה/ משלט 21. אם אמצע דרך יעילה לשנע את הצמיגים , אפשר גם יותר רחוק.
עזוב אותך משטויות,
אין סיכוי שתחליף לאורך זמן צמיגים. אולי פעם פעמיים לפני שימאס לך.
הפתרונות שלך הם או לנהוג כמו בעלי רכבי מרוץ (גרר או עגלה), או פשוט להגיע לשטח דרך השטח.
הייתי רושם לך גם שלא יקרה כלום אם תסע על הכביש קצת לאט אבל אני לא ארשום לך את זה, כי זה חוסר אחריות כלפי, כלפיך, כלפי האתר וכלפי הסובבים בכביש (אופפפס רשמתי בכל זאת... ;)).
5 קבצים מצורפים
המשך עלילותיו של נשרק'ה.
כעת לאחר שעזבתי/הועזבתי ממקום עבודתי , ( מחפש עבודה בחשמל מתח גבוה באיזור י-ם , אם מישהו יודע/מכיר ) יש קצת יותר זמן לכתיבה , לנשרק'ה ולבית.
לאחר שפירטתי את השיטות השונות להרחבת מפשק הסרנים של סמוראי עד 88 , ונבחרה בזמנו השיטה של לעבוד עם חישוקים רחבים : 7'/8' , נותרה הבעיה לעמוד בדרישות החוק שאוסר על גלגלי הרכב להיות לא מחופים/לבלוט ממרכב הרכב . ידוע היה על כנפונים מהארץ או מחו"ל. החלטה שלי בזמנו הייתה שעל פיסות פלסטיק/גומי אין לי עניין להוציא כסף והתבקש פתרון אחר. התברברתי בזמנו בפורום ומישהו אמר לי אפילו בצחוק שמבחינת החוק אם תבוא לטסט עם חיפויים עשויים משקיות ניילון/בד של רמי לוי - גם תעבור טסט.
מהאחר שמה שמוגדר אצל אחרים אסתטיקה ( גם זה דבר יחסי ) , לא היה בראש מעייני , וחיפשתי חומר עמיד בפגעי הזמן/מזג אויר , נבחר לבסוף כחומר לחיפויים : יריעות ביטומניות . חומר נוח לעבודה שאתה יכול כמו בתפירהעילית לגזור/לחתוך אותו כרצונך/עיצובך. חתכתי לכל כנף את המידה הרצויה , 2 פיסות לכל חיפוי כשביניהן לרוחב מונחות/מודבקות רצועות אלומניום ע"מ לשמור את הכנפון אופקי כדי שלא יטה מטה. כל הקונסטרוקציה הנ"ל חוברה לכנפון המקורי עם ברגיי נירוסטה בקוטר של כ-2 או 3 מ"מ . סיפק לחלוטין את מכוני הרישוי.
בשלב כלשהו התפניתי לקורות שלדת הרכב ןריצפת הרכב . ביליתי כמה ימים ולילות לסירוגין מתחת ובתוך הרכב. קורות השלדה והרצפה מלמטה , נוקו מחלודה/שומן ו/או כל פגע רע אחר , לא זוכר אם נקודתית או כל הקורות החלקים נמרחו בממיר חלודה של קיבוץ סאסא/טמבור. לאחר ממיר החלודה מצאתי בזמנו בפחיות זפת קר , וכל קורות השלדה ורצפת הרכב מלמטה , נמרחה/נצבעה בזפת קר.
מאחר שהייתי בשוונג כבר , פורקו כל המושבים בתוך הרכב וכל הרצפה העליונה קיבלה את אותו טיפול : ניקוי/ממיר חלודה/זפת קר.
יתרונו של הזפת קר הוא שהוא מספק שכבת הגנה משמעותית לשלדה/מרכב , חסרונו הוא שאתה כבר לא רואה מה קורה מתחתיו.
http://vw.zenseeker.net/Wheels-TireSizing.htm
http://www.barkai4x4.co.il/%D7%A2%D7...%D7%A7-%D7%94/
ניילון - הוא החזק והעמיד ביותר. זאת הסיבה שרובדי ניילון הם המרכיב העיקרי בצמיגים המיועדים לעבודות קשות במיוחד (לדוגמא מירוצי שטח). לצמיג ניילון ישנה תכונה המרחיקה אותו מכלי רכב פרטיים וגם אתם, בעלי רכבי השטח שנמצאים מרבית זמנכם בכביש, רצוי שתשימו לבכם לכך. השם – "מחלת הבוקר". הסימפטומים – בנקודת המגע של הצמיג עם הקרקע הגומי מקבל צורה שטוחה, לא מעוגלת. סימפטומים אלא מתגלים אחרי חניית לילה ממושכת ובעיקר בטמפרטורות נמוכות. בדקות הראשונות של הנסיעה התחושה שהצמיגים מעבירים היא של נסיעה קופצנית. רק אחרי שהניילון מתחמם הוא חוזר ומקבל את הצורה העגולה והרכב חוזר להרגיש נוח לנהיגה.פוליאסטר - הרובד הפופולרי ביותר. הפוליאסטר משלב גמישות וחוזק ואינו לוקה במחלות בוקר. עדיין, הפוליאסטר לא מתחרה בניילון בחוזק.
לפני מספר שנים , בהשאלה , זכיתי בלוטו או הכנסתי לעצמי גול עצמי. כשעברתי ל 7.00-15 צמיגי ניילון בסטים מסוימים או ניילון ופלדה בסטים אחרים התברר לי עם הזמן שהחוזק המכני/פיזי שלהם הוא יותר חזק מחלק ממכלולי הרכב. רכב 4x4 שבנוי כהלכה לעניות דעתי , הוא כזה שבשעת מאמץ כל המכלולים יכולים להתמודד עם המאמץ בצורה ראויה/שווה. ( זו גם היתה הסיבה שחששתי מקיט של 6.5 בטרנספר שעלול היה לגרום לדעתי לנזקים למכלולים אחרים ברכב אם לא חוזקו/שופרו בהתאם.) . זה גם נאמר בהקשר של קישור שהיה כאן לאחרונה על רוביקון כמדומני של שלמה שהורכב לו רוביקרואלר , וצמיגי הפוליאסטר של
cooper מתקשים להתמודד עם הכוח שמייצרים המנוע ומכלולי ההנעה. כאשר דנים כאן בפורומים שונים על יחסים של 70/75/80/85 אני מאושר בחלקי שבסט 1 , 11 צמיגים זיכו אותי ביחס 92% ומעלה , וכאשר מתלבטים אם לקנות צמיגים של 2 או 3 שכבות בדופן ה-11 צמיגים הללו מחזיקים 4 שכבות בדופן.
מחר נלך להכין את נשרק'ה לטסט ונטפל קצת באחיו הקטן - מנוע+רכב כמנוע חלופי שהבאתי היום.
7 קבצים מצורפים
ההסברים.
נעזרתי באחיין שיעלה תמונות. ככה זה , הדור הצעיר שולט ברזי המחשב.
ביום ג' שהיה 20/11 , היה בבדיקת מוסך לרכב מיושן , קיבל אישור לאחר עבודה מוקדמת שלי (בתמונה 7 הרכב על בוקים כשחיפשתי חופשים במערכת ההיגוי , ריססתי , שימנתי וגירזתי ) , ביום ד' 21/11 ב06:30 הרכב היה במכון רישוי . בדיקה עולה 63שח , הפקידה רצתה 96שח , לשאלתי על מה ? אמרה בדיקת גזים . הסברתי לה שבשנת 87 ברכב עם מאייד לא היו גזים , אמרה טוב - 74שח , כבר לא שאלתי על מה , קחי 11 שח נוספים רק שחררי אותי.
נכנס וכמו שנכנס , כך יצא , עבר את 4 התחנות לא לפני שהרמתי קול על בוחן צעיר בבור שטען שאני לא מסובב מספיק מהר או במשרעת הגה MOMO קטן , הסברתי לו שזה לא הגה כוח , סביר שיוצר לפני שנולד ,ואם הוא חושב שהוא יכול לסובב/לנענע יותר טוב ממני , הוא מוזמן. בסיום המסלול שלח אותי למשרד לקבל חותמת ומדבקה ל-22/11/2019.
נשרק'ה קיבל מדבקה ל-366 יום , אחרי שהיה 3-4 שנים בהקפאת רישיונות . היה לי 4 שנים היילקס/דימקס 4x4 , עד שבוע שעבר שבו אמרו לי שלום בעבודה , וגם לא הייתי מסוגל נפשית לגשת לטסט כל 1/2 שנה כך שחיכיתי שהילד יגיע לבגרות/אספנות , ויצא מבחינת תזמון בזמן שעזבתי את העבודה וה-DMAX .
על ה- sj413 נאמר גם שקיבל את ה - sj מ - small jeep . אני לא גדול פיזית , אבל הוא כנראה קטן בכל המובנים . כשעברתי למידת צמיגים 7.00-15 ואחד מארבעת הסטים שלי הוא בגודל שנע בין 30' ל - 31' , צריך למצוא לגלגל הרזרבי מקום ברכב בלי שישבש פונקציו אחרות . בגלל שבמקומו המקורי הסתיר את לוחית הרישוי האחורית , קניתי לוחית מרובעת נוספת .קיבעתי אותה עם מוט 30x30mm מאחוריה , למרכז החישוק ואז צריך לספק גם לה תאורה. אחד היתרונות ב - sj ,הוא שפרט ל - 2 הפנסים הראשים , כל השאר , אתה יכול להרכיב לו כל מה שאתה רוצה/מוצא. הרכבתי לו תאורה ואז כדי לתפוש 2 ציפורים במכה אחת , גם לתת תאורה וגם להגן על הצמיג מהשמש , חתכתי מלבן בכיסוי עבור הלוחית . ( תמונות 1 + 5 ).
בהקשר לפנסים ראשים. באחד הטסטים בעבר , נפסל אחד מהם על רפלקטור לא תקין. חיפוש קצר בי-ם לא העלה דבר ואז נזכרתי בכל הפירוקיות שיש לי במחסן : niva , subaro 600 , fiat 124 , alffeta 2000 , אמרתי בו נראה אם ומה יתאים. של ה - niva
היה 1 ל 1 כולל בירגי החיבור. כמו כן , ברכבים כמו cj , סופה סגורה , דיפנדר , sj סגור אתה יכול לחבר ל - BODY כמעט כל מה שאתה רוצה . לכן גגון הרכב הוא גגון שהיה של אבי עליו השלום שהיה מורכב על fiat 124 68 +74 ו - fiat 131 81 .
תמונה 6 היא של רצפת הרכב בצד נוסע מלמעלה שזופתה גם בזפת קר עם כל רצפת הרכב כפי שצוין קודם.
תמונות 3 +4 הן של מדבקות שהורכבו בצד המצתים + צד המפלג בזמן/לאחר החלפת מצתים לאחר הנסיון המר שהיה לי בעבר
כשהתברר ש - 1 במצתים הוא לא 1 במכסה המפלג.
שאפו חבר. נדיר בנוף הנוכחי
7.00-15/700-15 מהימים שהמפעל בחדרה עוד טרח לייצר צמיגים במידות קטנות (יחסית) ולא העביר את היצור למזרח הרחוק , כמו שקורא היום עם צמיגי פרטיות.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1f5400e73d.jpg
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
למען הבטיחות , חדוות העשייה והשעשוע.
http://cloud.tapatalk.com/s/5c068fc6...204_162004.mp4
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
לקרוא ולהתמוגג. כל הכבוד על ההתמדה
תודה לכל מי שהחמיא ופרגן. חברי הפורום הם בין אלה שיודעים ומבינים במה מדובר ובאיזו מחלה לקינו. במקום מגורי (עלמון ) השכנים הכירו , הבינו ופרגנו . אם היה יום שישי שהשכנים לא ראו אותי ליד/בתוך/מעל /מתחת לנשרק'ה , היו שואלים איפה פסח/יובל ? חולה ?כשהעליתי אותו ב-1/2 שנה האחרונה לי-ם והישתדרגתי בחניה מקורה כבר הספקתי לשמוע מהשכנים , גם כאשר היה בעיית סדר הצתה :
1 : כל היום הוא עם/מתחת הרכב הזה. 2 : ראיתי אותך עובד עליו , עוד לא ראיתי אותו נוסע 3 : תושב עלמון שהוציא אותי בטרמפ מהישוב ( כשהרכב היה בהכנה לטסט ) - אתה מחזיק עדיין את " המקרטעת " ? היינו בג'טה או בורה . עניתי לו : אני רוצה לראות שהרכב הזה יזכה לראות 31 אביבים וליסוע.
מה שכן , מדובר בסמוראי שהוא לא בדיוק מטוס וקיט calmini 5.14 לא בדיוק מוסיף לתאוצה המהממת שלו. עד לפני 4 שנים , כשהוכנס להקפאת רישיונות , היה לו שלט בחלון האחורי : " רכב איטי ", שלא יציקו לי על הכביש כל הטייסים למינהם שבסוף אני פוגש אותם ברמזור.
היום , עד רכב העבודה הבא , כשהרכב משמש אותי ביום יום , אני לוקח לרוב נתיב ימני אולם עדיין ישנם את אלו שהגדירו את יחידת הזמן הקצרה בעולם : פרק הזמן שעובר בין הופעת אור ירוק ברמזור להפעלת הצופר ברכב שמאחוריך .
https://www.youtube.com/watch?v=3GYs0KGC59k .
אימצתי לי את שירם של חברי להקת בצל ירוק , שהיה פעם רינגטון בפלאפון שלי וכל עוד אני נוהג כחוק ובתחום המהירויות המותרות , כל י-ם
יכולה לצפור מאחורי. אחד הדברים היפים , לטעמי לפחות הוא שה-SJ413 לפחות בשנותיו הראשונות ענה להגדרה :
KEEP IT SIMPLE/BASIC . מבחינה חשמל למיטב ידיעתי , כל עוד יגיע מתח לסליל ההצתה COIL : נוע תנוע ושום מחשב/רכיב אחר לא יעצור אותו.
אפשר לשאול למה לא גנט עם אופסט הולם במקום?
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
4 קבצים מצורפים
אמיר , יש לי 23 צמיגים במידה הרשומה ברישיון : 7.00-15 , ב - 4 סטים שונים של צמיגים ומספר גדול מזה של חישוקים ברוחב
חישוק של: 5.5' , 6' , 7' ', כאשר ה -7' הוא עם אופסט שלילי מכובד. את ה - 8' שהיו לי נתתי לבעל סמוראי אחר מסיבה שאפרט.
בקטלוגים , data sheet של אליינס , יוהוקהמה , פיירסטון ו - BKT מצוין כי החישוק המקורי/אידיאלי למידה הזו הוא 5.5' .סט אחד
שיש לי ממנו 11 צמיגים הוא בגובה 30' - 31' . ( מורי הצמיד אותו פעם ליוהוקהמה 30/9.5/15 שהיו לו על הכתום ארוך שהיה לו ואמר
לי : האלייאנס האלה יותר גדולים/גבוהים מהיוקוהמה). שטח הניילון מצדו האחד לצדו השני של החישוק הוא קבוע כפי שיצא מהמפעל .
ברגע שתעלה צמיג כלשהו על חישוק רחב ממה שהגדיר היצרן - תגדיל את שטח הסוליה על חשבון גובה הדופן וכך תאבד מגובה
הדופן שיתבטא בהנמכת הרכב/ביצים מפני השטח. העדפתי ספייסרים שיאפשרו לי הרחבת הסרן ושמירת גובהו המקסימלי/אופטימלי
של הצמיג.
טל , ראיתי כבר בארץ סמוראים עם סרני HILUX/CJ . עוד לא הגעתי מחשבתית/נפשית למצב שאוכל לגשת עם סרנים כאלה למבחן
רישוי . מצ"ב תצלום של סט 7.00-15 שיש לי שמורכב על חישוק 7' עם אופסט שלילי. אם ארכיב אותם בנוסף לספייסרים , אקבל סרן רחב יחסית ( כאשר קצות הצמיגים עלולים לבלוט החוצה מעבר לכנפון הביטומני שלי ) מה עוד שכל השינויים האלה יצטרכו להיבדק לאורך
זמן בהשפעתם על הסרן וקצותיו.קובץ מצורף 122925קובץ מצורף 122926קובץ מצורף 122927קובץ מצורף 122928
אהלן יובל
מי אתה מכיר עם סרני cj?
מוטי , הייתי צריך לדייק ולכתוב הכרתי במקום מכיר. ויתקנוני ותיקי הפורום אם טעיתי.נעשה את זה בלי שמות על גבי המסך . לפני 5-10 שנים בחור צעיר ונחמד ( הרכיב לי את ה-5.14 ברכב ) , החזיק בזמנו ארוך , שחור , פתוח עם 6.5 . מעבר לזה שראיתי את הרכב בפורום , באחת מהסמורייאדות היתה מיני תחרות למי שרצה על עליית קטע בוצי. לי נאמר ו/או ראיתי שהרכב עם סרני cj ו -spoa . הבחור היה מכונאי במיקצועו/פרנסתו ובנה את שלו כנראה לבד. 3 ניגשו לתחרות , 2 ארוכים ואחד קצר . קצר ןארוך אחד ניסו , התקשו , לא זוכר אם עלו. השחור היה שלישי , ראה ולמד את אלו שקדמו לו , הגיע למעלה/מדרגה במהירות ובזוית הנכונה , דילג עליה ונעלם במעלה ההר וחזר. אמיר אני לפחות חושב שהיה שם ויוכל לתקן/לאשר את דברי . דעתי , כשיש לך סרני cj על סמוראי קל משקל יחסית למה שתוכנן הסרן , מעבר להרחבה שקיבלת , מתקבל סרן חזק משל הסמוראי ואז גם מכנית/בשטח בעל הרכב והרכב יכולים להרשות לעצמם הפעלת כוחות/מאמצים/מומנטים אחרים על כל המכלולים.
דרך אגב , איפה הוא היום ? הבחור/אדון ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
דרך אגב , איפה הוא היום ? הבחור/אדון ?
אכן עלה את המעלה בקלילות וזריזות מופתית
שהפתיעה את כולם,
מדי פעם רואים/קוראים אותו בפייס..
אשלח לך בפרטי את השם אם אתה מעוניין
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
הוא עבד יפה ונכון.קודם כל , אני צודק ? היה לו סרני cj ? . בנה את הרכב נכון ( חוקי/לא חוקי במדינה שחיבור בורג פיליפס נחשב לשינוי מבנה ) , הכיר את יכולותיו ומגבלותיו של מה שבנה והשתמש בהם נכון ויפה. לא לשכוח שבכלים שהיו לו ,עלויות תיקון/שיפוץ שלו היו נמוכות משל רובנו , גם ראה את השניים הקודמים טוחנים/מתמודדים עם המדרגה וראה/החליט מאיפה ואיך הוא ניגש אליה. כן , אודה לך אם תשלח לי בפרטי טלפון שלו ותספר לי איפה ומה הוא עושה היום.
את השם והכינוי שלו שלו באתר אני עוד זוכר ויש לי טלפונים שמסתיימים ב : 02,04,21. אחד מהם עדיין נכון ?