כל מי שאני מכיר עם רכב כזה מבטל את הפיצר דבר ראשון אחרי הנעת הרכב.
זה מטריד, מנתק מזגן סדרתי.
Slowly..
Printable View
כל מי שאני מכיר עם רכב כזה מבטל את הפיצר דבר ראשון אחרי הנעת הרכב.
זה מטריד, מנתק מזגן סדרתי.
Slowly..
אכן, המכוניות הספציפיות שאני מכיר נוסעות הרבה יותר במתאר הבינעירוני. המחשב לא סופר רק סמ"קים של דלק אלא גם דקות ושניות בהן המנוע היה מדומם.
בעיר המערכת סתם מטרידה, ולא חוסכת כמות דלק משמעותית על מנת להצדיק את קיומה. את עניין המזגן הזכיר דורון וצדק.
מכוניות מודרניות אכן חסכוניות וטובות יותר ממכוניות ישנות. מה עוד חדש בזה? המנועים יותר יעילים ויודעים להוציא הרבה יותר כוח מפחות נפח והרבה יותר קילומטרים מכל ליטר דלק וגם לחיות יותר קילומטרים.
אבל המערכת הזו ספציפית נועדה לשרת את דרישות הרגולציה ולהוציא "ציון טוב" ליצרן, אבל לא חוסכת לבעל הרכב כלום. אל תשכח שנדרשים מצברים וסטרטרים חזקים ויקרים יותר להתחלפה/תיקון ובמתאר של פקק, המערכת יכולה לדומם ולהניע עשרות ומאות פעמים בנסיעה של ק"מ ספורים. זה כבר לא עושה שום דבר טוב לאמינות ולאורך החיים. גם אם נניח שתחסוך לא 188 סמ"ק ב-25K ק"מ אלא 2-3 ליטר ב-10K ק"מ, הבלאי המצטבר עדיין בעוכריך.
אבל המערכת אכן משיגה את מטרתה. רק תזכור שהיא לא נמצאת שם בשבילך אלא בשביל היצרן.
דרור,
אולי ברכבים שבדקת יש נטייה לנהג לכבות את המערכת רוב הזמן (כמו כולנו), ואז הנתון נמוך במיוחד ?
כי הוא נמוך בהגזמה לדעתי, לפני שצריך בכלל להכנס לחישובים.
ללא קשר לכך שאני חושב שהמערכת מעצבנת וגורמת לבלאי גבוה להכל.
גם לגירים האוטומטיים שמשתלבים לא נעים כשאתה פשוט לוחץ גז ממצב כבוי.
ואף שמעתי שגם לא הטיבה עם מכונאים שחשבו שהם מטפלים במנוע כבוי לגמרי.
מנוע בסרק צורך מעט מאד דלק.
זה לא מפתיע שזה חוסך מעט מאד דלק.
תחשוב על זה, ברמזור אתה עומד כדקה.
בפקק אתה בפועל מזדחל, והמערכת עובדת מעט יחסית ובעיקר מעצבנת.
Slowly..
המטרה של המערכת הזו היא להיטיב עם נתוני צריכת הדלק התיאורטיים שהיצרנים צריכים להציג בפני הרגולטורים - וזו ממש לא תיאוריית קונספירציה אלא האמת לאמיתה. יש היום כל מיני חוקים מוזרים ותקנות והגבלות ויצרני הרכב עושים שמיניות באוויר בגלל כל זה, משקיעים בזה מיליארדים, זה כמובן גם מייקר את המכוניות. תשלם יותר על האוטו כדי לחסוך דלק בתיאוריה... יופי של חיסכון באמת....
בפועל אין למערכת שום משמעות אמיתית. אם אתה רוצה לחסוך דלק - תשיג מספרי ק"מ/ליטר הרבה יותר משמעותיים ומרשימים באמצעות שינוי בהרגלי הנהיגה שלך - כי הכל תלוי בסופו של דבר בעיקר בנהג. מתי בכל זאת המערכת תבוא לידי ביטוי מורגש?... רק כשיגיע הזמן להחליף/לשפץ סטרטר ו/או להחליף מצבר - ואז תקבל את ה"חיסכון" בצורת סטירה רצינית בפרצוף/ארנק.
90%
of all engine wear is done on startup
where there is metal to metal contact with no oil pressure.
A normal person might start the car 5 to 6 times a day,, now..multiply that by hundreds.
מצחיקים אתם...
כשטוענים כאן משהו, אתם צועקים נתונים. כשמביאים לכם איזושהו נתון, (שלא מוצא חן בעיניכם), אתם מבטלים אותו ואת מי שהביא אותו...ואתם יודעים מה? יש לכם ממש חוצפה לעשות זאת מבלי אפילו להביא נתונים משלכם! פשוט זה מאוד קל להשחיר את העומד מאחורי הנתונים הסוררים (דמגוג...מביך...שטויות...), מבלי להתאמץ יתר על המידה.
יש לכם נתונים אחרים? בבקשה! בואו נשמע!
אתם טוענים שהמערכת הזו מפחיתה זיהום? בכמה מפחיתה? חוסכת דלק? בכמה חוסכת?
ואתם יודעים עוד מה?? אותי מעניינים יותר הנתונים פר יחידה! לא מעניין אותי נתונים של שלום עולמי וגלובל וורמינג, (עם מבטא אמריקאי כבד...).
לי בכיס - זה משתלם?! זה כלכלי?! זה חוסך?! לא?!! אז זה רע! מאוד מאוד רע מבחינתי. וזה הדבר היחיד שאני רואה. את הכיס שלי. וכן, את חוסר ההתחשבות והזלזול של עשירי עולם, מחבקי עצים, קובעי דעת קהל וקובעי מדיניות פופוליסטיים שלא ממש מזיז להם כמה זה יעלה לי .
אז כל עוד זה כך - הזלזול בכספו של הפרט (בי!) - זה מה שיש, אז אני אזלזל בחזרה. אעשה כל מה שניתן לבטל, לעקור ולמחוק את המערכות האלה מהרכבים שלי, ולו רק בשביל הכיף.
אעלק "השיגה את מטרתה..." מי קבע את המטרה? ולמה אני צריך לממן אותה??
מחר יחליטו להעביר כביש בדיוק היכן שביתך עומד, ולכן ישטיחו אותו - זה גם משיג את המטרה, לא?! נו אז?! איזה מן טיעון זה?! זה אומר משהו לגבי אם זה טוב או לא? לא! כי המטרה שמישהו אחר קבע, שיישם אותה על עצמו, לא עלי.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
על מה אתם מתווכחים בכלל?
188 סמ"ק! מה זה משנה אם זה חיסכון ל5 שנים, שנה, או יומיים??
זה כלום!! (ואם רוצים ממש לדייק: כלום וממש ממש קצת)
לא יודע אם זה המספר המדויק אבל זה לא משמעותי, אם הייתם אומרים שזה חוסך 188 סמ"ק לכל ליטר - קרוב ל 20% אולי שווה משהו, גם לא בטוח בהתחשב בכל העלויות שדובר פה.
עוד דבר...זה נשמע לי ממש ממש אבל ממש דבילי שנתון שאמור להראות חיסכון לאורך זמן מתאפס בניתוק מצבר... רק אומר..
אישית לא סובל את המערכת הזאת. ועוד הרבה מערכות "חדישות" ברכבים החדשים.
כשהחלפתי לפני כמה חודשים את הרכב העיקרי של המשפחה קניתי בכוונה את אחד הדגמים הכי מפגרים בשוק (רכב חדש מיד ראשונה 0ק"מ).
בלי סטארט/סטופ, בלי מנוע טורבו יעיל, בלי גיר רובוטי חסכוני ובלי מערכת שיודעת לנהוג (או לחנות) במקומי.
אז נכון, במבחני הדרכים, האוטו לא מככב, אוכל קצת יותר דלק, סוחב קצת פחות טוב, ואני אשכרה צריך לנהוג בעצמי בכביש 6. אבל הטכנולוגיה שלו אמינה ומוכחת, וזולה.
יוצא לי לנהוג ביומיום בכל הכוכבים החדשים עם כל הטכנולוגיות. באמת חלליות כשהן חדשות. אבל כשמתחילות הבעיות (והן מתחילות) אללה יוסתור...
ןעוד הערה לגבי ההארה שנזרקה פה על בלאי למנוע בשניות הראשונות שהוא מניע.
אין דין הנעת מנוע אחרי דקה שהוא לא עבד, כדין הנעה של מנוע שעמדחצי שעה שעה, או במקרה הכי גרוע, מנוע קר. הבלאי מהנעה חמה הוא זניח.
בלאי בהנעת מנוע חם הוא זניח. הוא כבר משומן היטב.
אבל מקובל למדוד את אורך חיים של סטרטרים במספרי התנעות?.... אז מכונית עם סטארט-סטופ מצויידת מראש בסטרטר גדול וחזק יותר. נדרש גם מצבר חזק ויקר יותר. שני אלה לא חיים לנצח וכשמגיע יומם - החלפתם יקרה יותר.
מצברים מחזיקים היום כמה?... בהסתמך על ק"מ שנתי ממוצע ועם תקופת בעלות ממוצעת של 3-4 שנים לפני שמחליפים רכב לחדש, אני אהיה נדיב אם אנחש שהדברים הללו יקרו כמובן לאחר תום תקופת האחריות ובאמצע המשמרת של הבעלים השני.
תרשו לי רגע לתת מבט מכיוון אחר, לפני 15 שנה בערך, נשלחתי להדרכה במפעל בגרמניה.
המפעל נמצא באיזו עיירה נידחת,
באמצע העיירה עוברת מסילת רכבת,
כנהוג, מצידי מסילת הרכבת יש מחסומים,
ונהג נורמטיבי עומד ליד המחסום תו"כ שהרכבת מתקרבת-עוברת- מתרחקת.
נהג המונית-טרנספורטר שאל אותנו בחצי גרמנית-טורקית-אנגלית האם אכפת לנו שהוא יכבה את המנוע בזמן ההמתנה לרכבת אפילו שמאוד קר בחוץ, וייתכן שיהיה לרגע קצר טיפה פחות חם באוטו.
שאלתי למה? למה צריך לדומם מנוע?
תשובתו הייתה, תו"כ הצבעה של שלט בגרמנית,
שהשכנים מבקשים לצמצם את טרטור המנועים, הריח והגזים תו"כ ההמתנה שהחשמלית תעבור.
עוד הוסיף וציין, שזו לא חובה, אבל רשות.
אז לעינייננו.... אני מניח שנהג כזה, ישמח לקבל מערכת אוטומטית לכיבוי בזמן עצירה, וכמובן שהוא גם יכול לשלוט זה מתי היא תעבוד ומתי לא.
בנימה אישית, לי ברכב (במקרה גם גרמני, במקרה של אותו יצרן) קיימת המערכת הנ"ל,
לפעמים בפקקים כביש 6 היא ממש נוחה.
לפעמים, היא מזדרזת לכבות בכל ליטוף קטן של דוושת הבלם. ולכן מאוד נוח וזמין כפתור הביטול.
עוד סיפור, באותו הקשר, ברכב הקודם (שוב של אותו יצרן) לא היתה מערכת כזו, ולקראת סוף תקופת הליסינג נגמר המצבר.
רכב חילוץ שם לי מצבר מיוחד!
חברת הליסינג רדפה אחריי במשך שבוע להחליף לי אותו במצבר רגיל, כי זה עולה להם הרבה כסף,ואצלי אין מערכת stop- start ולכן המיוחד אינו נדרש.
יאללה.... חפרתי מספיק.
חבל שאין אפשרות לשנות את מצב המערכת לדיפולט לא פעיל.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
אני מניע את הדאסטר של האשה. נוסע עד קצה הרחוב. כ 100 מטר. עוצר בעצור שיש שם. בום המנוע כבה ... זה לא מנוע חם זה מנוע שעובד דקה במקרה הטוב ופחות לפעמים ...
יש לי תכנית לייצר איזה ממסר ארדואינו שימתג את זה אוטומטית 20 שניות אחרי ההתנעה ...
זה המטרד הכי גדול בימינו. ( חוץ מאידיוטים שממשיכים לזמס כשכבר יש ירוק ...)
וגם חיסכון של 10 אפילו 20 ליטר בשנה זה חרטא .. כשאתם נוסעים למדבר לריב עם כמריר וטוחנים עליו חצי מיכל דלק ... ה 10 ליטר השנתי של החיסכון זה אפילו לא מצחיק.
Sent from my iPhone using Tapatalk
1. מערכות start-stop לא נועדו כדי לחסוך לך כסף, אלא כדי להפחית זיהום אויר באזורים מיושבים. את זה הן עושות בהצלחה ברוב העולם, תרצה או לא. זה כנראה שילוב של האופי הישראלי ומזג האויר פה, שניהם "נעימים" מאין כמותם, שמייתרים את המערכת על כבישי ארצנו (לגיטימי לגמרי בעיני). מה שכן, היקום לא סובב סביב אל אקצה והשוק שלנו מעניין את היצרנים כקליפת השום. במדינות קרירות ומתורבתות יותר זה עובד נפלא.
2. אני נורא משועשע מהפוסטים האנרכיסטיים שלך. כל ניצוץ של קידמה או ממסד גורם לך לזעוק ולרקוע ברגליים כמו ילד שלא קונים לו צעצוע ולהמציא תיאוריות קונספירציה מרחיקות לכת (לאו דווקא בסדר הזה), וזה תמיד כיף לנסות לנחש לאילו מחוזות זה יפליג הפעם.
3. התעצבנת? חבל, זו לא היתה המטרה. מתנצל. עכשיו, רצית נתונים? תנשום עמוק, ותתחיל לקרוא:
https://www.google.co.il/url?sa=t&so...BoI1ryKtHp9fmr
https://www.google.co.il/url?sa=t&so...nA3ay5fMrEipTe
יש עוד כמה בגוגל, אבל העיקרון זהה. אתה מוזמן לחפש בעצמך. המערכות האלו גורמות להפחתה בזיהום אויר. אגב, אף אחד לא הביא כאן שום נתון מדעי מגובה במחקר עד כה. הכל תחושות בטן או "ניסיון אישי" (לא, אין דבר כזה. זה לא מחזיק, מים בשום דיון רציני).
4. יש גם מאמרים ומחקרים על הפגיעה שלהן באמינות, אם תרצה. גם הם בגוגל.
לילה טוב.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
טוב צריך שמישהו ייצג את צד הכלה פה, להלן כמה מוצגים/טיעונים:
החברה האלה בדקו צריכת דלק משולבת בצורה מסודרת וקיבלו חיסכון של בין 9.5% (ללא מזגן) ו3.5% (עם מזגן) - זניח זה לא, בטח במחירי הדלק בארץ: https://www.edmunds.com/car-reviews/...save-fuel.html
באופן אישי אני לא מבטל את המערכת באוקטביה למעט בימים חמים - אין שום בעיה להתרגל.
זכיתי לנהוג לאחרונה בפורד F150 (אוי איזה אוטו בן זונה) והמערכת הזו עבדה בו פנטסטי, הרבה יותר טוב מבאוקטביה - ההתנעות מיידיות ולא מורגשות, למעשה אין צורך להשהות את הזינוק.
יש כמה מדינות באירופה (שווייץ למשל) שבהן זה נחשב פשע חברתי לעמוד ברמזור עם מנוע פועל, מסיבות של זיהום אוויר לנהגים והולכי הרגל סביבך - מאוד נוח שהאוטו עושה את העבודה בעצמו.
היה לי בלאדה ניבה גם את הפיצ'ר הזה של כיבוי מנוע כשנעמדים יותר מכמה שניות ברמזור.
לא אהבתי.
אסף.
The vehicles have undergone both dynamometer and
on-road testing; the test results show somewhat conflicting data. The laboratory
data and the portion of the on-road data in which driving is conducted on a
prescribed route with trained drivers produced significant fuel economy
improvement. However, the fleet data do not corroborate improvement, even
though the data show significant engine-off time. It is possible that the effects of
the varying driving styles and routes in the fleet testing overshadowed the fuel
economy improvements. More testing with the same driver over routes that are
similar with the IS system-enabled and disabled is recommended.
זה לא נשמע לי כל כך משכנע עד כה....
טל.
הייתי אומר מה אני חושב על הקריאה הסלקטיבית שלך ועל הסקת המסקנות בעקבותיה, אבל אז הייתי מואשם באד הומינם וכל שאר העובדות היו זוכות להתעלמות.
ולעניין, זה לא חדש שבתנאי סביבה מסוימים המערכת מאוד לא אפקטיבית לעניין הפחתת זיהום אויר (אם כי לא מזיקה, וזה נתון חשוב). זה נכתב פה, גם על ידי.
המחקר הזה מוכיח שהיא כן חוסכת דלק וגזי פליטה במתארים מסוימים, ואם לא הצלחת להבין את זה מתוכו - קטונתי.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk