עם אתה כול כך בטוח אז למה פתחת שרשור...
לך רתך וסע לשלום [emoji4]
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Printable View
לא בטוח בכלל - שואל מה עוד צריך לדעת מכיוון שאני לא מבין שום דבר בריתוך שלדות.
אני מחפש מישהו שירתך נכון וטוב, אני לא חושב שאני מספיק טוב לרתך חלק לשילדה שאמור לעמוד בעומס בצורה חזקה נקייה ויפה.
אני משער שעידו מתכוון שצריך לדעת להכין את השטח לריתוך נכון, ולבצע חיזוקים כתלות במקום.
בהנחה שלוריה לא יבצע זאת אני הייתי פונה לארנון מלאכי, ארנון שושני או יוסי סימה.
שלושתם לדעתי בעלי יכולת לבצע עבודה כזו בהצלחה יפה.
רק לצורך ההבנה של כלל המגיבים ואחרי שיחה עם אלעד:
אין שום פגיעה לא בקאסטר, לא בקאמבר, לא בשפור, ולא בשום זוית או מידה נדרשת.
כולה קרע בשלדה, שכאשר יחזור למקום, לפני או אחרי ריתוך - כל המידות ישארו זהת לאלו שנמדדו והותרו על ידי היצרן ביום תכנון הרכב או יצורו.
זה ממש לא המקרה שכולכם כיוונתם אליו.
מי שדייק בתגובה האחרונה שכתב - הוא בועז.
זה בדיוק הידע הנדרש כרגע.
דיוק זה חשוב במקרה כזה.
התמונות והתיאור המילולי מציגים מכלול מתלה קרוע ועקום, עם לכל הפחות חלודה שטחית בנקודות השבר.
איך בדיוק יודעים להגיד שהזווית לא נפגעו כשפיזית החלקים לא מחוברים אחד לשני ולא נבדקו ע״י איש מקצוע?
מעשית זה לא ייתכן.
בגלל זה אומרים לו שזו לא עבודה לחובב.
Slowly..
זה גם מה שנאמר לי, אבל:
לא ניתן לדעת, במיוחד לא לפי העין ולא אם זה לא ניבדק ע"י מכון כיוון פרונט, לא ניתן לדעת אם יש סטיה וכמה.
הקרע הוא בדיוק בתושבת מתלה תחתון, כל העומס יושב שם וכו', הכל זז הצידה, אז איך אין פגיעה בפרונט? במיוחד במתלה כזה שעובד קשה, לא מוסבר.
יש מצב שאם תלחץ אותו חזרה למקום תנקה ותרתך זה ניגמר, אבל בשביל האחוז אחד אם יש כזה שזה לא ניגמר בזה, הייתי פונה למי שעוסק בתחום, אם אחרי התיקון תהיה סטיה או משהו אחר יהיה הרבה יותר קשה לתקן את התיקון, חוץ מהסיכון שיש פה אם לא בודקים מסביב ואת הצד השני גם.
דורון - התושבת של המשולש עדיין מרותכת באופן מלא אל חתיכת השילדה הקרועה, את כל העסק אפשר לדחוף עם היד בחזרה למקום ובזמן שבדקתי את הרכב החלק הקרוע אכן נכנס בחזרה למקום ונראה על פניו שאין שם משהו עקום.
שוב - מכיוון שאני לא מבין בזה ומסתמך כרגע על ההיגיון המוגבל שלי בהסברים, אני צריך בהחלט מישהו מקצועי שלכל הפחות יסתכל וייתן דעתו על המצב.
1+
לא מצליח להבין מה כל הדרמה. בעיקר שאפילו לא נעשה נסיון תיקון כלשהו. בניגוד למה שנאמר אני כן חושב שהחלק היותר קריטי בסיפור הוא הריתוך. צריך להיות ריתוך איכותי ועם הקפדה למיקום כמה שיותר מדוייק למקור. לדעתי הביצוע המעשי יהיה הרבה יותר פשוט ממה שנראה תיאורטית.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
לפעמים אני נזכר למה נטשתי את קארזפורום.
לפעמים אני גם נזכר בסיפור, מדוע בישראל לא עושים מעשים מסויימים ברחוב.
כאן זה ג'יפולוג.
גם בגיפולוג - התשובה לשאלה לעיתים תלויה בזהות השואל, ובנסיון והידע העומדים לרשותו.
אותה שאלה, משואלים שונים תניב תשובות שונות. גם במהות.
אני סיימתי.
אתם מוזמנים להמשיך.
קחו בחשבון ששילדת רכב והמתלים זה לא עסק מדוייק במיוחד...
צריך מישהו שמבין את העסק ויש לו נסיון על מנת שלא יצא עקום מידי במימד הלא נכון.
בעיקרון בסוף צריך לוודא שמדידות הדיאגונל בין הסרן הקדמי לאחורי לא חורגות ממידה מסויימת.
למה לא לרתך בצורה הכי מדויקת שאפשר, ברמת הידע של פות''ש או בעל מקצוע לראות עיניו ולתקן את הסטייה בעזרת כיוון פרונט? מה יכול להיגרם בעקבות שיטת עבודה שכזאת? נשמע לי מוגזם מאוד לשלם 5000שקל על עבודה כזאת.
לא מדובר על רכב ספורט קיצוני, מדובר על טרופר ששווה כמה עשרות אלפים במקרה הטוב, משמש לטיולים, עם בטיחות פסיבית גרועה, והתנהגות כביש גם כן גרועה.
אין שום סיבה למדוד ולכוון בזמן התיקון. לשם כך הולכים לכיוון פרונט לאחר מכן.
חשוב להקפיד על הכנה וביצוע מדוייקים. זה פח.. לא ברזלים... המומחיות חשובה שלא תתעוות השילדה. וזהו.
אסף.