תגובה: צמיגים פגומים או נהג פגום?
+1 לנדב .לחלוטין נכון.
שלמה, קופר STT אינו צמיג רע.
הרכב שלך עובד נכון.
אתה נוהג בו נכון.
תענוג לראות.
רק התנאים מסביב לא לטובת הצמיג.
יש מחיר ליכולת העבירות בשטח כזה, למומנטים ולעומסים שהצמיג רואה ומרגיש.
בהחלפת הצמיגים הקרובה תנסה מותג אחר כדי שתוכל להשוות.
אישית, אני בעד טויו או BF. יש לי נסיון נהדר עם שניהם. עכשיו יש BF-KM3 החדש שהפורומים האמריקאיים גומרים עליו את ההלל, סוג של תשובה של BF לדופן המשוריינת של טויו. המחיר, כמו בטויו - הצמיג יותר כבד מה-KM2. לפחות במידה הספציפית שלי, טויו עדיין בקוטר גדול יותר בלפחות חצי אינץ'.
רצוי להשוות נתונים כמו קטרים, משקלים וכו' עם טבלאות של היצרנים ובצמיגיה שיכולה להעמיד לך שני צמיגים זה ליד זה, אפשר לראות הבדל גם בעין.
דרור,
אתה בטוח לגבי המשקל של KM3?
הם מהללים את העלייה בחוזק הדופן בגלל מבנה ותרכובת שונים, לא הזכירו עלייה בעובי ובמשקל.
Slowly..
הזכירו-גם-הזכירו עליה במשקל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
במקום שבו רכב לא נעול מפרפר ושוחק את הצמיג לאט לאט ובאופן אחיד, רכב נעול עם הפחתות יכול להעביר הרבה יותר כוח לצמיג שאוחז על זיז סלע, ולכן הקובייה הספציפית הזו "סובלת" נקודתית הרבה יותר ומועדת להתלש. לא פגם בצמיג וגם לא בנהג, פשוט חשוב להבין שתמורת יכולת רבה יותר משלמים יותר. בעיני הכל נראה פה תקין וצריך פשוט לקבל את זה...
נהיגה איטית מאפשרת לזהות החלקה בשלבים ראשוניים ולפני שנוצר נזק ולהחליט מה עושים.
לעומת זאת, ב״פרפור״ צמיג על משטח מחוספס אותה קוביה מסכנה פוגשת כוח ברוטלי בהרבה.
זה אותו המשטח עם עומס גבוה יותר, וזה הורג צמיג יותר מהר מכל דבר.
צילום של הסוליה יכול לסייע מאד להבין אם זו קוביה שנתלשה בגלל עומס נקודתי או החלקה של כלל הסוליה על משטח חד.
Slowly..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
+1 לנדב .לחלוטין נכון.
הרכב שלך עובד נכון.
אתה נוהג בו נכון.
תענוג לראות.
תודה על המחמאות עיקר העבודה הנכונה של רכב היא בזכות הרובי קרואלר- השיפור הכי טוב ל- JK לטעמי למי שאוהב רוק קרואלינג ואני בהחלט אוהב. פשוט שווה כל שקל.
דורון- אעלה עוד מעט תמונות אבל בפירוש מדובר על קריעת ותלישת קוביות ולא שחיקה אחידה.
אם כבר מחליף צמיגים מתכוון לעלות במידה- הרכב פשוט דורש את זה- במידה הנוכחית שיש לי (32") ועם ההגבהה שיש נשאר המון רווח בבית הגלגל וזה נראה לא פרופורציוני
הטויו - לדעת רבים על אף שהוא צמיג נהדר הוא פשוט קשה מדיי- יהיה לי סיוט בנסיעה יום יומית לנסוע עליו בלחץ האויר המומלץ שלו.
שמתי עיין על סט של מיקי טומפסון MTZ מידה 35" משומש קלות (נסעו 1,000 ק"מ בלבד) שמוצע לי במחיר ממש טוב (600 לצמיג)
7 קבצים מצורפים
היה לי צמיגי BF AT אמנם אבל הם בשימוש פחות אגרסיבי נראו אותו הדבר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
נראה הגיוני לגמרי לסוג השימוש שרואים בסרטון ...
צמיגים פגומים או נהג פגום?
שלמה,
הבלאי העיקרי כמו שאני מצליח לראות הוא בכתפיים, ולא מרכז הסוליה.
וזה חשוב להערכה האם זה בלאי או נזק.
מרכז הסוליה נראה סביר בהחלט לרכב שעושה הרבה שטח מסולע.
כמו שאני מנתח את זה, זה תוצאה של עבירות קשה על משטח קשה ומשונן.
אבל.. אם היית אומר שזה צמיג יבש וישן, הייתי אומר שזה נראה נורמלי לגמרי.
בשנים בהם חיפשתי בעיקר סלעים, נתקלתי בנזק/בלאי כזה בצמיג בשלב שהוא מתחיל להיות יבש ופחות גמיש=תלישה.
אתה אומר שזה צמיג טרי יחסית עם מעט נסועה(אבל הרבה בשטח).
וכאן ההבדל בין סוגי גומי של יצרנים שונים.
יש כאלו שמדגישים את עמידות הגומי שלהם לקרעים ותלישה.
בהתייחס לסגנון הנסיעה שלך, זה כנראה צמיג שפחות מוצלח לסגנון הזה של נסיעה.
אצל מישהו עם רגל כבדה, זה היה מגיע הרבה קודם.
לדוגמא, לפני כמה שנים נסענו אני וחבר עם סטים חדשים של יצרנים שונים באותו המסלול מסולע ואיטי יחסית.
שנינו נוהגים +\- באותו הסגנון.
בסיום יומיים, היה הבדל ניכר בפציעות בצמיג הזול יותר.
אחרי תמונות הצמיגים אני מתחבר לסיכום של נמרוד:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
שלמה - הנהג לא פגום, וגם הצמיגים לא פגומים - הם מה שהם, ועל זה שילמת. יש טובים יותר.
Slowly..
כן דורון דיי הפנמתי את זה והשלמתי עם זה....אוף תחביב יקר...להחליף צמיגים אחת לשנה...באסה...
בכל אופן - מקווה שהמיקי טומפסון יהיו עמידים יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
שלמה,
הבלאי העיקרי כמו שאני מצליח לראות הוא בכתפיים, ולא מרכז הסוליה.
וזה חשוב להערכה האם זה בלאי או נזק.
מרכז הסוליה נראה סביר בהחלט לרכב שעושה הרבה שטח מסולע.
כמו שאני מנתח את זה, זה תוצאה של עבירות קשה על משטח קשה ומשונן.
אבל.. אם היית אומר שזה צמיג יבש וישן, הייתי אומר שזה נראה נורמלי לגמרי.
בשנים בהם חיפשתי בעיקר סלעים, נתקלתי בנזק/בלאי כזה בצמיג בשלב שהוא מתחיל להיות יבש ופחות גמיש=תלישה.
אתה אומר שזה צמיג טרי יחסית עם מעט נסועה(אבל הרבה בשטח).
וכאן ההבדל בין סוגי גומי של יצרנים שונים.
יש כאלו שמדגישים את עמידות הגומי שלהם לקרעים ותלישה.
בהתייחס לסגנון הנסיעה שלך, זה כנראה צמיג שפחות מוצלח לסגנון הזה של נסיעה.
אצל מישהו עם רגל כבדה, זה היה מגיע הרבה קודם.
לדוגמא, לפני כמה שנים נסענו אני וחבר עם סטים חדשים של יצרנים שונים באותו המסלול מסולע ואיטי יחסית.
שנינו נוהגים +\- באותו הסגנון.
בסיום יומיים, היה הבדל ניכר בפציעות בצמיג הזול יותר.
אחרי תמונות הצמיגים אני מתחבר לסיכום של נמרוד:
Slowly..
מה שנשאר זה לחכות ולראות מה יהיה עם סוג אחר של צמיג על אותם מסלולים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
נראה הגיוני לגמרי לסוג השימוש שרואים בסרטון ...
+1
נראים יבשים לאללה, בדקת תאריך?
נערך: בדקת והם די טריים
נראה לי שלגודל הצמיג תהיה השפעה משמעותית מאשר למותג שלו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שלומי
נראה לי שלגודל הצמיג תהיה השפעה משמעותית מאשר למותג שלו
השפעה על מה?
Slowly..
בביקור האחרון שלי בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, שאלתי חבר'ה שמתעסקים בתחרויות על איזה מותג הם ממליצים..
קצת צחקו עליי - ואם לצטט תוך תרגום חפשי - "מה זה משנה, אין לזה יותר מדי משמעות..בתנאי שטח אמיתי אף צמיג לא מחזיק יותר מדי זמן".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
בביקור האחרון שלי בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות, שאלתי חבר'ה שמתעסקים בתחרויות על איזה מותג הם ממליצים..
קצת צחקו עליי - ואם לצטט תוך תרגום חפשי - "מה זה משנה, אין לזה יותר מדי משמעות..בתנאי שטח אמיתי אף צמיג לא מחזיק יותר מדי זמן".
יואוווו!!! מה זה לא bf goodrich???
:p ;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
wonderd
תשאל אותם אם הם מוכנים להתחרות עם מותגים עלומים, או קטנים, נראה מה יענו לך.
Slowly..
לפני שבוע יצא לי לדבר עם צמיגאי (אבל אחד שבאמת חי ונושם צמיגים ורואים שהוא במקצוע מתוך אהבה לתחום)
בקיצור הוא שינה לי פרספקטיבה של הרבה שנים.
תמיד דחפו לנו לראש "צמיגים טריים" עם תאריך ייצור מוטבע כמה שיותר חדש. אבל מסתבר שלא כך. מסתמא שלאחר הייצור, הצמיגים צריכים "להתיישן" על המדף מינימום 12 חודש ע"מ שהתרכובת תתגבש נכון. כשלא נותנים לצמיג את הזמן שלו- הוא מתחיל להתפרק.
אגב, הוא סיפר על אבחון שהיה מעורב בו באחת מתחנת המוניות מהגדולות בירושלים שהיו גומרים צמיגי קונטי כל שנה-שנה וחצי. עד שנמאס להם והציבו אולטימטום ליבואן, או שהוא פותר להם את הבעיה או שפשוט מתחילים לקנות מיבואן אחר. בקיצור, הביאו מומחה לארץ מטעם היצרן שיבחן את הנושא (בכל זאת, לקוח עם מאות כלי רכב) וראו שהצמיגים שהם מרכיבים הנם בני 3-4 חודשים מרגע הייצור ומסתבר שזה מה שגרם לדפקט.
Sent from my PH-1 using Tapatalk
ומאז כל יבואני הרכב מאפסנים את הרכבים שלהם שנה לפני המסירה כדי שהצמיגים ישתבחו (:
לתשבוחות על הצמיגאי הנ"ל ניתן להוסיף שהוא יצירתי ונמרץ ככל שזה קשור למכירות.
האמת שלא היה שום עניין של מכירה. נפגשנו בנסיבות אחרות לגמרי והשיחה עלתה כדרך אגב.