-
תגובה: נורת בלם יד בלוח שעונים דולקת בזמן מתן סטרטר,על מה מעיד הדבר?
בדקתי היום את העניין,אין ישירות על הבוסטר עצמו שום חיישן/יוניט ,אבל מה שכן ברכבים ישנים ללא מערכת ABS ישנו חלק Brake Proportioning הנקראValve שזה למעשה "ווסת כוח בלימה אחורי" שתפקידו לווסת את נוזל הבלמים בין הגלגלים הקדמיים לאחוריים בהתאם לעומס ועליו כן הבחנתי באיזה קונקטור חשמלי בנוסף לצינורות הבלם הקשיחים,אוליי הוא מקור הבעיה?מכירים את הווסת הזה?
-
גם ברכבים מהעשור הקודם לפחות דוגמת טרופר(אבל שם אין חיישן, יש אפשרות לכוון) יש ווסת בלימה שיושב מתחת הרכב ותפקידו לווסת את כוח הבלימה בין הקדימה לאחורה.
יכול להיות שזה קשור לנורה הזאת.
-
אצלי הווסת הזה לא יושב מתחת לרכב אלא בתא המנוע ממש מתחת למסטר צילינדר ליד הבוסטר.
-
אני אזרוק עוד כיוון.
ברכבים ישנים, היה על חלק מהכבלים נקודה עם מתכת, ורוכב שיושב עליה. כשהכבל מתוח (או משוחרר, תלוי בפונקציה), הרוכב נמצא בדיוק מעל המתכת ונותן חיווי מסוים (מדליק או מכבה מנורה.
חפש אם לא מתחבא לך משהו כזה ברכב. ייתכן שבסטארטר, כשהרכב רועד זה נותן חיווי בגלל ויברציות.
(תכלס, כיוון קלוש, אבל כבר שללת הרבה אחרים).
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
אצלי הווסת הזה לא יושב מתחת לרכב אלא בתא המנוע ממש מתחת למסטר צילינדר ליד הבוסטר.
אם להסיט שניה את הדיון,
ההבדל בין רכב פרטי או ספורט לבין suv או מסחרי, הוא שרכב מסחרי/suv יודעים לקחת משקל. המשקל יושב כמעט תמיד ברובו על הסרן האחורי.
לכן ברכבים אלו, חוץ מווסת הבלימה שמחלק את העוצמה בין קדימה אחורה, יש גם ווסת תלוי עומס.
ברכבים הישנים שלנו, זה בד"כ מנגנון מכני טיפש, עם קפיץ, שחלקו האחד מחובר לסרן (או למשהו לא מוקפץ), והשני לשלדה (או למרכב). ברגע שהרכב מועמס המרכב יורד יותר, מזיז את הזרוע של הווסת והמנגנון יודע לאפשר בלימה יותר חזקה. כמובן, שבעת בלימה משקל עובר קדימה ויש לזה גם השפעה, אבל הרעיון הוא להתמודד עם משקל משתנה מאחור.
ברכבים פרטיים, נדיר למצוא כזה בגלל שאינם מיועדים לנשיאת משא. עם זאת לא יפתיע אותי למצוא כזה על רכב ישן. וזאת בנוסף, כמובן, לווסת הבלימה שקיים בכל רכב.
-
נורת בלם יד בלוח שעונים דולקת בזמן מתן סטרטר,על מה מעיד הדבר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
אם אצלך זה כמו בעוד אמריקאיות ישנות (כמו cj ) יש שסתום חלוקה שעליו יש יוניט שתפקידו להדליק את נורת בלם החנייה במידה וישנה תקלה בבלמים. פעם נוספת שהנורה הזו אמורה להידלק זה כאשר הסוויץ פתוח ובלם החנייה משוך (יש סגירת מעגל - לרוב מגע מינוס לגוף) ואז הנורית אמורה להידלק.
התופעה שאתה מתאר שבה הנורה דולקת ולאחר התנעה היא חריגה. הייתי מנסה לבודד את התקלה על ידי ניתוק המחבר של היוניט משסתום החלוקה ובודק את ההשפעה, במידה וישנה השפעה הייתי גורר את הרכב למוסך שיידע מה לעשות עם אמריקאיות ישנות.
https://content.invisioncic.com/r242...c45c4a79ed.gif
עירא
-
נניח שבאמת היתה/יש תקלה כלשהי בבלמים הנורה לא היתה אמורה להידלק קבוע בלוח השעונים כל עוד הרכב מונע?
-
כן,
ובגלל זה כתבתי שהתופעה שאתה מתאר היא חריגה, ואם יש מערכת שאני לא הייתי מעוניין שיהיו בה תקלות חריגות היא מערכת הבלמים...
-
היומיום על שסתום החלוקה מתריע כאשר יש הפרש לחצים לא טוב בין שני המעגלים.
אם הוא מקור הבעיה (ניתקת אותו והמצב משתנה) ואם הוא דולק רק בזמן סטרטר, תבדוק אם יש הבדל כאשר אתה נותן סטרטר עם רגל על הברקס וללא.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
אני מניח שהבעיה חשמלית מכיוון שהנורה דולקת לי בדיוק לשבריר שניה בעת מתן סטרטר וכבית מיד כשהרכב מניע או במהלך כל הנסיעה, אם היה כשל כלשהו מכני באחד מרכיביי מערכת הבלמים הנורה היתה דולקת קבוע,לא?
לפי זה אני מצטרף לרענן, אם יש לך בעייה של מגעים במצבר או סתם מצבר חלש זה יכול להיות הגורם. הבדיקה של זה פשוטה: נסה להתניע כשאתה מחובר עם כבלים לרכב אחר שכבר מונע, או לבוסטר טוב. אם הבעייה נעלמת תמשיך לבדוק בכיוון המגעים/מצבר, ואם לא אז תמשיך בבדיקת מערכת הבלימה...
-
לא מכיר את הרכב הזה אבל למה בעצם אתה חושב שיש בעייה?
אם מדובר בנורה שצריכה לדלוק כשהמנוע עובד ומשהו לא תקין (כנראה חוסר וואקום) אז בזמן הסטרטר המנוע מסתובב ו(עדיין) אין וואקום עד שהוא מניע ואז יש וואקום.
Sent from my Power 3S using Tapatalk
-
אלעד,לא נראה לי שהבנת את "הבעיה", אף נורה לא צריכה לדלוק קבוע כאשר הרכב מונע, אם היא דולקת בדר"כ זה מצביע על תקלה כלשהי, גם אצלי היא לא דולקת קבוע כשהמנוע עובד,היא דולקת בדיוק לשניה בזמן מתן סטרטר וברגע שמניע היא כבית .
אסף,אם אני מנתק את המחבר של שסתום החלוקה הנורה צריכה להידלק קבוע בלוח השעונים גם כשהרכב כבר מונע,נכון?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
אם אני מנתק את המחבר של שסתום החלוקה הנורה צריכה להידלק קבוע בלוח השעונים גם כשהרכב כבר מונע,נכון?
סביר להניח שלא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אם הוא מקור הבעיה (ניתקת אותו והמצב משתנה) ואם הוא דולק רק בזמן סטרטר, תבדוק אם יש הבדל כאשר אתה נותן סטרטר עם רגל על הברקס וללא.
אסף.
אסף, מה אני אמור בעצם לראות/להרגיש כאשר אני מנתק את שסתום החלוקה?
-
שסתום חלוקה יש בו כניסה מהMC עבור הבלמים הקדמיים, ושתי יציאות לבלמים הקדמיים, כניסה מהMC לבלמים האחוריים, ממנה השמן עובר דרך שסתום מפחית לחץ ויוצא ליציאה לבלמים האחוריים. בין שתי הכניסות יש טובלן שזז כאשר הלחץ ביניהן שונה - או כי יש בעיה ב MC או כי באחד הקוים יש דליפה ולא נבנה בו לחץ.
כשהטובלן זז, הוא לוחץ על המפסק סוגר מעגל ומדליק את הנורה.
אם תנתק את המפסק ומפסיקה התופעה - אתה יודע שהוא מה שמדליק את הנורה. אם אין שינוי זה אומר שהמקור הוא אחר.
אם זה קורה רק כשאתה מניע עם רגל על הברקס או גם כשלא, זה תקלות שונות.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
בדקתי היום את העניין,אין שום שינוי במצב כאשר ניתקתי את המחבר של שסתום החלוקה, ואין גם שום שינוי בזמן מתן סטרטר עם או בלי רגל על דוושת הברקס, כלומר בכל המצבים הנורה נדלקת לשניה בזמן מתן סטרטר ומיד כבית כשהמנוע עובד.
-
אז משהו אחר מדליק אותה.
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ybar
אין מערכת ABS ברכב.
אתה בטוח שאין ABS?
לי יש קורבט 86 ויש מערכת ABS
-
בטוח 100 אחוז, אצלי בקמארו אין מערכת ABS .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לפי זה אני מצטרף לרענן, אם יש לך בעייה של מגעים במצבר או סתם מצבר חלש זה יכול להיות הגורם. הבדיקה של זה פשוטה: נסה להתניע כשאתה מחובר עם כבלים לרכב אחר שכבר מונע, או לבוסטר טוב. אם הבעייה נעלמת תמשיך לבדוק בכיוון המגעים/מצבר, ואם לא אז תמשיך בבדיקת מערכת הבלימה...
בדקת את נושא המצבר כמו שרענן הזכיר ונדב 42 הציע?