תגובה: חיתוך בלון גז בישול
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
בואו תתיחסו לשאלה - האם גלוון מתנדף אחרי שריפה ראשונית כמתואר? {שזה טוב לא רק למקרה הזה }
אם אתם רוצים להיות מעדת הזהירות המונעת אז סבבה { אפשר גם לעשות חיתוך ראשוני כאשר הבלון מלא מים אם ממש רוצים } . או שאפשר להסביר טכנית איך מכיל ברזל ריק , שתוף ופתוח מצידו האחד יכול להתפוצץ.
בוילר דק יותר מבלון גז. וגם מדוד של קומפרסור.
גילוון אפשר לשרף אבל למה ?
יש לי מעשנה בת לפחות 15 שנים מבוילר עדיין חדשה .
לגבי הפיצוץ מתכות סופחות עם השנים גם משקעי גז את זה לא ניתן לשטוף וגם מיים לא בהכרך עוזרים כי בעת החיתוך נוצר חום שמפרק את המים למימן וחמצן את ההמשך אתה מכיר.
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
מצטער יש לי סמסונג
עידו
נקודותיים וסוגר של סוגריים - כזה : לאחריו צמוד כזה- ) זהו סימן מקובל לסמיילי מחייך וגם מוצג כסמיילי בהרבה פלטפורמות - :)
כנ"ל נקודה-פסיק ; ולאחריו סוגר ) -- סמיילי קורץ ;)
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
גילוון אפשר לשרף אבל למה ?
יש לי מעשנה בת לפחות 15 שנים מבוילר עדיין חדשה .
לגבי הפיצוץ מתכות סופחות עם השנים גם משקעי גז את זה לא ניתן לשטוף וגם מיים לא בהכרך עוזרים כי בעת החיתוך נוצר חום שמפרק את המים למימן וחמצן את ההמשך אתה מכיר.
עידו
זה בגלל שכבר 8 שנים לא השתמשת בה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
זה בגלל שכבר 8 שנים לא השתמשת בה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כי אתה כל הזמן מכין בשלך
עידו
לדעתי הגילוון לא ישרף כל כך מהר. שמתי בתנור נפחים שלי חלק מגלוון (כי לא היה לי במידה אחרת) מעבר לעשן הנוראי ולסכנה הבריאותית המוחשית, הוא לא נשרף כל כך מהר. עדיין היו שאריות. מעבר לזאת, שייפתי את החלק לפני כן במטרה להוריד את כמות האבץ, עדיין היה הרבה.
כן בסוף זה ירד אבל אני מדבר על חלק באורך של 20 סמ ורוחב 25ממ. משהו פיצי על טמפרטורה של 1250 מעלות.
אז לדעתי, לא. אל תיקח את הסיכון. לא בא לך לקלף דוד? תחפש צינור בקוטר גדול מאוד. או שתקנה דוד מקולף. בזמנו נמכרו ב150 שח ליחידה. לא זוכר איפה.
גם לא מתאים לך? תעצב את הפייר פיט אחרת. אולי משושה? מרובע ? לא שווה להסתכן. אני חשבתי בזמנו לבנות ממיכל תנור התכה לאלומיניום וירדתי מזה די מהר. מסוכן ורעיל מידי.
אז לדעתך { מיכה } , ברזל מגולוון לא מפסיק לפלוט רעל לעולם? גם אם הוא מאבד את צבעו הכסוף ומחליד?
איזה סיבה יש להשתמש בחומר מגולוון כאשר אין צורך בכך ?
וגם עם זה בחינם הרי יש גם לא מגולוון בחינם .
אני לא מצליח להבין את ההיגיון מאחורי השאלה .
בחירת חומר צריכה להתאים לאפליקציה שלה הוא נועד .
בסופו של דבר העבודה על תנור כזה זה המרכיב העיקרי ולא החומר כך שאין שום הגיון להשקיע המון במשהו שלא מתאים .
זה בערך כמו שיש שני דלים אחד גדול עם חור וקטן בלי ואני יקח את הגדול וינסה למלא בעזרתו מיכל של קוב [emoji1787]
ואין בנאמר לפגוע באף אחד [emoji4]
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
אז לדעתך { מיכה } , ברזל מגולוון לא מפסיק לפלוט רעל לעולם? גם אם הוא מאבד את צבעו הכסוף ומחליד?
מתישהו האבץ ישרף, כמו שנשרף אצלי. אבל זה יקח הרבה זמן. בטח בפייר פיט שמגיע אולי ל400-500 מעלות. לדעתי לא שווה את הסיכון.
תוף נירוסטה של מכונת כביסה. מסירים את הצד עם הפתח ומקבלים אחלה פייר פיט. פתוח לזרימת אויר, אינו מתכלה כמו ברזל,
ובנוסף יש לו גם רגל(הציר)
עידו - השאלוןת שלי הן בגלל שכבר בניתי משהו שאמור להתחמם, ככל הנראה מברזל מגולוון. ע"פ מה שאני מבין אצטרך לוותר עליו ולמצוא חומר חדש. איכשהו , רוב החומר שאני מוצא במימדים הרצוים הוא מגולוון { למשל מעקות מע"צ ןמבני תעשיה לא חוקיים שנהרסו}. אם אתה יודע מי זורק חומר אחיד בדמות ברזל מרובע או עגול בגודל 10-12 ס"מ באורך 4 מטר בערך עם עובי דופן נורמאלי - אשמח לדעת.
"4 , ממערכת ספרינקלרים, עובי דופן 4-5 מ"מ, אורך כ-2.5-3 מ'. ואןלי עוד חתיכה של 1 מ'. ברזל שחור צבוע באדום.(אבדוק שוב)
מוזמן לבוא לקחת כי עובר לבית אחר ונפטר מעודפים.
זוהר- 0528564448
ועכשין תסביר מה זה "משהו שאמור להתחמם"?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עידו לוריה
לא מבין בגלוון, וגם לא יודע אם יש חשש לחתוך בלון גז, אבל...
כדי לקבל O2 וH2 ממים בכמות רלוונטית צריך לעשות אלקטרוליזה למים.
בלון גז עשוי מברזל(אני מניח..), ברזל ומים יוצרים כמות שולית ולא רלוונטית במקרה המתואר.(אחרת כל פעם שמישהו היה מבשל משהו בסיר אלומניום, שמגיב יותר טוב עם מים כדי לפלוט H2, היה לו שמח במטבח..)
ולכן זהו לא שיקול כאשר חותכים בלון גז מלא במים.
כבר שנים אני שומע רתכים ומסגרים שנמנעים מריתוך של ברזל מגלוון (וזה בסדר - זכותם).
בעקבות השרשור הזה הלכתי לקרוא קצת. יכול להיות שהדברים הם לא כצעקתם?
אבץ כשלעצמו לא נחשב רעיל. גם לא התחמוצת שנוצרת על גבי הגלוון (והיא זו ששומרת למעשה על הפלדה מפני החלדה).
בכל מקרה, אבץ מתחיל להעלות אדים בקצת מעל 900 מעלות צלזיוס. רלוונטי לריתוך. לא בטוח שרלוונטי למנגל (אלא אם מנגלים מגיעים לטמפ. כאלו. לא נראה לי, אבל לא בדקתי).
כן, יש סמפטום שהוא תוצאה של שאיפת אדי מתכת (גם אבץ וגם אחרות) - Metal fume fever. נשמע לא נעים, אבל גם לא נורא במיוחד ובכל מקרה, זו לא תוצאה ישירה של רעילות האבץ (שהוא כנראה לא רעיל בכלל).
יותר מזה, נראה שריתוך של מתכות אחרות (מסגים שמכילים ונדיום, כרום, ניקל, קובלט ועוד) מסוכן בהרבה מריתוך פלדה מגלוונת ובכל זאת, לפי ההתרשמות האישית שלי, ההיסטריה מריתוך פלדה מגולוונת רחבה בהרבה מזו שקשורה בריתוך נירוסטה למשל, שסוגיה השונים מכילים את המתכות (הרעילות באמת) הנ"ל.
אז יש למישהו מושג למה דווקא לגלוון יצא שם רע כל כך?
(שוב, כל מה שכתוב למעלה הוא על סמך שיטוט קצר באינטרנט. לא מומחה למתכות, לא יודע לרתך ובטח לא רופא).
עמי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
כבר שנים אני שומע רתכים ומסגרים שנמנעים מריתוך של ברזל מגלוון (וזה בסדר - זכותם).
אבץ כשלעצמו לא נחשב רעיל. גם לא התחמוצת שנוצרת על גבי הגלוון (והיא זו ששומרת למעשה על הפלדה מפני החלדה).
בכל מקרה, אבץ מתחיל להעלות אדים בקצת מעל 900 מעלות צלזיוס. רלוונטי לריתוך. לא בטוח שרלוונטי למנגל (אלא אם מנגלים מגיעים לטמפ. כאלו. לא נראה לי, אבל לא בדקתי).
כן, יש סמפטום שהוא תוצאה של שאיפת אדי מתכת (גם אבץ וגם אחרות) - Metal fume fever. נשמע לא נעים, אבל גם לא נורא במיוחד ובכל מקרה, זו לא תוצאה ישירה של רעילות האבץ (שהוא כנראה לא רעיל בכלל).
יותר מזה, נראה שריתוך של מתכות אחרות (מסגים שמכילים ונדיום, כרום, ניקל, קובלט ועוד) מסוכן בהרבה מריתוך פלדה מגלוונת ובכל זאת, לפי ההתרשמות האישית שלי, ההיסטריה מריתוך פלדה מגולוונת רחבה בהרבה מזו שקשורה בריתוך נירוסטה למשל, שסוגיה השונים מכילים את המתכות (הרעילות באמת) הנ"ל.
(שוב, כל מה שכתוב למעלה הוא על סמך שיטוט קצר באינטרנט. לא מומחה למתכות, לא יודע לרתך ובטח לא רופא).
עמי
אתה מוזמן לבוא לשאוף קצת אדי אבץ, תגיד לי מה דעתך אחר כך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
lizard
אתה מוזמן לבוא לשאוף קצת אדי אבץ, תגיד לי מה דעתך אחר כך.
התשובה שלך סתם פופוליסטית ולא ממש לעניין. נראה שריתוך נירוסטה מזיק הרבה יותר מריתוך ברזל מגלוון ובכל זאת הרתיעה מהאחרון גדולה יותר.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
ברור, הרי תשובה של מישהו שלפי הודעתו לא רתך, לא מסגר ואין לו מושג הרבה יותר אמינה ולא פופוליסטית. אז הזמנתי אותך לרתך מגלוון ולומר לי מה דעתך.
שוב תודה לעונים.
אשמח אם ננסה להתמקד בשאלה שלי.
איך לפתוח בלון גז בצורה בטוחה?
באחת התשובות מעלי הומלץ לראות סרטונים ביוטיוב וכך עשיתי. אכן, יש המון חומר.
לפי רוב הסרטונים, יש להשרות עם מי סודה מספר ימים ולשטוף מספר פעמים. יש כאלה ששטפו עם אבקת מדיח כלים וכאלה רק עם מים.
אנא ענו מניסיון אישי בלבד.
דרך אגב, לפי מה שנראה בסרטונים, הבלון מגולוון רק מבחוץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
עידו - השאלוןת שלי הן בגלל שכבר בניתי משהו שאמור להתחמם, ככל הנראה מברזל מגולוון. ע"פ מה שאני מבין אצטרך לוותר עליו ולמצוא חומר חדש. איכשהו , רוב החומר שאני מוצא במימדים הרצוים הוא מגולוון { למשל מעקות מע"צ ןמבני תעשיה לא חוקיים שנהרסו}. אם אתה יודע מי זורק חומר אחיד בדמות ברזל מרובע או עגול בגודל 10-12 ס"מ באורך 4 מטר בערך עם עובי דופן נורמאלי - אשמח לדעת.
אני לא מכיר מקור כזה אבל תוכל לבדוק בעסקים למיחזור מתכת באיזור שלך.
מעבר לכך שגם קניה דל חומר חדש לא יקרה כל כך .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עמי
עמי
את מה שאתה מתאר זה לא חדש .
הרתיעה מריתוך חומרים רעילים / מסרטים וכ"ו קימת ויש אמצעי מיגון בתחום פשוט רוב הציבור לא רתכים מקצועיים אז זה לא מוכר.
הסיבה לרתיעה ברורה גם רעיל וגם לא יעיל ולמה בגלל שאין שום סיבה ליצר מוצר מחומר מגולוון שנשרף בריתוכים .
מיצרים מחומר שחור ובסוף מגלוונים את הכול .
עכשיו יקומו כמה פה ויגידו "אבל למה יש חומר מגולוון עם ככה "
זה פשוט מתאים למוצרים עם עיבוד קר כמו למשל מבנים בהרכבה של ברגים וכו
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
polar bear
תגובה 31 שלי מיועדת אליך.......
גר באיזור לכיש. 2 צינורות "4 שאורכם הכולל מעל 4 מ', ברזל שחור 4 מ"מ דופן.