כן, שיפוע צד זה ברור לי. או קי תודה רבה חברים.
Printable View
כן, שיפוע צד זה ברור לי. או קי תודה רבה חברים.
נעילה זה מעולה.
נעילה אוטומטית זה אחלה פתרון.
הדיון כאן, למרות המידע המאוד מועיל שנכתב בו, לדעתי בכלל לא רלוונטי להחלטה.
הסיכון העיקרי מבחינת תרחישי שטח בנעילה אוטומטית (או בכלל) זה שמבחינת עבירות אתה תגיע הרבה יותר רחוק. בקלות תמצא את עצמך בקצה גבול מעטפת הבטיחות, ומכאן שגם הפתרון יהיה מסוכן.
בנוסף, רכב קצר ונעול מתנהג לפעמים באופן קצת מפתיע ונוטה להניף גלגלים קדמיים גבוה גבוה במקומות שלפני זה עלית עם תנופה ולא התרגשת. עם הנעילה אתה תעלה לאט ובצורה נשלטת, אבל הגלגלים הקדמיים בקלות יונפו גבוה במצבים מסויימים.
צריך ללמוד לנהוג איתה, זה משהו קצת שונה.
רק דבר אחד לגבי מה שנכתב כאן ולדעתי הבנת לא נכון-
בשום אופן אין לנתק הנעה קדמית על מנת לרדת אחורה עלייה שנכשלה. אתה תמצא את עצמך בוודאות בשפץ חריף וסביר שגם ללא יכולת עצירה.
מה שנכתב כאן ע"י גיא התייחס למקרה מאוד ספציפי, עם פתרון מאוד ספציפי וממש לא מומלץ למי שלא מכיר או יודע איך לצפות שהרכב יתנהג במקרה כזה.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אני מנצל את הפוסט הזה לעוד שאלת הבנה:
בסרטון הזה - דקה 1:30 - הטנדר הירוק - מתחיל לעלות יפה ומסתבך פתאום
(גם 3:40 ?? למרות ששם ההגה לא ישר מההתחלה...)
מה הטעות שלהם?
https://www.youtube.com/watch?v=p-RAUAzd3Cc
נראה שהוא מגיע במהירות רבה מאד לעליה. הגלגלים מסתחררים ( מפרפרים ) וזה שווה למעט מאד אחיזה.
נראה שקר מאד והאדמה לא רטובה. ורואים אבק / עפר נזרק מהגלגלים הקדמיים.
מכיון שבעליה המשקל עובר אחורה וגם ככה יש מעט אחיזה לגלגלים הקדמיים. ועוד על זה הוא מוסיף את הפירפור הזה.
יש אפס אחיזה מקדימה.
מספיק תנועה קטנה ביותר של ההגה או שביב אחיזה של אחד הגלגלים שהוא יותר מהגלגל המקביל לו בצד השני בשביל שהאוטו יחליק הצידה.
זה מה שקורה גם לאידיוט על הסלע הרטוב בקטע לפניו. גז ועוד גז ... אין סוף גז ... שווה לאפס אחיזה.
כמובן משקל המנוע מושך למטה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בטח
הכלל אומר הכי מהר שחייבים.
הכי לאט שאפשר.
פשוט וקל.
באים לעליה הכי לאט. עולה קצת ומתחיל להתחפר. עוזבים גז ויורדים אחורה.
באים טיפה יותר מהר ... וכו׳
Sent from my iPhone using Tapatalk
הבעיה בסרטונים הללו זה בעיקר חוסר הבנה בסיסי וגדול בנושא אחיזה ובטיחות,ואגו מנופח מידי מכדי לנסות בזהירות. למיטב הבנתי עליה שנכשלה מחייבת עצירה ובחינה מחדש ובטח ובטח שילוב לרוורס כדי לייצר אחיזה ולא ההיפך.