תגובה: התקנת 2 מצברים ברכב עם מפצל טעינה מבוקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
מצבר עופרת נטען באמפרים בודדים אם לא שוחטים אותו. הנזק לאלטרנטור עלול להיות כתוצאה מהפסדים על קוי הטעינה והמפסקים - אבל אני לא רואה איך רק מהגדלת המצבר. יכול להיות שמאזן האנרגיה כולו מופר עם עוד כמות של צרכנים כבדים כמו מקררים, אבל אל תאשימו את המצבר.
אסף.
אסף,
מה זאת אומרת אם לא שוחטים אותו?
כל הדיון פה הוא בעצם "על שחיטת מצברים".
מצבר צרכנים, זה האופי שימוש שהכי לא מתאים למצבר עופרת, אתה מרוקן הרבה AH להרבה זמן (ולעומת זאת, ממש לא צריך זרמים גבוהים).
אם אתה הולך בדרך הפשוטה של חיבור מקבילי, למחרת בבוקר, האלטרנטור פוגש שני מצברים ריקים ורעבים, פשוט פי 2 עומס ממה שהוא תוכנן למקרה קצה.
אז נכון, תאורטית, הבקר של האלטרנטור צריך להגן עליו, אבל זה בתאוריה....
ודרך אגב, בניגוד לצרכנים, על מקורות אנרגיה (ע"ע אלטרנטור), הפסדים בקו רק משפרים את המצב ומגינים עליהם (ההפסדים הם תוצאה של התנגדות של הקו, והתנגדות מקטינה את הזרם).
מצבר 'בית' צריך להיות פריקה עמוקה... אין ספק. אבל חשוב יותר שיהיה גדול מספיק כדי שייפרק מעט - למרות שהוא יכול להישאר הרבה מספר רב של פעמים. זה לא חשוב מצד המצבר אלא מצד האלטרנטור, ותלוי במאזן האנרגיה הכולל.
אם תטען את המצבר ליתיום שקיבלת בזרם 30 אמפר הוא יסתדר עם זה מעולה. האלטרנטור שלך לא.
אסף.
התקנת 2 מצברים ברכב עם מפצל טעינה מבוקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
מצבר עופרת של 70AH שיפרקו ממנו 20AH באופן סדיר, ימות מהר מאוד.
יש לי מצבר צרכנים רגיל של סטארטאפ, 70AH, נבחר לאחר המלצות חברים שמניסיונם מצבר עופרת רגיל מספיק טוב לשימושים שלנו.
בממוצע של כ-10-14 מחזורי פריקה בשנה, בינתיים הוא עבר את שנתו הרביעית.
אז בעלות-תועלת שקל אמפר, הוא לקח בגדול.
החשבון כאילו יש לי 160אמפר בגלל שני המצברים אינו נכון, כי הראשי לא משתתף בצרכנים בכלל בחנייה.
יש רק מצבר צרכנים אחד פעיל, ורק ממנו הצרכנים צורכים בחנייה.
כלומר בבוקר, האלטרנטור לא ממש מתאמץ יותר מהרגיל כי הראשי מלא.
זיו,
אם יש דבר שלא הייתי מכניס לאוטו שלי זה סוללות LiPo! יש להם זרם צריכה
מעולה, הם יחסית קלים, הם זמינים בגלל הרחפנים והרכבים על שלט והם
לא יקרים.
אבל מי שראה מצבר כזה עולה בלהבות בגלל שטות\ לא יכניס אותו לא
הביתה ולא לאוטו. יש לי חברים עם עמדות טעינה מחוץ לבית מבוטנות
כמו עמדת בלוני גז, עם מטף ליד ובלי שום דבר דליק (כולל עשב) ברדיוס
של 2 מטר.
שהוא מתחיל לבעור (וזה יכול להיות בגלל קצר, מכה ופגיעה באריזה, התחממות
ועוד גורמים שונים ומשונים) הוא מגיע לטמפרטורות גבוהות ופשוט לא נכבה
עד שנגמר חומר הבעירה. לא סתם אסור להטיס אותו בבטן המטוס ומגבילים
את כמות האנרגיה שמותר לקחת לכל נוסע. ובנקודה שהמצבר הזה הכי רגיש
(בטעינה) הוא נמצא בתוך תא חם במיוחד תוך כדי ויברציות.
אסף,
אני לא בטוח שאני מצליח לעקוב אחרי מה שאתה כותב.
בהנחה שמצבר צרכנים הוא מסוג אחר, הוא חייב מטען. מהרגע שיש מטען, מה שקובע את זרם הטעינה זה המטען ולא רמת הטעינה \ פריקה של המצבר.
אחד הדברים "היפים" במצבר ליתיום למשל, שאין בעיה לפרוק אותו נמוך, זה מאפשר לך לקנות ולתחזק מצבר קטן (ויותר זול), מי שקונה מצבר כזה, אין מה להשתולל, אפשר להסתפק ב 20-30AH.
מי שמשיג מצבר כזה (מUPS או מצבר שפורק מרכב חשמלי) יכול להתפנק במצבר גדול יותר (אני חושב שהמצבר שלי מגיע ל 80AH).
שים לב, למרות שהמצבר ליתיום שלי מיועד לזרם טעינה של מאוד גבוהה (160A?), התאור של הפתרון שלי מדגיש מטען של 10-15A, זה מבטיח שהמערכת המקורית של הרכב לא תסבול.
דורון,
אנחנו חוזרים לדיון (האין סופי) על משטר שימוש וצריכה של מקרר. אני מנחש שאתה לא מרוקן 20-30AH בכל פעם כזו (ולכן המצבר שורד לך).
יהיה מעניין אם תוכל לשים את אחד המודדים שיש לך, ותמדוד לילה אמיתי בשטח ותדווח מספרים מהשטח.
רק בשביל הפורפורציה -
באחד הניסויים, הרצתי את המקרר סגור במשך שלושה ימים (מקרר 32 ליטר עם בקבוקים של 15 ליטר מים) והטרמוסטט מכוון על טווח 1-5 מעלות, הצריכת זרם ירדה לבערך 0.8AH.
מצד שני, אני יכול להגיד שמניסיון (ואצלי יש מדידה קבועה על המקרר), בשימוש אמיתי בשטח, שהמקרר מכוון 2-4 מעלות, ואני פותח את המקרר לפחות 6-8 פעמים בערב (בירות,הכנת ארוחת ערב, בירות, החזרת מצרכים שנשארו מארוחת ערב, בירות.....)הצריכה עוברת את ה 2AH ובממוצע של ערב (מעצירה ליציאה בבוקר, כולל ארוחת ערה וקפה בוקר), המקרר צורך לפחות 1.5AH.
תוסיף תאורה (אצלי זה על אותה מערכת) ומשאבת מים,ואני מגרד את הממוצע 2AH (כפול 15 שעות ) אני מתקרב ל 30AH.
את זה מצבר 70AH לא שורד 40-50 פעמים.
לגבי מצבר LIPO - לא מספיק מכיר ולא יודע.
בכל מקרה אני עם LI-ON, אם זה טוב לכל הרכבים החשמליים בעולם, זה טוב גם לי.
זיו,
אתה מפספס את השורה התחתונה.
אפשר להתפלפל עד אין קץ על התיאוריה.
בפועל, המציאות בשטח היא חד-משמעית.
אפשר להסתדר עם מצבר צרכנים עופרת רגיל לקומבינציה של מקרר+תאורת לד למחנה+משאבת מים, כשיש לך טעינה בבוקר שאחרי.
לא רק ״אפשר להסתדר״, זה מחזיק שנים, יותר ממצבר ראשי לרכב שמשמש בעיקר להנעה.
(בזמן החיים של מצבר הצרכנים הוחלף כבר מצבר ראשי).
אם הייתי בתהליך בניית מוצר למכירה, שנדרש בוודאות לדעת מה המעטפת ביצועים שלו, ולתת אחריות וסייגים בהתאם, אז הייתי בהחלט נכנס לתהליך סדור של מדידות בתנאים שונים, ומגדיר כמה שיותר מדויק מספרים מול תרחישים.
בעולם שלנו, מבחן הניסוי ואפקט נסיון ההמונים מנצח.
זה פשוט עובד.
ובלי קשר, חושב שנכון להחזיר את הדיון לייעודו, איך מחברים וטוענים 2 מצברים ברכב.
דורון, לא קראתי את כל התגובות, דוחף פה לסוף את ההמלצה שלי-
מערכת חכמה לטעינת מצברים של IBS, תוצרת שוויץ, היבואן הוא הנפלד.
6 שנים אצלי, מערכת מקצועית, חכמה, אמינה ומדוייקת.
יקר אבל שווה כל שקל.
- - - Updated - - -
התקנה מאוד פשוטה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יש לי מצבר צרכנים רגיל של סטארטאפ, 70AH, נבחר לאחר המלצות חברים שמניסיונם מצבר עופרת רגיל מספיק טוב לשימושים שלנו.
בממוצע של כ-10-14 מחזורי פריקה בשנה, בינתיים הוא עבר את שנתו הרביעית.
אז בעלות-תועלת שקל אמפר, הוא לקח בגדול.
החשבון כאילו יש לי 160אמפר בגלל שני המצברים אינו נכון, כי הראשי לא משתתף בצרכנים בכלל בחנייה.
יש רק מצבר צרכנים אחד פעיל, ורק ממנו הצרכנים צורכים בחנייה.
כלומר בבוקר, האלטרנטור לא ממש מתאמץ יותר מהרגיל כי הראשי מלא.
את האמת? לא יודע איך אתה מגיע "לניצול" כזה, שוב- אולי זה קשור לאופן שימוש ברכב, אולי קשור לזה שהרכב ישן ופשוט, לא יודע.
קח לדוגמה רכב שמגיע עם שתי מצברים במקור, לדוגמה טרופר דיזל(כי זה מה שאני מכיר מקרוב), צורך בהנעה(וזו חתיכת הנעה ארוכה בבוקר בגלל מבנה מערכת ההזרקה) את המקסימום מהמצברים והם צריכים להיות חזקים, יש לו חיישנים ומערכת הזרקה חשמלית/הידראולית, תוסיף לזה עוד כל מיני מערכות הגנה(איתוראן וכו') ועוד כאלה נורות שנשארות לידלוק אפילו שנראה שלא צורכות כלום, המצברים לא מחזיקים יותר משנתיים שלוש.
וד"א- האלטרנטור שלך מתאמץ, גם אם נדמה לך שלא.
הוא לא צריך להטעין 2 מצברים זה נכון, אבל הוא מטעין אחד שהיתרוקן בלילה, בדיוק כמו רכב שהשאיר אורות דלוקים וריקן מצבר וצריך עכשיו כבלים להניע ועוד נסיעה כדי לטעון את המצבר מחדש.
אצלי בקמפר מערכת מפצל טעינה "טיפש" של surepower. היתרון הוא ששלישיית הדיודות לעולם תבטיח הפרדה טובה, המדידה היא ממצבר ההתנעה כך שמצבר הבית אף פעם לא יגרום לו לטעינת יתר. החיסרון? זה אנלוגי מיושן ובלי תצוגה..... חיבור עם ממסר בעייתי לדעתי למרות שזה פתרון שגם הוא פשוט וטוב לרוב. אז למה בעייתי? כי האלטרנטור כן עשוי לטעון את מצבר ההתנעה בטעינת יתר רגעית אחרי שמצבר הבית נפרק כל הלילה. אבל כאמור, מצבר גדול מספיק יבטיח טעינה בזרם נמוך כי הוא ייפרק מעט יחסית.
ומשזה נאמר, בימינו כשהכל מבוסס לדים, אני מרשה לעצמי לכפור בקול רם בעצם הצורך במצבר נוסף.
את המקרר למי שיש מכבים בחניה, ומכאן כל צרכני החשמל הם תאורה, ולדים - כלומר בהספקים קטנים. אני אישית דוגל בתאורת מחנה מינימליסטית, וצורך בדרך כלל לא יותר מוואטים בודדים לתאורת מחנה מבוססת לדים. כלומר לוקח מהמצבר אולי אמפר אחד. גם אם אני מרכיב עוד זרקור של 18 וואט זה עדיין כלום בשביל תאורה שדולקת 4-5 שעות והמצבר לא ירגיש את זה.
חוץ מההתעסקות (המוגזמת לטעמי) - מה הסיבה האמיתית בגינה רכב טיולים "צריך" מצבר נוסף?
אסף.
2 הערות לאסף:
א. אנחנו לא רוצים לכבות את המקרר בלילה.
ב. מצבר עופרת רגיל יכול להטען גם בעשרות אמפרים אם הוא ריק. אחרי התנעה של הויטארה עם בוסטר נסעתי למצבריה הקרובה (10 דקות) ושם מדדו לי זרם טעינה של 40 אמפר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
את האמת? לא יודע איך אתה מגיע "לניצול" כזה, שוב- אולי זה קשור לאופן שימוש ברכב, אולי קשור לזה שהרכב ישן ופשוט, לא יודע.
אין קשר לסוג הרכב.
זה מצבר צרכנים.
בהתחלה חיפשתי מצבר פריקה עמוקה, חברים שגולשים בשקט כאן באתר אמרו שמנסיונם עופרת רגיל עושה את העבודה.
צדקו.
תקרא בקישור שהעלתי מexpedition portal, מסתבר ש(שוב), לא המצאנו את הגלגל בנושא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
האלטרנטור שלך מתאמץ, גם אם נדמה לך שלא.
הוא לא צריך להטעין 2 מצברים זה נכון, אבל הוא מטעין אחד שהיתרוקן בלילה, בדיוק כמו רכב שהשאיר אורות דלוקים וריקן מצבר וצריך עכשיו כבלים להניע ועוד נסיעה כדי לטעון את המצבר מחדש.
נכון, אבל העלתה טענה שהאלטרנטור נדרש לתמוך בהטענת שני מצברים בו״ז, וזה לא מדויק.
נכון שהוא מחובר לשניהם כשהמנוע עובד, אבל רק מצבר אחד נדרש להטענה משמעותית.
מבחינתי מבחן התוצאה שנשען מראש על ניסיונם של אחרים, עובד.
למרות שאני חובב גטג'טים מושבע, כזה מגיע לאמינות - ממליץ על הפתרונות הפשוטים שתמיד עובדים ולא תוקעים אותך באמצע המדבר.
לטעמי, הפתרון המקובל בייכטות פשוט, אמין ועושה את העבודה.
ברז מתוג.
כשהמנוע עובד, טוענים במקביל את שני המצברים.
כשמכבים המנוע מנתקים את המצבר המוגדר כמצבר התנעה ומפעילים את הציוד על המצבר השני.
בהתנעה ממתגים למצבר ההתנעה שנאר תמיד זמין.
גלוי נאות,
התקנתי לפני שנים רבות מנתק מסוג BATTERY BRAIN ואני חי עם מצבר יחיד, מפעיל מקרר בלילה, ועל הדרך מוגן גם מפני סתם אורות דולקים בטעות שפורקים מצבר.
אני עם דורון בקטע הזה... מצבר עופרת פשוט. גם אם מקצר את חייו, גם אם מת לגמריי.. החזיק שנה? תחליף באחריות.. יצא שהחזיק שנתיים. 500 שקל בשנתיים שווה לי את ה"הרס" של המצבר... כוסאומו, שימות. בפועל דורון אומר שמחזיק הרבה יותר ואני לא מתפלא, הוא נטען כל עוד הרכב בנסיעה ועובד פעם וחצי בחודש.
zivo, לקנות מצבר פריקה עמוקה זה לא חוכמה, החוכמה זה להטעין אותו בצורה נכונה.. כי אם תחבר אותו במקביל עם מערכת ניהול טעינה קונבנציונלית, זה יעבוד, אבל בצורה לא יעילה להחריד.. נדרשת מערכת מתוחכמת ויקרה יותר בשביל להטעין מצבר פריקה עמוקה כמו שצריך.. מצבר טוב, מערכת ניהול יקרה, חיווט, מפסקים... זה כבר נהיה פרוייקט של כמה אלפים טובים...
למי שרוצה להעמיק, הייקה מדרום אפריקה מרחיב :
https://www.youtube.com/watch?v=P6poRPUMKTI
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
אני עם דורון בקטע הזה... מצבר עופרת פשוט. גם אם מקצר את חייו, גם אם מת לגמריי.. החזיק שנה? תחליף באחריות.. יצא שהחזיק שנתיים. 500 שקל בשנתיים שווה לי את ה"הרס" של המצבר... כוסאומו, שימות. בפועל דורון אומר שמחזיק הרבה יותר ואני לא מתפלא, הוא נטען כל עוד הרכב בנסיעה ועובד פעם וחצי בחודש.
zivo, לקנות מצבר פריקה עמוקה זה לא חוכמה, החוכמה זה להטעין אותו בצורה נכונה.. כי אם תחבר אותו במקביל עם מערכת ניהול טעינה קונבנציונלית, זה יעבוד, אבל בצורה לא יעילה להחריד.. נדרשת מערכת מתוחכמת ויקרה יותר בשביל להטעין מצבר פריקה עמוקה כמו שצריך.. מצבר טוב, מערכת ניהול יקרה, חיווט, מפסקים... זה כבר נהיה פרוייקט של כמה אלפים טובים...
למי שרוצה להעמיק, הייקה מדרום אפריקה מרחיב :
https://www.youtube.com/watch?v=P6poRPUMKTI
יוני,
אחת הסיבות שאני כתבתי את כל התגובה הזו, זה לאתגר לחשיבה שונה, לצאת מהקופסה ולא להרדם.
כתבתי במפורש, כל האלקטרוניקה, לטעינה, לפריקה, לאיזון (בין התאים), לכיווי טעינה, להגנה... הכל... פחות מ 50 ש"ח (ולא אלפים טובים).
זה לא באמת מסובך, וכמו שאנשים למדו פעם לכוון פלטינות וקרבורטור, שילמדו איך לחבר 4 חוטים וג'וק.
לגבי "הגישה של דורון", תקרא פה באתר, עד לאחרונה גם אני הייתי בגישה הזו. אצלי זה יותר מאתגר כי אני עם טרופר, שצריך שני מצברים להתנעה "רגילה", אז מה עושים עם הצרכנים?
אני חושב שהעולם התקדם, מה שפעם עלה אלפי ש"ח (כמו שכתבת) עולה היום פחות מ 50 ש"ח, וחוץ מזה, לפחות אצלי, יש גם שיקול המקום, להוסיף מצבר שלישי רק לצרכנים?
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ובלי קשר, חושב שנכון להחזיר את הדיון לייעודו, איך מחברים וטוענים 2 מצברים ברכב.
דורון,
צריך לחדד את השאלה, האם אתה צריך \ רוצה את שניהם לצרכי התנעה או שאתה מחפש הפרדת רשויות מוחלטת (אחד צרכנים ואחד משרת את האוטו)?
מציע לך בכל זאת, תראה את הסרטון.. אולי תשנה את דעתך.. לחלופין אם מצאת פיתרון שעושה אותו דבר ב50 שקל נשמח לשמוע פירוט.
המצב אצלך אפילו יותר רגיש כי האלטנרטור צריך להטעין 2 מצברי עופרת גם ככה.
זיו..... פירוט בבקשה. מה נכלל ב50 שח האלה?
(קישורים...)
אסף.
התקנת 2 מצברים ברכב עם מפצל טעינה מבוקר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
צריך לחדד את השאלה, האם אתה צריך \ רוצה את שניהם לצרכי התנעה או שאתה מחפש הפרדת רשויות מוחלטת (אחד צרכנים ואחד משרת את האוטו)?
שאלת המקור של השרשור הייתה מאד ממוקדת, מצבר נוסף לצרכנים בלבד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
לגבי "הגישה של דורון",
הגישה שלי הייתה לאמץ את הפתרון הכי פשוט, מוכח שיש קונצנזוס לגביו, ועדיף זול, שמקיים את התנאי הפשוט של 2 מצברים ברכב, מופרדים אחד מהשני.
אחד להנעה ואחד לצרכנים.
למה המרכאות?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אצלי זה יותר מאתגר כי אני עם טרופר, שצריך שני מצברים להתנעה "רגילה", אז מה עושים עם הצרכנים?
סליחה שאני גונב פה הודעה מהשרשור אבל זיו, הטרופר לא באמת צריך 2 מצברים, בשנתון 99' למשל קיים מצבר אחד של 100ah, בגלל קשיי הנעה שהיו אז, משנת 2000 פיצלו והוסיפו מצבר. הם גם מחוברים במקביל ואין להם הגנה ביניהם(במקור) שזה דבר שיוצר יותר בעיות כשהם לא זהים בגודל וכו' ועוד כשמחוברים לאחד מהם צרכנים(יש על זה שרשורים כאן כבר).
נסעתי פעם גם עם מצבר יחיד אחרי שאחד מהם "התאבד".
שתי שאלות:
1. האם אפשר ובטוח לשים מצבר עופרת בתא המטען? בטרופר בנזין פשוט אין מקום בתא המנוע לשני מצברים
2. האם אפשר לפרק מצבר מרכב היברידי? יש רכבים כאלו כמו זבל עכשיו ובטח כבר יש כמה שהגיעו לפירוקיות...