הסתכלתי קצת ביד 2 על המבחר... אין הרבה... פחות מ20 תוצאות לכל הארץ שכמובן לא כולן אספנות. חלקן ללא טסט בכלל ולחלקן מתאימות יותר כקומפוסטר.
מה שכן המחיר עושה חשק אפילו לי, אחד פתוח, הקרחת מתנפנפת באוויר...
Printable View
הסתכלתי קצת ביד 2 על המבחר... אין הרבה... פחות מ20 תוצאות לכל הארץ שכמובן לא כולן אספנות. חלקן ללא טסט בכלל ולחלקן מתאימות יותר כקומפוסטר.
מה שכן המחיר עושה חשק אפילו לי, אחד פתוח, הקרחת מתנפנפת באוויר...
אני אתן לכל המכובדים מעלי קונטרה...
קנה משהו שנוסע טוב וכל השאר לא חשוב.
כל פעם שתיפול חתיכת פח תרתך בפיקים חתיכת פח ותצבע עם ספריי מסביב.
אוטו לטיולים לא חייב להיות יפה.
כן חייב להיות במצב שאפשר לטייל איתו.
וחורים ברצפה, ובקיר אש, ובמסגרת חלון ומתחת לדלת מטען..... לא מפריעים לטייל בשטח.
מנסיון.
ואחרי כמה שנים מוכרים וקונים רכב אמיתי.
אסף.
לא אם בנסיעת הדורים הראשונה אתה לא מתקדם כי אתה צריך לאסוף חלקים והגג מאיים ליפול כי המילוי פחחים עף וקורות A קרסה מעצמה.. ועימה החלון..
סתם תרחיש תיאורטי שהתקיים במציאות..
הכל חוויות.
אסף.
דורון פשוט שכח ממרומי 20 שנות ג'יפאות שהביאו אותנו לכלי רכב מסודרים ויקרים ולא להתפשר ולא לעגל פינות..... איך היינו בהתחלה. איך היתה הניבה שלי (ובטח גם שלו היתה ככה) - עם ארבעה בקבוקי קצף פוליאוריטני שמילאתי איתם את החללים של הבודי עד שיצא מהחורים של החלודה ואז חתכתי עם יפני וצבעתי בספריי.... או הסופה שלי שהמגן סף שלה נמשך עד השילדה כדי להחזיק את הריצפה.... והם טיילו הרבה, הרבה מאוד. ואני יכול לספר על החבר שקנה סמוראי ב5000 שח בשביל הוצ' רכב ולא הסכים להשקיע עליו גרם שמן או בדל טיפול שלא נדרש במפגיע על ידי הבוחן בטסט.... וגם הוא טייל ברחבי הארץ בסופי שבוע במשך 4 שנים מפתיעות.... ועוד ועוד גרוטאות חבוטות שוואלה, טיילנו איתן ועשינו חיים, ואפילו היה בזה תחושת חופש שיש רק ברכב שיכול להיחשב רכב ל bashing.... ואחרי כמה שנים כאלה עם המשרה הטובה הראשונה או השניה, מתקדמים... אבל אל תדכאו את הברנש.
אסף.
אסף, כולנו התחלנו בנבלה שחוטה אי שם כשהתחלנו... המטרה היא לא להוריד לבחור את הרוח במפרשים. רק להציג תמונת מציאות עגומה אך אמיתית. מכניקה זה קל. במקרה הגרוע ביותר, תוריד מכלול ותחליף באחר, וכשתלמד תשפץ. פחחות אפשרית בבית. זה למשוגעים בלבד(מעיד על עצמי). אגב זה יצא יפה, בעיניי לפחות וזה מה שחשוב.
אבל מה לעשות שהכלים האלו עברו, בדרך כלל, ידיים צעירות ומתפרעות. מה לעשות שסמו פתוח, רוב הסיכויים שטבל בים לא פעם ולא פעמיים, והמלח מאכל את הפח לאט לאט.
זה לא קל להטליא חלקים. בדיוק כמו שאמרת לאט לאט כולם לומדים. השאלה היא אם לא עדיף רגע, לעצור, לצבור תקציב/למצוא אחד במצב יחסית טוב, ולהתחיל ממנו?
אני דווקא עם השנים מחמיר. את האחרונה קניתי עם מנוע שידעתי בתוך תוכי שהוא גמור. לא הייתי מעז לעשות את זה כשהייתי צעיר. היום אני יודע שמנוע, זה לא החלק הנורא ביותר, לעומת רבים אחרים ברכב.
לפות''ש, בכללי, עזוב היגיון בריא. עם היגיון בריא תלך תקנה איזה פריוס או סופר מיקרו מיני ליסינג. ג'יפ זה לא הגיוני, לא כלכלי, ובכללי זה בור של חר% בלי תחתית. יש לי רשימה עצומה של סיבות למה לא להחזיק רכב שטח מכל סוג, החל ממכלולים של שלושה פרייוטים ברכב אחד, יותר הוצאות טיפולים, ועד יציבות כביש ובטיחות אקטיבית לעומת רכב מודרני.
שלא לדבר על צריכת הדלק.
ועדיין כולנו מחזיקים רכב שטח כזה. הסיבה היא פשוטה. כי אין ברירה. חייב בשביל ל הנשמה.
אם זה בוער בך, קנה. משם, כבר תאלתר ותלמד לשפר לשפצר ולשפץ
אסף,
אין כוונה להוריד לא את המוטיבציה.
אבל בשביל שהיא לא תתפוגג מעצמה בפרויקט מתיש שואב משאבים, צריך רף תחתון ממה עדיף להמנע.
וכאן הנסיון מדבר..
הוא רוצה רכב לעבוד עליו וגם לטייל, זה אומר יחס מסויים בין עבודה על הרכב, וזמן שאפשר לטייל.
עם נבלה שחוטה, שיכולה להיות יופי של ביתספר לשיפוץ, הוא לא יטייל.
חלודה לא צריכה להפחיד ברכב כזה, כן, בהחלט בניבה היו רקבונות, אבל לא בנקודות מפתח שלא מאפשרות לנסוע או שחלקים נופלים מהרכב.
מכניקה ברוב המקרים זה לפרק מכלול ולהחליף אם לא יודעים לתקן, פחחות זה אומנות.
לדעתי רקבונות בנקודות מפתח כן צריכים להרתיע או להילקח עמוק בחשבון.
טעיתי. מכל יד 2 יש רק 2 מודעות שעונות למה שהוא מחפש (בהנחה שיפתח)
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPic4X4...sGalleryView=1
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPic4X4...sGalleryView=1
לאן כולם נעלמו?
אסף אתה צודק שאפשר לטייל עם כל דבר ( וכידוע לך אני מדבר מנסיון אישי ).
למרות זאת אני כן חושב שבן אדם שקונה משהו צריך לדעת מה הוא קונה.
לפעמים עצוב מאוד לגלות שאחרי שהשקעת 10-20 על מכאניקה אתה מבין שהפח חסר תקנה, או לפחות לא בר תקנה בתקציב שלך. גם כאן, כמו שאתה יודע, אני מדבר מדם ליבי :) .
אגב פוליארטן מוקצף זה הייטק, אני מכיר מישהו ששם גרבים ישנות וצבע עליהן, אבל זה כבר לא נסיון אישי.
בחיפושית גם יש קצף כזה, ורקבונות סביבו.
בחיפושיות זו נקודת כשל ידועה. לא בדקתי מעבר לזה.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
בתקציב הזה כדאי לך לשקול לחיוב ג'ימני ידני מהשנים הראשונות, על הדרך לקבל מזגן וחימום, לטייל ולהנות.
ה2000 שקל הפרש בביטוח וטסט שנתיים בין כזה לבין גופה מתגלגלת של סמוראי אספנות יהיה כסף קטן בהשוואה למה שתיאלץ להוציא בשנה על סמוראי כזה.
תחשוב טוב טוב על זה.
שכחת גם הגה כוח (:
Sent from my SM-A530F using Tapatalk