תגובה: השקת הJL בארץ - המחיר התנפח
אתה משווה בין לייבא קפיץ ליבוא רכב שלם קומפלט? נראה לי קצת מרחיק לכת.
אני תמיד אוהב לקרוא תגובות של חברים שמעידים על עצמם שהמחיר שערורייתי ואין מצב שמישהו בשכלו הבריא יקנה רכב שכזה (והם עצמם מעולם לא היו/יהיו בפוזיציה של לרכוש אחד שכזה) בעוד ששבילי יער פייסבוק, יוטיוב ובנשמן מלאים שלא לאמר גדושים בכאלה שכן.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
מצער להיווכח שסמל"ת מפספסים את כל הפואנטה של הרנגלר וממצבים אותו כעוד SUV יוקרתי מפונפן וכסמל סטאטוס במקום לרכוש את ליבם של חובבי בשטח הקשה.
יש בארץ קהילת חובבי שטח קשה ואקסטרימי שמוכנים להשקיע ברכב העבירות שלהם סכומים אסטרונומיים- רנגלר רוביקון במיפרט אירופאי מסרס ובתמחור יקר יבריח קהילה זו אל חיק היבוא האישי וחבל.
נציג סמל"ת התקשר אליי לבשר ש- JL זמין בארץ ולהזמין אותי להתרשמות ונסיעת מבחן.
קבעתי איתם ליום שישי ואדווח כאן על הרשמים שלי.
- - - Updated - - -
דרך אגב הגיעו לארץ 15 רנגלרים ביבוא מקביל דגם ה-JK עם מנוע הדיזל למי שמעוניין.
לי כבר יצא לנסות את ה JL החדש. ללא ספק רכב מדהים שמשפר את המעט שעוד היה צריך לשפר ברנגלר.
הנקודות שעליהן אפשר להצביע שבוודאות שופרו הן :
1. בידוד הרעשים מבחוץ
2. התנהגות כביש יותר טובה מהדור היוצא, אבל אם לוקחים בחשבון שרוב הרוכשים יחליפו קפיצים ובולמים בכל מקרה זה פחות משמעותי לרוב הלקוחות הפוטנציאלים
3. הנדסת אנוש טובה יותר, או במילים אחרות, רכב יותר מפנק.
4. צריכת דלק טובה יותר
האם כל זה שווה את הפרש המחירים ? לדעתי התשובה היא חד משמעית לא.
מבחינת יכולת השטח ההבדל לעומת הדור היוצא לא קיים בכלל, ואם לוקחים בחשבון את מנוע ה 2 ליטר שזה כרגע כמו לקנות חתול בשק, לעומת ה 3.6 המוכר והאמין, אני חושב שצריך להיות משוגע כדי לקנת דרך היבואן ולא דרך ייבוא אישי. אני כבר חלמתי על טרייד עם היבואן ותוספת של כמה עשרות אלפים אבל בסכום הזה אפילו דביל כמוני לא ישקול לקנות. לא ברור מה השיקול של סמל"ת ?
זאת יריקה בפנים של כל חובבי השטח בכלל והרנגר בפרט ולדעתי הדבר היחיד שיכול להשפיע על המחיר זה חרם צרכנים.
המדיניות המוצהרת של היבואן היא למצב את Jeep כמותג פרימיום/יוקרה. לא כמותג "שטח".
כל המשלוח הראשון כבר נחטף, שמה שמראה שלקהל המיועד - עשירים שמחפשים שופוני - לא כל כך אכפת מהמחיר. גם ככה חלק גדול מבעלי הרנגלרים לא יודעים בכלל כמה בוכנות וכמה סמ"קים יש במנוע ומה זה "סרן חי". מבחינתם הלוק, העובדה שהוא "חדש" וצג המולטימדיה יותר חשובים מיחסי העברה, מידת צמיג ושאר דברים שחשובים לנו, אלה שרק מריירים על האוטו אבל לא מסוגלים לרכוש אותו.....
לגבי מנוע ה-2.0T בנזין: באופן כללי הביקורות מהללות את האוטו. המנוע הספציפי הוא בעל אופי ספורטיבי שאני בספק אם מתאים לדרישות מרכב שטח שבד"כ עובד בסל"ד נמוך. מה שבטוח זה כשאנהג בו (וזה יהיה בקרוב) נדע טוב יותר.
גם ה-3.6 הנוכחי הוא לא בדיוק מנוע קלאסי של ג'יפ ואני מקווה שיגיע בהמשך כי בזמנו נאמר לי במפורש שהוא יגיע והמחיר שלו יהיה בפירוש זול יותר. אני מאמין שה-JL הושק בישראל בכוונה עם המנוע המודרני והיקר יותר כדי שיוכלו אחר כך להציע אפשרות קצת פחות יקרה.
לגבי אמינות ועמידות מנוע ה-2.0T המודרני הזה בתנאי שטח - הזמן יגיד.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
המדיניות המוצהרת של היבואן היא למצב את Jeep כמותג פרימיום/יוקרה. לא כמותג "שטח".
כל המשלוח הראשון כבר נחטף, שמה שמראה שלקהל המיועד - עשירים שמחפשים שופוני - לא כל כך אכפת מהמחיר. גם ככה חלק גדול מבעלי הרנגלרים לא יודעים בכלל כמה בוכנות וכמה סמ"קים יש במנוע ומה זה "סרן חי". מבחינתם הלוק, העובדה שהוא "חדש" וצג המולטימדיה יותר חשובים מיחסי העברה, מידת צמיג ושאר דברים שחשובים לנו, אלה שרק מריירים על האוטו אבל לא מסוגלים לרכוש אותו.....
לגבי מנוע ה-2.0T בנזין: באופן כללי הביקורות מהללות את האוטו. המנוע הספציפי הוא בעל אופי ספורטיבי שאני בספק אם מתאים לדרישות מרכב שטח שבד"כ עובד בסל"ד נמוך. מה שבטוח זה כשאנהג בו (וזה יהיה בקרוב) נדע טוב יותר.
גם ה-3.6 הנוכחי הוא לא בדיוק מנוע קלאסי של ג'יפ ואני מקווה שיגיע בהמשך כי בזמנו נאמר לי במפורש שהוא יגיע והמחיר שלו יהיה בפירוש זול יותר. אני מאמין שה-JL הושק בישראל בכוונה עם המנוע המודרני והיקר יותר כדי שיוכלו אחר כך להציע אפשרות קצת פחות יקרה.
לגבי אמינות ועמידות מנוע ה-2.0T המודרני הזה בתנאי שטח - הזמן יגיד.
על הנייר שיא ההספק של ה 2 ליטר מגיע בסל"ד נמוך יותר מאשר של ה 3.6, באופן תאורטי אמור לתת תוצאות יותר טובות בשטח. בפועל לדעתי זה מתכון לחיסול ראשי מנוע על בסיס קבוע
+1 דרור,
בסופ"ש ישבתי עם חבר של אחי באירוע משפחתי,
עד לפני שנה מנהל מוסך מורשה קריזלר, וגיפאי בנשמתו (וכולנו יכולים לקנא על תפקידו בשירות הצבאי...)
90% מהרנגלרים שהגיעו אליו למוסך, כולל רוביקונים משופרים, לא ראו שביל קק"ל מימהם. מקסימום חנייה לא סלולה בשכונה...
רוצה לומר - לא נורא.
חובבי השפוני יקנו, ובעוד כמה שנים רכבים טובים יעשו דרכם אלינו.
(אם כי במקרה שלי - ללא גז לא אוכל להרשות לעצמי כזה ליומיום...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Ranvahaba
על הנייר שיא ההספק של ה 2 ליטר מגיע בסל"ד נמוך יותר מאשר של ה 3.6, באופן תאורטי אמור לתת תוצאות יותר טובות בשטח. בפועל לדעתי זה מתכון לחיסול ראשי מנוע על בסיס קבוע
מנוע זה רק גוש ברזל.
צריך לעשות סוויץ' בראש ולהפנים שחוץ מהנוסטלגיה והמסורת (שטוענת בתוקף שג'יפ אמיתי מוכרח 6 בוכנות בטור בנפח של לא פחות מ-4 ליטר), הנפח ומספר הבוכנות לא באמת קריטיים. גם הנתונים על הנייר לא כאלה חשובים. חשובה השורה התחתונה. מה הוא נותן בפועל.
המנוע הזה מאוד מרשים במספרים על הנייר. השאלה איך המספרים האלה מושגים.
שיא הספק - 270 כ"ס (קצת פחות מה-285 כ"ס של מנוע ה-3.6) אבל בסל"ד קצת יותר נמוך - בהחלט סבבה. זה 90 כ"ס יותר מהמנוע (הכפול בנפח) של סופה, זה יותר מפי 2 (!!!) מהספק המנוע (בנפח עוד יותר גדול מכפול) של ה-CJ... אז אי אפשר לומר שזה מנוע חלש.
שיא המומנט של ה-2.0T גם כן מרשים: כמעט 41 קג"מ ב-3,000 סל"ד.
6 קג"מ יותר ממנוע ה-3.6 של JK.
10 קג"מ יותר מסופה בנפח 4.0
12 קג"מ יותר מ-CJ בנפח 4.2
זה אחלה. אם כי ממנוע-טורבו כזה הייתי מצפה לשיא מומנט על פני טווח סל"ד רחב, שמתחיל הרבה יותר נמוך עד לטווח קצת יותר גבוה. אלא שמנועי ה-6 בטור הישנים יודעים לתת הרבה מומנט בסל"ד שאני תוהה אם המנוע הקטן הזה מסוגל להסתובב בו מבלי לדומם.... אבל הם מנועים מיושנים שהיחס בין קוטר למהלך-בוכנה שלהם מלמד שהם מיועדים לרוץ לסל"ד גבוה. לכן גם ההספק שלהם נמוך יחסית לנפחם. אבל הנפח הגדול מכתיב צריכת דלק מאוד גבוהה כל הזמן.
מנוע ה-3.6 הרבה יותר מודרני ממנועי ה-I6 הישנים. יש לו הספק רציני ונתון מומנט טוב, אבל הוא מנוע של סל"דים גבוהים שהגיע ממכוניות כביש, לא הכי אידיאלי לרכב שטח. את המומנט שאנחנו אוהבים וצריכים גם הוא מספק כפועל יוצא של נפח גדול, זה עולה בהמון דלק.
ה-2.0T מספק נתונים דומים מפחות נפח ובתיאוריה זה אמור לשפר צריכת דלק. השאלה היא איך נראות עקומות ההספק והמומנט במנוע הזה. איך הוא מתפקד ב-1,000-1,500 סל"ד. עוד משהו חשוב - בהגדרתו זה לא מנוע פשוט, קל לטיפול עצמי ועמיד כמו שהיינו רוצים לראות ברכב שטח אמיתי. איך הוא ישרוד טביעות בבוץ ושפריצים של מים בחורף?... סילוני חול וטונות של פודרה בקיץ, שהשבילים שלנו התברכו בהם?... איך הוא יעמוד במבחן השנים ובטיפולם "המקצועי" של מכונאים עבריים?.... אלוהים גדול.
לצערי, אני לא עתיד לרכוש JL בקרוב אז מבחינתי התשובה ברורה: מישהו אחר יתגלח על המציאה הזו ואז נהיה חכמים יותר.
לגבי צריכת דלק - המנוע הזה בודאות ישתה פחות דלק. כמה פחות? נעשה מבחן ונדע. אם כי לדעתי רוב רוכשי הרנגלר ב-400,000 שקל לא באמת מוטרדים מצריכת דלק.
גם אני הופתעתי מהמנוע 2 ליטר המוגדש, בייחוד מזה שהביאו רק אותו. גם אני חושב שהמחיר שערורייתי ולא מגיע להם שימכרו אפילו רנגלר אחד.
אבל, את סמל"ת מעניין רק דבר אחד והוא לא הג'יפאים ויכולת השטח של הרכב וגם לא אם המנוע מתאים לשטח או לא. ובטח לא שכועסים עליהם שאישרו רק 32 לרוביקון ולא 33 כמו בארה"ב.
הם חושבים רק אבל רק מכירות, איך ימכרו יותר.
אז נכון שלנו זה נראה שהם עושים הכל בכדי לא למכור ולדחוף אותנו לכיוון הייבוא האישי מארה"ב.
אבל מבחינתם.. אם הם ממצבים את הג'יפ (וזנ מה שהם מנסים לעשות) כ SUV יוקרתי, כמו שבראלי אמר, ואני מסכים איתו, אז הם מכוונים לשוק גדול ששם נמצאים הלנדקרוזר, הפאג'רו אם עוד יש כאלו למכירה, הדיסקברי ואולי גם SUV רכים יותר אבל ברמת המחירים הזאת.
עכשיו מבחינתם לתפוס 10% מהשוק הזה, זה יותר מלתפוס 100% מהשוק של הג'יפאים שבאמת קונים את הרכב כדי לשפר ולטייל בשטח.
הזמן יגיד איזה נתח משוק ה SUV היוקרתיים הם תפסו ואם ההימור היה משתלם. אגב, מבחינתם הם לא הפסידו את כל הג'יפאים בכל מקרה. חלק, אלו שהפרוטה והאלפייה מצוייה בכיסם יקנו מהם בכל מקרה ובכל מחיר.
כנראה שבסוף התהליך, אם המנוע יוכיח את עצמו לאורך זמן, גם הג'יפאים ירוויחו כי יהיו יותר רכבי יד שניה (אם הם באמת ימכרו יותר וינגסו בשוק הגדול של ה SUV פרימיום) ואולי המחיר ירד.
לא רק המנוע השתנה, גם התיבת הילוכים שונתה מ 4 הילוכים תוצרת קרייזלר ל 8 הילוכים תוצרת zf... אז זה גם מעניין...
רק אומר...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
לא רק המנוע השתנה, גם התיבת הילוכים שונתה מ 4 הילוכים תוצרת קרייזלר ל 8 הילוכים תוצרת zf... אז זה גם מעניין...
רק אומר...
שונתה מ-5 (לא 4, 4 היה עד 2011) ל-8. אמנם זה צורך כנראה פחות דלק, אבל למי שבאמת יורד לשטח בגלל העברת ההילוכים המרובה זה יכול לגרום לשחיקה יותר גדולה וגם להתחממות הגיר (בעיקר אצל אלו שלא מורידים ל LOW)
דרור, על פי מבחנים השוואתיים בחו"ל כולל מבחן על דיינו...מנוע ה3.6 עדיף ובעל עקומת מומנט והספק שטוחה יותר וליניארית יותר.
לא מכיר לעומק את סמל"ת כיבואן אבל למיטב הבנתי הם היו אמורים להיות קשובים יותר לקהל צרכני הנישה כפי שהם קשובים עד כה לקהל חובבי מכוניות הספורט האיטלקיות ונענים לדרישות השוק ומביאים מכוניות אקזוטיות יחסית כמו אלפא ג'וליה דגמי האברט וכו'.
גם אם הביאו את הרוביקון במיפרט אירופאי כל מה שנדרש מהם לאשר/ לאפשר כיבואן מידות צמיגים מאושרות אחרות וזה כבר היה קונה לב קהילת חובבי השטח.
בנסיעת המבחן אעלה את העניין בפני נציג המכירות ומקווה שזה יגיע לאוזניים קשובות.
לגבי התימחור - כן הוא מופרז לטעמי אבל אל תשכחו שגם בארה"ב הרנגלר הוא רכב יקר יחסית ותוסיפו את המיסוי המטורף בארץ כולל מדרגת המס הגבוהה יותר על "רכבי יוקרה" שמחירם מעל 200,000 ש"ח ואז נכנסים קצת לפרופורציה.
ביבוא אישי לרוב מדובר ברכב "משומש" שנסע קצת שם וזה זה סוג של הימור לגבי מצב הרכב וקלות מימוש האחריות במידת הצורך.
ולעניין צריכת הדלק של מנוע ה-2 ליטר.
האמריקאים טוענים שזה לא חוסך להם כסף כי בשביל מנוע מוגדש הם צריכים לשים דלק נקי ויקר יותר. מה שמאזן להם את העלות במקרה הטוב.
בארץ הדלק (כך טוענים) מספיק טוב.
היתרון העקרי בחסכון בדלק לדעתי הוא הגדלת טווח הנסיעה בלי לרדוף אחרי תחנות דלק או לסחוב ג'ריקנים.
בתור אחד שעבר ממנוע גדול וחזק 6 צילינדר בפרייבט, למנוע 2 ליטר מוגדש 4 צילינדר עם תיבת ZF 8 הילוכים, אני יכול להגיד מנסיון שבנהיגה רגועה, המוגדש הקטן צורך פחות. עד 20% פחות. אבל בנסיעה מאומצת אין לו בעייה להשתוות למנוע הגדול גם כשהוא במאמץ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
באחד השרשורים בשבוע האחרון הוזכר מישהו שיודע לייבא חלקים מחול ודוד לכל הנושאים עד למסירת החלק המוזמן ללקוח עם "שיטה" ייחודית ופשוטה שלפיה המחיר הסופי ללקוח בשקלים הוא המחיר הדולרי המקורי כפול 8...
כלומר אם הוא יודע כן לייבא רכב שלם, אבי 40,000 דולר יתורגמו ל-320 אש"ח ללקוח בארץ כולל הכל.
לא מוצא כרגע מהטלפון את השרשור המדובר עם שמו של האיש.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
40K הוא מחיר בסיס, אחרי שאתה משחק קצת ומוסיף תוספות, מגיע לאיזור ה-50 בקלות (רק תוספת גיר אוטומטי 2K).
אז לפי המתמטיקה של פי 8 אתה מגיע למחיר של סמל"ת, אבל עם גודל צמיג שונה ואבזור יותר עשיר.
דרך אגב, גם אם הרכב בן שנה ועושים ייבוא אישי, ירידת המחיר בשנה היא לא גבוהה, לרנגלרים יש ביקוש גבוה גם בארה"ב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
כלומר אם הוא יודע כן לייבא רכב שלם, אבי 40,000 דולר יתורגמו ל-320 אש"ח ללקוח בארץ כולל הכל.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
לא ולא.
אתה משלם מכס מלא על מחיר הרכב + מחיר השינוע + כל עלות נוספת בארה״ב וזה לפני אגרות נוספות בארץ.
בקיצור לעלות הבסיסית תוסיף עוד לא מעט כסף...
Sent from my iPhone using Tapatalk
לגבי מנוע ה 2.0, זכור לי שהוזכר שהרכב הזה מעין היברידי. יש לו מנוע חשמלי שעוזר בסל"ד נמוך לטובת זחילה.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
בנוגע למנוע 2 ליטר מודגש..
אין יש מאין בשביל כוח צריך לשרוף דלק.
היתרון במנוע המודגש לעומת ה 4 ליטר הוא שאין שרפת דלק כל הזמן.
אם עובדים בטורים הנמוכים יחסית הטורבו לא נכנס לפעולה והמנוע צורך כמעת כמו 2 ליטר.
וזה לעומת ה 4 שנדרש תמיד להזיז 6 צלינדרים ומסה מסתובבת יותר גדולה.
ברגע שלוחצים על הגז הטורבו נכנס לפעולה ומספק את הכוח.
המערכת לא חפה מבעיות, היא הרבה יותר מורכבת, יש turbo lag ועוד..
אבל זה מהווה פשרה בין חסכון בדלק לכוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
דרור, על פי מבחנים השוואתיים בחו"ל כולל מבחן על דיינו...מנוע ה3.6 עדיף ובעל עקומת מומנט והספק שטוחה יותר וליניארית יותר.
אין לי חילוקי דעות איתך. ברור לכל בר דעת שהמנועים הנכונים לאוטו כמו רנגלר הם הבנזין 3.6 והטורבו דיזל V6 בנפח 3.0 ליטר שיהיה בארה"ב (ולא ה-2.2 האירופאי עם 4 בוכנות) אבל על הנייר זה אמור לעלות בהרבה יותר דלק. והיום יצרני הרכב צריכים להתכופף בפני רגולציות ולהראות שהם עושים משהו לכיוון הירוק. אירופה הי אבכלל שוק קשה היום, עם הכרזה על גירושין קרובים ממנועי הדיזל בכלל. בדרך יש גם חוקים כנגד זיהום אוויר, מנועי בנזין שתייניים והעלאות מיסים על דלקים (לא בכל מדינה ההמונים ייצאו לרחובות וישרפו את עיר הבירה כמו בצרפת - היי! הם ניצחו את הממשלה!... אני מצדיע להם!) ומי שרוצה למכור שם מכוניות בשנים הקרובות צריך לקחת בחשבון את כל זה.
צריך גם לקחת בחשבון שמשרד התחבורע היהודי ישמח לאמץ מהתקינה האירופית כל רגולציה פוגענית שתמעך את הציבור - כי ככה זה במשרד התחבורע. כי הם יכולים וכנראה גם נהנים מזה.
לא מכיר לעומק את סמל"ת כיבואן אבל למיטב הבנתי הם היו אמורים להיות קשובים יותר לקהל צרכני הנישה כפי שהם קשובים עד כה לקהל חובבי מכוניות הספורט האיטלקיות ונענים לדרישות השוק ומביאים מכוניות אקזוטיות יחסית כמו אלפא ג'וליה דגמי האברט וכו'.
לא קשובים ולא חובבי רכב ולא נעליים. תאמין לי, מהיכרות - האנשים שם נחמדים וכיף לעבוד איתם, אבל אין לרובם באמת מושג בין רדיאטור לקרבורטור. הם כאן כדי לשווק ולמכור והם טובים בזה. הם משחקים במכוניות "אקזוטיות" אבל מקפידים להביא אותן רק עם גיר אוטומטי של נשים (סליחה על השוביניזם בתאריך הנפיץ...) ורכבי שטח עם צמיגי כביש. מבחינתי זה לא להיות קשוב לכלום. רק למכירות. וזה לגיטימי. תבין: מכוניות יוקרה/ספורט/שטח חדשות לא נרכשות כאן על ידי חובבי נהיגה או חובבי שטח, אלא על ידי חובבי שופוני. ולכן אין להם אג'נדות - מעניין אותם למכור ותו לא ומבחינתם אלה "מכוניות יוקרה". לא ספורט ולא שטח. והם משווקים ומוכרים אותן כ"יוקרה" וכ"פרימיום".
גם אם הביאו את הרוביקון במיפרט אירופאי כל מה שנדרש מהם לאשר/ לאפשר כיבואן מידות צמיגים מאושרות אחרות וזה כבר היה קונה לב קהילת חובבי השטח.
את אנשי היבואן לא מעניינים לא נהיגת שטח ולא השפעת גודל ופרופיל הצמיגים על ביצועים בשטח. אין שם ג'יפאים בכלל. מצד שני, לא באמת משנה להם אם הצמיג הוא 32 או 33 או 42 ותאמין לי, אם רק היתה להם אפשרות, הם היו מביאים לכם גם צמיגים גדולים ככל שאפשר וככל שמתיר היצרן - אני אומר את זה כי אני יודע. אלא שנושא המפרט האירופאי הרבה יותר קשה ומסובך משנדמה לכם - משרד התחבורע הוא המכשול רציני כאן. הלבלרונים נצמדים לתקינה האירופית כאל תורה מסיני ולא מוכנים לשמוע בכלל ובטח לא לחתום על כל דבר שלא מגיע על האוטו במקור מליין הייצור. כולל אבזור.
בנסיעת המבחן אעלה את העניין בפני נציג המכירות ומקווה שזה יגיע לאוזניים קשובות.
למה נראה לך שאיש מכירות פיון יכול לשנות מדיניות של יבואן וחוקי מדינה?...............
נראה לך שאם תביע התמרמרות ותאיים שתקנה מיבוא אישי, אז הם יקחו לתשומת לבם ויביאו לך מנוע 3.6, גיר ידני, צמיגי 35 בפרופיל שטח מלא ופגוש סלעים?.................
למעט מנוע 3.6 שלדעתי יגיע בחודשים הקרובים (אל תתפסו אותי במילה), כל היתר - תשכחו מזה. תגידו תודה שהם בכלל מביאים רוביקון ועוד צבעים חוץ מלבן, אפור מטלי ושחור (שכבר בא להקיא מהם. באמת).
לגבי התימחור - כן הוא מופרז לטעמי אבל אל תשכחו שגם בארה"ב הרנגלר הוא רכב יקר יחסית ותוסיפו את המיסוי המטורף בארץ כולל מדרגת המס הגבוהה יותר על "רכבי יוקרה" שמחירם מעל 200,000 ש"ח ואז נכנסים קצת לפרופורציה.
ביבוא אישי לרוב מדובר ברכב "משומש" שנסע קצת שם וזה זה סוג של הימור לגבי מצב הרכב וקלות מימוש האחריות במידת הצורך.
ג'יפ רנגלר הוא כבר לא כלי רכב עממי. גם באמריקה הוא יקר. תוסיפו את עלויות היבוא ואת שוד המיסים הישראלי ותגיעו לסכומים המדוברים. זה מה יש. זה אולי הג'יפ הכי טוב שיוצר מעולם, אבל הוא הפך לאוטו של עשירים בלבד. עם ה-JL, תופעת "מועדון המיליון" תלך ותקצין ואנחנו נמשיך לפנטז ולהסתדר מצוין עם מה שיש לנו היום.
...
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amir_shai
לגבי מנוע ה 2.0, זכור לי שהוזכר שהרכב הזה מעין היברידי. יש לו מנוע חשמלי שעוזר בסל"ד נמוך לטובת זחילה.
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
מערכת היברידית-לייט. הדגם הישראלי מגיע בלי זה.
כמו סטארט-סטופ, גם זה עוד מס שפתיים לסרטן הירוק.
זה די מיותר ובתכל'ס לא הפסדנו כלום.
אני באופן אישי לא הייתי קונה רכב מגודל כזה עם מנוע 2 ליטר שמוציאים לו את המיץ.
יש מצב שכחדש הוא סבבה לגמרי, אבל צריך לראות אחרי 200 אלף ק"מ מה המצב.
אני לא הייתי משלם סכום כזה כדי לבדוק.
שאלו שיש להם יבדקו, אני אמשיך לעקוב.
כנראה אני קצת אולד סקול.
דניאל
אל תדאג, מי שמשלם סכום כזה לא יבדוק איך הוא מחזיק 200k ק"מ...
חכו עם הרכישה.
המחיר שלו עומד לצנוח דרמטית אחרי מבחן הריסוק המאכזב שלו
https://youtu.be/zFFXmzG0GDc
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94