כאשר יהיו אני ישאל.
כרגע סתם סקרנות .
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Printable View
לגבי פרופיל תנועה - למאך יש מסך הגדרות נחמד.
תתחיל עם מהירויות נמוכות של 100 מ"מ/שניה עם תאוצות בהתאם כך שיהיה לך טרפז מתון.
זה יבטיח תזוזה של המנוע.
אחר כך תכייל את היחס של צעדים למ"מ - פשוט על ידי פקודות ידניות ומדידה עם קליבר כמה מ"מ הייתה התזוזה.
לרוב מוטות ההברגה המקובלים יש יחס עגול כמו 320, 400, 1,200 וכו, ואצלך בטח פי 10 בזכות התמסורת.
את הערכים האלו אתה מכניס ב-SETUP.
תודה. המנוע זז אבל אני לא יודע אם אופטימלי. בכל מקרה לא נראה לי שאפשר לשחק עם זה יותר כרגע עד שיהיה שולחן בנוי.
עדכון קטן. הכרטיס החדש והסופר משוכלל הגיע. הוא כל כך משוכלל שלחבר אליו חוטים, כמו בכרטיס הישן, זה מעל לכבודו. אז נאלצתי לקנות גם לוח BOB.
בלוחות "רגילים" יותר, בדומה למה שחיברתי כרגע, מחברים את הדרייברים וכל שאר הרכיבים (מגבילי טווח וכדומה) ישירות ללוח. בלוח החדש שקניתי, SMOOTHSTEPPER, אין חיבורים כאלו. במקום זה יש ממשק לכבל שטוח DB25. את הDB25 מחברים ללוח BOB. לא ידעתי את זה (כי לא טרחתי לקרוא תאור של הכרטיס לפני, אשמתי) ולכן רק בעוד כמה שבועות יגיע הלוח BOB. יש כל מיני סוגים, קניתי מאמזון את הכי פשוט והכי זול. יש כאלו משוכללים יותר שמאפשרים יותר אפשרויות. אבל אני מתחיל בקטן.
היתרון של הלוח SMOOTHSTEPPER שקניתי הוא שהוא ממש משוכלל. מאפשר 6 צירים (6 מנועים בתכל'ס) והיתרון היחסי, מאוד, שלו על לוחות אחרים זה שהתקשורת איתו נעשית דרך אתרנט. כלומר, המחשב שמפעיל אותו יכול להיות במשרד. המחשב לא צריך להיות קרוב למכשיר. זה יתרון. מצד שני, לא כל תוכנה יודעת לעבוד איתו. במקרה שלי רכשתי רשיון לMACH4 שיודעת לעבוד איתו.
אני מקווה לתמונות בהמשך. למעשה אני מקווה שתוך פחות מחודש השולחן יהיה פעיל ועובד.
עוקב ... בציפיה ...[emoji4]
עידו
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
מה קורה מיכה? יש עדכונים?
לצערי הרב עדיין לא. אני עדיין בשלבי הקמה של המקום וכרגע אין לי שטח לשים בו את השולחן. אני מקווה שבשבועות הקרובים יתפנה לי המקום כדי שאוכל לבנות. יש את כל החלקים רק לא מקום לשים אותם.
1