תודה! אחלה של תגובה! 💪🏻
Printable View
מבין את ההתלהבות והרצון לפרויקט.
השלב המכני יכול להיות מאתגר ויקר, אבל פתיר.
שלה הרישוי זה ברמת בירוקרטיה של כלבת
מתסכל, יקר ואולי סופני..
במקומך,
הייתי נכנס לזה רק אם החבר מעלה אותו חזרה לכביש.
אני לא הייתי ציני.
נשמע שאתה יודע מה אתה רוצה וזה יותר ממה שאפשר להגיד על רוב האנשים.
יש שלוש שנים של אגרה לשלם, עבודה של כמה אלפי שקלים במוסך להחזיר לכשירות, אולי צמיגים חדשים, ובדיקת מעבדה (לא עמדה מספר אחד).
אפשר להעריך את זה ולתמחר הנחה של משהו כמו 15 אלף שקלים. כלומר, אם הרכב באמת במצב סביר-טוב מבחינת שלדה ופחחות, מחיר הגון as-is יהיה בין 10 ל15 אלף שקלים. זה מה שחבר שלך היה מקבל מקונה אחר.
למה אתם עדינים בניסוח?
ברכב עם יותר משנתיים ללא רישוי בתוקף, עניין בדיקת המעבדה ועמדה 1 הוא חד משמעי.
לעבור בדיקת מעבדה זה לא פשוט, אבל אפשרי (לאחר תיקונים והכנה מדוקדקת של הרכב). יש לפחות מעבדה אחת באיזור המרכז שמתייחסת לרכבי 4X4 בצורה הכי הוגנת שאפשר - אמנם לא על חשבון מקצועיות הבדיקה! הבדיקה מקצועית ויורדת לפרטים ואם יש ריג'קטים אתה לא תעבור! אבל אם הרכב תקין פיקס לא יתקטננו איתך. זה החלק הקל.
החלק הקשה הוא עמדה 1. הסיכוי לעבור שם עם רכב 4X4 משופר הוא בין קלוש ללא קיים.
עמדה 1 נקראת כך משום שהמקום הזה הוא האויב מס' 1 של כל רכב ישן ושל רכבי 4X4 בפרט.
זה לא כתוב רשמית בשום מקום חוץ מאשר כאן - אבל מדיניות משרד התחבורע היא להוריד כלי רכב ישנים מהכביש ועל אחת כמה וכמה רכבי 4X4. הם יעשו שם ככל יכולתם (ויכולתם גדולה ורבה עד להשחית) כדי לטרטר, להקשות, לייאש, לגרום לך לשפוך כספים לריק ולהוציא לך את החשק. אלה אנשים קטנים ורעים עם כל מה שמשתמע ואתה ממש לא רוצה להיתקל בהם ולהיות תלוי בהם ובמוצא פיהם. אני לא מגזים. נהפוכו.
ולכן, גם אם נניח, רק נניח, כן? שהרכב הזה היה במצב מכני, חיצוני ופנימי מעורר קנאה, לא הייתי מתחיל אפילו לשקול התעסקות איתו לפני שבעל הרכב הנוכחי, חבר או לא חבר, פותר את בעיית הרישוי ועושה את זה בדרך הישרה והחוקית - כלומר מעביר אותו בדיקת מעבדה + עמדה 1, משלם את כל הטסטים החסרים ודואג לטסט אמיתי בתוקף. וזה גם כדי שתישארו חברים.
אם ההיילקס הזה כל כך טוב ועם רישוי תקין בתוקף - יהיה כדאי ושווה לך לשלם עבורו לחבר שלך גם יותר מפי 2 מהסכומים שנזרקו כאן.
והנה מה שאני מציע שתעשה.
שהחברה חיבור למשרד הרישוי ויוציא רישוי זמני ל 48 שעות, ויעשה ביטוח חובה. תחליפו שמן מנוע נוזל קירור וסולר.
ייסע למוסך יחליף את שאר הנוזלים, יגרז, יסדר את הרכב למצב שהוא עובר טסט, פיקס, כולל אישור בלמים.
משם למעבדה, בהנחה שיהיה להם מה לומר ולכם יהיה מה לתקן, לתקן ושוב למעבדה.
אחרי זה שישחרר את הרישיון, תשלמו מה שצריך על כל השנים, העברת בעלות ותתחדש. עד כאן הכל באחריותו והתשלום יתחלק כפי שתחליטו ביניכם. כן חשוב לדעתי שיהיה ברור שאם בשלב כלשהו עד שההיילקס עם רשיון בתוקף משהו נתקע - זה עליו.
משם הלאה אני לא ממהר ביישור קו מכני. להתגלגל קצת או הרבה להבין מי נגד מי לקבוע עדיפויות. הוא עמד רק 3 שנים.... אני נוסע כבר 10 שנים על רכב שעמד 20 שנה ועוד לא עשיתי כל מה שיעצו לך שחייבים.
אסף.
הזה שעמד 20 שנה? טרנספורטר אספנות.
אסף.
במקרה יצא לי לעבור על הפוסט הזה.
אז ככה אתן לכם קצת מנסיוני.
קניתי לפני כחודשיים טויוטה היילקס 96 שעמדה שלוש שנים בתוך לול.
עשיתי לאוטו טיפול שמנים מקיף,מצבר,טיימינג+משאבת מים+מחזירי שמן פולי עליון ותחתון,רצועות מנוע,פילטרים כמובן ברקסים וקלאץ'
לגבי נושא הרישוי הבעייתי.
נדרש ממני לשלם אגרות (2300₪)
לאחר מכן עם הרישיון המשולם ניגשתי רק למעבדה מוסמכת.
לאחר שהאוטו עבר מעבדה מוסמכת והכל היה תקין (עבר פעם ראשונה בלי שום בעיה) ניגשים למשרד הרישוי מקבלים אישור שאין הגבלה על הרכב לגשת לטסט 48 שעות.
לאחר מכן עושים ביטוח ב"פול" מכיוון שלאוטו אין טסט אי אפשר לבטח בחברה רגילה.
לאחר שיש ביטוח ניגשים למכון טסטים
עוברים טסט ונהנים.
בהצלחה רבה
אז בעצם מעבדה מוסמכת לרכב כמו שיש באריאל או בטכניון מחליפה את עמדה מספר 1?
טל.
החזרת רכב לכביש אחרי שנתיים בלי טסט תמיד היה מעבדה מוסמכת ולא עמדה 1.
אין שום צורך להגיע לעמדה מספר 1
כל מה שצריכים זה מעבדה מוסמכת טכניון
וטסט.
מה שחשוב לדעת זה שאחרי שיש את האישור מעבדה ביד שתקף רק לחודש ימים
ללכת למשרד הרישוי לחכות בתור ולקבל אישור הסרת הגבלה ל48 שעות כדי להגיע לטסט.
לטסט צריך ביטוח
והיחידים שיבטחו את הרכב בלי טסט זה "הפול"
עשיתי ביטוח לשלושה ימים וניגשתי לטסט.
מיד אחרי הטסט עשיתי ביטוח ב aig
אוקיי תודה. השרשור הזה קצת עשה לי סלט בנקודה הזו.
היי לכולם
טוב אז עבר קצת זמן מאז שרשמתי את הפוסט 😉😉
לכל אותם סקפטיים שהמליצו לא להתעסק בזה, ולהתרחק מהרכב. 🤣
רק רציתי לעדכן שהרכב טופל במוסך ולאחר מכן ניגשתי למעבדה מוסמכת.
חוץ מסידור דברים מאוד קטנים, הרכב עבר את הבדיקה בלי שום בעיה.
הבחור מהמעבדה היה מאוד נחמד, התייחס בכבוד ואפילו התלהב מהאוטו ומהרצון שלי להחזיר אותו למצב נסיעה.
כיום האוטו אחרי שיפוץ מכני כללי, כולל יחסי העברה וכל שאר הדברים, הרכב מדונדש ונהנה מכל רגע איתו!! 😍
לצערי מפרסם אותו למכירה רק בגלל שצריך כסף ללימודים 😭
אבל לא לחוץ בכלל למכור אחרי כל ההשקעה!
מצרף תמונות ליופי 😍
קובץ מצורף 131813קובץ מצורף 131814קובץ מצורף 131815קובץ מצורף 131816קובץ מצורף 131817
כל הכבוד ושמח לשמוע שכך זה התגלגל...
מקריאה נוספת של התגובות כאן אכן עושה רושם שהחברים כאן סובלים מפוסט טראומה מסויימת בכל מה שקשור לרישוי...
טל.