חוזר: תוספים לשמן גיר סרנים
הבעיה עם השמנים הממוחזרים שקשה יותר לבדוק באופן עקבי את איכותם. בניגוד לשמן שמייצרים מול תקן מסויים, ובתהליכים קבועים- בשמן ממוחזר חומרי הגלם קובעים את איכותו- ואי אפשר לשמור על רמה קבועה.
מעבר לזה, שאם על בקבוק של MOTUL רשום תקן מסויים- אין לי בעיה להאמין להם. אם על שמן של "שוקי שמניו ובניו בע"מ" רשום תקן- קצת יותר קשה לי להאמין לזה שהוא עמד בבדיקות (להדפיס מה שרוצים על האריזה כל אחד יכול).
אסף.
COAS, קסאדו אינו מגיב עם תוספים, למרות שתוסף פולדיין יכול לגרום לו פשוט לא לעשות את העבודה מכיון והוא לא יצליח להידבק למתכת.
נכון מה שאמרת על תוספות לשמנים טובים בכללי, כל המוסיף גורע, רק שקסאדו לא בא לטפל או להתערבב עם השמן.
מלבד זה נדיר למצוא שמנים 80W90 באיכויות גבוהות בארצנו.
אגב, לקסאדו יש גם שמנים איכותיים (על פי טבלת הנתונים של השמן) לגיר ולמנוע, אך זה עדיין לא הגיע ארצה (הגיע רק לגיר אוטומט בינתיים)...
KD2, מדהים אותי איך כל פעם מחדש יש לך מה להגיד על חומר שאינך מכיר.
אם כבר יש חומר שיכול להתייבש ולהתפורר לחול במנועים בטמפ' גבוהות זה MOS2 ומוליקוט, דבר שכבר קרה יותר מפעם בתוך מיסבי טורבו ולכן אני לא ממליץ על החומר למנועים עם מגדש טורבו.
הקסאדו לעומת זאת נישאר כג'ל נוזלי ששוחה בשמן ותלוי לא רק בטמפ' אלה גם בלחץ וכנראה עוד כמה פרמטרים (לא הינדסתי את החומר). החומר איננו מתפורר לחול והוא יוצר שיכבה אחידה וחלקה.
המהנדס הראשי של חברת תעבורה (שייבאה את החומר בעבר והשתמשה בו בכל צי הרכב שלה כבר כמעט 3 שנים) הסביר לי פעם את אופן פעולתו של החומר ואת היתרון שהוא לא סתם נידבק למתכת חמה. את ההסבר המלא אני לא ממש זוכר, אבל שביעות רצון כזאת לא ראיתי מאף מהנדס בנוגע לתוסף כלשהו מלבד מוליקוט.
חשוב לציין, מוגי, שהמהנדס הראשי של תעבורה היום מאוד לא מרוצה מהקסאדו. מתברר שהם שינו משהו בהרכב של החומר (אנ לא בקיא בפרטים, ולכן לא אוסיף).
ראיתי לפחות מנוע אחד שקסאדו שיפר את הבדיקות שלו באופן משמעותי (בדיוק כמו תוסף "דבש") לזמן קצר- ואז המנוע מת. קסאדו הוא לא תרופת מניעה. זו לא תרופה למנוע מת. זו לא תרופה לגיר מת. זה מקסימום יכול להאריך במעט את חייו של חולה סופני.
אסף.
MOOGI
MOs2 קיים בכל שמן מדרגה SJ בריכוז נמוך ועד SM בריכוז הכי גבוה כחלק מהתקן.
טמפרטורת הפירוק של החומר הזה הרבה יותר גבוה מהטמפרטורה במיסב מגדש טורבו בחלקים החמים ביותר שלו.
אם יש כמות בוצה ושמן צמיגי מידי אז בטח שהוא ישרף ויעשה נזק כי הזרימה לא תקינה והבוצה נשרפת וגורמת לחימום יתר.
ה"קאסדו" הזה הוא לא מוצר יחיד ומיוחד קיימים עוד 200 כמוהו בשוק, כמו שאסף אמר הם שווי ערך לתוספי דבש.
רובם מלאים בפולרנים ובPTFE שבטווח הארוך ( זה שהמעבדה לא בודקת אותו לרוב ) הורסים כמו גרגירי חול.
אתה צודק שהתוסף נשאר במצב ג'ל אבל אני מדבר על התוסף כאשר הוא נדבק למתכת וממלא אותה.
לכל החומרים הקרמיים האלו יש יתרונות וחסרונות.
החסרונות הם שהם יוצרים הרבה חיכוך בציפוי שלהם ( בגלל זה מכניסים פולרנים או PTFE ).
והם נוטים להתפורר ( ומכאן הדמוי חול ).
חוסר יכולת לתפקד טוב ויעיל בתנאים של חיכוך גבוה.
מצד שני הם יכולים לעבוד מעולה מול תנאים של בלאי גבוה ויכולים לעבוד כמגן כל עוד הם לא מתחממים ומחזורי העבודה נמוכים, יכולים לספוג לחץ גבוה מאוד.
אסף, אני לא יודע למה המהנדס הראשי של תחבורה פתאום אחרי זמן די רב לא מרוצה מהחומר וגם לא ידעתי על כך, אבל אני יכול לנחש שאולי בגלל הסיבה שלקחו להם את זכויות היבוא והשיווק בלי לשים עליהם.
קסאדו בפירוש לא דומה לתוסף דבש, קסאדו מטפל במתכת ותוסף דבש משנה את תכונות השמן.
KD2 , אם אתה לא מכיר חומר, עשה טובה, אל תנחש על מה מדובר ואל תתן הערכות שגויות ולא נכונות לחלוטין.
שוב אתה ניכנס לדיון שלא חשוב כלל במקום שהשאלה המקורית שהיתה מה אפשר להכניס לתיבות העברה.
ציטוט:
כמו שאסף אמר הם שווי ערך לתוספי דבש
זה לא מה שכתבתי. תקרא שוב.
לגבי הXADO נשפכו כבר המון מילים (כולל שרשור שלם כאן בפורום), ואני מבקש לסיים כאן את הדיון בנושא, אלא אם כן למישהו מכם יש הוכחות לגבי יעילותו. ואני מדבר על בדיקת מעבדה שמודדת הרבה פרמטרים לאורך זמן- לא רק קומפרסיה במנוע.
אסף.
ערן,
תחפש בג'יפטריפ לגבי החומר, עלה שם מי שהציג את עצמו כמהנדס של "תעבורה" שטען כי הם הספיקו מיוזמתם לשווק את החומר אחרי שהבינו שנעשו בו שינויים ממה שהם שיווקו בעבר.
אין לי בדיקות מעבדה שמודדת הרבה פרמטרים לאורך זמן מלבד זיהום אויר, קומפרסיה, כ"ס ומומנט.
זה גם לא ממש חשוב לי כי אני לא יבואן קסאדו אלא סתם פשוט מרוצה ממנו.
מה שיש לי זה את הבדיקות הפשוטות האלה, גירים ומנועים שעובדים כמו חדש וחלקים שטופלו עם קסאדו וניראים מרשים. יש גם ירידה ממשית בצריכת שמן במנועים האלה אפילו אחרי החלפות שמן.
כמו כן השמן אחרי החלפה נימצא בלי גרגירים שניראים בעיין או במישוש או בסינון מכני גס.
מעבר לזה, אין לי מה להוסיף כי אלה ביחד עם הצהרות החברה זה כל מה שיש לי.
דורון, מכיון ואני מכיר את המהנדס הזה אני פשוט אשאל אותו, אבל הסיפור שמוכר לי מכמה גורמים שאני די סומך עליהם הוא שלקחו להם את הזכויות מתחת לאף וזאת עילה לא קטנה להשמיץ את החומר...
ציטוט:
הסיפור שמוכר לי מכמה גורמים שאני די סומך עליהם הוא שלקחו להם את הזכויות מתחת לאף וזאת עילה לא קטנה להשמיץ את החומר...
אפשר גם להסיק באותה מידה של הגיון שלקבל מהם המלצות כשהם עוד היו משווקי החומר, זה גם לא רעיון מי יודע כמה...
כשאמרתי "תוסף דבש" התכוונתי לתוצאות הסופיות.
תגידו זאת לא החברה שמנסה בכוח לפרסם את עצמה כל פעם מחדש ב CF?
מה שנכון נכון... אבל היה צי משאיות נוסע עם נתוני בדיקות מרשימים מאחוריו...
סתם מעניין אותי לדעת....
אם הציפוי כל יכול של XADO היה כזה נהדר איך הוא יורד אחרי 60K-100K מיילים?
אני מזכיר שהחברה ( בצדק ) טוענת לחוזק מאוד גבוה ופי כמה ממתכת.
לאן כל הציפוי קסמים הלך?
רגע הוא כל כך חזק אז הוא יכול רק לרדת ע"י חיכוך ממושך לא?
אבל רגע אם הוא יורד ע"י חיכוך אחרי זה אין סיכוי שהוא מתפזר ונעלם, הרי הוא כל כך חזק!
אז מה קורה לא בעצם?
אולי הוא ממשיך במערכת והורס כל מיני דברים בדרך....
לא אין סיכוי זה הרי קסם לא?
הצהרת החברה היא 100,000 ק"מ והחומר נישחק עם וכמו המתכת שמסביבו והולך בדיוק לאן שהיא הולכת, אל תחתית אגן השמן, אל פילטר השמן והחוצה בהחלפת שמנים ופילטרים.
החלקיקים אפסיים בגודלם כמו החלקיקים הקטנים ביותר שנוצרים משחיקת המתכת הטיבעית (במצב תקין) של המנוע ו/או שאר המיכלולים. חלקיקים אלה אינם מסוגלים לגרום לכלום.
וכן, הם קטנים יותר מחלקיקים מיובשים של מוליקוט או כל חומר מבוסס MOS2 אחר.
אותי מדהים איך כל פעם שנפתח דיון על שמנים או על תוספים הוא תופס תאוצה כמו מעבורת חלל. גם כשהשאלה המקורית היא כל כך טריביאלית - בשם אלוהים, לסרן של סיקס שימו גם דבש יד מרדכי אורגינל זה כנראה מספיק טוב... איזה תוספים ואיזה בטיח, איזה תקן ואיזה נעליים... :lol:
--------------------------------------------
מה כל מרתק בנושא הזה, אני פשוט לא מצליח להבין?
אני הבנאדם היחיד שמחליף שמנים כשצריך וזהו, ולא חושב על שמנים בכלל בין החלפה להחלפה (וגם בהחלפות, כל המאמץ המוחי שלי מרוכז באיך להתלכלך קצת פחות הפעם)? אני יוצא דופן? אני דפוק? אני מתעלל במנועים/גירים/סרנים שלי? תגידו לי שאני לא לבד!
:confused:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אני הבנאדם היחיד שמחליף שמנים כשצריך וזהו, ולא חושב על שמנים בכלל בין החלפה להחלפה (וגם בהחלפות, כל המאמץ המוחי שלי מרוכז באיך להתלכלך קצת פחות הפעם)? אני יוצא דופן? אני דפוק? אני מתעלל במנועים/גירים/סרנים שלי? תגידו לי שאני לא לבד!
אתה לא היחיד!!!
גם אני לא מצליח להבין למה כל כך חשוב לבזבז אנרגיה (מחשבתית) על תוספי שמן לרכבים סטנדרטיים ותקינים. נהגתי, נסעתי, היו בבעלותי, מספר רב וסוגים שונים של רכבים (כולל רכבי עבודה), אני לא זוכר שהוספתי תוספים שונים ומשונים...
אולי זה בגלל שהברזתי משיעורי כימיה בתיכון?
...My Two Cents
אביגדור
אם הוא נשחק בקצב כזה זה אומר שהוא נשחק הרבה יותר מהר מהמתכת הרגילה = כמות גדולה פי כמה של שבבים בשמן.
מי שיודע שהגיר/מנוע/טרנספר זה עניין של ימים מספר יכול להשתמש בזה וזה אולי יעזור לו למשוך כמה זמן.
אבל רק במצב של הרס טוטאלי.
אין על מה להתווכח,רק צריך לדאוג שזה לא יגיע למנועים בלויים מעט שבעליהם רוצים טיפה יותר קומפרסיה.
נמרוד סתם משעמם לנו,
ריפוי בעיסוק יכול לעזור קמעה....אולי....
בכיף, תמשיכו, מצד אחד אני מתלונן מצד שני קורא - זאת אומרת שזה בכל זאת מעניין :-P
(ההיבטים הסוציולגיים מעניינים בכל אופן ;) )
שימשיכו... אבל שכבר יאמרו משהו מעניין, למען השם.
כתבנו בהתחלה, ואני כותב שוב- שמן 80W90, רגיל, בלי שום תוספים- זה מה שצריך לסרנים. ואם בחורף הילוך שני לא נכנס טוב- אפשר לערבב קצת דקסרון בתוך ה80W90.
לא צריך שום תוסף.
זה היה בשביל מי שייכנס לדיון הזה וישאל את השאלה המקורית שנשאלה
(הי, זה מזכיר לכם משהו? שמן מנוע להיילקס, אולי? )
לגבי הסאגה שמתפתחת במקביל... עושה רושם ששניכם מנסים להרשים אחד את השני בידע העמוק שלכם בנושאי שמנים ותוספים. זה נהדר, אבל שניכם בעיקר טוחנם מים ומנסים לראות מי יותש ראשון. בינתיים הצלחתם להתיש את רובנו, ונשארתם רק שניכם במערכה. סחתיין על הסיבולת. יש לי הרגשה שגם בדיון הזה לא נגיע להכרעה- מי אמר את המילה האחרונה- מוגי או KD2...
אבל תמשיכו... אם זה הריפוי בעיסוק שלכם- אני לא מפריע...
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
אותי מדהים איך כל פעם שנפתח דיון על שמנים או על תוספים הוא תופס תאוצה כמו מעבורת חלל. גם כשהשאלה המקורית היא כל כך טריביאלית - בשם אלוהים, לסרן של סיקס שימו גם דבש יד מרדכי אורגינל זה כנראה מספיק טוב... איזה תוספים ואיזה בטיח, איזה תקן ואיזה נעליים... :lol:
--------------------------------------------
מה כל מרתק בנושא הזה, אני פשוט לא מצליח להבין?
נמרוד אתה לא לגמרי לבד.
התוסף שהייתי שמח להוסיף לשמנים הללו זה בישום קל.
אומנם אני שונא בושם אבל הסירחון של שמן 90 משומש זו חוויה מיותרת.