לא. זו גרסת ה-SUV של טנדר טונדרה.
פול סייז.
V8 בנזין
5.7 ליטר
פאקינג בהמה.
Printable View
לא. זו גרסת ה-SUV של טנדר טונדרה.
פול סייז.
V8 בנזין
5.7 ליטר
פאקינג בהמה.
זורק עוד קיסם למדורה -
מה עם ניסן פטרול?
אם כבר הזכרת פטרול עם מנוע מתאבד מעצמו, אז +1 לדרור.
מכיר כבר כמה עם דיסקו 3/4, לא נורא בכלל בהנחה שאתה מזמין חלקים מחו"ל(יש בארץ הכל אבל קצת יקר) , רכב מדהים לדעתי, ובלי שום ספק אני מוסיף אותו אלי כרכב יומיומי כשיתפנה תקציב, רק חשוב מאוד לבדוק היסטוריה מסודרת, שיגרת טיפולים ותחזוקה תקינה ולא שבר בגלל קמצנות או חסכנות של הבעלים, אם זה מעניין אז שב עם קפה ותתחיל לחפור טוב, יש המון מידע ברשת לעכל(בניגוד למותגים אחרים שאין הרבה) כדי להגיע להחלטה טובה.
ה 3 עדיף מכמה סיבות, הראשונה זה חתך וגודל צמיגים אם אתה רוצה לטייל, ב- 4 הג׳נט 19" וחתך נמוך יותר(יש כאלה שנוסעים עם 2 גלגלי ספייר).
הבדל במנועים- ב 4 אולי יש יותר אלקטרוניקה, מנוע 3 ליטר עם 2 טורבואים, לא זול, אבל לא גם לא נורא אם יודעים.
ה 3 מנוע 2.7 ליטר, הבעיות ידועות כמו טיימינג ומשאבת שמן שצריכה החלפה וכו', אם מטפלים בזמן ולפי הספר(בשניהם) רוב הסיכויים שתחיו בשלום.
ב4 מנוע פורד אמין יותר בסימן שאלה, אבל כשנסדקת סעפת פלסטיק שעולה 10,000 שח ויש 2 כאלה ...... לא נעים אמינות או לא.
חוץ מזה שבאותו כסף 3 משנתון מאוחר - יציב ובשל, לעומת 4 שנתון מוקדם - ולנדרובר אלופים בלצאת לשוק עם מכללים לא בשלים ולשפר במעלה הדרך - אני עם הבשל יותר.
פטרול רק נראה גדול. ומרגיש גדול. אבל השוואת בסיס הגלגלים בהשוואה, למשל, ללנדקרוזר 120/150 מראה שהוא לא באמת גדול.
אסף.
בעיות הסעפת וגל הארכובה שמתפרק שאני מכיר הן בעיקר בדיסקו 3. גם הדשבורד והריפודים לא בדיוק מציאה....מתפרקים, מתבלים וכדומה.
לסיכום - ה-3 נבלה וה-4 טרפה.
כמיטב המסורת הדיסקואית, לא השתנה כלום מה-TD5 שהיה לי.
לא שזה פוסל אותם, כנראה שלהפך.
Td5 יותר זול להחזקה.
חימום רקטלי עולה 50,000 בשנה.
אני אשתי ושני הקטנים עלולים לחלוק עליך.
ככלל,
רכב שטח, או רכב בכלל שהוא מעל 10 שנים על הכביש הוא לפי התפיסה שלי רכב בסיכון ולא יכול לשמש כרכב יומיומי.
בפועל, בגלל אילוצים, הדיסקו הקשיש מקבל תחזוקה לא מפנקת (טיפולים כל 10k עם הזנחה פושעת של כל מה שלא עלול לגרום נזק, או להתפתח למשהו כזה). והאמת, היא שחוץ מהטיפולים האלו יש שקט תעשייתי מכיוון הכרכרה. (למעט הטרוניות של השכנים, שהחניה בחוץ מלאה בשמן).
זאת הפתעה גדולה בשבילי, ויש מצב שיום אחד הכל יתפוצץ לי בפנים בשורה אינסופית ומרוכזת של תקלות, אבל זה המצב כרגע.
+1
ולא ,לא אומר שדיסקו לא מתקלקל,
הוא כן .
כמו כל רכב בן 15 שנה+
מה ההבדל? שלדיסקברי קיים כ"כ הרבה חומר ברשת,
כך שאין הפתעות,את הבעיות כולם מכירים,וגם את הפתרונות ,מטפלים פעם אחת וזהו!
בנוסף לכך- מלאי מטורף של חלקים וחלפים איכותיים בארץ ובחול במחירים טובים.
העיקר שאנחנו נהנים [emoji6]
ועוד דבר,טויוטה זה חרא!
אתם מחזיקים את ה'נבלות' הרבה זמן. כלומר הכל כבר מיושר פחות או יותר. זה לא כמו לקנות רכב עם הסטוריה לא ידועה.
וגם.... כשמדברים על רכב שהאינטרנט מלא במידע עליו ושאפשר להשיג חלקים בלי בעיה אם רק יודעים איפה.... זה אומר במילים אחרות שכל תקלה גוררת השבתה של כמה ימים. סביר לרכב משפחתי? לא לכל אחד...
אסף.
אני כן. כלומר, אם רכב בן 14 ומעל 400000 ק"מ נחשב מיושן.
הרכב הזה הוא הרכב העיקרי שלנו (בעצם היחיד. השאר לא ראויים להיקרא "רכב"). נוסע כל יום, לאן שצריך. מהגן של הילד ועד החרמון, מבן שמן ועד סכין ציפורים. כשחלק או מכלול מתקלקלים או מתבלים, או שפשוט הגיע הזמן להחליף ע"פ הוראות היצרן, הם מוחלפים באחרים, חדשים ומקוריים.
זו אמנם תחזוקה לא זולה (אבל גרושים יחסית לדיסקברים המאוחרים) אבל היא מוכיחה את עצמה באמינות - הרכב מוכן לכל אתגר, בכל רגע נתון. הכל תקין ועובד, מריפוד מושבים ועד תריסי מזגנים, ממערכת ESP ועד הפשרת שמשות.
אני נוטה להאמין שיש עוד רכבים שמטופלים ברמה הזו, וימשיכו לתת שירות טוב עוד שנים רבות.
רק לך תמצא אותם...
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אסף, אתה צודק.
הנבלות שלנו לא בטיחותיות, הסיכוי לתקלה מכנית גבוה והרכב פחות מפנק מרכב עם פז"מ של 5 שנים על הכביש.
אבל -
בהשוואה לדיסקו 3, הסיכוי שאתקע עם פיל לבן הרבה יותר גבוה, אנ ימ מעדיף td5.
בהשוואה לדיסקו 4 - עם ה td5 אני יכול לנסוע עם עינים עצומות במקומות שהדיסקו כביכול עובר בלי בעיה (מרווח גחון, צמיגים, מתלים ושריטות לצבע).
אם הייתי יכול להרשות לעצמי דיסקו 4, הייתי מייבא עוד דיפנדר.
אם הייתי צריך לבחור בין דיסקו 3 ל 4, 4 בלי לחשוב פעמיים.