תגובה: צמיגים לג׳ימני, ספציפית 50:50 או שטח מלא
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
haim.menachem
תודה,
לא. המידה 205/70R15, הייתי רוצה דופן גבוהה יותר, אולם לא היו כאלה
Sent from my iPhone using Tapatalk
ראיתי הרבה ג'ימנים חדשים עם צמיגי שטח מלא במידה של הג'ימני הישן. לטעמי? טעות.
המידה המקורית בג'ימני חדש: 195/80R15 הקוטר: 27.3 אינץ'.
המידה המקורית בג'ימני הקודם: 205/70R15 הקוטר: 26.3 אינץ'.
מה שקיבלת זה צמיג שטח מלא קטן ביותר מאינץ' בקוטר.
וזה אומר פחות חצי אינץ' מרווח גחון, גם פחות עבירות. וגם לא חוקי....
לעניות דעתי הלא מקצועית עליל, אם כבר בוחרים במודע בצמיג במידה שאינה תקנית לרכב ספציפי, אז מגדילים. לא מקטינים.
שני הזלוטי שלי.
נכון דרור, בפעם הבאה יתוקן. התמקדתי ברוחב הסוליה וקצת פיספסתי את הגובה. אני מניח שלאט לאט יגיעו למלאי עוד מידות לג׳ימני החדש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
haim.menachem
. התמקדתי ברוחב הסוליה וקצת פיספסתי את הגובה.
להבא , תלך אחורה , תסתכל על מידות ישנות שהיו ב-cj לדורותיהם ובדיפנדרים , תראה צמיגי שטח צרים וגבוהים ותבדוק מה/מי מביניהם גם מופיע לך ב-Autodata. היה לי לתקופה קצרה 8060 ב-205/70/15 , אבל הגודל/גובה תסכל אותי , אז נפרדתי ממנו. האמת , כשקניתי את הרכב הוא הגיע עם 195/15 אבל גם ממנו נפרדתי.
להבא, רצוי לדעת לקרוא מידה של צמיג ולקבל אינדיקציה לפני שרוכשים. כדאי גם להיכנס למפרט הטכני של הצמיג שאתם רוצים. כל יצרן צמיגים רציני מציג טבלת מפרט טכני מלא של הצמיג באתר שלו. יש שם את כל הנתונים החשובים כמו קוטר בפועל, רוחב בפועל, משקל הצמיג, מספר שכבות בדופן, קוד מהירות, קוד עומס וכו' וכו'.
חישוב קוטר לדוגמה: צמיג סטנדרטי של ג'ימני חדש.
המידה: 195/80R15 זהו רישום מידה סטנדרטי, המקובל בקרב רוב יצרני הרכב והצמיגים בעולם. הוא מציג שלושה נתונים שונים, כל אחד בשיטת מדידה שונה.
הפירוש:
195 = רוחב הצמיג. במילימטרים.
80 = גובה הדופן (או חתך הצמיג), באחוזים מרוחב הסוליה. במקרה הזה, מדובר בצמיג בחתך 80 שנחשב לחתך גבוה.
R15 = קוטר החישוק (ג'נט) באינצ'ים.
ועכשיו איך מחשבים קוטר? 80% מרוחב הסוליה (שזה 156 מ"מ), כפול שתיים, ועוד 15 אינץ' (קוטר החישוק). את ההמרה ממילימטרים לאינצ'ים (1 אינץ' = 25.4 מ"מ) תעשו בעצמכם ותקבלו תוצאה ביחידת המידה המקובלת בקרב הג'יפאים: 27.28 אינץ'.
חשוב לציין שיתכנו הבדלים, לעתים קלים, לעתים מוחשיים, בין דגמי צמיגים שונים של יצרנים שונים. אבל העקרון ברור. ברכב שטח, אנחנו רוצים צמיגים בחתך גבוה ככל שאפשר ביחס לקוטרם. כלומר כמה שיותר דופן צמיג. זה אומר יותר נפח אויר בצמיג ויותר גמישות לדופן. עבור רכב שטח של ממש, כל צמיג בחתך של 65 ומטה, ייחשב כ"חתך נמוך" שזה משהו שאנחנו לא אוהבים ולא רוצים בשטח. חתך 55-50-45-40 וכו' על חישוק עצום בקוטר 18-19-20 כפי שמגיע היום בהרבה "רכבי שטח"?.... אללה יסתור. זה לא מיועד לעבוד בשטח ולא ישרוד אף טיול סביר.
כל זה בצמיגים המקובלים במידה מילימטרית. יש גם מידות אמריקאיות, אצלם הכל באינצ'ים, וזה הולך ככה:
נגיד, צמיג 31/10.5R15, מידה אופציונלית/חוקית בסופה/CJ ובעוד הרבה כלים בסדר גודל/מימדים דומה.
31 = קוטר הצמיג, באינצ'ים
10.5 = רוחב הצמיג, באינצ'ים
R15 = קוטר החישוק. שוב, באינצ'ים
שימו לב - במידה כזו לא מצויין חתך הצמיג/גובה הדופן!
אבל קל לחשב את זה: אם הקוטר הכללי 31 וקוטר החישוק 15, אז 31 פחות 15 = 16 אינץ'. 16 חלקי שתיים = גובה דופן 8 אינץ'. 8 לחלק ב-10.5 (רוחב הסוליה) ייתן לנו 0.76 כלומר, חתך הצמיג הוא 75 בקירוב. צמיג כזה, אם היה בעל מידה מילימטרית, היה מסומן כך: 265/75R15
בפועל רוב הצמיגים במידה הנ"ל אינם בקוטר 31 עגול אלא קצת פחות. גם רוחב הצמיג בפועל משתנה בין דגמי צמיגים שונים. הקוטר האמיתי של כמעט כל צמיגי 31 נע בין 30.4 ל-30.8 אינץ'
כנ"ל בצמיגי 33 וכו' וכו'. הקוטר בפועל בד"כ מעט קטן יותר מהמידה הרשמית הכתובה.
חשוב לציין שרוחב צמיג נמדד כשהוא מנופח בלחץ מלא ומותקן על חישוק ברוחב מתאים, לפי הוראות היצרן, בין לחיי הצמיג בדפנות התחתונות. רוחב הסוליה עצמה (שנוגע בכביש) בפועל מעט קטן יותר.