תגובה: רכב דיזל מזהם !?!?
אחלה. זה שינוי קל אבל משמעותי לעומת ההצהרות בהתחלה.
עדיין n1 ו m2 בבעיה.
אסף.
תחת מה נכלל קנגו/ברלינגו/וולקסוואגן קאדי וכו׳?
אז מה עושה בעל עסק קטן שגר בחיפה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
אז מה עושה בעל עסק קטן שגר בחיפה?
מחליף אוטו...
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DP2000
דרך אגב לפי עירית חיפה רק m1 שהוא מונית נחשב מזהם.
בכל מקרה הנה ההבחנה לפי עירית חיפה
[IMG]https://uploads.tapatalk-
cdn.com/20190104/7961998bcede0de40ab087d3e9dcf1b7.jpg[/IMG]
Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
Sent from my mobile excuse typos
אני גר בחיפה ,לפי הטבלה המצ"ב ,הטרופר (M1 )`♪לא מוגדר כמונית.
בראשית השבוע אנסה להתקבל למסדר "הסרת אות הקלון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דידין
בראשית השבוע אנסה להתקבל למסדר "הסרת אות הקלון.
מה רשום לך ברישיון? למטה לגבי זיהום אוויר?
אצלי עם רכב זהה מופיע"רגיל".
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
לפי התקנה של חיפה, פטור רק רכב m1 פרטי. כלומר בניגוד למשרד התחבורה ולא בצורה שנראה שהם מבינים מה הם עושים - העיריה כן מתייחסת לסיווג המשנה. משרד התחבורה מבחינתו לא מכיר בסיווג המשני למרות שהם כותבים אותו. משרד לאיכות הסביבה מיישר קו באופן חלקי. ועיריית חיפה? מישהו קיבל מהם תשובה מסודרת לגבי סיווג משנה 'מרכב אחוד' לרכב m1? לגבי סיווג משנה 'מגורים'? למיטב ידיעתי לא. אבל גם אין בסיס חוקי לומר שהם אוכפים בניגוד לתקנה שלהם כי הם פירסמו שרק m1 פרטי פטור.
עוד לא דיברנו היום על כל ה n1 שהם הרבה רכבים משפחתיים ועוד לא דיברנו על טרנספורטרים וג'יפים 9 מקומות שהם m2.
אפשר לטעון נגדם אולי במישור של זכות הקניין וחופש העיסוק - אבל זה כבר ל'גדולים'. אני מחכה לראות מתי יעתרו נגדם, נגיד, ארגון העסקים הקטנים או סתם תושבים בעלי רכב דיזל ישן.
בשורה התחתונה כמו שכתבתי במספר הזדמנויות אחרות - מי שמתלבט לגבי רכישת ג'יפ יורו 3 ונטה וגר בחיפה - שלא יעשה את זה כי אף אחד לא יודע מה יהיה.
אסף.
אני רק שאלה.....
אם זו תקנה של עירית חיפה, באיזה זכות מכון רישוי (שעובד לפי הנחיות ממשלתיות) כותב הערה ברשיון? שם מדבקה?
ואם הוא היה הולך לעשות טסט מחוץ לחיפה, הוא גם היה מקבל הערה?
ממתי עירית חיפה יכולה לקבוע תקנה לתושב מישוב אחר ?
נראה לי הזוי
יש גם את החוק של איכות הסביבה שקובע מי צריך מדבקה. כאמור, שלושה גופים שונים, שני משרדי ממשלה ועיריית אחת - בוחשים באותה קלחת ורק עושים כאב ראש.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
יש גם את החוק של איכות הסביבה שקובע מי צריך מדבקה. כאמור, שלושה גופים שונים, שני משרדי ממשלה ועיריית אחת - בוחשים באותה קלחת ורק עושים כאב ראש.
אסף.
אבל אני חוזר ל M1, ולשאלה אם לשאר הכיתוב יש משמעות.
עובדה שבמקומות אחרים (לא חיפה) טרופרים לא קיבלו מדבקה.
אני אחדד - האם יכול להיות שבנייר רשמי של מדינת ישראל (וזה רשיון רכב של מדינת ישראל, לא עירית חיפה!), יהיה כתוב \ ינהגו אחרת, בערים שונות (בגלל תקנה של העיריה)?
אני לא נכנס לדיון האם מותר לעיריה לסגור את העיר לכל מי שהמס' שלו זוגי.....
אני מתעקש על המדבקה ברישיון, לדעתי זה לא חוקי.
זיו,
במכתב של המשרד לאיכות הסביבה כתוב במפורש שהמדבקה היא של המשרד לאיכות הסביבה ואין לפנות למשרד הרישוי בשאלות בנושא.
אני מפרש את זה כלשונו, זו מדבקה של המשרד לאיכות הסיבה אין לה שום קשר או התנייה למעבר טסט אלא רק לאכיפת הכניסה לשטח הספציפי שנכון לעכשיו, עיריית חיפה הגדירה.
הייתי בטסט, לא אמרו מילה ולא שאלתי.
דורון,
טרופרים אחרים קיבלו את המכתב המקורי מהמשרד איכות הסביבה, אבל עד לטסט, כולנו קיבלנו M1 ולא קיבלנו שום מדבקה בטסט.
למה דידין קיבל???
כל מה שאני אומר זה נורא פשוט -
לא יכול להיות שאותו הרכב יקבל סיווג שונה בערים שונות.
(כנראה) זוכתה של עיריה להחליט על הכללים שלה. ובמקרה הזה, שיגידו שכל רכבי M1 לא יכולים להכנס...
אבל אין מצב, שתהליך של המדינה, טסט, אותו סוג רכב, מקבל מדבקה במקום אחד ולא מקבל במקום אחר.
זה הזוי ובלתי חוקי בעליל.
המכון בחיפה לא יכול לעשות שום דבר שמכונים מחוץ לחיפה לא עושים, הוא לא יכול לשים במסמך של המדינה, מדבקה של עיריה.
תחשוב על זה מכיוון אחר, מה היה קורה אם דידין היה עושה טסט מחוץ לחיפה?
לאחרונה כתבו פה כמה שקבלו מדבקה למרות שברשיון היה שהרכב לא מוגדר מזהם.
אאל"ט היה גם פראדו, ומספיק פראדואים לא קבלו מדבקה (כולל שלי). יכולים להיות
מכונים מנפיצים, בוחנים מנפיצים או טעויות של הבנת הנקרא יחד םע מוטיבציית יתר.
גם אם קיבל יכול להוריד אותה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
יכולים להיות
זה ההסבר הכי סביר לדעתי.
סתם חוסר אחידות.
לא צריך לייחס לכל דבר עודף חשיבה ותכנון.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Pageup
לאחרונה כתבו פה כמה שקבלו מדבקה למרות שברשיון היה שהרכב לא מוגדר מזהם.
אאל"ט היה גם פראדו, ומספיק פראדואים לא קבלו מדבקה (כולל שלי). יכולים להיות
+1, ואגב ארוע הפראדו המדובר היה במכון ברשל"צ.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מיכה100
+1, ואגב ארוע הפראדו המדובר היה במכון ברשל"צ.
גם אצלי זה בראשון.
הסיפור חלמאי אבל די פשוט - היה כנס שבו הוסבר מי נגד מי עפ"י המשרד לאיכות הסביבה ומשרד התחבורה.
שבוע לאחר הכנס השתנו ההנחיות וM1=פרטי הוצא מסיפור הרכב המזהם . שינוי ההנחיות לא "ירד לשטח" (מכוני הרישוי) כמו שצריך או שהמכון (יותר מאחד) לא התייחס ונשאר תחת השפעת ההסבר בכנס.
מי שקובע את סיווג הרכב באין מדינה פה זה משרד התחבורע ולא שום מועצת עיר והיושב/עומד בראשה.
רכב פרטי M1 נכון להיום לא נחשב למזהם.
אחת מ-2 להמשך או שכל הרכבים הפרטיים המונעים בדיזל ייחשבו כמזהמים או שמשרד התחבורה ייצור סיווג משנה בקבוצה הנ"ל שייפצל בין רכבי שטח וכו' לסתם רכב משפחתי. - ב-2 המקרים זה לא יהיה קל בגלל זכויות אזרח כאלו ואחרות.
תזכורת - גם ברשיון הנשק ניסו לקחת את הנשקים לכל בעלי הנשק שקיבלו לפני 1996 (תבחין מלפני 1996 / לנשיאה בלבד) - כל 3 שנים משתנה ההגדרה ו... הסיסמאות השתנו והנשק נשאר.
ואי אפשר שלא לצחוק שבחיפה מחפשים את גורם הזיהום ברכבים ושוכחים להרים מבט לכיוון המפעלים "הנקיים" שבתחום המוניציפאלי.
ומעניין אם יצטרכו וירצו עזרה מרכבי ה4X4 במקרי חירום - נעדר / בריחת אסיר מכלא דמון / פגעי מזג אויר או סתם מצב חירום בטחוני -אם יבדקו בציציות המדבקה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רומי
גם אצלי זה בראשון.
הסיפור חלמאי אבל די פשוט - היה כנס שבו הוסבר מי נגד מי עפ"י המשרד לאיכות הסביבה ומשרד התחבורה.
שבוע לאחר הכנס השתנו ההנחיות וM1=פרטי הוצא מסיפור הרכב המזהם . שינוי ההנחיות לא "ירד לשטח" (מכוני הרישוי) כמו שצריך או שהמכון (יותר מאחד) לא התייחס ונשאר תחת השפעת ההסבר בכנס.
מי שקובע את סיווג הרכב באין מדינה פה זה משרד התחבורע ולא שום מועצת עיר והיושב/עומד בראשה.
רכב פרטי M1 נכון להיום לא נחשב למזהם.
אחת מ-2 להמשך או שכל הרכבים הפרטיים המונעים בדיזל ייחשבו כמזהמים או שמשרד התחבורה ייצור סיווג משנה בקבוצה הנ"ל שייפצל בין רכבי שטח וכו' לסתם רכב משפחתי. - ב-2 המקרים זה לא יהיה קל בגלל זכויות אזרח כאלו ואחרות.
תזכורת - גם ברשיון הנשק ניסו לקחת את הנשקים לכל בעלי הנשק שקיבלו לפני 1996 (תבחין מלפני 1996 / לנשיאה בלבד) - כל 3 שנים משתנה ההגדרה ו... הסיסמאות השתנו והנשק נשאר.
ואי אפשר שלא לצחוק שבחיפה מחפשים את גורם הזיהום ברכבים ושוכחים להרים מבט לכיוון המפעלים "הנקיים" שבתחום המוניציפאלי.
ומעניין אם יצטרכו וירצו עזרה מרכבי ה4X4 במקרי חירום - נעדר / בריחת אסיר מכלא דמון / פגעי מזג אויר או סתם מצב חירום בטחוני -אם יבדקו בציציות המדבקה.
בתור תושב חיפה חיפה הדבר הכי צורם זה החיפוש מתחת לפנס.
קל להטפל לתושבים בעלי רכב הדיזל , הרי הם די חסרי אונים מול המערכת.
לעומת המפעלים ה"נקיים" הם בעלי המאה ולהלחם בהם הרבה יותר קשה.
Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
Sent from my mobile excuse typos
1 קבצים מצורפים
זה הרשיון רכב-רשום "דרגת זהום אויר-רכב רגיל"
קובץ מצורף 122540
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דידין
בקיצור הנפיצו לך מדבקה, עכשיו בכבוד, תוריד אותה.
לדעתי הבלגן יגיע ממי שזה באמת פוגע לו בכיס, בעלי עסקים קטנים שהרכבים שלהם פתאום מוקצים ואין להם חלופה מעשית.
לא ממטיילים או בעלי משפחות שזה סמל סטאטוס מיושן.