כתבת תשובה יפה ומפורטת,
זאת עדיין לא הוכחה.
ושנורקל הוא עדיין מיותר בעיני גם אחרי הקריאה. וגם אחרי כל הדיונים. אני רואה מה קורה אצלי אחרי הפילטר. ואני לא חוצה מים בעומק שמעל קו הגלגל.
נשמים מגיעים אצלי עם הרכב מהמפעל.
Printable View
שנורקל לאבק הוא לא חובה, הוא יתרון משמעותי לחיי מנוע והארכת חיי פילטר אויר וכפועל יוצא ביצועי מנוע.
לעניין האבק וכיצד הוא פוגש את הפילטר ובהמשך המנוע, ואיך השנורקל בתמונה,אני מבין שמחקר מדעי הוא לא הוכחה מבחינתך.
האם יש לך הכשרה/הסמכה/ביצוע מחקר אמיתי בנושא אבק?
אשמח לקרוא את הניתוח שלך לעובדות, ועל מה מתבססת ההערכה שלך.
אחרת זה דיון עקר כי החלטת שהמידע לא יפריע לך להחלטה.
נושא השנורקל נטחן עד דק.
היתרון (המשמעותי לדעתי) הוא הזרמת אויר קר יותר למנוע. יש מחקרים (שדורון צטט, למיטב זכרוני) שמראים שגם האויר מכיל פחות חלקיקים.
גם במעבר מים תורם, למרות שמרבית השנורקלים אינם אטומים לחלוטין אך מקטינים את הסיכוי לשאיבת מים.
לסיכום, בהחלט לא שיפור מיותר או ״חארטה״
Sent from my iPhone using Tapatalk
דורון , לסעודים וגם באבו דאבי יש כמה מועדונים גדולים של גימני , ואם יש מדינה או מדינות שיש שם בעיית אבק או חול באויר זה בטח וקודם שם. לא ראיתי ( בנתיים ) זה כבר למעלה מכמה חודשים אף אחד שמסתובב שם עם שנורקל... וכסף לא חסר שם.... רק אל תגיד שקטן עליהם להחליף גימיני... למרות שגם זאת יכולה להיות סיבה. אכפת להם מהמנועים לא פחות מאיתנו. שהם יתחילו לשים שנורקלים מסיבת אבק ,אני הראשון שיתקין דבר כזה.
Sent from my SM-T810 using Tapatalk
מצאת ממי לקחת דוגמא.
מילא האוסטרלים.... אבל מהסעודים?
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
מה ההשפעות של שנורקל על צריכת דלק כתוצאה מהפסדי זרימה בצינור ותוספת גרר בעת נסיעה מהירה בכביש?
שאלה מעניינת. מציע שתפתח אותה בדיון חדש.
אסף.
אצלי אחרי ההתקנה של השנורקל (הרכב בלינק שלי..)
הצריכה נשארה כשהייתה, 1:9 - בעיר בעיקר.
כנראה ברכב מוגבה עם גגון וצמיגי שטח זה כבר לא משנה הרבה.
אסף הבט..... זה לא רק ריכוז אבק.... זה גם איך הוא מגיע ובאיזה מהירות.... שנורקל מכניס אויר ישירות למנוע. מהכנף הזרימה כבר נישברה.... התפתלה הסתובבה עברה ,האבק כבר לא במלוא אונו.. התערבל הסתובב לו בכמה פינות לא חלקות לא ישרות... זה כבר לא זה. תעשה מחקר על זה ואל תשכח שאחרי כל זה יש את הפילטר שאתה שם מתוצרת טובה צפוף כמו שצריך וכשהוא כבר שואב את החלקיקים המבולבלים והמעורבלים שלא באים ישירות במהירות מול פני המסנן מראש אין להם סיכוי . שוב אני לא טוען שאין הבדל .חייב להיות הבדל, רק לא יודע אם לטובה או לרעה ובסופו של דבר אני לא יודע אם רכב בלי שנורקל מול רכב אחר אותו הדבר ואותם תנאים יסיים את חייו משמעותית לפני המשנורקל. אני יותר חושש מהנזק והחלודה בנק הקידוח לטווח הארוך. אולי אם הייתי חושב שהולך להחזיק ברכב שנים רבות והמחיר של שנורקל היה 200 300 שח ,אולי הייתי שם דבר כזה . לא יודע. אולי אני טועה אולי אתה. לא כזה קריטי וגם הנזק לטווח הארוך לא כזה שמצדיק דיון כזה ארוך.
Sent from my SM-T810 using Tapatalk
בדבר אחד אתה צודק. לא בטוח שזה שווה את ההשקעה של כמה מאות שקלים (מחיר של שנורקל סיני). אפשר להחליף פילטר כל 10000 קמ או לפי אינדיקטור. כמה כבר עולה פילטר? 100? 150 שקל?
אבל מכל המשתתפים בדיון הזה יש שניים שדווקא כן חקרו את הנושא, כל אחד בנפרד, אבל יש על זה הרבה עבודות חוץ ממה שדורון ומה שאני חקרנו. מהעבודות שנעשו בארץ, חד משמעית רכב שטח שחי בתנאי אבק קשים (חטיבה 460 היא המעבדה הכי אכזרית בעולם) גומר מנועים עוד לפני שהספקת להבין מה קרה. המנועים מלוטשים מבפנים בגלל הפודרה. וחד משמעית שנורקל משנה את המצב באופן קיצוני, לטובה.
מי שמחזיק ג'יפ טיולים כנראה לא *חייב* שנורקל. אבל חרטא- זה לא.
אסף.
אני באופן קבוע אחרי טיול, מוציא את מסנן האויר ומנקה אותו מאבק על ידי טפיחות עדינות על קיר או עמוד. אני מקווה שזה עוזר לשמירה מניזקי אבק.
כמובן בכל טיפול גם מחליף למסנן חדש.
כן, ראיתי סרטון על ניסוי באוסטרליה, 2 רכבים נדמה לי מיצובישי האנטר שני פילטרים חדשים ,אחד נסע קבוע מאחורי השני בדרכים לאורך ,לא זוכר כמה אבל מאות קמ . האחד עם שנורקל השני לא. התוצאה ? ברכב מאחור הרבה יותר אבק בקופסא לפני הפילטר. עכשיו כמה מזה נכנס ,לך תדע . הניסוי מראה הטיה קלה אבל ברורה לטובת השנורקל בעיקר בשאריות אבק בקופסא. כמה מזה באמת משפיע פנימה ,לא היה ברור לי מהניסוי. אולי בתנאי פודרה צריך פרה קלינר צנטריפוגלי - זה כן . דבר שני גם אם אני נוסע באבק אני תמיד מקפיד לשמור מרחק גדול מהרכב לפני , מקפיד לא להכנס לענני אבק , בקיצור הגנה ''פעילה '' בדיוק כמו שאני מנמנע ממעברי מים עמוקים.
טוב חאלס , עם שנורקל בלי שנורקל בעיקר נהנים ...
זה שאתה משתדל לא להיכנס לענני אבק, לא אומר שהמנוע שלך לא נושם אבק בכמויות. זה רק אתה שלא רואה את האבק, או רואה פחות אבק ונדמה לך שהוא איננו, אבל הוא נמצא שם. הוא באוויר והוא חודר לכל פינה - זה המקום להזהיר את כל אבירי הפילטרים הפתוחים למיניהם! וגם את כל קמצני המסננים התחליפיים.... בתנאי פודרה המסננים הפתוחים והמסננים התחליפיים הזולים הם כמו גבינה שוויצרית. יותר חורים ממסנן. והכל נשאב לכם לתוך המנוע ומשייף אותו.
אז שנורקל זה לא חארטה. ממש לא. אם הרכב עובד קבוע בתנאים מאובקים, שנורקל הוא לא מותרות. הוא הכרח.
גם פרה-קלינר או לוכד חול/חלקיקים זה ממש לא חארטה. רצוי מאוד גם אחד כזה. אולי בזמן הטיפול הבא אני צריך לצלם לכם מה יוצא מקופסת לוכד החול/חלקיקים שהוספתי לפני בית המסנן במערכת סינון האוויר אצלי בג'יפ - אחד השדרוגים החשובים שאתם יכולים לפנק את הרכב שלכם בו.
מה שחשוב זה לא כמה אבק יש לפני הפילטר,
אלא מה יש אחריו.
ובשגרת טיפולים שלי, הפילטר המוחלף (כל טיפול) לא מגיע לנצב שהוא סתום או מלא אבק.
רוב הנסןעה היא על כביש (רכב יומיומי) והחסרונות של השנורקל בכביש המהיר לא מצדיקים את הטיול פעם בחודש.
אם כבר הייתי שם, אז בהחלט עם פרה קלינר.
אין שום חסרון בשנורקל בכביש מהיר.
מה שכתבת לגבי כמה אבק יש אחרי הפילטר הוא נכון, רק שפספסת/לא קראת מה נכתב לגבי מה עובר את הפילטר בכל מקרה, בלי קשר כמה פעמים תחליף פילטר.
וכאן נכנס היתרון של נקודת נשימה גבוהה.
שנורקל מפחית את הכמויות ביחס לנקודת שאיבת אויר רגילה.
הפחתת כמות הפודרה שעוברת את הפילטר ומגיעה לתוך המנוע.
הכי טוב, פרה-פילטר על שנורקל.
החסרון היחידי בשנורקל הוו ההוצאה הראשונית.
מכאן והלאה, רק יתרון לכל רכב.
בגלל זה אתה רואה שנורקל מקורי על כל פקקטה משאית חלוקה, גם עירונית.
וכל יצרן שטח שמכבד את עצמו מציע אופציה כזו.
מצטער אבל המשפט הזה לא נשמע לי הגיוני.
יש הפסדי זרימה ליניקת האויר בצינור הנוסף ויש תוספת גרר.
אולי לטנדר או לרכב שכבר מוגבה מאוד ועם גגון אז התוספת היא יחסית זניחה, אבל הייתי רוצה להבין את ההשפעה לגבי SUV שפחות או יותר במצב סטוק עם הגבהה מינימלית של 2 אינץ' וללא גגון, דגלים וכו' מה תהיה ההשפעה על הביצועים וצריכת הדלק בכביש מהיר.
בסמןראי שהיה לי. ההבדל היה בסדר גודל של 1:11 אחרי ו 1:14 לפני ... דיי זניח.
בהיילקס לא היה שינוי ...
Sent from my iPhone using Tapatalk