תגובה: יש מעקף למעלה בוקר אם צריך ?
תגובה: אני אנסה לסכם את כל מה שנכתב עד כה (ולהוסיף רק קצת)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gillss
1. מעלה בוקר (השביל הירוק) קשה מאד לכווווולם (מג'ימיני ועד רוביקון, זה מעלה טכני קשה) אבל ... אפשרי.
2. מי שבא לו קפה קטן בראש הר בוקר יכול להגיע לשם בכמה דרכים.
3. הדרך הקלה ביותר היא לעקוף את ההר דרך נחל הבשור (אדום) לפנות לנחל דרורים (שחור) ואז להחליט עם לעלות בכחול
או להמשיך עד הר חוטב ולטפס באדום.
מצטרף לאמירה האחרונה , הפיקוח נעשה נשכני בשמורת הצינים בכלל ובאיזור הר בוקר בפרט (אנא סעו בסמ"ש)
מצורף צילום נאה באדיבות האתר של הראל מזור (שאני אישית חושב שהוא התגלמות הרעיון השיתופי ברשת).
קובץ מצורף 122600
בברכת נסיעה בטוחה ומהנה.
יקירי המטושטש: הסיכום שלך שגוי.
העובדות הנכונות:
1. "מעלה בוקר" (שם שניתן למקום ב"עמוד ענן") נמצא על השביל המסומן בסמ"ש כחול היורד מהר בוקר מערבה, לכיוון נחל משואה, כק"מ אחד מערבית לצומת השבילים המסומנים בסמ"ש כחול - ירוק.
2. למרות שהשביל הזה, המסומן בכחול יורד מהר בוקר, כיוון הנסיעה בעבירות קשה, מדרגות הסלע העלייה וכד' הוא דווקא למי שיורד בשביל, מערבה - ולא עולה לכיוון ההר - מזרחה. פשוט כי השביל בקטע הזה, עולה מערבה לכיפה סמויה.
3. לפיכך: "מי שבא לו קפה קטן בראש הר בוקר" יכול לטפס אליו בכל דרך שיבחר. כולל זו שבה נמצא "מעלה בוקר" מיודעינו, כי הוא יגיע בכיוון שירד את המעלה. וכבר אמר החכם באדם: "גם כדורגל מפונצ'ר - יורד את מעלה זיק"
4. לעומת זאת, אחרי הקפה, למי שלא רוצה לריב עם הקרקע ו/או לשבור את האוטו, יש שלוש דרכים אחרות, חוקיות, יפות, קלות יותר - לירידה מהר בוקר. לארבע רוחות השמיים. שביל ירוק צפונה או מזרחה, שביל אדום דרומה.
טיולים טובים לך
PW
כל הקטנוניות הזאת בהקשר של כיוון המעלות, סמנטית. תהפוך את כיוון כוח המשיכה, והופה, למעלה הופך ללמטה.
חלוק על המלומדים..
מעלה בוקר הוא אחד הבודדים שמחורבן להפליא גם בירידה.
המדרגות ככ גבוהות שלא מעט רכבים ימצאו עצמם מגרדים את הבטן וחובטים את חזית הרכב ברצפה בירידה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
כל הקטנוניות הזאת בהקשר של כיוון המעלות, סמנטית. תהפוך את כיוון כוח המשיכה, והופה, למעלה הופך ללמטה.
כלומר,
אם אתה נוסע רברס לכיוון מערב במעלה בוקר - אתה בעצם יורד אותו?!
גדול!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gillss
מצורף צילום נאה באדיבות האתר של הראל מזור (שאני אישית חושב שהוא התגלמות הרעיון השיתופי ברשת).
Israel Hiking.
מסכים בהחלט אבל זה בהחלט המקום להזכיר את steed חבר הפורום שלנו שהוא שותפו של הראל לפרויקט, גי'פאי משלנו ומשקיע רבות מזמנו לבניית המפה ותחזוקתה.
וגם את גיא שחר רוכב אופני שטח שכינויו אצלנו בפורום הוא vallyofdawn שאף הוא שותף פעיל מאד לפרויקט.
הרבה הערכה לשלושתם על הפרויקט היפה שבין השאר מהווה את מקור המפות החופשיות לתוכנות ניווט כמו off-road ו-עמוד ענן (המשתמש בגרסה חדשה יחסית של המפה בצבעים מעט שונים).
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ו-עמוד ענן (המשתמש בגרסה חדשה יחסית של המפה בצבעים מעט שונים).
פליטת קולמוס - עמוד ענן משתמש בגרסה *ישנה* יחסית של המפה, עם צבעים שונים.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
חלוק על המלומדים..
מעלה בוקר הוא אחד הבודדים שמחורבן להפליא גם בירידה.
המדרגות ככ גבוהות שלא מעט רכבים ימצאו עצמם מגרדים את הבטן וחובטים את חזית הרכב ברצפה בירידה.
צודק.
מעלה בוקר הוא מאותם מקומות שנוסעים אליהם, לא דרכם..