תגובה: מחפש רכב טיולים "אולטימטיבי" ארוך
כן בנוגע לתקלה אני מנסה לטפל בה ופתחתי על זה הודעה בפורום המתאים..
כרגע הסיבות שנתנו לי זה דברים קטנים שלא מצריכים הרבה כסף והשקעה אז אני לאט לאט מחליף ובודק..
אבל בלי שום קשר כמו שאמרו השוק של הסמוראי מאוד קשה ואני לא רוצה להשקיע ברכב בשיפורים מאוד יקרים כמו נעילות\כננות\יחסים\מושבים חודשים\ וכו... אם גם ככה הרכב קטן מידי בשביל מסעות של יותר מיום יומיים ובשניה שהמשפחה תתרחב כבר לא יהיה רלוונטי ואצטרך למכור וכל ההשקעה תרד לפח..
העדפה זה כרגע לשמור על הרכב מטופל ולעשות שיפורים\טיפולים יזומים בדברים לא יקרים מידי.
למשל היום הגיע לי בדואר צינורות סיליקון חדשים למערכת קירור כי הישנים מקוריים ויש צינור שמתחיל להאכל.
לאחר מכן אעשה ביטוח וטסט ואז אני יפרק את המיכל דלק ואחליף משאבת דלק ופילטר דלק ומשם אתקדם לאט לאט עד שיגיע קונה רציני..
בכל אופן מודה לכולם על העצות וההסברים מאוד עזרתם אתחיל לעשות את השיעורי בית שלי לגבי הרכבים המוצעים ואתחיל לחשוב איך להפוך אותם לרכבים מושלמים למסעות :)
מחפש רכב טיולים "אולטימטיבי" ארוך
הבחור מדבר על רכב טיולים אולטמטיבי משפחתי.
הוא מדבר על נסיעות ארוכות אל ובחזרה מהשטח.
זה נשמע לכם כמו סיקס?
צריך להיות בהרכב משפחתי מיוחד כדי שהרכב טיולים המשפחתי יהיה סיקס סגור, ובטח פתוח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הוא כתב שהוא לא נוסע עם האוטו רק מתקן כל הזמן ובכל זאת האוטו לא נוסע.
לא אני.
Sent from my iPhone using Tapatalk
חבר שלא תבין לא נכון..
מהיום שהאוטו אצלי הוא מניע בנגיע ונוסע חלק כל העבודות שנעשו ברכב זה דברים יזומים מהרצון שלי לשפר ולשמור עליו תקין..
יש שני "תקלות" שקצת מבאסות את הנסיעה שאחד מהם זה הסחיבה בעליות בכביש תלוי בעליות אבל לא עובר הילוך 2-3 בלחץ ובטח שלא את ה40 קמ"ש למרות שבמישור יכול להגיע בכיף ל100+ פשוט זה סמוראי ומבטיחות אני לא עובר את ה90.
הבעיה השניה זה בקיץ המזגן על קור מכבה את הרכב בניוטראל או בעמידה שאת זה לא מצאתי מוסך או מכונאי אצלי באזור שידע לשים את האצבע על התקלה..
תעלה צילום של האוטו
אני סקרן.
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
תעלה צילום של האוטו
אני סקרן.
הינה משום מה במחשב לא נותן להעלות יותר מתמונה וגם זה בקושי =\
קובץ מצורף 122649
http://<a href="http://www.up2me.co....[/img]</a>
http://www.up2me.co.il/images/47649163.jpg
http://www.up2me.co.il/images/73812285.jpg
הצלחתי לעלות לאתר הזה
מעלה זיכרונות
;)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoni_0000
גם בעניין ההתנהגות, חבר עם דיסקו 2 נסע איתי ברכב במפגש ג'יפולוג.. הוא בעצמו הודה שהוא מפחד לקחת פניות עם הדיסקו במהירות שאני לוקח, ושהרכב מרגיש יציב על הכביש.
לא יודע מי זה החבר ולמה הדיסקו שלו מתנהג כמו שאתה מתאר, אני מכיר גם סיקס מקרוב.
אני רק מניח שהחבר עם הדיסקו כנראה הסיר את אחד ממוטות המייצב או משהו דומה, נסעתי על אחד כזה בלי מייצב ואכן מפחיד בפניות.
אני עם דיסקו 2 מצוייד ב ACE משייט בתלת סיפרתי גם בעקומות חדות בלי בעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מעלה זיכרונות
;)
שלחתי הודעה באתר האפליקציה לא נותת לי לרשום לך תשובה בהודעות ששלחת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
לפי התמונות אתה עם צמיגים גדולים.
מאוד.
אם לא שינית יחסי העברה, זאת הסיבה לחוסר סחיבה.
לגבי מזגן- צריך להיות מרים טורים. אם אין או שהוא לא תקין- הרי לך בעיה.
אני מצליח להבין את רוח הדברים אבל אתה מבלבל אותי עם עובדות לכאורה שהן כנראה רק תחושות לא מדוייקות.
פעם אתה לא מצליח לעבור בעליות 30 קמ"ש וגם זה בלחץ:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
מהבחינתי הבעיה העיקרית בסמוראי זה העליות בכבישים כמו העליות שיש בצפון די הרבה שהוא עושה לי על 30 קמ"ש בלחץ אם הוא יכול לשמור על מהירות בעליות זה מאוד ישפר את החוויה
ולאחר כמה תגובות כבר מגיע ל-40 קמ"ש
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
הסחיבה בעליות בכביש תלוי בעליות אבל לא עובר הילוך 2-3 בלחץ ובטח שלא את ה40 קמ"ש
גם לגבי מצב הרכב - לפעמים אתה כותב שהוא שמור ונוסע ואתה משתמש בו ולפעמים אתה כותב שהוא עומד ללא ביטוח ורישוי ואתה בתהליך ארוך של שיפורים קלים....
איפ קטן והמלצה חמה - נסה לעשות לעצמך קצת סדר ולהפריד בין עובדות יבשות, תחושות, חלומות, דרישות וכו'.
סמוראי הוא לא מהיר ולא מטוס, אבל בהינתן ההילוך המתאים, לסחוב בעליות הוא צריך. זה לא יהיה מהר, הסל"ד יהיה גבוה ורועש, אבל המנוע אמור לסחוב. מה שמביא אותי להכריז שמשהו באוטו שלך לא תקין. נקודה.
אוי למי שנוסע עם CJ מהר. ההיגוי האיום והנורא הוא הבעיה העיקרית, רעש בעיה שניה, צריכת הדלק הבעיה השלישית.
בסופה המצב קצת יותר טוב - מפשק גלגלים רחב יותר מוריד את מרכז הכובד ומשפר את היכולת בפניות, ההגה הרבה יותר מהיר, מהודק וחד, המנוע יודע ואוהב להסתובב בסל"ד יותר גבוה. סופה משייטת 120 קמ"ש ++ בכיף ובלי להתאמץ בליטוף קל של המצערת, אבל בתכל'ס זה רק CJ משודרג ורב בהם הזהה/דומה על השונה. הבעיות של סופה בשיוט מהיר מאוד דומות - רעש רוח וצמיגים, צריכת דלק מאוד גבוהה. הצריכה עולה בטור הנדסי ככל שתיסע מהר יותר - ההבדל בצריכה בין שיוט על 90 לבין 100-110 הוא תהומי ומשכנע אותך מהר מאוד להרפות. כשאני יורד דרומה בסופה, אני מעדיף לצאת חצי שעה קודם כדי לנסוע יותר לאט ולחסוך הרבה כסף על הדלק.
לגבי שיפורים: סיקסים/סופות מוגבהים/משופרים/גלגלים גדולים, בתמורה ליכולתם העדיפה בשטח, מתנהגים הרבה פחות טוב בכביש. קח בחשבון ושלא תגיד שלא ידעת!
לדעתי בלבד, רכב למסעות בהרכב משפחתי צריך להיות סגור, מבודד היטב מרעש וממוזג/מחומם היטב, מרווח, בעל 5 דלתות ומושבים טובים. זה צריך להיות רכב שלא מתיש את הנהג והנוסעים.
לעומתו סיקס/סופה האופטימליים הם בכלל פתוחים. רוח בפנים. זה כיף אחר ושונה. ילדים משתגעים על זה, נשים בדרך כלל ממש לא.
סיקס/סופה סגור זה אנדרוגינוס. רכב אנוס. זה לא טבעי לו וחלק גדול מהקסם הולך לאיבוד.
באופן כללי אני הייתי הולך לכיוון של אינדאני כלשהו.(XJ, ZJ, WJ)
בגלל הדרישה של אספנות, צ'ירוקי XJ מיבוא אישי מהשנתונים המוקדמים. - כנראה יעלה יותר לכיוון ה50-60אש"ח אחרי צמיגים הגבהות וכד'.(שנדרשים בצ'ירוקי)
הוא נוסע נהדר בשטח, וגם נותן איכות נסיעה סבירה בהחלט על הכביש.(בטח בהשוואה לסופה וסיקס)
ל5 אנשים בוגרים הוא בפירוש לא מתאים. ל4 אנשים בגודל סביר הוא אחלה. (כנראה שתצטרך גגון כתלות בציוד)
בעניין הטסטים - סיוט שנפתר בכסף, חלק מהתחביב.
ואם נחזור להתחלה? למה דווקא אספנות? בגלל הביטוח והטסטסים?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אני מצליח להבין את רוח הדברים אבל אתה מבלבל אותי עם עובדות לכאורה שהן כנראה רק תחושות לא מדוייקות.
פעם אתה לא מצליח לעבור בעליות 30 קמ"ש וגם זה בלחץ:
ולאחר כמה תגובות כבר מגיע ל-40 קמ"ש
גם לגבי מצב הרכב - לפעמים אתה כותב שהוא שמור ונוסע ואתה משתמש בו ולפעמים אתה כותב שהוא עומד ללא ביטוח ורישוי ואתה בתהליך ארוך של שיפורים קלים....
איפ קטן והמלצה חמה - נסה לעשות לעצמך קצת סדר ולהפריד בין עובדות יבשות, תחושות, חלומות, דרישות וכו'.
דבר ראשון הצמיגים לא שיניתי אולי אחד מה7 בעלים הקודמים שינה.. ברשיון ובגלגלים שעל האוטו הם 50\50 במידה 205\70\15.
לגבי החוסר החלטויות זה ככה:
בעליות כמו ירושלים ואזור חד נס ועליות ממש קשות לא עובר הילוך שני על 30 קמ"ש יש עליות פחות קשות שמצליך לעלות לשלישי ומגיע ל40 בכל מקרה הגעתי למצבים שמשאיות והרבה כלי רכב מאחורי חותכים ומסכנים אותי בגלל שהרכב לא סוחב..
לגבי מצב הרכב הוא תמיד היה טוב עם שני הבעיות הקטנות האלה לגבי רישוי וטסט תמיד עברתי ללא קומבינות רק בטסט האחרון לפני חצי שנה עשו קצת בעיות על הלד בר שהיה מכוסה וגם זה היה הרב בוחנים שעשה פוזות שעה אחרי זה חזרתי ועבר רגיל.. מידי פעם קצת קשה עם הזיהום אוויר חוץ מזה עובר טסט מצויין...
הסיבה שהוא יושב ולא נוסע כל כך הרבה הם שהיו כמה פעמים שלא היה כסף לביטוח והרכב לא נסע מחודש 8 שעשיתי טסט ונגמר הביטוח.
והסיבה השניה זה שעשיתי את כל המסלולים באזור שלי של עד שעה נסיעה כמו חורשן נחל אלכסנדר והירקון.
מה שמבאס זה שלצאת איתו יום שבת בבוקר לצפון או לדרום דורש נסיעה מאוד ארוכה ולהיות מתוסכל בעליות בדרך לשטח וזה מוריד את המוטיבציה לטיולים ארוכים אבל לא היה לי מצב שהרכב מבחינה טכנית מושבת רק מבחינות של חוסר כסף לביטוח או העניין של לשלם קרוב ל4+ אלף בשביל ביטוח וטסטים לרכב שאני נוסע איתו פעם בחודש חודשיים..
השיפורים והתיקונים שעשיתי לא קשורים למצב הנסיעה שלו כמו הגבהה או שיפוץ דריישאפט קדמי שהיה טיפה חופש ולא רציתי לקחת סיכון להתקע בשטח או טיפה הזעות בסרן אז אלירן לוי עשה לו שיפוץ סרן או הבניה של הגגון\מתקן ג'ריקן לדים\באמפ סטופים שטיפה היו אכולים או פאן קלאץ וגז למזגן שהקירור יעבוד..
ובנוסף חיסרון מאוד גדול ששכחתי זה המושבים הקדמיים שלו שמשום מה מאוד נמוכים בשטח כדי לראות כמו שצריך אני יושב כמו נשים עם החזה קרוב להגה..
ממש בהתחלה עשיתי סקר והרבה אמרו שמושבים של מאזדה 3 מתאימים וקניתי ב600 שקל זוג שירד מסמוראי 90 אבל לצערי לא התאים ברוחב והדלתות לא נסגרו לכן מסרתי אותם בחינם אחרי שלא הצלחתי להפטר מהם שנתיים (מודע לזה שפשוט צריך ללכת לפירוקיה ולחפש מושבים שאכן נכנסים אבל לא ייצא לי עדיין)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
inflictioN
דבר ראשון הצמיגים לא שיניתי אולי אחד מה7 בעלים הקודמים שינה.. ברשיון ובגלגלים שעל האוטו הם 50\50 במידה 205\70\15
אוקיי, טעות שלי.
בתמונה היה נדמה לי שיותר גדולים.
לא מכיר את הסמוראי.
יצא לי לעלות לנס הרים עם ברלינגו תקינה לחלוטין ונגרר ומצאתי את עצמי נוסע בראשון/שני ובקושי שלישי מדי פעם.
יכול להיות שאכן קשה לרכב בעליות חריגות.
מישהו עם סמוראי עלה שם אחרת?
ושוב, לגבי הרכב הבא, אם יש משפחה בעיניין, לדעתי רכב סגור מתאים יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ariel-ro
באופן כללי אני הייתי הולך לכיוון של אינדאני כלשהו.(XJ, ZJ, WJ)
בגלל הדרישה של אספנות, צ'ירוקי XJ מיבוא אישי מהשנתונים המוקדמים. - כנראה יעלה יותר לכיוון ה50-60אש"ח אחרי צמיגים הגבהות וכד'.(שנדרשים בצ'ירוקי)
הוא נוסע נהדר בשטח, וגם נותן איכות נסיעה סבירה בהחלט על הכביש.(בטח בהשוואה לסופה וסיקס)
ל5 אנשים בוגרים הוא בפירוש לא מתאים. ל4 אנשים בגודל סביר הוא אחלה. (כנראה שתצטרך גגון כתלות בציוד)
בעניין הטסטים - סיוט שנפתר בכסף, חלק מהתחביב.
ואם נחזור להתחלה? למה דווקא אספנות? בגלל הביטוח והטסטסים?
טוב בוא נשים את הסמוראי כרגע בצד ידוע שיש איזה בעיה בנושא של הסחיבה אבל יש שרשור שפתחתי על זה ואני לאט לאט אבודק את הנושא ואנסה לטפל.
לשאלתך אני רוצה אספנות בגלל המחיר של הביטוח והטסטים גם בעיקר שלא אצטרך להגיע לשם פעמיים בשנה.
בנוסף בגלל שרכב אספנות בגלל המחיר של הביטוח והטסטים לא יכביד עלי במידה ויש תקופות שבגלל סיבות כאלה או אחרות הרכב לא נוסע לדוגמא שנגמר לי הטסט בחודש 8 לאחר הטסט לא חידשתי ביטוח כי הייתי חצי שנה ללא עבודה ולשלם באזור ה3 וחצי חובה וצד ג' על רכב שאני נוסע לא יותר מ5-6 פעמים בשנה קצת מבאס לבזבז ולהכביד בתשלומים על זה בנוסף לטסטים שזה עוד אלף וקצת עם האישור בלמים ורכב ישן וכו..
חוץ מזה שכמו שאמרתי עוד סיבה מאוד חשובה זה שאני רוצה לשפר את הרכב בצמיגים גדולים מגירות והרבה ציוד שגם יהיה חוקי גם שיהיה חלקים חלפים זמינים כרגע הסמו במיוחד ה98 מאוד דל בחלקי חילוף וגם כמעט שום דבר לא חוקי אי אפשר לשנות לו צמיגים בשביל יחסים אני צריך להחליף את כל הטרנספר ובוסופו של יום בגלל חוסר מקום לטיולים גדולים בעתיד אצטרך למכור ולשדרג מעדיף לעשות את זה מעכשיו ולהשקיע כמו שצריך ברכב אחד שישאר לעוד הרבה מאוד שנים.
וגם עניין של מקום הסמו מאוד קטן ולרוב אני מטייל לבד עם הבת זוג\חברים ושני כלבים למרות הגגון שבניתי עדיין הרכב מאוד חלש ואי אפשר להעמיס עליו עכשיו ציוד הכרחי למעל יומיים ושהוא עדיין יסחוב עם המנוע הקטן..
על מנת להכניס לאינדיאנים (לא משנה איזה מהם בדיוק כרגע), צמיג בגובה 31" , אתה צריך הגבהה של לפחות 3.5" (כוללת בדכ קפיצים/בולמים/פנהרד ולעיתים זרועות רדיוס, לרוב, סביב ה 8000 - 10000 שח בעבודה עצמית) .
התוצאה היא רכב שנראה גבוה ומושך תשומת לב.
(ב wj זה נראה פחות מאיים), החלפים זמינים ולא יקרים יחסית.
בדיסקו מכניסים צמיג כזה ללא כל שינוי למעט חיתוך סמלי בכנף האחורית (כאמל קאט), אפשר כמובן גם להגביה ב 2" אם רוצים, או יותר...
גם בטרופר/פג'רו למיטב זכרוני 31 נכנס ללא שינוי משמעותי
סער, מספיק 2 אינץ לצמיגי 31 באינדיאנים
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
סער, מספיק 2 אינץ לצמיגי 31 באינדיאנים
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
רמי,
ב xj צריך לפחות 3.5" מניסיון.
גם ב wj צריך יותר מ 2" בשביל 245/75/16.
למיטב זכרוני, ב zj הקיט הנפוץ היה 4.5 מהסיבה הזו בדיוק.
אני לא מכיר אף אינדיאני עם 2" שהכניס 31 או 245/75/16 ונוסע בשטח (על הכביש, בלי הצלבות בכלל זה אפשרי)
גם ב zj אפשר 31 כבר ב 3.5
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94