מה קשור ?
גם ב-ax15 התחלתי תמיד בשני כי הראשון איטי מדי.
Printable View
אז תתחיל בשני...
אתה מנסה להמציא פתרון לבעיה שבתכל'ס לא קיימת.
הפתרון היעיל ביותר למי שהקואורדינציה שלו מתקשה להתמודד עם שלוש דוושות הוא.... גיר אוטומטי?.......:rolleyes:
ניי.
ברור שניי....
אבל הפטנטים שאתה מתכוון אליהם נועדו להתקלקל.
בניתי מנגנון כזה מאפס למשאית שגוררת צמ"ה. וולוו 16 ליטר. אלקטרוניקה, פנאומטיקה ומארז.
אז זה היה עם רכיבים בדידים. היום עם ארדואינו זה היה קל יותר.
לא בטוח שהייתי חוזר על זה, אבל לטענת הנהג, זה עבד מושלם.
ומה נדרש כדי להפוך מערכת כמו שבנית לבקרת משיכה?
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
זה מאתגר הרבה הרבה יותר.
עזר לזינוק בעלייה פועל בתנאים סטטיים, פשוטים. מזהה שהרכב עומד ודוושת הבלם לחוצה, מחזיק בלמים. מזהה שדוושת הגז לחוצה מעל ערך מסוים, משחרר את הבלמים -דובר אז במשאית עם גיר רובוטי.
בקרת משיכה היא דינמית, וצריך בקרה נפרדת לכל הגלגלים. גם כניסות של חיישני מהירות וגם בקרה על השסתומים.
ופה אנחנו מדברים על מכונית, לא על משאית, אז צריך משאבה שתייצר לחץ, שסתומים הידראוליים שיפעילו וגם ישחררו, וגם ידעו להחזיר נוזל לכיוון הדוושה כדי שתישאר בגובה הנכון, וגם לחיות בזוגיות בונה עם המערכת הקיימת.
לא רוצה לומר לא ישים, כי בהשקעה מספקת של משאבים כמעט הכול ישים, אבל בוודאי מאתגר, מאוד.
אני כבר לא זוכר באיזה רכב זה היה,
אבל היה פעם משהו דומה, מכני.
מעין טריז שנכנס כשהרכב רוצה להתדרדר אחורה כשהבלם לחוץ.
(אולי פיז'ו?)
למרות שכאן זה ג'יפולוג, כולנו משוגעים וכו', אני מרגיש חובה להוסיף:
מדובר בברקסים. אנשים מתארים שינויים קיצוניים במערכות הבלמים שלהם, וגם כאן בשרשור יש הצעות כאלו.
גם אם אתם הכי גאונים בעולם, וחשבתם על הכול, ויישמתם למופת, אתם לוקחים על עצמכם אחריות אדירה, כזו שלא בהכרח הולמת את הרווח מהשינוי.
לכן גם הערתי קודם שכנראה לא הייתי חוזר על המעשה.
רק שלשום הזדמן לי לנסוע ברכב שמישהו ביצע שינוי, הגיוני, במחשב הesp שלו. הוא "רק" שכח לעדכן בשינוי את מחשבי הרכב האחרים. התוצאה היתה הרת אסון.
היזהרו.
ברשותכם אולי נחזור רגע למטרת השרשור המקורית - אם היה מוצר מדף מדובג ואמין לעזר זינוק בעלייה, כזה שאפשר באופן סביר להוסיף למערכות הרכב בלי סיכון של אובדן בלמים או לחילופין בלימה "אוטונומית" לא רצוייה, זו מבחינתי אופציה.
בהיעדר אופציה כזו, הפתרון יכול להגיע מכיוון מנגנוני הנהיגה לנכים. דיברתי עם חבר שמעורה מעט בתחום וקיימים מוצרים לבלימה באמצעות היד בלי שינוי במערכת הבלימה של הרכב, ובעיקר בלי פגיעה ביכולת הניהוג הרגילה בו ע"י נהג ללא מוגבלויות.
אנסה ללמוד קצת את התחום, אם מישהו מכיר ויכול לעזור, אשמח לשיתופים :)
בוק עץ וחבר.
יש בסיטרואן ברלינגו (הצורה החדשה) מנגנון כזה.
אין לי מושג איך הוא עובד וכבר אין לי ברלינגו...
מה שראיתי היה קפיץ כלשהו על דוושת הקלאץ', אני מניח שזה לא היה רק קפיץ במנגנון
נכון, המערכת תופסת לך את הברקס למשהו כמו 2 שניות, ועוזבת אם אתה מנסה להתקדם לפני סיום אותן 2 שניות.
לי זה מרגיש אלקטרוני לגמרי אבל אבדוק באזור הדוושות.
דרך אגב, מי שלא מכיר אותה סובל מתיסכול רב של כיבויי מנוע כי צריך לתת לה עוד איזה ריגעון קטן של חצי קלאץ (זמן שבו המערכת מבינה שאתה רוצה להתקדם ומשחררת, וככל שהיא מזדקנת זה משום מה עובד פחות טוב).