Sent from my SM-G950F using Tapatalk
Printable View
אז ככה,
4140 זו פלדה שאני יכול לטפל בה. אני לא מתכוון לרתך שום דבר. בשביל מה? כולה מוט מלבני עם 2 כיפופים בצדדים. חורים לשרשראות אני קודח, את החורים לכדורים אני מחשל.
לא חשבתי על כיוון של טיפול טרמי. לא חושב שצריך. 4140 צריכה באמת מיכשור שכרגע אין לי, בעיקר בשביל הTEMPERING. צריך הורדה הדרגתית ומדודה של הטמפרטורה וכרגע עוד לא בניתי תנור חיסום (רשימה, זוכרים?) אבל אני לא בטוח שצריך בכלל, לא במידות האלה.
אני יכול להשתמש גם ב1045 אבל היא חלשה יותר מ4140 והמחיר דומה. אני יכול גם להשתמש בפלדות אחרות יותר פחמניות. לא חושב שצריך.
בטרקטורים חדשים האפשרויות כיוונון מדהימות. אני לא צריך כזה. ממש לא צריך. כולה לרתום מכסחת ומרסס של 250-300 ליטר.
הנושא של כוח ההרמה של המערכת ההידראולית האחורית זה לא ממש מטריד כי 1. יש זרועות מקוריות מה שאומר שזה כנראה עובד. 2. זה אמור להרים עגלת הייבר עמוסה בכמה טונות. אני לא חושב שתהיה לטרקטור להרים מכסחת (שאני ביום טוב הופך בעצמי).
שאלה יותר חשובה היא מאיפה אני מפעיל את הPTO האחורי כי את זה לא ראיתי (אבל גם לא ממש חיפשתי).
בכל מקרה, כמו שכתבתי, עוד פרוייקט לרשימה. אני שואל עכשיו כי בקרוב אלך לקנות מתכות ורציתי לדעת מה לחפש. כנראה שזה לא הכי הכי משנה.
אגב, לכל המחפשי מציאות וכדומה, בחולון יש בחור בשם ליאור קשש וצמוד אליו (דלת ליד) יש מקום שנקרא חמדני. יש שם מלא דברים מעניינים. כולל פלדות ואביזרים שונים. קניתי מליאור קשש בלוק של 30 קילו 4340, שני מאווררי קיר של מטר בערך (היו במגדל קירור) תלת פאזי 1.25 כ"ס וקילו של כרסמים חדשים בסביבות 650 שח.
צלם את הטוסיק של הטרקטור
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זרועות אחוריות לא עשויות מיציקה, חד משמעי. חלק מהן עשוי מפרופיל מלבני, וחלק מחומר מלבני מלא. מניסיון, החלקים האלה עולים הרבה כסף, אבל יש לזה סיבה טובה, ובמיוחד כשמדובר בזרועות יחסית נדירות, כי לא רק שמדובר בתכנון נכון ועבודה לא מאוד פשוטה לביצוע להעתיק או לשחזר אותן, יש גם גיאומטריה של מבנה הזרועות שאם לא תדייק בה, הן לא יתפקדו כמו שצריך, ותצטרך לבנות מחדש... לפני כמה שנים שילמתי הרבה יותר, סביב 4000 שקלים למיטב זכרוני, על סט זרועות אחוריות משומשות לג'ון דיר מתחילת שנות ה-80, אבל הייתי צריך אותן והמחיר מצדיק את התמורה...
אני ממליץ קודם כל, כמו שהציע איציק, לבדוק לחצים בעומס לפני שמתחילים לפנטז, יכול להיות שהזרועות לא שם כי היתה מתישהו בעיה הידראולית והן לא תיפקדו, ואז סתם להוסיף זרועות לא יתן לך כלום...
ומהו ״חלק מלבני מלא״? אם לא סוג של יציקה?
וגם ״יציקה״ היא לא קללה, יש ״יציקה חשילה״ שניתנת לריתוך, ויודעת לעמוד בעומסי כיפוף ומשיכה.
אני מכיר גם זרועות תחתונות מפלח שטוח מלא.
וכאלו חלולות עם תבריג לכוונון האורך, והאמת עד שהתפתח הדיוק, לא הקדשתי מחשבה יתרה על המגוון.
לא בדיוק.
ברור שבתהליך יצירת הפלדה יש יציקה כלשהי בתהליך אבל לא לזה הכוונה. יש הבדל בין SMELTING לMELTING. ההבדל הוא שSMELTINH זה בתהליך יצירת הפלדה מעפרות ברזל וMELTING זה יציקה של אותה פלדה אחר כך לתבנית כלשהי.
בכל מקרה, מדובר על פלאח מלבני HOT ROLLED או COLD ROLLED (סוגים שונים של תהליכי יצירת הפלאח) תלוי בסוג החומר (וגם לא ממש משנה לנושא הזה) שאני אקנה במידות כמעט מדוייקת ואחשל למידות שאני צריך. בחישול הכוונה לשים את זה בכבשן נפחים ולעצב בפטיש או כלים דומים.
כמובן שכל זה בטח יהיה חסר טעם כי אני אמצא בסוף איפשהו מאיזה גווית טרקטור זרועות אחרות ;)
מיכה, אם הזרועות שהציעו לך תואמות לטרקטור אז קח את ההצעה. מקסימות תתמקח...
איך שלא תהפוך את זה יצא לך יקר יותר
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
למיטב ידיעתי דווקא החלק האחורי, גיר ואילך, של מייסי פרגוסון 50, שונה לגמרי מ135 ו-240 שהיו באותן שנים, והוא ממש, אבל ממש לא אותו חלק אחורי.
גיר אוטומטי, ולא ידני, ומבנה שנועד לטרקטור תעשייתי, לא חקלאי.
מציע לך להקשיב לאיציק, ששאם פעם היה מנוסה בכלי רכב, היום כבר יש לו נסיון עשיר מאד גם בטרקטורים!
אני מקשיב. אבל בנתיים חוץ מלהיות סרקסטי קשה להבין מה הוא אומר.
במקרה הכי גרוע, הזרועות יהיו נייחות. עשיתי דבר דומה על טרקטור אחר ואחרי כיסוח של 20 דונמים עם עשבייה בגובה של הטרקטור, זה עובד בסדר גמור.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
מקסימום תקשור את המכסחת לכף עם כבל פלדה ועמוד עם גלגלת מעל הקבינה...
אתה מרים כף המכסחת יורדת ולהיפך...
יש למושבניקים המון רעיונות יצירתיים המבוססים על פלייר וחוט ברזל ונותנים בראש לכל בדואי באשר הוא [emoji41]
אתה גם יכול לעשות מרסס נגרר ואפילו מכסחת. הגובה עם בוכנה הדראולית
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94