אפשר לנסות גם את זה...
http://toyota-d4d.blogspot.com/2018/...ntity.html?m=1
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Printable View
אפשר לנסות גם את זה...
http://toyota-d4d.blogspot.com/2018/...ntity.html?m=1
אסף.
עדכון ביניים.
שופצו המזרקים.
תיצרוכת הדלק ירדה פלאים מ 1:8 ל 1:11 - 12 בנהיגה רגועה על כביש 6.
הרעשים עדיין נשמעים חזק וברור.
עדיין לא ניסיתי את מה שאסף הפנה אותי אליו בתגובה הקודמת, אולי אנסה, פשוט לא ברור לגמרי איך זה אמור לעבוד.
אמשיך לעדכן לכשיהיה מה....
איפה שיפצת? כמה עלה כולל פירוק והרכבה?
אסף.
שיפצתי אצל בחור בשם ניר לוי מירושלים.
המקום נקרא דיזל רוטור אינג'קשן דיזל.
יושב ברחוב יעקב אליאב 4 בגבעת שאול ליד טסט ליין (מכון קטן לשיפוץ מזרקים ומשאבות דיזל)
עלות השיפוץ היתה 2808 כולל מע"מ (הוא יצא במבצע, ללא המבצע לדעתי צריך להוסיף עוד משהו כמו 800 ש"ח)
את פירוק והרכבת המזרקים בצעתי במוסך בראשון לציון שלצערי לא הסכים לכוון לי גם את השסתומים על הדרך כשהכל פתוח כי "שם זה מסובך ואם אין סיבה אמיתית אז לא צריך..."
כנראה היה חסר לו ידע או שימסים לכוון, מה שיגרום לי שוב לשלם על אטמים ועבודה במקום אחר :( ואין לי מושג איפה....
על עבודת הפירוק שילמתי 700 ועל החלקים (אטם עליון, 4 שרוולים, אטמים למרססים, אטם גומי עליון) 462 תוסיף מע"מ 1360.
קיצר הכל יחד 4168.
כיוון שסתומים במנועי 1kd 2kd אינו פשוט ולא סתם המוסך לא רצה להתעסק בזה.
אין שימסים, הכיוון מתבצע ע"י החלפת הליפטרים שמגיעים ב 30 מידות שונות.
הבעיה היא שהליפטרים יקרים (כ 160 שח ליחידה ) וטויוטה לא מחזיקים מלאי בארץ.
כשעושים טיפול לראש נהוג לכוון שסתומים, אבל אצל משפץ הראשים הכיוון מתפצע ע"י השחזת קצה השסתום, בלי לשנות ליפטרים.
הדבר היחיד שיכולת לעשות זה לבקש מהמוסך למדוד את מרווחי השסתומים (שגם בזה אף אחד כבר לא אוהב להתעסק ) וכך היית יודע את המרווחים והאם אתה עומד בטווח הרצוי.
כעת, כשהמנוע כבר סגור, אם אין רעש שסתומים חריג ומוחשי, לא הייתי נוגע בזה.
בברכה,טושי
לא בטוח שהרעש מהשסתומים, והאמת שגם קשה מאד לבודד רעש.
הרעש יכול להגיע גם מתוך הצילינדר ועד שלא תפרק את המנוע לגורמים לא תמצא את מקור הרעש.
לגבי הנתונים בספר נהג, איני חושב שיש מישהו, בעולם, ובטח לא בארץ, שבודק מרווחי שסתומים במנועים האלה כל 40 אלף.
בברכה, טושי
+1.
יש כל כך הרבה גורמים שקשורים לרעשים במנוע הזה, מניסיון דומה, עד שהמנוע לא יהיה מפורק על השולחן כנראה שלא ניתן יהיה לזהות.
באותו רכב וכנראה אותו רעש שאתה מתלונן עליו הולחפו כל הדברים האפשריים, פולים, גלגלות וכו' שעלו הון ושלא פתרו את זה.
לא כל רעש צריך לתקן.
יש רעשים שאופייניים לכל דגם של מנוע וצריך להפריד.
אני אישית מתעלם - אבל לא משלים עם הרישרוש. גם לא מתכוון להגיע עד כדי שיפוץ מזרקים בשלב זה.
בתכנית- ניקוי מזרקים באינפוזיה, לימוד מזרקים אם צריך, ופירוק וניקוי מערכת יניקה.
אסף.
זה במנועי מסילה משותפת מכל השנים.
אסף.
זה לא עוזר. את הרישום עושים בהחלפת מזרקים.
אסף.
אין לימוד מזרקים בשנתון הזה. אתה יכול לראות לפי כמות הפינים על המזרק.
אאל"ט הלימוד מתחיל מ2006
הבטחתי עדכונים
לאחר שרעשי הצלצולים הלכו וגברו וכבר לא נעים היה לנסוע עם הרכב בבקרים, החלטתי להחזירם למשפץ ולקנות חדשים.
יאמר לזכותו של המשפץ שזיכה אותי בצורה מלאה על המזרקים המשופצים וחייב אך ורק את ההפרש.
לטענתו דנסו כבר לא מייצרים מזרקים כמו שלי, אלא דגם חדש שמחליף אותם שיש לו ציפוי נוסף נגד חום על הדיזה והזרקה מדוייקת יותר.
וכמובן שאצטרך להכניס את מספרי המזרקים החדשים למחשב.
חזרתי למכונאי, הורכבו המזרקים החדשים, הוכנסו המספרים למחשב.
הבוקר פעם ראשונה מאז שרכשתי את הרכב שבאמת נהנתי לנסוע בו.
שקט ונעים להפליא !!
מוסר השכל, כנראה שבאמת בסוג המזרקים הזה, תמיד עדיף חדש.
תודה על המידע שמוליק,
האם תוכל לשתף מה עלות מזרק, וכמה עלה סה"כ עם עבודה לטובת הדורות הבאים
והכי חשוב תתחדש
כל הסט? תוכל לשתף מהיכן נרכש?