תגובה: סיכום התקיעה והחילוץ ברמת הגולן - קבוצת חילוץ ג'יפולוג
מה ההבדל בין הנושא לבין לטפס את המרזבה, לעלות את הזיק לעשות טיולי עבירות בחטמר בנימין אם צפי לתקיעות תקלות ואופציה להסתבכות בטחונית( למרות תאומים עם הצבא וחבורה של אנשים מיומנים אחראים ומנוסים)
בסך הכל טיול עם שקיעה לא יותר. אני לא הייתי נכנס לציר הזה רק כי אני מכיר אותו היטב ויודע כמה הוא טובעני במקטע הזה.
Sent from my SM-A720F using Tapatalk
ההבדל הוא עם איזה אוטו אתה נכנס לשם אולי
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4ec09f9e6c.jpg
אבל היה לנו רכב חילוץ
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...677c15b346.jpg
שנתקע בעצמו
כבר אז לפני 20 שנה זה היה קשה בבוץ שם.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
חנן,
בגדול, מסכים אתך (ולכן גם לא הגבתי פה מה אני חושב :-) ), אבל איפה הגבול, בעיקר בנושא בטיחות.
מי שרוצה \ נהנה לנסוע על בזלת בבוץ שיסע ואני אהיה האחרון לשאול למה זה טוב, אבל (ויסלח לי איציק), ראיתי את הסרט (3-4 הודעות למעלה), וראיתי שם את החילוץ עם כננת, וכבל פלדה, ונהג שמטייל לצידי הכבל......
אז להעיר או לא?
ודקה אחרי זה, מישהו יענה איזה שטות, ואתה בדילמה, להכנס לוויכוח, או להשאיר את השגיאה לדורות הבאים?
אני חושב, שחלק מהתרומה של אתר כמו ג'יפולוג זה ללמוד מנסיון וידע של אחרים, אז אם כולם ירתעו מלהביע דעה, אנחנו מפקששים משהו.
???????????
זיו, לדעתי יש הבדל משמעותי בין להזכיר שצריך להזהר לייד כבל של כננת ובין להעיר שלא היה צריך להכנס לשם. אני חושב שאף אחד לא היה מתרגש אם הייתה כותב משהו על הכבל (גם לי זה נראה טיפה קרוב, אבל קשה לשפוט מהווידאו), זה לא השיפוטיות שחנן מדבר עליה.
חברים תפעילו שכל ישר.
השאר כבר יסתדר מעצמו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זיו, אני גם חושב שיש הבדל בין בטיחות לבין איפה לטייל, לא פעם ראיתי בשטח חילוצים שיכלו להיגמר רע ובנס לא קרה כלום אם זה כמו כבל כננת או משיכה בכיוון לא נכון, שפ"צ וכו'.
בגלל זה מציע למי שניתקע ויש ספק שיעצור הכל ויתייעץ מה לעשות ואיך.
המקרה כאן שרכב אחד ניתקע, הרכב של אריאל היה בר תנועה אבל חשש גם כן שאם ינסה גם הוא יתקע וברגע אחד יכול להיות חילוץ יותר מורכב של 2 כלים שקועים עם פוטנציאל לנזק, אבל אריאל עצר וקרא לעזרה, אפילו הלך רגלית 2 קמ לבדוק את הציר, וגם את עומק המים.
מן הסתם בתקופה הזאת יש יותר מטיילים ויהיו יותר חילוצים, הרוב המוחלט שקיעות ותקיעות, טעות בשיקול דעת, חוסר היכרות עם השטח וכו', קורה.
לנושא החילוצים ברמת הגולן;
אין לי בעיה לצאת לכל מקום בסביבה לחלץ כל מי שצריך אם ההיתקעות לא נעשתה בכוונה או בטיפשות (לדוגמה מה שקורה בגשר אריק כל חורף כל החורף. בגלל זה מהשנה הנוכחית והלאה גשר אריק מחוץ לתחום החילוץ שלי מלבד לחברים (כן, אותם מניאקים שישבו על גדות הנהר ולא באו לחלץ אותי בשנה שעברה :rolleyes::p).
אריאל שמח שיצאתם בשלום, סליחה שביטלתי את המחלץ אבל לא צריך 3 מחלצים לחילוץ אחד :)
תיהנו מהחורף ותבואו לבקר ברמת הגולן, יפהפה פה כרגע ובהחלט אפשר להימנע מכל מיני תקיעות מסובכות ועדיין ליהנות מכל רגע.
עברו 24 שנים מהאימון המתקדם שעשינו בצפון הגולן בחורף.
אני עדיין בטראומה .....
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
זיו, כמו שכבר כתבו כאן: אם ניתן לתת ביקורת בונה על אירוע בטיחות, זה סבאבה, לדעתי.
אני התכוונתי לקיטורים מיותרים על עצם הכניסה להרפתקה, על הזמנת חילוץ במקרים שלא באמת זקוקים לזה, וכו'.
לא כל כך מבין על מה הויכוח. הקמנו את הקבוצה לחילוצים הדדיים. אם אתם צריכים חילוץ, פרסמו בקשת חילוץ בווטסאפ. בועז ואני נשתדל לפתוח קבוצת חילוץ יעודית. גם אתם יכולים במידה שאנחנו לא זמינים.
ביקשתי מאריאל, שיכתוב תחקיר, בעיקר כדי שנוכל לרכז מסקנות וללמוד מהן.
אין חובת תחקיר של החילוצים. רק במידה שאתם רוצים לשתף.
צאו לטייל. רק בזהירות.
לא וויכוח, יש מכסת 50 עמודים לנושא... [emoji23]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
זיו, אני גם חושב שיש הבדל בין בטיחות לבין איפה לטייל, לא פעם ראיתי בשטח חילוצים שיכלו להיגמר רע ובנס לא קרה כלום אם זה כמו כבל כננת או משיכה בכיוון לא נכון, שפ"צ וכו'.
בגלל זה מציע למי שניתקע ויש ספק שיעצור הכל ויתייעץ מה לעשות ואיך.
המקרה כאן שרכב אחד ניתקע, הרכב של אריאל היה בר תנועה אבל חשש גם כן שאם ינסה גם הוא יתקע וברגע אחד יכול להיות חילוץ יותר מורכב של 2 כלים שקועים עם פוטנציאל לנזק, אבל אריאל עצר וקרא לעזרה, אפילו הלך רגלית 2 קמ לבדוק את הציר, וגם את עומק המים.
מן הסתם בתקופה הזאת יש יותר מטיילים ויהיו יותר חילוצים, הרוב המוחלט שקיעות ותקיעות, טעות בשיקול דעת, חוסר היכרות עם השטח וכו', קורה.
נדב (וכל האחרים שהגיבו באותה הרוח),
בגדול, גם אני חושב כמוכם.
במקרה הזה, ההבדל נורא ברור, לטייל בבוץ לא מסוכן, הכבל מסוכן.
אבל מה קורה, שהטיול \ מסלול \ מעבר \ צורת נהיגה מסוכנים?
אני למשל, חשבתי מזמן שחלק גדול (אני מדגיש חלק, לאחרים יש רכב מתאים) מאלו שמתמודדים עם המדרגה במעלה בוקר, משחקים עם המזל....
אני למשל חושב שברוב המקרים, אם אתה צריך לעבור מכשול \ קטע, ע"י נסיעה פרועה, אז כנראה שהמכשול גדול עליך ( על הרכב שלך)....
אז להעיר? או לא?
ככל שמבינים את ההבדל בין ביקורת לשיפוטיות, אני מאמין שביקורת עניינית ותכליתית מוצאת אוזן קשבת.
הכי חשוב לזכור שכולנו כאן כדי ליהנות מהתחביב. וכן, זה כולל לעשות שטויות.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איציק - 4X6ZH
שמח לראות שזה לא עובר עם הגיל, ורק משתבח!