דני, הם מחכים לך ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0e304e9bab.jpg
Printable View
דני, הם מחכים לך ...https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0e304e9bab.jpg
נראים טוב נדב!
מקרוב נראים קצת פחות טוב, בכל זאת עמדו לא מעט זמן ...
דיאר 650 חדש עולה כ40 אלף.
משאיר לך מספיק בצד למיכל דלק מוגדל,
משקף שישפר נוחות בכביש, רגליות רחבות, אגזוז קל יותר
ומושב משודרג.
מקבל אופנוע פגז לרכיבת שבילים וסבבה בכביש.
אכן חדש עולה 42 לפני כל מיני מיסים ותוספות, הייתי היום בסוכנות, אבל אני תוהה אם המבנה שלו ובמיוחד המושב יהיו נוחים לנסיעה כזו.
בנוסף, המנוע והגיר - לדעתי פחות מיועדים לכזה אופי נסיעה יום יומי (לא חד פעמי או פעם בשבוע)
משהו בטנרה נראה יותר הולם... אולי אני טועה..
בפנים בפנים אני בכלל רוצה bmw או אפריקה טווין, אבל אלה יקרים בכל מובן...
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
תעשה חיפוש על הטנרה בפול גז.
לא מציאה בכלל:
המראה שלו מטעה.
גבוה בטרוף עם מרכז כובד מאוד גבוה.
וכבד. מעטים יכולים להרגיש איתו בנוח בשטח.
את הדיאר ניתן לשפר לטובת נוחות כביש סבירה
ובזול יחסית.
אני עוקב אחרי כמה פורומים וקבוצות, כולל קבוצת טנרה ועוד.... דווקא נראה שהטנרה בסדר בסהכ בהתנהלות נכונה שהולמת את הוראות היצרן. הדיאר כמובן כבודו במקומו מונח ויש לו יכולות שטח טובות יותר מהטנרה.
לדעתי, ואני קצת משוחד, אם אתה נוטה יותר לכביש ושבילים, לפחות בהתחלה, אז הטנרה עדיף.
אחרי שתצבור ניסיון ותתרגל אליו, תוכל להעמיק איתו בשטח.
הבמוו והאפריקה כבדים יותר מהטנרה. המותג במוו אומר גם משהו לגבי עלויות אחזקה.
ב- 50K תקבל טנרה כמעט חדש שכבר עבר שידרוגים כגון מיגונים, אגזוזים, ארגזים ועוד.
אני חבר בקבוצת הטנרה בפייס ובוואטסאפ וראה שיש כלים נחמדים למכירה. גם האנשים בקבוצה מאוד עוזרים בכל דבר כגון טכני, חילוצים, קניית חלקים ועוד.
אם אתה חדש בתחום ולא מחפש יותר משביל מהודק בקיצור בכל מקום שגם ספורטז נוסע בלי בעייה
אני ממליץ על בנלי TRK502X
אני נוסע על הדגם הרגיל ומאוד מרוצה ועושה עם האופנוע מעל 40K בשנה (יש לי גם DRZ לשטח)
ותקבל עודף מ50 לכלי חדש
תיראה שטוב תחליף לכלי יותר קרבי המחירון שלהם די חזק ובגלל שהוא מראש זול לא תפסיד הרבה כסף
אמיר, הצטרפת לשרשור שהתחיל ממישהו אחר עם צרכים אחרים, אולי שווה להפריד ...
נצלשתי, אם זה מפריע לפותש אזיז.
לעניין השאלות, אני ממש לא חדש בשטח ואו בכביש. אבל לא הייתי בסיטואציה של טווח כל כך ארוך יומיומי קבוע, רק טיולים או חלוקה ברורה.
שוב אני מאוד מרוצה בנסיעה יומימות שיש לי איתו ואני עושה איתו 40,000 בשנה כלומר נוסע הרבה בכל מובן שאני קניתי לא היה את הדגם X שיש לו קצת יכולות שטח (דרל אגב עכשיו אני מוכר אותו בשביל לקנות כזה חדש)
וחשבתי ללכת על אופנוע קרבי יותר כדוגמת הGS800
על הטרנה יצא לי לרכב מספר פעמים ומעולם לא הצלחתי להתחבר אליו
בכביש בגלל שהוא 5 הילוכים בוכנה אחת במהירות גבוהה הוא לא נעים
לעומת זאת בשטח שוב בגלל שהוא 5 הילוכים ההילוך הראשון שלו ארוך מאוד ומקשה בירידות טכניות ובכלל
וגם כמו בגיפ הצמיגים זה ה"עקב אכילס" תחשוב שלהבדיל מגיפ שיש 4 גלגלים מניעים אז אתה יכול קצת להתפשר ולא לרכב עם צמיג אפילו 50/50 פה יש לך גלגל מניע אחד וזה או לנסוע עם צמיג 50/50 שיתן לך במקרה הטוב 8000 ק"מ (עלות כל צמיג סביב 1000 ש"ח צלוי בדגם)
או לנסוע עם צמיג 80/20 ואז כל מיכשול גורם לך לעצור אבל מחזיק לך לפחות 15,000 ק"מ וכמובן הרבה יותר נוח
לכן בסוף החלטתי להשאיר את האופנוע לשטח ולקנות את הTRK ליומיום (וגם בטיולים לא כואב לי שיש נזק לאופנוע)
בדיאר 650 החלפת גלגלים מכביש לשטח לוקחת 15-20 דקות.
אני הייתי מחליף כל סופש.
הגדולים והמנוסים ממני (פי אלף) כבר הגיבו עם יותר מידע משאפשר לדמיין
אני רק אזרוק לך רעיון, תחשוב אתה אם טוב או לא:
*רויאל אנפילד הימליאן*
נשבעתי שלא אקנה אופנוע, נשבעתי. אחרי חודש בנפאל כבר חשבתי "טוב נו אני רק אעשה רישיון שיהיה לפעם הבאה שאבקר פה..."
שבוע אחרי שחזרתי כבר היה לי אחד בחניה.
מדובר על אופנוע אדוונצ'ר אמיתי וחסון בנפח 411 סמ"ק, פשוט בטירוף מבחינה מכאנית, אמין, בלי פלסטיקה בכלל (רק מתכת שמוגנת במגני מתכת שאפשר לתלות עליהם מיכלי דלק או תיקים, תפיל אותו כמה שאתה רוצה) חלש יחסית אבל יכול לקחת את כל העולם על הגב (כי לזה הוא תוכנן) ועדיין לחצות את ההימליאה - כשמו.
לעומת כל האדוונצ'רים ה"חלביים" יחסית שיש היום (לא מדבר על דו"שים) יש לו נתונים מרשימים מאוד (תבדוק באינטרנט, אם אני זוכר נכון מהלך מתלה מקדימה 210 מ"מ)
מהנה מאוד בכביש וגם בטיולים ארוכים, נכון, עד 140 מקסימום (מה רע בזה?)- אבל מהנה מאוד. ואני אומר את זה אחרי אופנוען מאומן, המון טיולים, אחד גם למצפה רמון והמון נסיעות בתוך המכתש (עם ציוד מאחורה)
אני יודע מה תגיד, זה אנפילד, אני אשאיר את החוויה להודו, מה קרבורטור עכשיו, מה להניע עם הרגל עכשיו, אין חלפים, אין מי שיטפל, זה לא אמין, תכנון ישן ועוד ועוד ועוד
תן לי להרגיע אותך- הכל חדש.
מעבר לזה שאנפילד היא חברת האופנועים הוותיקה בעולם ומייצרת הכי הרבה אופנועים בשנה (המון ניסיון) בפער גם ב2019 (כ800 אלף אופנועים בשנה אם אני זוכר נכון)
האופנוע הוא דגם חדש, יצא לראשונה לשוק בהודו ב2016, בישראל ואירופה נחת לראשונה דגם משופר רק בתחילת 2018 אם אני זוכר נכון.
הזרקה, ABS, סטרטר בובל'ה, יו ניים איט. והכל במפעל החדש (יש תמונות וסרטונים באינטרנט, נראה מינימום apple)
מנוע ושלדה תוכננו מ0 בתכנון מודרני חדש לגמרי, השלדה תוכננה ע"י חברה אירופאית שאני לא זוכר את שמה.
אחזקה מינורית (הוא חדש), חלפים זולים בטירוף, קהילה חמה ואוהבת עם איזה 4 קבוצות וואצאפ כל אחת למטרה שונה וכולם מכירים את כולם.
היבואן איש מקסים, המוסך בנתניה ויש גם בתל אביב, אני מתכתב איתו בוואצאפ על כל שאלה הכי קטנה והכל תמיד עם חיוך
הוא צר בין הרגלים, ויש בו המון פיצ'רים (מודלריים ולא) שמשלבים לדעתי בצורה הטובה ביותר אופנוע שטח וכביש. תראה תמונות, תקרא חוות דעת, עפים עליו גם באוסטרליה גם באירופה וגם בארה"ב.
אם לא ציינתי קודם- כל התענוג עולה 33 אלף על הכביש לאופנוע חדש עם אחריות לשנה.
את שלי קניתי ב 27 אלף ביד 2, מגיעה מכולה חדשה עוד מעט אז בטח המחירים טיפה ירדו.
לוחית 8 ספרות...
*כמובן שאין לי שום אינטרס כלכלי/אחר שתקנה הימליאן
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
על פניו נשמע כמו הרפתקה מעניינת עם הרבה אופי,
אבל,
עם משקל יבש של כמעט מאתיים קילו, לא הייתי נכנס לשטח.
יכול מאוד להיות שאתה צודק, אין לי הרבה ניסיון
רק יכול להעיד שזה ממש ממש לא מרגיש 200 קילו
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
מוסיף למשוואה/שאלה - בנלי Trk502x?
מישהו מכיר את האיטלקי הזה בארץ?