דרור,
אני כבר לא יודע אם להגיד שאני כל פעם מופתע מחדש, או הפוך, שאני כבר לא מופתע.
פשוט מדהים איך אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך.
תראה לי מי הלך לטסט עם הגבהה תקנית ונכשל???
רבים מאוד.
רבים נכשלו על "הגבהה" ללא הגבהה כלל. כדי לעבור הם נדרשו להציג אישור שהרכב מוגבה למרות שאינו מוגבה כלל.
ממני אישית דרש הבוחן להתקין "קפיץ ישר". כלומר קפיץ קרוס.
אתה פשוט מסרב להבין ולהודות, שלפני החוק, זה באמת היה נתון לגחמות של הבוחן, והיום, לרוב הרכבים אין בעיה כזו (מי שמציית לחוק).
אז נכון שאנחנו עדיין רואים שאריות מהישור קו, כאלו שעד היום לא הסדירו (כמו המקרה הזה), אבל בגדול, עבור רוב מוחלט, זה הקטין את אי הוודאות, הקטין את התלות במצב רוח של הבוחן, ופשוט הסדיר את המצב.
אתה חושב אחרת, אני לא קונה את האמירה על פחדים ולעג, בבקשה תביא דוגמאות.
אל תקנה. גחמות היו פעם ויש גם היום, בדיוק אותו דבר. מכשילים על אותם סעיפים בדיוק. ושום דבר לא השתנה. אני לא אעשה אאוטינג לאנשים ספציפיים שמפחדים להגיב כאן - אבל אני מכיר כאלה שיש להם אישור הגבהה ברשיון ובכל זאת נכשלים כי מודדים להם והם חורגים מאיזה נתון שרירותי שהבוחן ממציא.
פות"ש טוען שהבוחן אמר לו שלא היה עובר גם עם אישור כחוק כי הוא חורג בסנטימטר אחד!... - אתה קורא לו "שקרן"?... טוען שהוא משקר?... אתה טוען שאני משקר?...יש עדיין כלי רכב רבים שאין עבורם קיט עם תקינה רשמית (כלומר אף מתקין, מסיבותיו השמורות עימו והלגיטימיות לחלוטין, לא טרח ללכת לבדיקות ולשלם תועפות לאחת ממעבדות הבדיקה המקורבות לצלחת, פשוט כי זה לא ישתלם לו כלכלית).
תיכף תגיד שאני מבלף גם כשאני מדבר על עלויות האישור הזה. כדי להעיף מבט שהאוטו שלך תקין יש מתקינים שגובים לא פחות מ-1,500 שקל. או שלחלופין תפרק מהאוטו שלך סט קפיצים טוב ותזרוק כמה אלפים על סט חדש, נחות משמעותית בכל פרמטר של נוחות נסיעה, מהלך מתלה ועמידות, אבל מה? "חוקי ותקני".
אני גם לא מבין מה הבעיה שלך מחברת ביטוח שמתנערת מרכב שנעשו בו שינויי מבנה לא חוקיים?
אפשר להתווכח למה מאשרים רק 50מ"מ, אפשר היה למתוח עליהם ביקורת לפני ההסדר, אבל דווקא ההסדרה של ההגבהות, סגרה פרצה גדולה מאוד ביכולת של הביטוח לא לשלם.
אכן כן. הסדרת ההגבהות פתרה בעיה ביטוחית קשה מאוד ולי אין בעיה עם זה.
אני רק המלצתי למי שנוסע מוגבה ללא אישור ברשיון, שידאג לאישור כזה.
השתמע מדבריי שיש לי ביקורת?... או שזה רק אתה שלוקה בהבנת הנקרא או סתם מותנה להתפרע כשאני אומר משהו על תקנת ההגבהות האהובה עליך כל כך?
גם המשפט האחרון שלך "
לבוחנים עדיין יש היתר רשמי להכשיל לפי העין כאוות נפשם. אפילו בלי למדוד"
פשוט לא נכון, ועוד פעם מתעלם מהחוק, ומהתקנה המשלימה , שמגדירה בדיוק את התהליך ובאיזה נסיבות מותר להכשיל רכב על הגבהה (ולא, זה במפורש לא כמו שהיה פעם, ולא, זה לא כאוות נפשו, וכן הוא חייב למדוד).
נכון וחצי. תבדוק. נכתב במפורש שבכל מצב בו הבוחן חושד שהרכב מוגבה מעל מה שמותר, הוא יכול להכשיל. ומה עם למדוד? בשביל למדוד צריך נתון להתבסס עליו. רק שכצפוי, אין נתון שכזה לכל כלי הרכב. ומה עושים אם אין נתון כזה? אהה, אז ממציאים מספר שרירותי. כמובן כזה שיכשיל אותך. גם אצלי בסופה הם המציאו מספר למרות שאין שום נתון מהמפעל (וגם כבר אין מפעל...)
במחשבה שניה, להוציא פה קיטור, יותר זול מטיפול של בעל מקצוע, אז למה לא :-)