תגובה: החלפת הגומי בבולמים קדמיים
ארז,
בולם זה לא צמיג שמתיישן גם אם לא משתמשים בו. לא נסעת לא התיישן.
8 שנים לא בהכרח אומר משהו על מצבו.
1- פחות אכפת לי הגיל של הבולם, יותר חשוב כמה ק"מ הם עשו?
2- אחרי נסיעה (לפחות חצי שעה), האם יש לך דרך למדוד את הטמפ' של הבולמים (מד טמפ' לייזר?), או פשוט לגעת עם היד ולהרגיש אם יש הבדלים.
אחרית דבר (לפחות זמנית...):
בנסיעה קצרה עם המוסך מייד הוסכם שהרכב הרבה יותר מדי נוטה לנדנודים, רך ואינו מרוסן.
הצלחנו גם לשחזר את הרעשים החדים שחוויתי מדי פעם בעת מעבר עם הצלבה.
היום הרכב הועלה על הליפט והתברר שמוט מקשר של המוט המייצב (מאחור) אינו מחובר למוט המייצב - ההברגה הושחתה.
מכיון שבשנתיים הראשונות לאחר קניית הרכב הצלחתי מספר פעמים לגרום לשבירת זרועות עזר כאלו, בעצתו הטובה של @raanan רכשתי זרועות של פורד פוקוס (דור ראשון, נדמה לי) שהן ממש מתאימות לטרופר וארוכות בכמה ס"מ מהמקוריות של הטרופר ומאז כבר הרבה שנים לא הייתה לי בעיה עם חלק זה. בקיצור - לאחר שראינו מה גורם לרכשים, הוצאתי את אחד המוטות שרכשתי לאחר השיחה עם רענן ברכב והוא הורכב במקום החלק שכשל.
החלטתי בשלב זה לא להחליף בולמים ונמתין עוד קצת...
תודה על התגובות כאן ובע"פ.
נ.ב.,
בהזדמנות שהייתי במוסך, עם לא מעט טרופרים מסביבי כולל אחד שעבר ממש לאחרונה הגבהה עם סט של אולדמן - מדדתי את הגובה בין מרכז הגלגל לכנף והשוותי לנתון המופיע בטבלה שפורסמה בפורום רישוי 4X4 (עבור טרופר לאחר הגבהה של 5 סמ- מאחור: 52סמ ומלפנים: 55סמ)
http://www.jeepolog.com/forums/attac...3&d=1536391795
והמספרים בטבלה ממש לא הגיוניים לרכב זה לפחות -
א. קשה לי להבין מדוע מאחור הגובה המותר הוא פחות מהקדמי
ב. הרכבים שראיתי היו כ-5 סמ' מעל הערכים המירביים הללו ולהבנתי הוגבהו בקיטים סטנדרטיים שעומדים בתקנה של עד 50 ממ...
לא ברור מאיפה נילקחו הנתונים האלה ולמה קדימה יותר גבוה מאחור, ברכבים עם מוטות פיתול עוד ניתן "לשחק" עם הגובה.
פשוט בדיחה גרועה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
אחרית דבר (לפחות זמנית...):
בנסיעה קצרה עם המוסך מייד הוסכם שהרכב הרבה יותר מדי נוטה לנדנודים, רך ואינו מרוסן.
הצלחנו גם לשחזר את הרעשים החדים שחוויתי מדי פעם בעת מעבר עם הצלבה.
היום הרכב הועלה על הליפט והתברר שמוט מקשר של המוט המייצב (מאחור) אינו מחובר למוט המייצב - ההברגה הושחתה.
החלטתי בשלב זה לא להחליף בולמים ונמתין עוד קצת...
אני לא מצליח להבין איך זה שהתחלת להרגיש את חוסר הריסון ככה סתם פתאום מהיום לאתמול ורק בהקשר של רעשים חריגים שהתחלת לשמוע קודם לכן. הרי ברור לך עכשיו שאין ולא היה שום קשר בין הדברים.
אז אם מנטרלים את נושא הרעשים (ואת האפקט הפסיכולוגי...), נשארנו אם סימפטום לא הגיוני לכאורה...הרי ברור שבולם נשחק לאורך זמן (המון זמן) ובהדרגה, עד שכושל בצורה של נזילה נראית לעין, או עד לרמה של חוסר תפקוד כזה שלא ניתן להתעלם ממנו גם בנסיעה בכביש (באמת, בשבילי הבאמפרים בכביש הם המבחן הקובע...), ולא פתאום כך ביום בהיר...
אז אני לא אומר שהבולמים לא שחוקים, (אחרי הכל שמונה שנים ברכב שטח זה מכובד, (אם כי מבולמים ממותגים איכותיים אני לא מצפה לשום דבר שהוא פחות מזה, ולרכב שמשמש לטיולים רגועים עם נהג רגוע, גם להרבה יותר...)), אבל אני כן אומר שלולא הרעשים קודם, לא היית מרגיש שום דבר חריג בבולמים, מה שאומר שחוקים אבל עדיין תקינים ומתפקדים, מה שאומר שהאבחנה לא אמינה, ומה שאומר שניתן להתעלם ממנה.
בקיצור, סע לשלום המפתחות בפנים...
טל.
אני מתפרץ לשרשור הזה (ארז לא כועס, נכון?) כי הוא הכי קרוב למה שאני מנסה להבין:
איך יודעים אם בולמים עשו את שלהם או לא?
כתבתי על בעיות בכיסא הנהג שלי. מישהו ענה לי "ומה עם הבולמים?" באינסטינקט עניתי שהם סבבה.
אח"כ התחלתי לחשוב על זה שאולי לא ? אין לי איך לדעת בני כמה הם או כמה הם נסעו.
יש דרך לבדוק בולמים חוץ מ"תחושה" של מי שעבר הרבה?
תודה
לפחות את התיאוריה אני קצת מכיר...
הבולמים משככים זעזועים.
נסה ללכת לצד אחד של הרכב לנדנד אותו (למשל להישען על מכסה המנוע בצד ימין באגרסיביות ולהרפות). אם הרכב מתנדנד מספר פעמים לפני שנבלם - הבולם עייף.
חזור על התהליך בארבעת הפינות.
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
כשאתה עובר על פס האטה במהירות 60 - איך האוטו מתנהג אחרי הנחיתה?
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אישית ורק אישית אתם מצחיקים אותי. אני מחליף בולמים כל 40 אלף קמ. רכב שטח מטייל הרבה ,לא לוקח צאנס על החיים שלי .בשביל הוצאה של 2500 שח כל 3-4 שנים או אפילו שנתיים ,זה אפילו לא נושא לדיון. שלא לדבר על העבירות הגבוהה יותר ,על אחיזה טובה יותר בשטח ועל כך שכל המכלולים נשמרים יותר . 8 שנים? הגזמת ידידי. ולמי ששאל אז בולם כן מתיישן גם אם עומד. למה אתה חושב שבולם עשוי רק מברזלים? יש גומיות יש שמן יש נוזלים יש אטמים. כל אלו מתייבשים ומתיישנים.
אתם ממש מפחידים אותי בתגובות כאן. ממש מפחיד לנסוע ליד טרופר שמטייל הרבה ולא החליף בולמים כבר 8 שנים ,איזה יכולת בלימה בחרום יש לרכב כזה?? מרחק עצירה? היגוי בחרום?? ואם תשאל אותי הבלאי בזרועות רדיוס ובמוטות הפנהרד והבושינגים הנוגעים גם נובע עקב הבולמים הגמורים .
בולם שעובד, מתחמם.
מעבר לכל הנדנודים והתחושות הסוביקטיביות, בולם מתחמם!
נוסעים 10 דקות, ונוגעים בבולם.
אם זו לא הזנחה פושעת, ואז כל הבולמים לא עובדים (ולא מתחמים), אחרי 10 דקות נסיעה, אפשר בקלות לגלות בולם שלא מתפקד.
לא מתווכח על החשיבות של בולמים לאחיזת כביש ובטיחות, אבל לא מבין את הקשר לעבירות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
בולם שעובד, מתחמם.
מעבר לכל הנדנודים והתחושות הסוביקטיביות, בולם מתחמם!
נוסעים 10 דקות, ונוגעים בבולם.
אם זו לא הזנחה פושעת, ואז כל הבולמים לא עובדים (ולא מתחמים), אחרי 10 דקות נסיעה, אפשר בקלות לגלות בולם שלא מתפקד.
לא מתווכח על החשיבות של בולמים לאחיזת כביש ובטיחות, אבל לא מבין את הקשר לעבירות.
היי.... מה הקשר לעבירות?? דברת על אחיזת כביש ? והרי חלק גדול מנושא העבירות זאת אחיזה.... תנסה לעלות במעלה מבולדר ומדורדר עם בולמים גמורים ופעם שניה עם בולמים תקינים.... בראשונה אתה מקפץ ומאבד אחיזה כל רגע ואף נעצר ,אלא אם כן אתה זוחל במהירות אפס שזה לא קורה בדכ. בשניה אתה עולה במהירות מתאימה כדי לא לאבד מומנט ואתה גם לא מאבד אחיזה... עם כל הכבוד יקירי.תקן אותי אם אני טועה.
Sent from my SM-T810 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
בןבן
היי.... מה הקשר לעבירות?? דברת על אחיזת כביש ? והרי חלק גדול מנושא העבירות זאת אחיזה.... תנסה לעלות במעלה מבולדר ומדורדר עם בולמים גמורים ופעם שניה עם בולמים תקינים.... בראשונה אתה מקפץ ומאבד אחיזה כל רגע ואף נעצר ,אלא אם כן אתה זוחל במהירות אפס שזה לא קורה בדכ. בשניה אתה עולה במהירות מתאימה כדי לא לאבד מומנט ואתה גם לא מאבד אחיזה... עם כל הכבוד יקירי.תקן אותי אם אני טועה.
Sent from my SM-T810 using Tapatalk
גם נכון.