תגובה: רכב לנהגת חדשה - מה לקנות?
שיח זקנים
וולוו, פחחח נראה לך שנערה מתבגרת תהיה מוכנה לעלות על דבר כזה? אבוש.. מה דעתך על מיני קופר? אולי פיאט 500? מוכנה להתפשר על פיקנטו אם אין כסף, זה מה שיבקשו ממך ועם זה צריך לחיות, פוקוס, מזדה 3, ולוו, יגרמו לבת שלך לקחת את הרכב שלך במקום
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
לא נסעתי על וולבו ישנות. נוסע על רכבי הנעה אחורית. גם פרייבט. לא רק טנדר.
מספיק לעזוב את הגז בפתאומיות באמצע סיבוב על כביש רטוב וחלק כדי לאבד את התחת.
בנוסף, ובהמשך לדיון על מסה מול מודרנה, פה יש לך מאסה, נכון, אבל היא יושבת נמוך (בניגוד לג'יפ), והסיכוי של נהג צעיר להכנס לברוך בגלל טעות עצמית (כזאת שגמדים אלקטרונים היו מונעים) היא גבוהה בהרבה.
ה-140/240 הישנות היו באמת טריקיות לשליטה במגבלות. (מי בכלל טרח לקחת אותן למגבלות זו שאלה אחרת...) ב-740 ו-940 זה כבר הרבה יותר טוב. מנסיון.
הסיכוי להיכנס לברוכים קטן כי האוטו עצל ואיטי וממש לא מעודד לבדוק גבולות.
ואם חס וחלילה הוולבו מתנשקת עם אוטו אחר, זו באמת בעיה שלו.
גבולות ומגבלות?.... את זה הפסיכים בודקים אחר כך, עם גדישה פראית. או עם V8....
בקיצור, חפש לה c3 או c4 רכבים טובים מתדמיתם, הרבה יותר בטוחים מהיפניות והקוריאניות, מחירים מצחיקים ומבחר גדול לרכבים חדשים יחסית, בחלקם גג שמש פנורמי, ברובם בלוטוט מובנה ויציאת aux, הבת תהיה מרוצה, וגם אתה.
פיקנטו, מיני קופר, פיאט 500... מותק שלי, תשתחררי מהצבא ותמצאי לך בעל עשיר שיקנה לך.
רוצה אוטו עכשיו? זה מה שיש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
פיקנטו, מיני קופר, פיאט 500... מותק שלי, תשתחררי מהצבא ותמצאי לך בעל עשיר שיקנה לך.
רוצה אוטו עכשיו? זה מה שיש.
בדיוק.
ומלכתחילה,
סעי קצת בתחב"צ. תבני קצת אופי. כשתחסכי חצי מהסכום של אוטו, אני מוכן לממן לך את החצי השני.
אבל זה אני.
https://youtu.be/trUGXg4tkf8
רלבנטי אם אתה גר בעיר, אין מצב לבנות על תחבצ במקום אחר
חצי מהאוטו היא יכולה לשים לי כבר עכשיו בגיל 14[emoji16]
אני הראיתי לה דאסטר והיא נגנבה לגמרי (למרות שזה בטוח יהיה בסוף איזה שהוא רכב ליסינג בגלל הביטוח)
Sent from my iPhone using Tapatalk
אתם זוכרים שיש שם פוקוס 2004 שעומדת בצד בודדה?
הדיון החל מתוך פרדיגמה שהיא אינה בטוחה דיה עבור נהגת חדשה עקב מחסור ב ESP....ולכן מחפשים אלטרנטיבה.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איל מ
בדיוק.
ומלכתחילה,
סעי קצת בתחב"צ. תבני קצת אופי. כשתחסכי חצי מהסכום של אוטו, אני מוכן לממן לך את החצי השני.
אבל זה אני.
https://youtu.be/trUGXg4tkf8
יש את הסרטון הזה ביותר מבויים ?
לנושא הביטוח לנהג חדש - כמה יעלה ביטח צד שלישי בלבד ?
צריך לקחת בחשבון שתביעת ביטוח שנייה בתוך שלוש שנים מכניסה אתכם לרשימה שחורה וחברות הביטוח יסרבו לבטח פעם נוספת , זו גם סיבה לחשוב על רכב חד פעמי זול.
אני זוכר היטב את עצמי בתחילת הדרך עם רכב הנעה אחורית כבד ואיטי - בקושי מצליח לסיים עקיפה וכמעט נכנס במשאית שבאה ממול / מגיע במהירות לסיבוב, והרכב ממשיך ישר לכוון המדרכה עם הולכי רגל... זה היה אותו ״אופל רקורד״ משרשור האידיוטים. צריך ללמד את הילדים לנהוג אחרי הטסט, לא עוזר לשים אותם ברכב איטי.
לכל אלו שבשם החינוך יאלצו כביכול את הנהגת הצעירה שלהם לנסוע במה שיש ובמה שהם חושבים לנכון- תחשבו שוב. נכון חינוך ועקרונות חשובים מאאאד אבל אני לא מאמין שבמודע תגרמו לצאצאים שלכם עוגמת נפש ותפגעו בהשתלבות החברתית שלהם. כן כן מה שמאד חשוב להם/ להן בגיל הזה זה מה יגידו החברה ואף אחת לא רוצה להיות במקום שבו כל התיכון יצחק עליה בגלל הרכב שלה.... וולוו... נו באמת...!!???
רוב הצעירים/ צעירות יעדיפו להיות בלי רכב כלל מאשר לנהוג ברכב שהוא לא מגניב במידהמינימלית וסבירה.
אצל הבכורה שלי (כיום בת 30) היה לי קל- היא למדה על ידני. ובזמנו הייתה אצלי הפרדת רשויות... אז סידרתי לבכורה ולי סופה שחידשתי לחלוטין וצבעתי בצביעה מגניבה והיא אהבה את הסופה בטירוף והייתה מושא לקינאת כל התיכון שמפני שהיה לה את הרכב הכי מגניב בתיכון.
לצרכי נסיעות עירוניות קל״ב זה היה סופר מספיק וסופר בטיחותי עם כל הברזלים שמסביב לרכב!!!
עם התאומות (בנות 22) המצב קצת שונה למדו על אוטומטית ורק פיאט 500 באה בחשבון (או רנגלר ...)
שלמה, נראה לי שזה מאד תלוי מיקום .
ספק אם מושבניקית שתגיע לבית הספר בפורד פוקוס תזכה להקנטות מהחברה, אולי בכפר שמריהו .
הילדים שלי גרים בתל ברוך ואצלם המעמד החברתי נקבע לפי ההשקעה בצופים , לא באיזה רכב מתניידים. יש שם ילדות שמגיעות לביה״ס עם I8 ויש ילדים שרוכשים במשותף גרוטאה. עם כל הכבוד, הם יכולים להסתדר יופי בלי רכב, כמו שהסתדרו עד גיל 17 ואם הרכב לא נראה להם הם יסרבו להשתמש בו ולא יעשו לעצמם ״פאדיחות״.
הבן שלי נמצא במרחק 10 דקות הליכה מביה״ס ומקן הצופים, זה הרדיוס בו הוא חי. מגיל 13 נסע באופניים חשמליים (למרות אי הסכמתי) ודווקא עכשיו כשהוא בעל רשיון נהיגה זה ״נהיה מסוכן״ והוא ״חייב״ רכב משלו. זה לא צריך להיות רכב יקר אמנם, אבל התנאי שהצבתי לו הוא שקודם ימצא עבודה ויוכל לממן את האחזקה השוטפת של הרכב, אם יש לו 20 שעות ביממה לפעילות בצופים אז גם יש לו זמן למלצר וכו׳ מבחינתי. גם זה אגב מקובל מאד בשכונה - דווקא בקרב ילדים ממשפחות עשירות יותר, זה ועוד איך הזמן לחנך אותם.
ניר, לא אמרתי שצריך לספק את מה שהם רוצים אבל גם לא מכריחים לנסוע ברכב שממש פאדיחה להיראות בו כמו וולוו. גם במושבים נראות ולו במידה מינימלית הכרחית.
למען הסר ספק שתי התאומות שלי נשאו בעצמן במחצית עלות הרכב שלהן
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
ניר, לא אמרתי שצריך לספק את מה שהם רוצים אבל גם לא מכריחים לנסוע ברכב שממש פאדיחה להיראות בו כמו וולוו. גם במושבים נר
אות ולו במידה מינימלית הכרחית.
למען הסר ספק שתי התאומות שלי נשאו בעצמן במחצית עלות הרכב שלהן
כמו שאמרתי - אם הרכב מבייש אותם הם לא ישתמשו בו, אי אפשר להכריח. חוץ מזה לך תדע מה הטעם שלהם- אולי זה נראה להם קול כמו הסופה שלך בזמנו, זה משהו שצריך לשאול אותם. מדי פעם אני מראה לילדים שלי מכוניות ישנות ברחוב ושואל אם היו מעוניינים בכזה(כמו התימני עם הגלידה), מפתיע לעיתים לשמוע את התשובות.
נראה לי שדבר ראשון צריך להיות קיים צורך - ואם מדובר במושב שכל יציאה מהבית דורשת כלי תחבורה אז מן הסתם יש צורך, לילדים שלי אין. לגבי נראות - פשוט לשאול אותם ולא להפתיע אותם עם רכב חלומותיך סטייל הסרטון המזוייף עם הקונטאש. חנן יכול לספר לך איך הבת שלו שמתניידת בקיבוץ על עגלה חשמלית מהגאים של יונדאי מכונה ״סנובית״ ... . אם רכב משלהם זה מותרות - אז שיעבדו בשבילו.
אחרי שעשיתי תאונה שלא באשמתי עם הקיה סיד של אישתי. חיפשתי רכב בטיחותי יותר.
בסוף קניתי פורד מונדיאו 2011. הדגם שלפני מנועי הטורבו. יוצא ליסינג עם 120 אלף קילומטר. לפני שנה במחיר 18 אלף שח.
רכב מדהים כרכב יד אחרונה. בטיחותי הרבה יותר מהפוקוס. מנוע 2.3 בשרני ולא חסכוני במיוחד. 1 ל8 ממוצע.
מומלץ. לא לבעלי בעיות חניה.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
כנראה שחוץ משלמה אין כאן חברים עם בנות בגיל הזה, או שכולם כאן רדנקס מושבניקים עם בנות במגפיים מצופות בקקי פרות, שאין בעיה להושיב אותן בוולוו 1970 או בטנדר פיז'ו.
ילדה מתבגרת, לפחות עירונית או בגוש דן לא תעז להראות את עצמה ברכב גדול, גם לא במונדיאו, שזה בכלל רכב שנחשב בכל העולם לרכב לקשישים בני 70 פלוס..
הבת שלי בת 15, עוד מעט.
היא מבקשת שאשמור לה את הסיקס לרישיון.
מזה כשנה היא מתעניינת במערכות הרכב, מה תפקיד הגיר ולמה צריך קלאץ׳, אז יש סיכוי...
אבל היא כזאת ציפלונת, צריך לוודא שהיא בכלל מסוגלת ללחוץ על הקלאץ׳.
אני לא חושב שהסיקס מתאים כרכב ראשון (למרות שאצלי זה היה הרכב השני, אחרי סטאז׳ בן חצי שנה על 205, שלימדה אותי יופי יופי על העברות משקל והיגוי יתר פוטוגני).
אח"כ הסיקס לימד אותי בשטח, על איך מכוניות מתנהגות. בשטח הכל קורה הרבה יותר מוקדם, וסיקסים מגיבים ממש מאוחר, אם בכלל.... אני מניח שמה שלמדתי אז בשבילי בן שמן, הציל לי את החיים בכביש, לפחות פעם אחת.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אתם מערבים כאן מין בשאינו מינו.
עניין של טעם ואופנה ומוסכמות חברתיות.
רציתם זול וגם בטיחותי? זה אחת האפשרויות.
גם פוקוס ישנה או סיטרואן חבוטה בת 10 כלשהי זה "ממש לא מגניב".
זה לא מתאים למעמד המחייב, במיוחד אצל בקרב המתעשרים החדשים שמתגוררים באיזורים בעלי מעמד סוציו-אקונומי גבוה?... כל מיני שכונות יוקרה בצפון גוש דן או יישובי האליטות בשרון?...
אלה לא דברים באוויר. במציאות שבה למותגים של הג'ינס והנעליים ודגם הטמבלפון יש חשיבות עליונה, כאשר כל השכנים והחברים מהכיתה מסתובבים במכוניות חדישות ויקרות, להיראות בוולבו בת 20 או בפוקוס ישן וחבוט זה משהו שיכול להכניס את המתבגר/ת לבעיה חברתית.
רק שאלה שמעמדם החברתי והכלכלי הוא כזה, לא צריכים את העצות שלנו. הם הולכים עם הפרינצסה בת ה-17 לסוכנות וקונים לה אוטו חדש ומגניב מדגם לבחירתה, שיבטיח את "מעמדה החברתי" במציאות אה-לה-בוורלי-הילס 90120 עאלק שהיא חיה בה - חדש, בצבע הנכון, מאובזר בכל הגאדג'טים הנכונים, בטיחותי - שיהיה לה בכיף, לבריאות ושתתחדש - למי שיכול להרשות לעצמו, אני יותר ממפרגן.
אבל אם אתם אלה שמספקים את הרכב ויש גם מגבלה כלכלית, אז שהנסיכים/ות ילמדו גם להסתדר עם מה שיש - זה חלק מהחינוך. אבל מי אני או כל אחד אחר שיתערב לכם בחינוך ילדיכם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
כנראה שחוץ משלמה אין כאן חברים עם בנות בגיל הזה, או שכולם כאן רדנקס מושבניקים עם בנות במגפיים מצופות בקקי פרות, שאין בעיה להושיב אותן בוולוו 1970 או בטנדר פיז'ו.
ילדה מתבגרת, לפחות עירונית או בגוש דן לא תעז להראות את עצמה ברכב גדול, גם לא במונדיאו, שזה בכלל רכב שנחשב בכל העולם לרכב לקשישים בני 70 פלוס..
הבת שלי ( 16 ) הודיעה שהיא לא מתעניינת בידני ( ונשמתי לרווחה )
הבן שלי ( 15 ) הודיע שכן .. ונקטתי את הפעולות המקדימות הדרושות ..
אם זה מספיק בגיל הנכון .. :)
יש רכבים מגניבים שגם בטוחים מבחינת esp וכריות אויר שגם זולים ובמסגרת התקציב ולא יגרמו מבוכה לנוהגים בהם.
דוגמא לכזה זו אותה c3 בשנתונים 2011-13 שברמת גימור הגבוהה מגיעה עם כל החבילה כולל גג פנורמי, היתה לבת שלי כזו כשנה עד שהלכה לעולמה בתאונת טוטאל לוסט, מזדה 3 פגעה בה ברמזור מאחור, המזדה התרסקה, הסיטרואן הגיעה הביתה בנסיעה, אך התיקון היה יקר משווי הרכב...
וכאן נכנס הרעיון לליסינג פרטי כמו שהמלצתי קודם, החשבון פשוט, 10000 שח לאגרות וביטוחים, עוד 4000 הלכו על טיפול שנתי, בלמים, ומצבר, ירידת ערך שנתית תוסיף עוד 2-4k ותגיע לעלות של ליסינג חדש עם חבילת שירות, טיפולים וכל הביטוחים שצריך.
הרכב יחטוף, מכות ודפיקות יהיו, זה שאלה של זמן, איבוד ימי עבודה, ריצות למוסכים, השתתפויות עצמיות גבוהות במקרה של נזק עצמי, וסיכוי כמו שנאמר למוניטין בעייתי בחברות הביטוח, לא שווים את זה.