יש יוקהמה חדש במבנה ומפרט שונה מאד מהקודם.
לא מכיר אישית, לפחו לפי הטקסט הוא שונה.
Printable View
היוקוהמה היו בעלי ביצועים מצויינים.
אבל הדופן, אוי הדופן. בתקופת היוקוהמה הייתי נוסע עם 2 ספיירים. עד כדי כך לא סמכתי על הצמיגים האלה... והיתה לי סיבה טובה.
דווקא עם המקסיס בעל 2 שכבות לא היו לי צרות בדפנות. אבל הוא הרעיש עולמות, בלאי מהיר, אחיזה לא משהו. תמורה טובה לכסף רק בתנאי שמקבלים אותו במחיר שבאמת זול.
הפירלי סקורפיון MUD עם 2 שכבות בדופן היה צמיג השטח-מלא שהכי אהבתי. הביצועים הטובים מכולם ללא ספק בכל מתאר שטח, כולל חולות (צמיג רחב מאוד וגמיש מאוד אבל מתבלה מהר יחסית). אבל הוא לא מיוצר יותר. אם היה מיוצר וזמין, הייתי ממליץ ללא היסוס.
לפני חודש וחצי חטפתי בדופן 3 שכבות של BF KM2 בשביל תמים לחלוטין. וזה צמיג מעולה לפי כל קנה מידה שאני מאוד מרוצה ממנו.
גם צמיג טויו אחד חטף אצלי בדופן. אבל זה קרה בטיול מאוד אגרסיבי בשומרון. לחלוטין לא שימוש רגיל.
אז 3 שכבות זה יופי, אבל לא ערובה לכלום.
כן, על הנייר זה חשוב, אבל בפועל מה זה משנה?
האם חתכתם את הדופן של כל צמיג ובדקתם ומדדתם איזה דופן אכן עבה ועמידה יותר בפועל?... גם להרכב הגומי יש חשיבות ובסופו של דבר אנחנו קונים לפי זמינות ומחיר ורק מנחשים ומקווים לטוב.
בואו נסכם שהיוקוהמה שהיו כשהיינו צעירים היו חרא.
הנוכחי עם 3 דפנות, נראה מעולה מחזיק מעמד והאמריקאים נותנים לו ביקורות מעולות.
אז כנראה זה דגם שונה לחלוטין וחבל לדבר על "נסיון" שהוא לא רלוונטי עם דגם של ימי ילדותנו. (שמזכיר לי משפטים כמו "סובארו עשוי מפח דק הdl של דוד שלי נקרעה בתאונה קלה. רק אמריקאיות בנויות טוב" או "צרפתיות זה חרא הסיטרואן gsa של דודה שלי היתה כל הזמן במוסך")
ואני בכלל לא יודע אם יש ייבוא לארץ אבל נראה לי שזה צמיג מצויין.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
אני בהתלבטות הזו כל פעם שמחליף צמיגים..
אכתוב מניסיון אישי שלי על הרכב שלי ב 4 שנים האחרונות - טרופר עם צמיגי 31".
נוסע הרבה (כל שבוע לפחות) ברמת הגולן ומדי פעם טיולים לדרום, הרכב עובד קשה כשהוא בשטח איתי, מספיק מעלה אחד ליד הבית כדי שהצמיג ישתנה ממצב חדש למצב סימנים יפים על הקוביות.. בנוסף נוסע הרבה בכביש איתו ביום יום.
בצמיגי MT עברתי מקסיס, BF, טויו וכעת קופר.
טויו הכי כבדים אבל היחידים שנשארו אצלי על הרכב עד שנשחקו באמת.
קופר קצת מאכזבים כרגע מבחינת רעש אחרי 4 חודשים על הרכב, אבל עדיין לא בדקתי לעומק אולי יש בעיה אחרת שם.
BF התחילו להתקלף מהר מאוד והקוביות לא החזיקו כמו בטויו, עפו מהרכב אחרי כשנה אם אני זוכר נכון.
מקסיס מעולים כחדשים - גם שקטים, גם רכים וגם אחיזה לא רעה, אבל אחרי חצי שנה בערך הפכו רועשים והתמלאו קרעים בדופן.
באופן אישי לא ניסיתי את ה 8060 עדיין ולאחר הניסיון עם ה 764 גם לא ממש בא לי לנסות.
לכולם אחיזה טובה בשטח, כולם נראים טוב כחדשים וכולם שקטים כשהם חדשים.
כנראה שהצמיג הבא יהיה שוב טויו למרות המשקל, בלי להסס מבחינתי, הראה הכי הרבה חסינות בדופן ולי זה מאוד חשוב.
דרך אגב - מקנא באלה שהצמיגים שלהם מחזיקים 3 שנים ומאה אלף ק"מ..לי זה לא עבד עד היום עם אף צמיג.
דרך אגב שני לגבי המקסיס - אח שלי לא הקשיב לי וקנה 764, אחרי הטיול הראשון עם הצמיגים שבו צמיג אחד קיבל קרע די עמוק בדופן העיף אותם ועבר לקופר.
אלעד.
זה שייך לפה, אבל אולי קצת גונב את השאלה המקורית -
1- שאנשים כותבים "3 שכבות" , "3 דפנות" , "3 PLY", למה בדיוק הם מתכוונים?
מה זו שכבה? שכבת פוליאסטר? שכבת תשתית (פלדה? סיבים?)? פוליאסטר ושכבת תשתית? יש לזה הגדרה מוסכמת? יש לזה עובי ידוע?
מה עדיף , 2 עבות או 3 דקות? 3 באותו הכיוון או 2 באותו הכיוון ואחת אלכסונית (הסיפור של קופר)?
2- שאתם כותבים של BF KO2 יש שלוש שכבות בדופן, מי מסוגל להראות מאיפה זה בא (האמירה) ומה בדיוק אני מקבל (בצמיג)?
אני שואל, מפני שאני מחפש פרטים, ולא ניפנופי ידים, אני מוצא פה -
https://www.tirerack.com/tires/tires...rain+T%2FA+KO2
את המשפט הבא -
(BFGoodrich's TriGard, 3-ply polyester cord sidewall ply construction (2 plies for Load Range C tire
מצד שני, בכל אתר של BF, 31X10.5R15 מסומן במפורש C.
אז מה זה PLY ומה בדיוק אני מקבל ב KO2?
אני ממש לא מתווכח עם מי שיש לו ניסיון ואומר שהדופן של יוקוהומה נקרע או שהדופן של BF מחזיק לעולמים, הניסיון של הקהילה זה הדבר שאני הכי מאמין לו.
אבל מי שמצותת מפרטים, אני רוצה להבין מה זה בדיוק אומר ומאיפה המידע.
רוב הזמן נסעתי על המקסיס, לאחרונה הרכבתי טויו בשני הצמיגים האחוריים, המון ציפיות היו לי מהם...מה אגיד לכם...לא התעלפתי...
אני לא מרגיש שיפור באחיזה לעומת המקסיס, לא מבחין בעמידות טובה יותר מהמקסיס ונשבע לכם שגם הגומי שלהם מתחיל להתייבש...
על עמידות הדפנות של המקסיס יש לי רק פליאה לטובה כל פעם מחדש, מקומות שהייתי בטוח שהנה אני הולך לקרוע את הצמיגים, הם לא התרגשו בכלל...את כל הסטים של המקסיס ניצלתי עד הסוף ובשיבה טובה ובלי יוצאים מהכלל...
עכשיו שהייתי צריך להחליף גם מקדימה, חזרתי למקסיס, ואני מרוצה לגמרי מהבחירה שלי בהם.
אני לא יודע לפי מה אחרים כותבים.
אני סופר לפי מה שכתוב על הצמיג. מיד אחרי המילה sidewall. ובכל מקרה לא לפי ply rating, שזה משהו אחר לגמרי.
לגבי מה יותר חזק 2 גיבורות או 3 ג'ובניקיות,
לא יודע.
אבל מה אני מבין, בעשר שנים האחרונות נוסע על at בלבד, כולם היו עם שתי שכבות,
ומשנת 96, הפעם היחידה שגמרתי דופן של צמיג היתה של פרייבט, על פינה של מדרכה....
"ביקורות טובות".
אלה שכותבים ביקורת על צמיגים, בוחנים צמיגים חדשים מהניילון. טריים, ריחניים.
כל צמיג מתנהג ממש טוב כשהוא חדש וגמיש.
השאלה מה קורה בהמשך וכמה זמן זה לוקח.
התגובה שלי מבוססת על ניסיון אישי עם גאולנדר שטח מלא , לפני חמש שנים. מהר מאוד הדפנות קיבלו צביטות ונקרעו, נוצרו חתכים רבים וזה עוד לפני שצברתי קמ מרשים בשטח או בכביש.
על צמיגי הכביש או חצי-חצי בכלל אין מה להוסיף, חלשים מאוד.
הביקורות באוסטרליה זהות. לא עשיתי copy paste.
בין אם זה רלוונטי או לאו, זו החלטת הקונה.
- - - Updated - - -
אני כרגע בקדנציה שניה עם טויו, אין מה להשוות בבלאי.
כזה?
https://youtu.be/76acJdjJGuE
אסף.
זה לא יכול להיות כזה. "כזה" הוצג לפני שנה.
אבנר בוודאי מתכוון לגיאולנדר MT הקודם, החד-כיווני - וכל מה שהוא מתאר מדויק לחלוטין. היה פח אשפה.
"כזה" דווקא נראה ממש טוב. הסוליה והשיניים על הדופן מאוד מזכירים את הטויו.
אני אסבך לך את החיים עוד קצת.
פעם היו סבכות פלדה בצמיג.
היום יש צמיגים עם קוולאר, לא פחות חזק מפלדה, ושוקל הרבה פחות.
יש צמיגי שטח מיתולוגיים למשאיות שטח עם שכבה אחת עבה בדופן..
אז מספר השכבות בדופן הוא כלל אצבע השוואתי בין צמיגים, אלא אם יש לך מידע נוסף על שוני משמעותי בהרכב השכבות.
אבנר,
אתה חוזר ומדבר על צמיג שכבר לא קיים בשוק.
זה הצמיג MT החדש של יוקוהמה.
לדעתי זה סוג של חיקוי צורת הסוליה של KM2 )שמצידו מאאד דומה למישלן הצבאי).
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...4ca968a192.jpg
אני ממש בעד טויו. אבל המשקל כן משנה.
וזה הרבה משקל. משפיע גם על הצריכת דלק וגם על בלאי וגם גונב הספק....
בשוליים, אבל זה בעל משמעות.
אסף.
כך או כך, זה לא היוקוהמה המוכר לשמצה כאן.