תגובה: בושינגס (בוקסות) מאוקולונים? זה עניין מוכר?
מההודעה הראשונה שלך אני מבין שאין צורך מיידי בהחלפת הבושינגים אלא המלצה של החלפה בעקבות הגבהה מתוכננת, נכון?
אם כך אז כנראה שאין לך בעיה מוחשית בבושינגים.
מה שכן אני מסכים עם חוות הדעת של המכונאי, הבושינגים המקוריים לא חיים טוב עם הגבהות או יותר נכון עם הגדלת מהלך המתלה, וזה לא בגלל סוג החומר אלא יותר בגלל העקרון המכאני בתפקוד השונה בין המקוריים לבושינגים המשודרגים דוגמת סופר-פרו. רוצה לומר, השדרוג אינו רק בסוג החומר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tallevi
מההודעה הראשונה שלך אני מבין שאין צורך מיידי בהחלפת הבושינגים אלא המלצה של החלפה בעקבות הגבהה מתוכננת, נכון?
אם כך אז כנראה שאין לך בעיה מוחשית בבושינגים.
מה שכן אני מסכים עם חוות הדעת של המכונאי, הבושינגים המקוריים לא חיים טוב עם הגבהות או יותר נכון עם הגדלת מהלך המתלה, וזה לא בגלל סוג החומר אלא יותר בגלל העקרון המכאני בתפקוד השונה בין המקוריים לבושינגים המשודרגים דוגמת סופר-פרו. רוצה לומר, השדרוג אינו רק בסוג החומר.
המכונאי אמר שאני לא אצליח לבצע כיוון פרונט אחרי ההגבהה במצבם הנוכחיים של הבושינגיס, אז אני חושב שהבעיה כן מוחשית. מאחורה רואים מאוד בבירור את הקריסה של הצמיגים פנימה עקב השיחקת הבושינגס העליונים.
עכשיו מה שנותר לבדוק היא האם כדאי/צריך להחליף "על הדרך" גם את הבושינג במוטות רדיוס ובזרוע האחורית (עם התפוח), אני אקח את הרכב למקום בו אני מתכוון לבצע את ההגבהה שיעשו בדיקה מקדימה ויגידו לי בדיוק על מה אנחנו מדברים. בשאיפה שהעלות לא תיהיה דיל ברייקר
על איזו הגבהה מדובר? הרכב שלך ללא סרנים, כל הגבהה מעל 5 ס״מ תייצר לך לא מעט בעיות בהמשך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asypeer
על איזו הגבהה מדובר? הרכב שלך ללא סרנים, כל הגבהה מעל 5 ס״מ תייצר לך לא מעט בעיות בהמשך.
הגבהה "נורמלית" ומורשית.. ס"מ של ולדמן כניראה. שומדבר מטורף
הגבהה בפג׳רו קינג מקשיחה את הרכב בגלל המתלים הניפרדים בארבע פינות, לא רק שמהלך המתלה אינו "גודל" אלא בדיוק ההיפך, הוא יקטן כי הקפיצים "מותחים" את המשולשים כלפי מטה אל סוף מהלך הפתיחה שלהם מה שיגרום לבוקסות המקוריות לקרוס במהירות אם הם גבוליות עכשיו.
אם הבוקסות במיתלים גבוליות על סף השחוקות ההמלצה היא להחליף את כל הסט ולא חצי, לא רק שזה יעשה טוב להתנהגות הרכב אלא גם לך כנהג, מניסיון עם מתלים ניפרדים ובוקסות מקוריות בשילוב עם הגבהה וטיולי שטח אתה תבקר בתדירות גבוהה בכיווני פרונט בגלל שכשהגומי נישחק הוא משנה את צורת עבודת המתלה ומתלה לא מכוון שוחק צמיגים וכו' וכו'.
בוקסות משופרות מפוליאוריטן עמידות יותר ועוד כל מה שפירטו לך למעלה, אז אם מתוכננת הגבהה אולי כדאי לעשות את כל העבודה ביחד כי כבר מתעסקים במיתלים כדי להקטין עלויות, השקעה אולי גדולה אבל שווה כל שקל.
2 הסנט שלי.